Västerbottens Folkblad > Nyheter

Saturday, 19 January, 13:35

Västerbottens Folkblad - 09 dec 14 kl. 15:20

Sprängde bäverdamm – åtalasUmeåbon sprängde en bäverdamm – men hade inte anmält det hela till tillsynsmyndigheten. Nu åtalas han, misstänkt för otillåten miljöverksamhet. Det hela ska enligt åklagaren ha skett i juni 2012. Umeåbon har ”av oaktsamhet påbörjat och bedrivit anmälningspliktig vattenverksamhet, bestående i sprängning av en bäverdamm”. Ett citat från åtalet.
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sprängde, bäverdammåtalas
Västerbottens Folkblad - 04 mar 15 kl. 20:08

Inte brottsligt att spränga bäverdammen

Åtalet om otillåten miljöverksamhet mot Erik Johansson, som driver Hälje gård, ogillas. Länsstyrelsen får kritik i domen. Det var i juni 2012 som Erik Johansson sprängde en bäverdamm i Sågbäcken utanför Hössjö i Umeå kommun.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

Klart: Så ställer Löven upp i kväll

Björklöven tar emot Oskarshamn på hemmaplan i kväll. Så här formerar Joakim Fagervall och Jesper Jäger laget. Målvakter: 30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello) Backpar: 26 Jacob Stenqvist – 8 Mikko Pukka 28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson 4 Jonas Emmerdahl – 7 Alexander Hellström Sjunde back: 52 August Tornberg Kedjor: 71 Oskar Stål-Lyrenäs […].

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

”Vi ska ge jänkarna nåt att bita i”

Nu planeras det för fullt för att slå världsrekord i Lövånger. I år genomförs Lövångersträffen för 12:e året – veteranskoterträffen som vuxit och blivit till en institution hos entusiaster inte bara i Sverige utan även i de norra delarna av våra grannländer. – När vi firade tioårsjubileum fanns tankar om att kanske avsluta eran, men […].

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Fler väljare ångrade sin förtidsröst

Till slut kom en regering på plats, men redan före valet var det många väljare som var osäkra. Andelen som ångrade sin förtidsröst ökade jamfört med tidigare val. Så här ser det ut i din kommun.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Måste kliva fram för att bli etta

Björklövens tränare Joakim Fagervall berättar Nedsläpp om varför det inte finns en förstemålvakt i....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Trafikolycka på E4

En bil har kört in i mitträcket på E4 och har blivit stillastående. Olyckan inträffade under morgonen på E4 utanför Hörnefors. En bil har enligt uppgift kört in i mitträcket och blivit stillastående.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Live: Följ längdsprinten här

Kan Stina Nilsson fortsätta att vinna – och hur bra klarar sig Jonna Sundling i en klassisk sprint? Följ tävlingen här!  .

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Edward Riedl (M): ”S+MP+C+L+V är dåligt för Norrland”

S/MP-regeringen och dess stödpartier C, L och V ska nu genomföra en nyliberal agenda med sänkta skatter för de allra rikaste och höjda skatter och försämringar för vanligt folk. När Socialdemokraterna ljuger som mest om moderat politik inför valen så tar de inte i så mycket som de nu förbundit sig att genomföra tillsammans med […].

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

Löften i föräldrars spår

Flera framtidshopp i svensk längdskidåkning är barn till tidigare elitidrottare. Bland föräldrarna finns OS och VM medaljörer samt Vasaloppsvinnare. Inom kort inleds JVM och U23 VM.

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

[PLUS] Barnet är inte hemligt längre

Från början var det aldrig tänkt att Barnet skulle se dagens ljus. – Vi bestämde att vi ska aldrig....

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

[PLUS] Henry har sett 500 Lövenmatcher – på bortaplan

Henry Waldell, som bor i Stockholm, har sett omkring 500 matcher med Björklöven – på....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.