YLE > Svenskfinland

Friday, 23 March, 19:26

YLE - 16 dec 14 kl. 10:18

Österbottnisk melankoli på ny skivaVasabandet Heartbeat band är känt för sin melankoliska och stämningsfulla musik. På tisdagen släpps bandets första album Sailors Heart. Vocalisten och låtskrivaren Marcus Granfors och trummisen Tuukka Aitoaho är nöjda med den nya skivan. Den går i samma lugna stil som de singlar som redan tidigare släppts. - Vi är inte ute och spänner muskler överhuvudtaget.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Heartbeat, Sailors Heart, Marcus Granfors, Tuukka Aitoaho, Stockholm, Granfors, Hulkki, Bandet, Österbotten, Norden, Felicia Eriksson, Näse, Paalanen, Aitoaho, Vid, Kuulainstitutet, Vasa, Ritz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Österbottnisk, melankolipå ny , skiva
YLE - 10 jun 13 kl. 14:16

Österbottnisk musik 10 juni

Det har blivit lite tradition på Musikhuset i Jakobstad att tredje årets YA-studerande gör en skiva som sitt examensprojekt. Årets skiva heter YAM - Yet another music production och det är åtta studerande som har producerat varsin låt. Vi pratar med tre av dem, Niclas Eriksson, Felix Back och Joel Forsbacka.

YLE - 09 maj 14 kl. 10:07

Österbottnisk folkpop i Brighton

I torsdags inleddes Europas ledande festival för ny musik, The Great Escape Festival i Brighton i England. Runt om i stan uppträder över 400 band från hela världen. Vid sidan om den stora festivalen ordnas The Alternative Escape och där spelar bland annat Timshel från Vasa.

YLE - 18 aug 14 kl. 10:21

Österbottnisk musik med David motströms

För David Strömbäck är gamla värdebegrepp som långsamhet, tålamod och hjälpsamhet nyckelord på nya skivan. Simma motströms är Davids fjärde skiva på svenska. Det var i fjol höstas som inspirationen att skriva ihop en ny skiva kom.

Expressen - 04 okt 12 kl. 00:20

Loreen om sin nya mörka skiva

Nästa vecka släpps den första singeln från Loreens kommande album Heal. Enligt schlagerstjärnan själv är det en skiva som innehåller ett stort mått melankoli och en hel del smärta. ?

YLE - 03 dec 12 kl. 14:35

Österbottnisk musik - Peter Sjöblom

Pia Lagus har samtalat med Peter Sjöblom om hans skiva Lite längreSpela upp klipp på Arenan .

YLE - 03 okt 13 kl. 14:10

Österbottnisk musik med Opus Symbiosis

Opus Symbiosis firar 10-årsjubileum med ep:n Monster. Victor Sågfors var 16 år när han bildade bandet med några kompisar.
Från början var det intresset för att experimentera som förde dem framåt.

YLE - 16 okt 13 kl. 13:51

Österbottnisk musik med STMBB och Carisma

Beyond dreams heter St. Marcus Blues Bands nya skiva, den första på sex år. Dansbandet Carisma har bara hunnit hålla på ett par år och presenterar sig nu med en singel.

YLE - 20 dec 13 kl. 11:55

Julrim i Österbottnisk förmiddag

I fredagens sändning i Österborrninsk förmiddag snickrade Håkan Omars och Sara Nedergård ihop julklappsrim,
medan Kaj Holm och Linda Backgren-Holm stod för stämningsfull julmusik. Här får du ta del av Saras och Håkans rim: Den nyutkomna boken av Fredrik Krus om österbottniska seder och olater: "Om onykterhet och slagsmål i sus och dus
Här är en olatsbok av Fredrik Krus" Grundplåt till en bil: "Nu när du fått licens för din bil,
tomtemormor ger dig en grundplåt med stil" "God Jul och Gott nytt År,
Nu du en framtidsbesparig får.
Jag hoppas nu jag jubelrop hör
när du med denna hjälp av tomten
snart till mommo får böri kör" Presentkort på fotvård: "De bär dig 524600 minuter per år
har valv, rygg och 10 tår.

