YLE > Svenskfinland

Wednesday, 20 June, 19:16

YLE - 25 nov 14 kl. 09:41

Vasa ett steg närmare Ikea-varuhusVasa stad har undertecknat ett samarbetsavtal med Ikea. Det svenska möbelvaruhuset får en tomt i Risö intill motorvägen. Dessutom kommer ett nytt Prisma-varuhus och ett Ikano-affärscentrum att byggas på Risöområdet intill motorvägen. Tis 25.11.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ikea, Risö, Prisma, Ikano, Risöområdet, Tomas Häyry, IkeaListen1, Sspela, Arenan, Häyry, Hulkki, Vasas, Detaljplanen, Vasa, Hasse Lillkull, Ikea Real Estate, Rösområdet, Kpo, Salo, Österbotten, Uleåborg, Seinäjoki, Plats, Risöplanen, VasaMiljöministeriet, IkeaVasas

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasaett , steg, närmare, Ikea-varuhus
YLE - 25 nov 14 kl. 09:41

Vasa ett steg närmare få Ikea-varuhus

Vasa stad har undertecknat ett samarbetsavtal med Ikea. Det svenska möbelvaruhuset får en tomt i Risö intill motorvägen. Dessutom kommer ett nytt Prisma-varuhus och ett Ikano-affärscentrum att byggas på Risöområdet intill motorvägen.

YLE - 26 nov 14 kl. 09:50

Entusiasm över Vasas samarbete med Ikea

Vasa stads och Ikeas samarbetsavtal som undertecknades på tisdag väcker stora förhoppningar i regionen. Nya arbetsplatser hägrar och dessutom kan Vasa bli en helt ny slags mötesplats i och med stort nytt shoppingcenter med Ikea i spetsen. Både Vasas utvecklingsdirektör Susanna Slotte-Kock och Stig Beijar från kommunstyrelsen i Korsholm är entusiastiska.

YLE - 26 nov 14 kl. 09:50

Ikeafeber kan ge jobb i Vasa

Vasa stads och Ikeas samarbetsavtal som undertecknades på tisdag väcker stora förhoppningar i regionen. Nya arbetsplatser hägrar och dessutom kan Vasa bli en helt ny slags mötesplats i och med stort nytt shoppingcenter med Ikea i spetsen. Både Vasas utvecklingsdirektör Susanna Slotte-Kock och Stig Beijar från kommunstyrelsen i Korsholm är entusiastiska.

YLE - 01 apr 16 kl. 14:04

Konstsamfundet storägare i Sponda - ett steg närmare fastighetsimperium

Konstsamfundet blir överlägset största ägare i stora börsnoterade fastighetsinvesteringsbolaget Sponda. Ägarandelen ger i praktiken Konstsamfundet totalkontroll över Sponda. Köpet kan ses som ett led i Kontsamfundets vd Kaj-Gustaf Berghs och styrelseordförande Christoffer Taxells strävan att skapa ett fastighetsimperium i centrala Helsingfors.

YLE - 11 dec 15 kl. 13:01

Ikea slopar Vasa

Det blir inget Ikea-varuhus i Vasa. Företaget har skrinlagt planerna på ett varuhus i Risöområdet. Ikea har beslutat att inte gå vidare med sin planerade etablering i Vasa.

YLE - 27 nov 14 kl. 04:20

Ikea inget hot mot centrumhandeln

Det kanske man spontant kunde tro. Men nej, på Vasa Affärscentrum rent av välkomnar man det kommande affärscentret i Risö. - Så länge affärskomplexen som växer upp utanför centrum kompletterar det som redan finns är det en positiv sak.

YLE - 27 sep 13 kl. 04:56

Flera varuhus i Vasa väntar på grönt ljus

Vasa kan inte erbjuda Ikea en tomt i Risö förrän Miljöministeriet har behandlat etapp 1 av landskapsplanen. Etapplanen ska behandlas utgående från den nya markanvändnings- och bygglagen, som är strikt när det gäller att bygga stora affärsområden långt ifrån centrum. Handelslaget KPO har planer på att bygga ett varuhus i Risö med en försäljningsyta på närmare 15 000 kvadratmeter och som skulle sysselsätta omkring 120 personer.

