Västerbottens Folkblad > Nyheter

Wednesday, 24 April, 18:22

Västerbottens Folkblad - 09 dec 14 kl. 15:20

Sprängde bäverdamm – åtalasUmeåbon sprängde en bäverdamm – men hade inte anmält det hela till tillsynsmyndigheten. Nu åtalas han, misstänkt för otillåten miljöverksamhet. Det hela ska enligt åklagaren ha skett i juni 2012. Umeåbon har ”av oaktsamhet påbörjat och bedrivit anmälningspliktig vattenverksamhet, bestående i sprängning av en bäverdamm”. Ett citat från åtalet.
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sprängde, bäverdammåtalas
Västerbottens Folkblad - 04 mar 15 kl. 20:08

Inte brottsligt att spränga bäverdammen

Åtalet om otillåten miljöverksamhet mot Erik Johansson, som driver Hälje gård, ogillas. Länsstyrelsen får kritik i domen. Det var i juni 2012 som Erik Johansson sprängde en bäverdamm i Sågbäcken utanför Hössjö i Umeå kommun.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

Stora skogsbränder i södra Sverige – så ser läget ut i Västerbotten

I södra Sverige har skogsbränderna redan tagit fart på många håll. I Västerbotten är läget än så länge stabilt men brandförsvaret har redan börjat rusta för det som komma skall. – Jag känner mig lugn.

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

Brist på brandmän inför sommaren

På många håll i landet är det svårt att rekrytera deltidsbrandmän, förra sommarens stora skogsbränder har aktualiserat frågan om vilken ersättning de får. Inför sommaren är en av räddningstjänstens största utmaningar att få tag på tillräckligt med kompetent personal menar Magnus Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Umeå. Förra sommarens bränder har visat att det […].

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Bil kör på fel sida av vägen

En bilist kör i hög hastighet i fel körriktning på väg 363. Polisen har fått in flera samtal om att en bil kör på fel sida av vägen på väg 363, mellan Tavelsjö och Vindeln, i riktning mot Vindeln. – Vi är ute med bil och söker den, uppger polisens RLC-befäl.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Live: Följ finaldramat

A3 Baskets jakt på SM-guldet inleds på tisdagskvällen – följa dramat direkt på Sportsajten!.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Björklöven i slutskedet av tränarjakten

För en månad sedan blev det klart att Jesper Jäger inte fortsätter som assisterande tränare i....

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Iksustjärnan prisad

Ingen SM-final men landslagsspelaren kan trösta sig med en fin utmärkelse. Iksus Cornelia Fjellstedt har utsetts till Årets back den gångna säsongen – ett pris hon även fick priset 2015/16. Motiveringen lyder: ”Geniala passningar, känsliga handleder och en speluppfattning i världsklass.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

”Ingen överlever på bara sol och kramar”

Ett barn klarar sig inte på sol och kramar och det går inte att bota cancer med gurkmeja eller silverlösningar. Trots det minskar tilltron till samhället och den etablerade vården, något som kan vara livshotande. Inte minst mot små barn.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Inlandskommuner i botten på miljörankning

Flera inlandskommuner hamnar i botten när tidningen Aktuell Hållbarhet listar Sveriges bästa....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Vännäs HC värvar nytt ex-löv

Vännäs HC har gjort klart med ännu ett ex-löv inför kommande säsong. Den som ansluter till VHC denna gång är backen Emil Hälldahl, som kom till Björklövens organisation från Örnsköldsviks HF inför den gångna säsongen. 19-åringen har spelat i Lövens J20-lag i vinter och producerade 16 poäng på 32 grundseriematcher samt 7 poäng på 8 matcher i kvalspelet.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Får pris för arbete med folkmusik

Siw Burman och Olle Berggren har tilldelats Olof Högbergs-plaketten för sitt arbete med att skapa....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.