SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 16 October, 20:18

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:11

Satsning på boende för dementa läggs på isJust efter valet klargjorde de rödgröna att återinförandet av rena demensboenden blir deras första satsning.
Men hela projektet läggs nu på is.
-?Vi hoppas att det kan vara på plats i sommar, sa Ingemar Almkvist (S) i Smålandsposten den 17 oktober, bara några dagar efter valet.
S hade precis klargjort att de ingått samarbete med V och MP och avsåg försöka styra kommunen.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Ingemar Almkvist, Smålandsposten, MP, Nicklagården, Diö, Almkvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsning, boendeför , dementa, läggspå is
Sydsvenskan - 15 feb 13 kl. 06:30

Platser för dementa läggs ner

Minnesklinkens avdelning i Lund med tolv vårdplatser hotas av nedläggning. Vårdavdelningen kan komma att stänga redan i maj. Istället ska patienterna vårdas av mobila öppenvårdsteam.?

Hela Gotland - 24 maj 16 kl. 18:10

SKOLAN: Satsning på lovfritids läggs ned

Förskoleverksamhet, lovfritids och matematik var några av punkterna som diskuterades i Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott..

Skånskan - 10 timmar sedan

Boende för ungdomar kan stängas

LUND Vid årsskiftet kan boendet för ensamkommande, Kompassen, förlora sina lokaler.
Nu är frågan om det nya politiska styret vill satsa pengar på att fortsätta verksamheten i nya lokaler.– Vi hoppas på politikernas välvilja.

LV - 01 mar 14 kl. 06:07

”Förstår inte varför Ådala läggs ner”

Hemlik miljö. Nio platser. Mat som lagas från grunden tillsammans med de boende om de vill och orkar.

Barometern - 16 apr 18 kl. 06:00

Dementa tvingas lämna den lantliga idyllen: ”Jag förstår inte”

Dagverksamheten för dementa i Villa Kläckeberga läggs ner och flyttas till Smedby gård. Flytten ifrågasätts kraftfullt, i synnerhet att de dementa inte får stanna medan den nya lokalen renoveras. .

Alliansfritt Sverige - 12 sep 12 kl. 09:22

Stoppar nedskärning - kallar det "historisk satsning"

HISTORIK. Först så skulle regeringen skulle dra ned på stödet till energiforskningen. Sen ändrade de sig.

YLE - 05 feb 17 kl. 20:00

Finlandssvenskt boende lockar ännu i dag - "Det är inte ett språkghetto"

Kvarteret Victoria på Busholmen är det nyaste tillskottet av svenska boendeenheter i Helsingfors. Sista handen läggs vid lägenheterna som bäst och de första invånarna har redan börjat flytta in. I Víctoria samlas dagvård, kulturcentrum och boende på samma plats.

NSD - 22 apr 16 kl. 19:33

Extra: Kvinna hade skyddat boende – höggs med kniv

Kvinnan i 40-årsåldern hade skyddat boende – men på fredag höggs hon med kniv i sitt eget trapphus..

YA - 08 okt 13 kl. 08:00

Preliminärt ja till boende för unga flyktingar

Flyktingboendet har fått ett preliminärt ja till att sättas upp vid Ängsgården. Förslaget är att boendet får bygglov i fem år. Av grannarna är det ett hushåll som hört av sig med negativa synpunkter på bygget.

Alingsås tidning - 26 maj 14 kl. 07:47

Polisens narkotikagrupp för unga läggs ner 

ALINGSÅS:  "Läget är rätt förtvivlat" - så sa en polisman i förra om narkotikasituationen i Alingsås. Samtidigt meddelar polisen att satsning på en speciell narkotikagrupp läggs på is över sommaren..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Ökat hopp om att Filippinerna väljer Gripen

Filippinernas försvarsminister vill att landet köper Gripen-plan av Saab då amerikanska F-16 blir för dyrt, det rapporterar Dagens industri. Affären beräknas vara värd drygt 5 miljarder.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Sommartiden kan bli evig

Det är inte bara klimatförändringarna som stökar till årstiderna. Ett skarpt EU-förslag kan göra drömmar om evig sommartid sanna, åtminstone i Sverige.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Barcelona vill ha damlag i USA

Storklubben Barcelona vill starta ytterligare ett damlag - i den amerikanska fotbollsligan. Planen med den unika satsningen är att ta plats i National women's soccer league (NWSL) som i dag innehåller nio lag. - Vi är just nu i diskussioner om det är möjligt.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Nya fullmäktige på plats - fick bekanta sig med hetaste frågan

Nu är Växjös nya kommunfullmäktige på plats. Här finns både gott om rutin och nykomlingar. Hetaste frågan från start är nya kommunhuset..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Uppgift: Nordea kopplas tillpenningtvätt

Ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som påstås visa att banken Nordea kan ha brutit mot reglerna för penningtvätt. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till en talesman för myndigheten.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Farliga falafel-tillbehör stoppas

Falafeltillbehör som har sålts i Malmö är färgade med ett ämne som kan orsaka cancer. Miljöförvaltningen i Malmö har larmat andra EU-länder. Det rör sig om stavar av majrova som har färgats med det cancerframkallande ämnet rhodamine B som inte får användas i livsmedel.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Häxor tar till svart magi mot Kavanaugh

Efter en turbulent utnämningsprocess har USA:s nye, kontroversielle HD-domare Brett Kavanaugh fått ett nytt problem på halsen. En grupp "häxor" planerar att lägga en besvärjelse på Kavanaugh, i protest mot utnämningen.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Jurist och läkare i topp bland utbildningarna

Söktrycket till vårterminens program och kurser på universitet och högskola är något lägre än förra året. Totalt har 217 085 anmälningar kommit in. Trycket har minskat med en procent jämfört med vårterminen 2018.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Brott: Bråk i centrala Alvesta

Strax efter klockan 17:30 på tisdagseftermiddagen kallades polisen till Allbogatan i Alvesta med anledning av ett bråk..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Flera vrak undersöks i Stockholm

Vad lurar på botten? Just nu håller marinarkeologer på att undersöka flera nyupptäckta vrak vid Djurgården och Fjäderholmarna i Stockholm. Syftet är att inventera det marina kulturarvet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.