YLE - 03 mar 14 kl. 13:08

Anders Vestergård i Österbottnisk musik

I tonåren spelade Anders Vestergård trummor på de österbottniska dansbanorna med Tores. Som sjundeklassist var han med om storsatsningen i Korsholms högstadium, musikalen Atlantis. Sen blev det spelningar i alla möjliga sammanhang, från pubar och partyn till latinamerikanskt och världsmusik.

YLE - 07 apr 14 kl. 12:18

C-kassetterna till heders i Österbottnisk musik

Hur många av er har lådor med kassetter undanstoppade nånstans - bortglömda musikpärlor som inte riktigt har nån plats i dagens värld? Spela upp klipp på ArenanI den österbottniska musiken ska vi idag titta i lådorna och bjuda på örhängen från den tid då det ofta var för dyrt att göra skiva, så då fick det bli kassett. Så här bjuder Jan Jacobson upp till dans, nej förresten det är Kjell Lolax och Henrik Berg som gör det..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Analys: Med kunden i fokus går landskapen till offensiv mot vårdjättarna

Oron över hur det ska gå för landskapens egna hälsovårdstjänster har fått fyra landskap i norr att slå ihop sina kloka huvuden. Synbarligen litar man i norr inte på de privata vårdbolagens vilja att erbjuda tjänster i landets glesbefolkade norra och östra delar..

YLE - 3 timmar sedan

Energy Week i Vasa var en succé – 4 500 besökare är nytt rekord

Årets upplaga av Vasa Energy Week var en succé, meddelar arrangörerna. I år kretsade mycket kring digitalisering, lagring av energi och förnybara energikällor..

YLE - 4 timmar sedan

Hundratals hjälpsamma barn intar ditt vardagsrum - Superhjälparna spelar in i hela Svenskfinland

Sannolikheten att ett barn till någon i din bekantskapskrets eller rentav ditt eget barn är med om en tv-inspelning detta år är mycket stor..

YLE - 4 timmar sedan

Pampas nationaldag i full gång – segern i olympiaden gick till Vasa

Pampas nationaldag lockar studerande från hela Svenskfinland till Vasa under veckoslutet. Segern i fredagens traditionella olympiad gick till kompisgänget Kollektivet från Vasa..

YLE - 5 timmar sedan

Ovanlig utryckning för räddningsverket: Sälkut förirrade sig till Vexala by

Räddningsverket i Nykarleby hade ett uppdrag av det ovanligare slaget på fredagseftermiddagen. En sälkut hade förirrat sig ända in till Vexala by..

YLE - 5 timmar sedan

Sälkut förirrade sig till Vexala by

Räddningsverket i Nykarleby hade ett uppdrag av det ovanligare slaget på fredagseftermiddagen. En sälkut hade förirrat sig ända in till Vexala by..

YLE - 6 timmar sedan

Sen vår skapar risk för översvämningar

Våren kan i år föra med sig rätt stora översvämningar i Österbotten. Risken är att snön smälter fort då värmen väl kommer..

YLE - 10 timmar sedan

Rory Penttinens stora dröm blev sann – får köra Blancpain-GT hela säsongen

Nu är det klart. Nykarlebybon Rory Penttinen kommer att köra för Rinaldi race team hela Blancpain-GT endurance cup-säsongen. Nu får jag äntligen chansen att göra det jag alltid drömt om, säger Penttinen..

YLE - 12 timmar sedan

Landskapen i Norra Finland fördjupar vårdsamarbete - nätverk från Utsjoki till Karleby

I norra Finland vill fyra landskap fördjupa samarbetet kring vården. Genom ett ökat samarbete vill man svara på konkurrensen från de privata vårdjättarna då valfriheten i vården blir verklighet..

YLE - 13 timmar sedan

Nykarlebyunga på jumboplats när det gäller att slutföra sin yrkesutbildning

Totalt 12,3 procent av ungdomarna i Nykarleby avbröt sina studier på andra stadiet under läsåret 2015 till 2016. Det är flest i hela landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.