Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 22 August, 08:50

Cornucopia - 11 dec 14 kl. 08:39

Gästinlägg: En politik för det goda livsflödetNedanstående är ett gästinlägg signerat bloggkommentatorn Kuckeliku.Den här texten utgör en fortsättning på det gästinlägg jag skrev här hos Cornucopia 2014-06-11, i vilket jag bland annat konstaterade att ett rikt och hållbart neuralt livsflöde är livets högsta/intrinsikala/finala goda och det som gör våra liv intressanta, roliga, angenäma, spännande och fascinerande.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kuckeliku, Cornucopia, TV, Rohlf, Jorden, Djursholm, Stan, Seychellerna, Jordens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GästinläggEn , politikför det , goda, livsflödet
Cornucopia - 08 apr 15 kl. 11:33

Gästinlägg: Det goda livsflödets etik

Nedanstående är ett gästinlägg författat av läsaren Kuckeliku.

Det goda livsflödets etik

För uppemot fyra miljarder år sedan tillkom på Jorden på föga lättutgrundliga sätt självreproducerande organismer. Deras självreproducering var förutsättningen för organismernas överlevnad, för deras rika förekomst och för deras utveckling mot ökad komplexitet.

Cornucopia - 04 maj 15 kl. 11:12

Gästinlägg: Ett rikt och hållbart liv i ett rikt och hållbart Sverige i en rik och hållbar värld?

Nedanstående är ett gästinlägg av bloggläsaren Kuckeliku. Text och åsikter är alltså Kuckelikus och inget annat.

Ett rikt och hållbart liv i ett rikt och hållbart Sverige i en rik och hållbar värld?

Cornucopia - 29 jul 15 kl. 11:12

Gästinlägg: Den annalkande kollapsen

Nedanstående är ett gästinlägg signerat signaturen Kuckeliku, och handlar om den enligt honom annalkande kollapsen.

Den annalkande kollapsen

Alla intelligenta människor över femton års ålder vet att kollapsen är i ankommande. Kanske någon smart politiker, ekonom, forskare eller ingenjör kan hejda den, men utsikterna förefaller ganska nära noll.

Cornucopia - 05 jun 15 kl. 10:46

Gästinlägg: Politik, ekonomi, etik och logik

Nedanstående är ett gästinlägg från "Anonym".
I samma ögonblick som en politisk fråga går från att bli ett ekonomiskt problem till ett etiskt blir den immun mot all form av logik.Politik är ekonomisk styrning av ett land och dess resurser.

Cornucopia - 09 sep 13 kl. 07:51

Gästinlägg: Politik ur ett ingenjörsperspektiv

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren Asic.

Jag är ingenjör.

Innan det tränger ett stön över era läppar och ni slutar läsa, så låt mig genast säga att det här inlägget handlar om politik och beteendevetenskap.

Ekonomistas - 06 sep 18 kl. 08:39

Gästinlägg: Låt inte det bästa bli klimatets fiende

Klimatfrågan är central för vår framtid men svår att hantera då den är genuint global till sin natur. I vår serie kring en effektiv nationell och internationell klimatpolitik diskuterar professor Thomas Sterner vid Göteborgs universitet faran i att låta förhoppningar en optimal klimatpolitik stå i vägen för en möjlig klimatpolitik. Diskutera gärna inlägget i kommentarstråden och forskare som vill bidra med egna inlägg är välkomna att kontakta oss.

Cornucopia - 21 sep 14 kl. 16:23

Gästinlägg: Lätt för Schulman att spy galla

Nedanstående är ett gästinlägg från läsaren Peter Ekvall, i replik till Alex Schulman som spyr galla över Fredrik Reinfeldt hos Schibsted/Aftonbladet. 

Det är ju lätt för Schulman att sitta och spy galla. När tog han senast mer ansvar för Sverige än att sitta och bespotta andra i debattartiklar i Aftonbladet?

Cornucopia - 15 jun 18 kl. 12:13

Gästinlägg: Politisk rationalitet

Nedanstående är ett gästinlägg av läsaren och bloggkommentatorn Kuckeliku.

En politisk rationalitet förutsätter kunskap om individers fundamentala önskningar samt om de yttre förutsättningarna för bästa tillfredsställelse av dessa.
Hur illustrera?

Cornucopia - 28 jan 16 kl. 11:11

Gästinlägg: Manlig politik

Nedanstående är ett gästinlägg från läsaren Magnus Redin
"Att bygga är mycket manligt" skriver Magnus Redin.Manlig politik

På minnesdagen av Förintelsen, påminnelsen om att en högstående kultur kan förfalla i barbari, slog det mig att problemen som oroar mig och de lösningar som jag har funnit är manliga.

Politiken i Sverige har tunnelseende på SD som övervägande stöds av män, tolkningen av detta väger mellan att det skulle vara något fel på männen eller att andra partier saknar politik för män.

Politologerna - 04 mar 14 kl. 10:47

Tillsammans kan vi höja kvaliteten på diskussionen om politik!

