YLE > Svenskfinland

Saturday, 18 August, 14:04

Liknande nyheter

Taggar: Vasaett , steg, närmare, Ikea-varuhus
YLE - 25 nov 14 kl. 09:41

Vasa ett steg närmare få Ikea-varuhus

Vasa stad har undertecknat ett samarbetsavtal med Ikea. Det svenska möbelvaruhuset får en tomt i Risö intill motorvägen. Dessutom kommer ett nytt Prisma-varuhus och ett Ikano-affärscentrum att byggas på Risöområdet intill motorvägen.

YLE - 26 nov 14 kl. 09:50

Entusiasm över Vasas samarbete med Ikea

Vasa stads och Ikeas samarbetsavtal som undertecknades på tisdag väcker stora förhoppningar i regionen. Nya arbetsplatser hägrar och dessutom kan Vasa bli en helt ny slags mötesplats i och med stort nytt shoppingcenter med Ikea i spetsen. Både Vasas utvecklingsdirektör Susanna Slotte-Kock och Stig Beijar från kommunstyrelsen i Korsholm är entusiastiska.

YLE - 26 nov 14 kl. 09:50

Ikeafeber kan ge jobb i Vasa

Vasa stads och Ikeas samarbetsavtal som undertecknades på tisdag väcker stora förhoppningar i regionen. Nya arbetsplatser hägrar och dessutom kan Vasa bli en helt ny slags mötesplats i och med stort nytt shoppingcenter med Ikea i spetsen. Både Vasas utvecklingsdirektör Susanna Slotte-Kock och Stig Beijar från kommunstyrelsen i Korsholm är entusiastiska.

YLE - 01 apr 16 kl. 14:04

Konstsamfundet storägare i Sponda - ett steg närmare fastighetsimperium

Konstsamfundet blir överlägset största ägare i stora börsnoterade fastighetsinvesteringsbolaget Sponda. Ägarandelen ger i praktiken Konstsamfundet totalkontroll över Sponda. Köpet kan ses som ett led i Kontsamfundets vd Kaj-Gustaf Berghs och styrelseordförande Christoffer Taxells strävan att skapa ett fastighetsimperium i centrala Helsingfors.

YLE - 11 dec 15 kl. 13:01

Ikea slopar Vasa

Det blir inget Ikea-varuhus i Vasa. Företaget har skrinlagt planerna på ett varuhus i Risöområdet. Ikea har beslutat att inte gå vidare med sin planerade etablering i Vasa.

YLE - 27 nov 14 kl. 04:20

Ikea inget hot mot centrumhandeln

Det kanske man spontant kunde tro. Men nej, på Vasa Affärscentrum rent av välkomnar man det kommande affärscentret i Risö. - Så länge affärskomplexen som växer upp utanför centrum kompletterar det som redan finns är det en positiv sak.

YLE - 27 sep 13 kl. 04:56

Flera varuhus i Vasa väntar på grönt ljus

Vasa kan inte erbjuda Ikea en tomt i Risö förrän Miljöministeriet har behandlat etapp 1 av landskapsplanen. Etapplanen ska behandlas utgående från den nya markanvändnings- och bygglagen, som är strikt när det gäller att bygga stora affärsområden långt ifrån centrum. Handelslaget KPO har planer på att bygga ett varuhus i Risö med en försäljningsyta på närmare 15 000 kvadratmeter och som skulle sysselsätta omkring 120 personer.

YLE - 09 nov 15 kl. 06:08

IKEA i Umeå positivt för Kvarkentrafiken

Nu är det klart att Ikea i Umeå öppnar i februari. Det kommer att innebära ett uppsving för såväl Wasaline som bussbolagen. Enligt Västerbottens-Kuriren öppnar Ikea i Umeå den 26 februari.

YLE - 26 sep 13 kl. 14:17

Vasa finns inte med i Ikeas kalkyler

Vasa finns inte med i Ikea kalkyler och det gör inte heller Seinäjoki. Det uppger Tuire Nyberg, vd för Ikano retails. Bygget av ett Ikea-varuhus i Villmanstrand invigs 2016.

YLE - 11 dec 15 kl. 13:01

Vbl: Ikea slopar Vasa

Det blir inget Ikea-varuhus i Vasa, rapporterar Vasabladet Ikea har beslutat att inte gå vidare med sin planerade etablering i Vasa. Företaget väljer att satsa på huvudstadsregionen och Villmanstrand. Alla planer på etablering i Österbotten är slopade och några nya planer kommer inte att göras upp på åtminstone fem år..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Ratatosk släpper sin första fullängdsskiva

"Norrhimlasken" är namnet på Ratatosks skiva. Det här är jakobstadsbandets första fullängdsskiva. Skivsläppet sker ikväll lördag, på After Eight i Jakobstad..

YLE - 4 timmar sedan

Med ny tränare ska Sport gå tillbaka till rötterna: ”Örnlogon har varit lite smutsig men nu ska vi tvätta av den”

Att hitta tillbaka till klubbens identitet och återfå supportrarnas förtroende står högt i kurs för Ari-Pekka Pajuluoma inför den kommande ligasäsongen. Pajuluoma har ersatt Tomek Valtonen på tränarbänken och står inför sitt elddop i ligan. Det gäller att njuta och göra ett bra jobb, säger han till Yle Sporten..

YLE - 5 timmar sedan

Ben Bergman gör musiken till dokumentären "Maria och demonen"

Som bäst sitter kompositören Ben Bergman och lägger sista handen vid musiken till dokumentärfilmen "Maria och demonen". Filmen handlar om en kvinnas kamp mot anorexi och är regisserad av Jan-Olof Svarvar..

YLE - 22 timmar sedan

Antikexpert avslöjar vinnaren i vår fyndtävling på Juthbackamarknaden - Hansén vann såväl ekonomiskt som publikt

Magnus Hansén koras som vinnare i Yle Vegas fyndletartävling på Juthbackamarknaden..

YLE - 15 aug 18 kl. 08:09

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel – missnöjda med stadens beslut

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel åt alla ungdomar under 25 år. Stadens beslut om gratis preventivmedel i sex månader räcker inte, anser de..

YLE - 22 timmar sedan

Hinderbaneloppet Toughest i Vörå – motionsevenemang för alla

Toughest Vörå är ett motions- och hinderbanelopp som är en del av Toughest-touren. Under veckoslutet ordnas evenemanget för första gången i Finland..

YLE - 15 aug 18 kl. 04:33

"Lite morot och många hinder att hoppa över" - därför vill få vara kyrkoherde i Österbotten

Det finns många och små församlingar inom Borgå stift och det är svårt att locka sökande till kyrkoherdetjänsterna. Ansvar och utbildningskrav minskar intresset för jobben, säger Rune Lindblom som är nytillträdd t.f kyrkoherde i Kvevlax församling..

YLE - 22 timmar sedan

Hinderbaneloppet Toughest i Vörå – motionsevenemnag för alla

Toughest Vörå är ett motions- och hinderbanelopp som är en del av Toughest touren. Under veckoslutet ordnas evenemanget för första gången i Finland..

YLE - Igår: 12:54

Lokalt live: Veteranbilsentusiasterna samlas på Juthbackamarknaden - vi hoppar på i en Mercedes cabriolet

Roger Källman åker en gammal Mercedes cabriolet tillsammans med Björn Palm..

YLE - Igår: 12:08

Fabriksbrand på industriområde i Karleby

På fredag förmiddag vid 11-tiden brann det vid Yaras fabrik i Karleby..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.