YLE > Svenskfinland

Saturday, 23 June, 01:06

YLE - 16 dec 14 kl. 10:18

Österbottnisk melankoli på ny skivaVasabandet Heartbeat band är känt för sin melankoliska och stämningsfulla musik. På tisdagen släpps bandets första album Sailors Heart. Vocalisten och låtskrivaren Marcus Granfors och trummisen Tuukka Aitoaho är nöjda med den nya skivan. Den går i samma lugna stil som de singlar som redan tidigare släppts. - Vi är inte ute och spänner muskler överhuvudtaget.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Heartbeat, Sailors Heart, Marcus Granfors, Tuukka Aitoaho, Stockholm, Granfors, Hulkki, Bandet, Österbotten, Norden, Felicia Eriksson, Näse, Paalanen, Aitoaho, Vid, Kuulainstitutet, Vasa, Ritz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Österbottnisk, melankolipå ny , skiva
YLE - 10 jun 13 kl. 14:16

Österbottnisk musik 10 juni

Det har blivit lite tradition på Musikhuset i Jakobstad att tredje årets YA-studerande gör en skiva som sitt examensprojekt. Årets skiva heter YAM - Yet another music production och det är åtta studerande som har producerat varsin låt. Vi pratar med tre av dem, Niclas Eriksson, Felix Back och Joel Forsbacka.

YLE - 09 maj 14 kl. 10:07

Österbottnisk folkpop i Brighton

I torsdags inleddes Europas ledande festival för ny musik, The Great Escape Festival i Brighton i England. Runt om i stan uppträder över 400 band från hela världen. Vid sidan om den stora festivalen ordnas The Alternative Escape och där spelar bland annat Timshel från Vasa.

YLE - 18 aug 14 kl. 10:21

Österbottnisk musik med David motströms

För David Strömbäck är gamla värdebegrepp som långsamhet, tålamod och hjälpsamhet nyckelord på nya skivan. Simma motströms är Davids fjärde skiva på svenska. Det var i fjol höstas som inspirationen att skriva ihop en ny skiva kom.

Expressen - 04 okt 12 kl. 00:20

Loreen om sin nya mörka skiva

Nästa vecka släpps den första singeln från Loreens kommande album Heal. Enligt schlagerstjärnan själv är det en skiva som innehåller ett stort mått melankoli och en hel del smärta. ?

YLE - 03 dec 12 kl. 14:35

Österbottnisk musik - Peter Sjöblom

Pia Lagus har samtalat med Peter Sjöblom om hans skiva Lite längreSpela upp klipp på Arenan .

YLE - 03 okt 13 kl. 14:10

Österbottnisk musik med Opus Symbiosis

Opus Symbiosis firar 10-årsjubileum med ep:n Monster. Victor Sågfors var 16 år när han bildade bandet med några kompisar.
Från början var det intresset för att experimentera som förde dem framåt.

YLE - 16 okt 13 kl. 13:51

Österbottnisk musik med STMBB och Carisma

Beyond dreams heter St. Marcus Blues Bands nya skiva, den första på sex år. Dansbandet Carisma har bara hunnit hålla på ett par år och presenterar sig nu med en singel.

YLE - 20 dec 13 kl. 11:55

Julrim i Österbottnisk förmiddag

I fredagens sändning i Österborrninsk förmiddag snickrade Håkan Omars och Sara Nedergård ihop julklappsrim,
medan Kaj Holm och Linda Backgren-Holm stod för stämningsfull julmusik. Här får du ta del av Saras och Håkans rim: Den nyutkomna boken av Fredrik Krus om österbottniska seder och olater: "Om onykterhet och slagsmål i sus och dus
Här är en olatsbok av Fredrik Krus" Grundplåt till en bil: "Nu när du fått licens för din bil,
tomtemormor ger dig en grundplåt med stil" "God Jul och Gott nytt År,
Nu du en framtidsbesparig får.
Jag hoppas nu jag jubelrop hör
när du med denna hjälp av tomten
snart till mommo får böri kör" Presentkort på fotvård: "De bär dig 524600 minuter per år
har valv, rygg och 10 tår.

YLE - 03 mar 14 kl. 13:08

Anders Vestergård i Österbottnisk musik

I tonåren spelade Anders Vestergård trummor på de österbottniska dansbanorna med Tores. Som sjundeklassist var han med om storsatsningen i Korsholms högstadium, musikalen Atlantis. Sen blev det spelningar i alla möjliga sammanhang, från pubar och partyn till latinamerikanskt och världsmusik.

YLE - 07 apr 14 kl. 12:18

C-kassetterna till heders i Österbottnisk musik

Hur många av er har lådor med kassetter undanstoppade nånstans - bortglömda musikpärlor som inte riktigt har nån plats i dagens värld? Spela upp klipp på ArenanI den österbottniska musiken ska vi idag titta i lådorna och bjuda på örhängen från den tid då det ofta var för dyrt att göra skiva, så då fick det bli kassett. Så här bjuder Jan Jacobson upp till dans, nej förresten det är Kjell Lolax och Henrik Berg som gör det..

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Båtar sjönk i Vasa skärgård och i Saimen - en person saknas

En båt sjönk vid Östmans Fjärden norr i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare. I Rantasalmi saknas en person efter att en större båt sjönk i kväll..

YLE - 15 timmar sedan

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll alltjämt utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Cirka 27 000 hushåll var utan el klockan 19 i kväll..

YLE - 7 timmar sedan

Båt sjönk i Vasa skärgård - tre räddades ur vattnet

En båt sjönk vid Östmans Fjärden i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare..

YLE - 15 timmar sedan

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll blev utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Över 17 000 hushåll var utan el i eftermiddags..

YLE - 15 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – många hushåll utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Över 17 000 hushåll var på eftermiddagen utan el..

YLE - 15 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - 15 timmar sedan

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - 19 timmar sedan

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - Igår: 13:14

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - Igår: 12:21

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.