Det här är ett gästinlägg av Carl Dahlström, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, och Johannes Lindvall, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet. *** Dagens Samhälle publicerade nyligen en undersökning av svenska forskares medienärvaro (undersökningen har redan tidigare kommenterats här på Politologerna). Resultatet – att tjugo av de femtio forskare som nämns oftast i media är statsvetare – har föranlett en förnyad diskussion om statsvetarnas roll i offentligheten.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 17 timmar sedan

Lockar Twitter-moderaterna väljare till partiet?

Moderaternas mer högljudda riksdagsmän på Twitter - Bali, Ericson och Beckman - har i dagarna varit utsatta för medial kritik (från förstås annat håll än moderat) för sina utspel och åsikter. De ses av en del som en tillgång för Moderaterna, men lockar de egentligen väljare eller handlar det bara om följare från andra partier, som bara vill få sina åsikter bekräftade?Moderaterna.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Datainspektionen fäller skola för att ha testat ansiktsigenkänning på 22 elever - 200 000 i böter

Datainspektionen har för första gången delat ut böter ("sanktionsavgift") för brott mot GDPR. Det handlar om en gymnasieskola som testade ansiktsigenkänning på 22 elever under tre veckor, vilket  nu leder till 200 000:- SEK i böter.
Barcelona.

Cornucopia - 22 timmar sedan

82% av läsarna kan tänka sig betala extra för den egna offentliga välfärden

Gårdagens undersökning visar att mer än fyra av fem av bloggens läsare skulle vara beredda att betala extra för offentlig välfärd, om de var säkra på att pengarna var öronmärkta för de närmastes välfärd utan att pengar dras bort i andra ändan. Betalningsviljan finns alltså för välfärden, men då ska inte pengarna tillfalla andra. Gärna offentlig välfärd, men inte solidaritet.

Cornucopia - Igår: 08:14

Väderfenomen - Anna Fock skildrar Tjernobyls okända föregångare

Min flerfaldigt prisbelönta författarkollega Anna Fock har i dagarna släppt sin nya roman Väderfenomen (Adlibris 198:- SEK, Bokus 199:- för inbunden och 105:- SEK för e-bok). Den skildrar världens tredje värsta kärnkraftskatastrof, den först helt nedtystade och än idag rätt okända Kysjtym/Majak. På sina sätt en värre katastrof än det HBO-aktuella Tjernobyl, eftersom nedtystningen och åtgärderna blev helt annorlunda på 50-talet än på 80-talet.

Cornucopia - Igår: 14:39

Svensk medelklass villig betala mer för den egna välfärden?

I Sverige får vi inte själva betala för bättre välfärd, utan våra skattepengar omfördelas solidariskt från de som lyckats göra som staten vill - skaffa utbildning, jobb, lön, inkomst och betala skatt - till de som inte lyckats med detta. Annars är antagligen den svenska medelklassen - och även många andra - antagligen beredda att betala mer för välfärden. Den egna välfärden, om man vet att pengarna går till exempelvis de egna barnens skola utan att medel dräneras bakvägen, t ex via brukaravgifter.

Cornucopia - Igår: 12:49

Steve Keen: Sverige ekonomisk kriskandidat

Professorn och nationalekonomen Steve Keen varnar i en intervju hos SvD för att Sverige är en av kandidaterna för nästa ekonomiska kris, medan USA klarar sig undan en ny finanskris. Orsaken är den skyhöga svenska privata skuldsättningen, som är  betydligt högre än i USA. Orsaken är att vi kom lindrigt undan finanskrisen, och inte trimmat ner skulderna.

Cornucopia - Igår: 10:15

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam.
Revoluts förpackning för deras premium metallkort.Jag har fått ett erbjudande från fintechbolaget Revolut att ge bort 200:- SEK till den som tecknar sig för ett Revolutkort.

Cornucopia - I förrgår: 08:32

Bostadsrätterna i Sernekes Karlatornet försenas ett helt år

Göteborgs skrytprojekt Karlatornet, som byggs för att skymma utsikten från utsiktsplatsen Ramberget, försenas ett helt år rapporterar projektägaren och börsbolaget Serneke.
Karlatornet mellan Lindholme och Ramberget.De 485 bostadsrättsköpare som tecknat sig för en av de 594 lägenheterna i skrytprojektet får alltså vänta till andra halvåret 2022 innan de kan flytta in i detta bygge, som är "helt unikt".

Cornucopia - I förrgår: 17:45

Cornucopias boprisindikator - bloggläsarna tror på fallande bostadspriser, utom i Malmö

Resultatet från bloggläsarnas boprisindikator är nu inne. Kanske föga överraskande tror bloggläsarna på fallande bostadspriser i hela landet på ett års sikt, undantaget de som bor i Stor-Malmö. Mest negativa är man i Stockholm.

Cornucopia - I förrgår: 11:14

Topplisteplaceringar Fallet vecka 32-33


Min bostadsbubblethriller Fallet håller sig kvar på topplistorna även vecka 32-33. Bland annat de nationella topplistorna för skönlitteratur, e-böcker och ljudböcker. Även Höstregn letar sig in på nationella topplistor på pocketsläppet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.