SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 20 February, 16:12

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:11

Satsning på boende för dementa läggs på isJust efter valet klargjorde de rödgröna att återinförandet av rena demensboenden blir deras första satsning.
Men hela projektet läggs nu på is.
-?Vi hoppas att det kan vara på plats i sommar, sa Ingemar Almkvist (S) i Smålandsposten den 17 oktober, bara några dagar efter valet.
S hade precis klargjort att de ingått samarbete med V och MP och avsåg försöka styra kommunen.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Ingemar Almkvist, Smålandsposten, MP, Nicklagården, Diö, Almkvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsning, boendeför , dementa, läggspå is
Sydsvenskan - 15 feb 13 kl. 06:30

Platser för dementa läggs ner

Minnesklinkens avdelning i Lund med tolv vårdplatser hotas av nedläggning. Vårdavdelningen kan komma att stänga redan i maj. Istället ska patienterna vårdas av mobila öppenvårdsteam.?

UNT - 06 dec 18 kl. 15:00

Boende för dementa läggs ned

Vård- och omsorgsboendet Tavastehus i stadsdelen Ekeby i Uppsala läggs ned..

Hela Gotland - 24 maj 16 kl. 18:10

SKOLAN: Satsning på lovfritids läggs ned

Förskoleverksamhet, lovfritids och matematik var några av punkterna som diskuterades i Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott..

LV - 01 mar 14 kl. 06:07

”Förstår inte varför Ådala läggs ner”

Hemlik miljö. Nio platser. Mat som lagas från grunden tillsammans med de boende om de vill och orkar.

Barometern - 16 apr 18 kl. 06:00

Dementa tvingas lämna den lantliga idyllen: ”Jag förstår inte”

Dagverksamheten för dementa i Villa Kläckeberga läggs ner och flyttas till Smedby gård. Flytten ifrågasätts kraftfullt, i synnerhet att de dementa inte får stanna medan den nya lokalen renoveras. .

Skånskan - 08 feb 19 kl. 17:09

Boende vill ha lägre höjder

MALMÖ En bostadsrättsförening nära Triangeln uppskattar att det byggs nya bostäder men har synpunkter på höjden och placeringen av ett varuintag.Föreningen består av ett 90-tal lägenheter vid Nikolaigatan och Kapellgatan. Föreningen har nu tyckt till om detaljplanen för kvarteret Vesslan.

Alliansfritt Sverige - 12 sep 12 kl. 09:22

Stoppar nedskärning - kallar det "historisk satsning"

HISTORIK. Först så skulle regeringen skulle dra ned på stödet till energiforskningen. Sen ändrade de sig.

YLE - 05 feb 17 kl. 20:00

Finlandssvenskt boende lockar ännu i dag - "Det är inte ett språkghetto"

Kvarteret Victoria på Busholmen är det nyaste tillskottet av svenska boendeenheter i Helsingfors. Sista handen läggs vid lägenheterna som bäst och de första invånarna har redan börjat flytta in. I Víctoria samlas dagvård, kulturcentrum och boende på samma plats.

NSD - 22 apr 16 kl. 19:33

Extra: Kvinna hade skyddat boende – höggs med kniv

Kvinnan i 40-årsåldern hade skyddat boende – men på fredag höggs hon med kniv i sitt eget trapphus..

YA - 08 okt 13 kl. 08:00

Preliminärt ja till boende för unga flyktingar

Flyktingboendet har fått ett preliminärt ja till att sättas upp vid Ängsgården. Förslaget är att boendet får bygglov i fem år. Av grannarna är det ett hushåll som hört av sig med negativa synpunkter på bygget.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kjell fick cancer: "Sade inget till min fru"

Under 2017 levde inte en enda region i landet upp till målet om att prostatacancer ska opereras inom två månader, enligt en ny rapport från Cancerfonden. För Kjell Brissman blev diagnosen starten på ett djupt engagemang i att vägleda, stötta och informera andra män om sjukdomen.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Hovrätten måste yttra sig om kulturprofilen

Högsta domstolen begär att Svea hovrätt ska yttra sig om den så kallade kulturprofilen och om de kompletteringar som advokat Björn Hurtig lämnat in. Det skriver HD i ett protokoll som lämnats till hovrätten.(TT).

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

OS-silvermedaljören missar VM

Skidskytte-VM i Östersund blir en profil fattigare. Tysken Simon Schempp, som tagit medalj i sju mästerskap i rad (OS och VM), väljer att avsluta säsongen på grund av skadeproblem och kommer därför inte ställa upp i mästerskapet om en månad.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Underhållsplan för Korrö ska upphandlas

Det behövs en plan för hur Korrö ska vårdas och underhållas i framtiden. För det krävs särskild kompetens som inte finns innanför kommunens egna organisation. Externa konsulter ska upphandlas för att ta fram planen..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Liberos våtservetter återkallas

Våtservetter av märket Libero Touch Wet Wipes återkallas eftersom de kan innehålla en förhöjd bakteriehalt, skriver tillverkaren Essity i ett pressmeddelande. Enligt Essity finns det inte någonting som tyder på att servetterna utgör en hälsorisk, och det har inte heller kommit in klagomål på produkten.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

En meter lång leguan på rymmen i kylan

En leguan är på rymmen i den småländska orten Storebro i Vimmerby kommun, rapporterar Dagens Vimmerby. Leguanen är cirka en meter lång och inte fullvuxen, uppger djurets ägare för TT och berättar att hon letat överallt.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Taif lockar känt band till ”stor jäkla folkfest”

Musikgruppen Hoffmaestro kommer till Tingsryd. Tingsryds AIF bjuder in till en helkväll för att ge tillbaka till bygden. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nantes redo att ta Sala-ärendet till Fifa

Cardiff City har inte betalat några pengar till Nantes för övergången av Emiliano Sala. Nu planerar Nantes att gå till Fifa, skriver The Guardian. Nantes kräver Cardiff City på omkomne Emiliano Salas transfersumma på motsvarande cirka 180 miljoner kronor fördelat över tre delbetalningar.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

En död i schweizisk lavin - fortsatt sökande

Lavinen som drabbade en skidanläggning i Crans-Montana i Schweiz i tisdags har krävt ett dödsoffer - en 34-årig man, skriver lokaltidningen Le Nouvelliste. Mannen, som var anställd på skidanläggningen, fanns bland de fyra personer som räddades under de efterföljande timmarna.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Khalili förlänger med Hammarby: "En ledare"

Imad Khalili stannar i Hammarby. Den 31-årige offensive mittfältaren har förlängt sitt kontrakt över säsongen 2020. "Det känns fantastiskt kul.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.