YLE > Svenskfinland

Thursday, 20 September, 11:28

YLE - 16 dec 14 kl. 10:18

Österbottnisk melankoli på ny skivaVasabandet Heartbeat band är känt för sin melankoliska och stämningsfulla musik. På tisdagen släpps bandets första album Sailors Heart. Vocalisten och låtskrivaren Marcus Granfors och trummisen Tuukka Aitoaho är nöjda med den nya skivan. Den går i samma lugna stil som de singlar som redan tidigare släppts. - Vi är inte ute och spänner muskler överhuvudtaget.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Heartbeat, Sailors Heart, Marcus Granfors, Tuukka Aitoaho, Stockholm, Granfors, Hulkki, Bandet, Österbotten, Norden, Felicia Eriksson, Näse, Paalanen, Aitoaho, Vid, Kuulainstitutet, Vasa, Ritz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Österbottnisk, melankolipå ny , skiva
YLE - 06 sep 18 kl. 10:59

Rickard Eklund njuter av österbottnisk melankoli

År 2016 skrev Rickard Eklund årets finlandssvenska låt enligt en omröstning under musikkongressen Musik & Talang. Låten lyckades även ta sig upp på första plats på Vegatoppen. Nu gör han ett nytt försök som utmanare på Vegatoppen med låten Hjärta utvärtes..

YLE - 10 jun 13 kl. 14:16

Österbottnisk musik 10 juni

Det har blivit lite tradition på Musikhuset i Jakobstad att tredje årets YA-studerande gör en skiva som sitt examensprojekt. Årets skiva heter YAM - Yet another music production och det är åtta studerande som har producerat varsin låt. Vi pratar med tre av dem, Niclas Eriksson, Felix Back och Joel Forsbacka.

YLE - 09 maj 14 kl. 10:07

Österbottnisk folkpop i Brighton

I torsdags inleddes Europas ledande festival för ny musik, The Great Escape Festival i Brighton i England. Runt om i stan uppträder över 400 band från hela världen. Vid sidan om den stora festivalen ordnas The Alternative Escape och där spelar bland annat Timshel från Vasa.

YLE - 18 aug 14 kl. 10:21

Österbottnisk musik med David motströms

För David Strömbäck är gamla värdebegrepp som långsamhet, tålamod och hjälpsamhet nyckelord på nya skivan. Simma motströms är Davids fjärde skiva på svenska. Det var i fjol höstas som inspirationen att skriva ihop en ny skiva kom.

Expressen - 04 okt 12 kl. 00:20

Loreen om sin nya mörka skiva

Nästa vecka släpps den första singeln från Loreens kommande album Heal. Enligt schlagerstjärnan själv är det en skiva som innehåller ett stort mått melankoli och en hel del smärta. ?

YLE - 03 dec 12 kl. 14:35

Österbottnisk musik - Peter Sjöblom

Pia Lagus har samtalat med Peter Sjöblom om hans skiva Lite längreSpela upp klipp på Arenan .

YLE - 03 okt 13 kl. 14:10

Österbottnisk musik med Opus Symbiosis

Opus Symbiosis firar 10-årsjubileum med ep:n Monster. Victor Sågfors var 16 år när han bildade bandet med några kompisar.
Från början var det intresset för att experimentera som förde dem framåt.

YLE - 16 okt 13 kl. 13:51

Österbottnisk musik med STMBB och Carisma

Beyond dreams heter St. Marcus Blues Bands nya skiva, den första på sex år. Dansbandet Carisma har bara hunnit hålla på ett par år och presenterar sig nu med en singel.

YLE - 20 dec 13 kl. 11:55

Julrim i Österbottnisk förmiddag

I fredagens sändning i Österborrninsk förmiddag snickrade Håkan Omars och Sara Nedergård ihop julklappsrim,
medan Kaj Holm och Linda Backgren-Holm stod för stämningsfull julmusik. Här får du ta del av Saras och Håkans rim: Den nyutkomna boken av Fredrik Krus om österbottniska seder och olater: "Om onykterhet och slagsmål i sus och dus
Här är en olatsbok av Fredrik Krus" Grundplåt till en bil: "Nu när du fått licens för din bil,
tomtemormor ger dig en grundplåt med stil" "God Jul och Gott nytt År,
Nu du en framtidsbesparig får.
Jag hoppas nu jag jubelrop hör
när du med denna hjälp av tomten
snart till mommo får böri kör" Presentkort på fotvård: "De bär dig 524600 minuter per år
har valv, rygg och 10 tår.

