SvD > Ekonomi

Thursday, 23 January, 18:53

SvD - 01 dec 14 kl. 05:55

Usa: detaljhandeln sjÖnk Återigen under black friday-helgenDetaljhandelsförsäljningen i USA sjönk under Black Friday-helgen för andra året i rad, vilket kan vara ett tecken på att denna traditionella shoppinghelg håller på att förlora i betydelse..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Återigen, USA, Black Friday

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Usa, detaljhandeln, sjÖnk, Återigenunder , black, friday-helgen
DI - 13 nov 18 kl. 17:05

Kudlow: USA och Kina talar återigen om handel

USA talar återigen med Kina om handel och detta är "mycket positivt". Det sade Vita husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow till tv-kanalen CNBC på tisdagen..

Dagens PS - 19 nov 19 kl. 08:00

USA förlänger Huawei-licens – igen

USA:s handelsdepartement har återigen förlängt Huaweis licens att få göra affärer med amerikanska företag. Det framgår av inskickade dokument, skriver The Verge. Bolagets senaste licensförlängning gäller fram till den 16 februari och ger amerikanska telekomoperatörer på landsbygden möjligheten att ställa om till ny utrustning.

SvD - 25 nov 14 kl. 15:56

Klarar USA att lyfta världen?

Är allt åter på väg till det normala efter flera år med en ekonomisk utveckling som närmast kan liknas vid konsistensen av deg? USA:s privatkonsumtion lyfter återigen tillväxten, företagsvinsterna ökar och nivån på investeringarna revideras uppåt. Frågan är om det räcker..

Cornucopia - 26 apr 18 kl. 10:34

Svensk ekonomi rekylerar upp - återigen överhettad

Svensk ekonomi som mätt av Konjunkturinstiutets (KI) barometerindikator ("konjunkturbarometern") rekylerade upp drivet av vår exportberoende tillverkningsindustri, som gynnas av försvagad krona. Även byggbranschen ser positivare på framtiden och är kvar i överhettning.
Konjunkturbarometern.

Cornucopia - 01 okt 16 kl. 21:09

OPEC vill sänka produktionen - första orkanen mot USA sedan 2008

I veckan sade sig OPEC vilja sänka sin oljeproduktion, i hopp om att kunna snacka upp oljepriset. Samtidigt verkar orkanen Matthew bli den första orkanen att träffa USA:s sydkust sedan orkanen Sandy 2008. Frågan är om orkaner återigen kan bli en oljeprisfråga efter åtta års uppehåll?

Cornucopia - 14 apr 18 kl. 16:17

USA:s försvarsdepartement: Alla robotar träffade målen

USA:s försvarsdepartement konstaterar att samtliga brittiska, franska och amerikanska kryssningsrobotar träffade målen. Syrien avfyrade fyrtio luftvärnsrobotar i blindo efter anfallet för att låtsas försvara sig, medan Världens Sämsta Allierade (tm) Ryska Federationen gömde sig i sina hålor och inte gjorde ett skit. Återigen har USA, Frankrike och Storbritannien visat hur verkliga allierade fungerar och kan samverka.

Cornucopia - 07 jan 20 kl. 07:08

Guldet visar återigen sin stabiliserande effekt

Under den begynnande pågående Trump-Irankrisen visar guldet återigen upp sin stabiliserande effekt för en portfölj. Rekommendationen från i alla fall Handelsbanken har tidigare varit att man ska ha 10-15% guld i en portfölj för bästa riskjusterade avkastning.Dubai International Airport.

SR - 08 feb 18 kl. 18:31

Strid om budget kan återigen stänga USA:s statsapparat

Oenigheten i kongressen i USA kan återigen leda till att delar av den federala statsapparaten stängs ned. Under dagen väntas flera viktiga omröstningar i både senaten och representanthuset..

Cornucopia - 18 sep 13 kl. 09:29

Aleklett: USA:s skiffergasutvinning kan falla inom två år

Professor Kjell Aleklett vid Globala Enegisystem i Uppsala skriver på sin blogg att det finns risk för att USA:s utvinning av skiffergas kommer peaka inom två år. Därmed skulle skiffergasmiraklet vara över för USA:s del och snacket om gasexport och energioberoende landar vid just snack.

Konventionell gasutvinning i USA är kraftigt fallande, men har kompenserats av utvinningen av skiffergas och tillsammans med skifferoljeboomen med marginellt ökande produktion av gas från oljekällor.

Dagens PS - 23 sep 17 kl. 08:00

Intresset för USA-resor har tredubblats

”Nu har vi förträngt Trump”, skriver jämförelsesajt av flygresor. När Donald Trump valdes som president i USA halverades svenska folkets intresse för resor till USA. Avslöjandet av Flygresor.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.