YLE - 09 nov 15 kl. 06:08

IKEA i Umeå positivt för Kvarkentrafiken

Nu är det klart att Ikea i Umeå öppnar i februari. Det kommer att innebära ett uppsving för såväl Wasaline som bussbolagen. Enligt Västerbottens-Kuriren öppnar Ikea i Umeå den 26 februari.

YLE - 26 sep 13 kl. 14:17

Vasa finns inte med i Ikeas kalkyler

Vasa finns inte med i Ikea kalkyler och det gör inte heller Seinäjoki. Det uppger Tuire Nyberg, vd för Ikano retails. Bygget av ett Ikea-varuhus i Villmanstrand invigs 2016.

YLE - 11 dec 15 kl. 13:01

Vbl: Ikea slopar Vasa

Det blir inget Ikea-varuhus i Vasa, rapporterar Vasabladet Ikea har beslutat att inte gå vidare med sin planerade etablering i Vasa. Företaget väljer att satsa på huvudstadsregionen och Villmanstrand. Alla planer på etablering i Österbotten är slopade och några nya planer kommer inte att göras upp på åtminstone fem år..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Våra värderingar styr allt mera vad vi stoppar i munnen – men Reko har tappat nyhetens behag

Där nordbon tar hänsyn till miljön är sydamerikanen hedonist och låter njutningen gå före. Priset är underordnat i många fall. I Norden är vi särdeles ansvarstagande och försöker äta det vi borde äta..

YLE - 7 timmar sedan

Sommaren är en tuffare tid för samhällets utstötta - " Man blir så medveten om vad man själv saknar"

Under sommarmånaderna ställs samhällets utstötta ofta inför en tuffare situation. Barnen kan till exempel inte äta lunch på skolan och det här sätter press på familjens ekonomi. När folk misslyckats att få hjälp på andra håll i samhället vänder de sig ofta till kyrkan som en sista utväg..

YLE - 13 timmar sedan

Vakna upp med Simon och Märta!

Yle X3M förnyar sin morgon. Från den 5 augusti hörs Simon och Märta, bekanta från X3M Veckoslut, i din radio varje morgon klockan 6-10..

YLE - 14 timmar sedan

Så här ser vindkraften ut i Österbotten – många projekt men få förverkligas

Under de senaste fem åren har ett flertal vindkraftprojekt pågått i Österbotten. Men väldigt få har förverkligats och de flesta stampar på stället..

YLE - Igår: 15:48

Norra infarten till Vasa får nytt landmärke – kontorshus i glas byggs i Stenhaga

Ett nytt kontorshus med glasfasad kommer att möta dem som kör in mot Vasa norrifrån. Kontorshuset och byggnader med företagslokaler ska börja byggas i höst..

YLE - Igår: 12:59

Plankorsningsolyckan i Raseborg: Polisen är klar med sitt - förundersökningsmaterialet åkte iväg till åklagaren

Polisen är nu klar med förundersökningen av plankorsningsolyckan i Raseborg. Fyra personer dog när försvarsmaktens militärfordon kolliderade med en rälsbuss i vid korsningen i Skogby i slutet av oktober..

YLE - Igår: 11:43

Myndigheterna i Österbotten hoppas på vackert midsommarväder

Varken polisen eller sjöbevakningen önskar en regnig midsommar, även om det skulle lätta på deras arbetsbörda. Räddningsverket påpekar att midsommarbrasor inte är tillåtna..

YLE - I förrgår: 13:46

Flera kraftigt berusade bilförare fast i Karleby

Under helgen tog polisen fast flera kraftigt berusade bilförare i Karleby. En 26-årig man, som blåste 1.38 promille i polisens alkometer..

YLE - Igår: 10:13

Gasläcka i Karleby – faran över

Hälsofarlig gas kom ut i luften vid Karleby Storindustriområde på Zinkplatsen vid Bolidens fabrik..

YLE - Igår: 10:13

Gasläcka i Karleby – hälsofarlig gas i luften

Hälsofarlig gas har kommit ut i luften. Gasläcka finns i Karleby Storindustriområde på Zinkplatsen. De som befinner sig på havet utanför uppmanas flytta på sig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.