YLE > Svenskfinland

Sunday, 09 December, 21:31

YLE - 16 dec 14 kl. 10:18

Österbottnisk melankoli på ny skivaVasabandet Heartbeat band är känt för sin melankoliska och stämningsfulla musik. På tisdagen släpps bandets första album Sailors Heart. Vocalisten och låtskrivaren Marcus Granfors och trummisen Tuukka Aitoaho är nöjda med den nya skivan. Den går i samma lugna stil som de singlar som redan tidigare släppts. - Vi är inte ute och spänner muskler överhuvudtaget.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Heartbeat, Sailors Heart, Marcus Granfors, Tuukka Aitoaho, Stockholm, Granfors, Hulkki, Bandet, Österbotten, Norden, Felicia Eriksson, Näse, Paalanen, Aitoaho, Vid, Kuulainstitutet, Vasa, Ritz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Österbottnisk, melankolipå ny , skiva
YLE - 06 sep 18 kl. 10:59

Rickard Eklund njuter av österbottnisk melankoli

År 2016 skrev Rickard Eklund årets finlandssvenska låt enligt en omröstning under musikkongressen Musik & Talang. Låten lyckades även ta sig upp på första plats på Vegatoppen. Nu gör han ett nytt försök som utmanare på Vegatoppen med låten Hjärta utvärtes..

YLE - 10 jun 13 kl. 14:16

Österbottnisk musik 10 juni

Det har blivit lite tradition på Musikhuset i Jakobstad att tredje årets YA-studerande gör en skiva som sitt examensprojekt. Årets skiva heter YAM - Yet another music production och det är åtta studerande som har producerat varsin låt. Vi pratar med tre av dem, Niclas Eriksson, Felix Back och Joel Forsbacka.

YLE - 09 maj 14 kl. 10:07

Österbottnisk folkpop i Brighton

I torsdags inleddes Europas ledande festival för ny musik, The Great Escape Festival i Brighton i England. Runt om i stan uppträder över 400 band från hela världen. Vid sidan om den stora festivalen ordnas The Alternative Escape och där spelar bland annat Timshel från Vasa.

YLE - 18 aug 14 kl. 10:21

Österbottnisk musik med David motströms

För David Strömbäck är gamla värdebegrepp som långsamhet, tålamod och hjälpsamhet nyckelord på nya skivan. Simma motströms är Davids fjärde skiva på svenska. Det var i fjol höstas som inspirationen att skriva ihop en ny skiva kom.

Expressen - 04 okt 12 kl. 00:20

Loreen om sin nya mörka skiva

Nästa vecka släpps den första singeln från Loreens kommande album Heal. Enligt schlagerstjärnan själv är det en skiva som innehåller ett stort mått melankoli och en hel del smärta. ?

DN - 30 minuter sedan

Dagens skiva: Jonas Bergsten skildrar tyngden i att stå bredvid

Jonas Bergstens andra album ”Varm vidrig sommar” är en textdriven skiva klädd i raka popmelodier, om desperationen i att leva i en omöjlig relation och försöka bära en annan människa genom livet..

YLE - 03 dec 12 kl. 14:35

Österbottnisk musik - Peter Sjöblom

Pia Lagus har samtalat med Peter Sjöblom om hans skiva Lite längreSpela upp klipp på Arenan .

YLE - 03 okt 13 kl. 14:10

Österbottnisk musik med Opus Symbiosis

Opus Symbiosis firar 10-årsjubileum med ep:n Monster. Victor Sågfors var 16 år när han bildade bandet med några kompisar.
Från början var det intresset för att experimentera som förde dem framåt.

YLE - 16 okt 13 kl. 13:51

Österbottnisk musik med STMBB och Carisma

Beyond dreams heter St. Marcus Blues Bands nya skiva, den första på sex år. Dansbandet Carisma har bara hunnit hålla på ett par år och presenterar sig nu med en singel.

YLE - 20 dec 13 kl. 11:55

Julrim i Österbottnisk förmiddag

I fredagens sändning i Österborrninsk förmiddag snickrade Håkan Omars och Sara Nedergård ihop julklappsrim,
medan Kaj Holm och Linda Backgren-Holm stod för stämningsfull julmusik. Här får du ta del av Saras och Håkans rim: Den nyutkomna boken av Fredrik Krus om österbottniska seder och olater: "Om onykterhet och slagsmål i sus och dus
Här är en olatsbok av Fredrik Krus" Grundplåt till en bil: "Nu när du fått licens för din bil,
tomtemormor ger dig en grundplåt med stil" "God Jul och Gott nytt År,
Nu du en framtidsbesparig får.
Jag hoppas nu jag jubelrop hör
när du med denna hjälp av tomten
snart till mommo får böri kör" Presentkort på fotvård: "De bär dig 524600 minuter per år
har valv, rygg och 10 tår.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - 11 timmar sedan

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - 13 timmar sedan

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

YLE - Igår: 12:14

Storkyros önskan om att byta landskap går framåt – kommuner säger ja till bytet

Storkyros strävan att lämna Österbottens förbund och i stället bli en del av Södra Österbottens förbund går framåt. På måndag tar Korsholm, Malax och Kristinestad ställning till Storkyros önskemål..

YLE - Igår: 08:30

Ett liv bortom elnät och moderna bekvämligheter

Tova Christoffersson och Mathias Smulter har valt att leva mitt i naturen. Utan bekvämligheter bygger de sitt eget paradis på Talasbuan i den jämtländska skogen..

YLE - I förrgår: 20:31

Vasa Sports Tommi Tikka stal showen i Helsingfors – ful ryggtackling och snyggt mål då örnarna vände mot HIFK

Tommi Tikka var med i det mesta då Vasa Sport tog en dramatisk seger över HIFK. Tikka spelade både skurk och hjälte då Vasalaget vände och vann efter förlängning..

YLE - I förrgår: 18:36

Olympiska kommittén delade ut pengar åt friidrottarna – inget stöd åt Richardsson eller Sandblom

Finlands olympiska kommitté stöder färre friidrottare år 2019 än året innan. Saga Andersson, Oliver Helander och David Söderberg finns med bland de 21 namnen medan Camilla Richardsson och Linda Sandblom har trillat bort..

YLE - I förrgår: 13:57

Övis ska börja ta emot barn med särskilda behov – nytt avtal mellan Vasa stad och Åbo Akademi

Tidigare har det inte funnits något avtal mellan staden och skolan och det gjorde bland annat att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/05/25/annu-ett-fall-dar-vasa-ovningsskola-besvarar-sig-om-elev-romeo-nekas-borja-ettan;Romeo inte kunde börja i Övis i höstas;standard;], trots att hans föräldrar ville det..

YLE - I förrgår: 10:22

Överläkare om allt längre vårdköer för barn: Trötta föräldrar och den moderna skolan producerar patienter till barnpsykiatrin

Vanliga förvärvsarbetande föräldrar prövas hårt av alla krav och skolan kräver självstyrning på ett sätt som inte beaktar barnens mognadsgrad. Det anser åtta överläkare inom barnpsykiatrin att kraftigt bidrar till de växande köerna till barnpsykiatrisk vård..

YLE - I förrgår: 06:34

Motion i Jakobstadsfullmäktige: Ge skoleleverna en meningsfull fritid med trygga vuxna

En lågtröskelverksamhet som är öppen för alla efter skoldagens slut, det föreslår SFP:s fullmäktigeledamot Annica Haldin i Jakobstad. Det viktiga är att barn inte lämnas ensamma och otrygga utan har en trygg plats att gå till, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.