DalaDemokraten > Nyheter

Wednesday, 27 January, 20:14

DalaDemokraten - 17 dec 14 kl. 20:05

Varning för nyvalspessimismen!Ända sedan Stefan Löfven meddelade att han tänker utlysa nyval till nästa år har den allmänna trenden i den politiska nyhetsbevakningen präglats av ett slags nyvalspessimism. Sådan var också den allmänna reaktionen bland journalisterna den eftermiddag då beskedet kom på presskonferensen: Den samlade journalistkåren såg faktiskt ganska paff ut. Jag fick en känsla av att de faktiskt blev både besvikna och överraskade över att en politiker nu tog initiativet och drev händelseutvecklingen – och därmed tog ifrån journalisterna det. Även den samlade paraden av statsvetare blev uppenbart tagna på sängen – det här stämde inte med deras prognoser. Och sedan dess har ett slags nyvalspessimism ofta odlats, både på ledarsidor och på nyhetsplats i tidningarna.
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Stefan Löfven, Aftonbladets Lena Mellin

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningför , nyvalspessimismen
Realtid - 11 timmar sedan

Nasdaq Clearing får varning och 300 miljoner i sanktionsavgift

Finansinspektionen (FI) ger Nasdaq Clearing  en varning för allvarliga brister i sin verksamhet bland annat i samband med att en medlem på företagets råvarumarknad hamnat på obestånd (default) 2018..

SVT - 8 timmar sedan

Klass 1-varning för snö i fyra län

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snö i fyra regioner. I Kronoberg, Halland, Skåne och Kalmar län väntas det falla 5 till 10 centimeter snö..

Dagens PS - 01 jul 19 kl. 11:20

Spelhärvan: Åtta bolag till får varning och böter

Spelinspektionen har tilldelat åtta spelbolag varning och sanktionsavgift för vadhållning på matcher med minderåriga spelare. Spelbolag med svensk licens får inte erbjuda vadhållning på händelser eller evenemang där den övervägande delen av deltagarna är under 18 år. Spelinspektionen har i sin tillsyn konstaterat att ett flertal licenshavare brutit mot lagstiftningen i detta avseende.

Kristianstadsbladet - 12 okt 13 kl. 12:50

"Alltid dumt att ta en varning"

Zlatan Ibrahimovic petade bort bollen med flit, fick en varning, och missar nu den placeringsmässigt betydelselösa matchen mot Tyskland och är tillbaka till ett ovisst playoff.En slug plan från förbundshåll? - Nej.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 13 kl. 12:50

"Alltid dumt att ta en varning"

Zlatan Ibrahimovic petade bort bollen med flit, fick en varning, och missar nu den placeringsmässigt betydelselösa matchen mot Tyskland och är tillbaka till ett ovisst playoff.En slug plan från förbundshåll? - Nej.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 18:19

Klass 2-varning i Skåne

SMHI går ut med en klass 2-varning över västra och södra Skåne. Övriga Skåne har klass 1-varning. "Det bästa är om man håller sig inomhus, säger meteorolog Sofia Söderberg".

Trelleborgs Allehanda - 09 jan 14 kl. 18:19

Klass 2-varning i Skåne

SMHI går ut med en klass 2-varning över västra och södra Skåne. Övriga Skåne har klass 1-varning. "Det bästa är om man håller sig inomhus, säger meteorolog Sofia Söderberg".

YLE - 13 mar 17 kl. 16:12

Polis fick varning för sexprat - förvaltningsdomstolen upphävde varningen

En äldre konstapel vid Helsingforspolisen fick en skriftlig varning för sexprat och osakligt beteende mot en kvinnlig byråsekreterare vid polisen. Byråsekreteraren fick ångest av hans prat. Förvaltningsdomstolen häver ändå konstapelns varning.

Cornucopia - 21 sep 18 kl. 09:18

Hösten är här - klass 2-varning för storm

Efter en sista ordentlig indiansommarvecka utfärdade SMHI igår en klass 2-varning för storm på Västkusten. Med det kan vi nog säga att hösten är här, även om stormvarningen succesivt reducerats. Och så blir det ett utmärkt tillfälle att plocka undan sommaren för oss som bor på Västkusten, och gå igenom preppingen för infrastrukturstörningar.

BT - 07 nov 12 kl. 14:35

Läraren som tejpade barn fick skriftlig varning

Läraren som tejpade för munnen på fyra barn på Hyssna förskola har fått en skriftlig varning. ? Det är ett oacceptabelt sätt att arbeta i förskolan, säger Björn Järbur, tillförordnad chef på barn- och utbildningsförvaltningen.

YLE - 16 jan 14 kl. 15:43

Präst vid Johannes församling får varning

En varning. Det är den enda åtgärd som domkapitlets kollegium vid Borgå stift tar till när det gäller att få ett slut på konflikterna inom personalen vid Johannes församling i Helsingfors. Beslutet om varningen fattades i dag torsdag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.