YLE - 03 mar 14 kl. 13:08

Anders Vestergård i Österbottnisk musik

I tonåren spelade Anders Vestergård trummor på de österbottniska dansbanorna med Tores. Som sjundeklassist var han med om storsatsningen i Korsholms högstadium, musikalen Atlantis. Sen blev det spelningar i alla möjliga sammanhang, från pubar och partyn till latinamerikanskt och världsmusik.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Alexandra Sandbäcks bilder fungerar som terapi: ”Kroppspositivitet för mig är att älska sin kropp”

Det är oftast när Alexandra Sandbäck mår som sämst som de kroppspositiva bilderna dyker upp på hennes blogg. Då tvingar hon sig att titta på sin kropp och ger inte upp förrän hon hittat något vackert..

YLE - Igår: 06:50

Ett år efter #metoo – vad betydde den för dig?

Få kan påstå att de inte hade någon aning om att sexuella övergrepp kunde hända. Få hade däremot en aning om att det händer överallt. Förra hösten fylldes flödena i sociala medier och det var omöjligt att blunda när kollegan, kusinen, klasskompisen och många andra kvinnor plötsligt skrev #metoo..

YLE - 5 timmar sedan

Startverkstaden NUBA i Jakobstad ger ungdomar livsrytm och riktning

På startverkstaden NUBA i Jakobstad får unga hjälp med att hitta sig själva, få ordning på tillvaron och skapa planer för framtiden. - Det är ett lättnad att det finns en sådan plats att komma till, säger studenten Miika..

YLE - 6 timmar sedan

Hälften av alla nya företag grundas av unga under 36 år – "man har ingen aning om det bär men jag tycker man ska våga"

Linn Jung, 32, sa upp sig från ett fast jobb för att bli företagare. Hon är långtifrån den enda. Under årets första halvår grundades drygt hälften av alla nya företag av unga under 36 år..

YLE - 19 timmar sedan

Fina undervattenmiljöer överraskade Kvarken-dykare – "måste skyddas för framtida generationer"

Kvarken är inte ännu dödsdömd, men något måste göras för att skydda den. Det anser representanter för den ideella organisationen Oceana som i dryga två veckor samlat information om undervattensnaturen i Kvarken..

YLE - 21 timmar sedan

”Om man måste förlora, så är det så här” – damligans bästa mittfältare tror starkt på avancemang i Champions League inför returmötet mot Zürich

Lotten hade kunnat ge FC Barcelona, Bayern München eller regerande mästaren FC Lyon i första omgången av Champions League. Istället blev det ”mänskliga” FC Zürich. Drömmen om avancemang lever – trots uddamålsförlusten i första mötet..

YLE - 22 timmar sedan

Jakobstad satsar på havsnära boende – bygger nya våningshus i Korsgrundet

Havsnära boende vid Korsgrundet i Jakobstad planeras invid bostadsmässområdet från 1994. Staden planerar såväl våningshus som parhus och småhus..

YLE - Igår: 09:44

Belastningen på havet utreds inte – fiskodling i Jakobstad slipper miljökonsekvensbedömning

Den planerade fiskodlingen utanför Jakobstad behöver inte någon miljökonsekvensbedömning, skriver Österbottens Tidning..

YLE - Igår: 05:28

Naturvyer får dig att må bättre – nytt projekt ska få fler att bli naturföretagare i Österbotten

Att vara ute i natur och bland djur är bra för hälsan. Det visar forskning och i höst drar ett projekt på 1,5 miljoner euro i gång i Österbotten och Umeåtrakten som handlar om naturföretagande..

YLE - Igår: 04:57

Patienter i livets slutskede får stödpersoner – nätverk byggs upp i hela Österbotten

Österbottens Cancerförening planerar ett nätverk av frivilliga palliativa stödpersoner för obotligt sjuka patienter och deras anhöriga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.