YLE > Svenskfinland

Sunday, 21 October, 03:17

YLE - 25 nov 14 kl. 09:41

Vasa ett steg närmare Ikea-varuhusVasa stad har undertecknat ett samarbetsavtal med Ikea. Det svenska möbelvaruhuset får en tomt i Risö intill motorvägen. Dessutom kommer ett nytt Prisma-varuhus och ett Ikano-affärscentrum att byggas på Risöområdet intill motorvägen. Tis 25.11.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ikea, Risö, Prisma, Ikano, Risöområdet, Tomas Häyry, IkeaListen1, Sspela, Arenan, Häyry, Hulkki, Vasas, Detaljplanen, Vasa, Hasse Lillkull, Ikea Real Estate, Rösområdet, Kpo, Salo, Österbotten, Uleåborg, Seinäjoki, Plats, Risöplanen, VasaMiljöministeriet, IkeaVasas

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasaett , steg, närmare, Ikea-varuhus
YLE - 25 nov 14 kl. 09:41

Vasa ett steg närmare få Ikea-varuhus

Vasa stad har undertecknat ett samarbetsavtal med Ikea. Det svenska möbelvaruhuset får en tomt i Risö intill motorvägen. Dessutom kommer ett nytt Prisma-varuhus och ett Ikano-affärscentrum att byggas på Risöområdet intill motorvägen.

YLE - 26 nov 14 kl. 09:50

Entusiasm över Vasas samarbete med Ikea

Vasa stads och Ikeas samarbetsavtal som undertecknades på tisdag väcker stora förhoppningar i regionen. Nya arbetsplatser hägrar och dessutom kan Vasa bli en helt ny slags mötesplats i och med stort nytt shoppingcenter med Ikea i spetsen. Både Vasas utvecklingsdirektör Susanna Slotte-Kock och Stig Beijar från kommunstyrelsen i Korsholm är entusiastiska.

YLE - 26 nov 14 kl. 09:50

Ikeafeber kan ge jobb i Vasa

Vasa stads och Ikeas samarbetsavtal som undertecknades på tisdag väcker stora förhoppningar i regionen. Nya arbetsplatser hägrar och dessutom kan Vasa bli en helt ny slags mötesplats i och med stort nytt shoppingcenter med Ikea i spetsen. Både Vasas utvecklingsdirektör Susanna Slotte-Kock och Stig Beijar från kommunstyrelsen i Korsholm är entusiastiska.

YLE - 01 apr 16 kl. 14:04

Konstsamfundet storägare i Sponda - ett steg närmare fastighetsimperium

Konstsamfundet blir överlägset största ägare i stora börsnoterade fastighetsinvesteringsbolaget Sponda. Ägarandelen ger i praktiken Konstsamfundet totalkontroll över Sponda. Köpet kan ses som ett led i Kontsamfundets vd Kaj-Gustaf Berghs och styrelseordförande Christoffer Taxells strävan att skapa ett fastighetsimperium i centrala Helsingfors.

YLE - 11 dec 15 kl. 13:01

Ikea slopar Vasa

Det blir inget Ikea-varuhus i Vasa. Företaget har skrinlagt planerna på ett varuhus i Risöområdet. Ikea har beslutat att inte gå vidare med sin planerade etablering i Vasa.

YLE - 27 nov 14 kl. 04:20

Ikea inget hot mot centrumhandeln

Det kanske man spontant kunde tro. Men nej, på Vasa Affärscentrum rent av välkomnar man det kommande affärscentret i Risö. - Så länge affärskomplexen som växer upp utanför centrum kompletterar det som redan finns är det en positiv sak.

YLE - 27 sep 13 kl. 04:56

Flera varuhus i Vasa väntar på grönt ljus

Vasa kan inte erbjuda Ikea en tomt i Risö förrän Miljöministeriet har behandlat etapp 1 av landskapsplanen. Etapplanen ska behandlas utgående från den nya markanvändnings- och bygglagen, som är strikt när det gäller att bygga stora affärsområden långt ifrån centrum. Handelslaget KPO har planer på att bygga ett varuhus i Risö med en försäljningsyta på närmare 15 000 kvadratmeter och som skulle sysselsätta omkring 120 personer.

YLE - 09 nov 15 kl. 06:08

IKEA i Umeå positivt för Kvarkentrafiken

Nu är det klart att Ikea i Umeå öppnar i februari. Det kommer att innebära ett uppsving för såväl Wasaline som bussbolagen. Enligt Västerbottens-Kuriren öppnar Ikea i Umeå den 26 februari.

YLE - 26 sep 13 kl. 14:17

Vasa finns inte med i Ikeas kalkyler

Vasa finns inte med i Ikea kalkyler och det gör inte heller Seinäjoki. Det uppger Tuire Nyberg, vd för Ikano retails. Bygget av ett Ikea-varuhus i Villmanstrand invigs 2016.

YLE - 11 dec 15 kl. 13:01

Vbl: Ikea slopar Vasa

Det blir inget Ikea-varuhus i Vasa, rapporterar Vasabladet Ikea har beslutat att inte gå vidare med sin planerade etablering i Vasa. Företaget väljer att satsa på huvudstadsregionen och Villmanstrand. Alla planer på etablering i Österbotten är slopade och några nya planer kommer inte att göras upp på åtminstone fem år..

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Koski har inga planer på att byta valkrets – "Mig driver man inte hemifrån"

Riksdagsledamot Susanna Koski (Saml.) räds inte kritiken från partikamraterna, hon säger att hon sällan tar saker personligt. Och hon har inga som helst planer på att byta valkrets..

YLE - 12 timmar sedan

Helsingfors IFK nära comeback till fotbollsligan – Sihvola sköt KPV i sank: "Hann aldrig bli oroad"

Pekka Sihvola var den stora hjälten då Helsingfors IFK tog ett stort kliv mot avancemang till fotbollsligan. Sihvola gjorde ett mål och spelade fram till det andra i 2–1-segern i seriefinalen mot KPV..

YLE - 12 timmar sedan

Helsingfors IFK nära comeback till fotbollsligan – Sihvola sköt KPV i sank

Pekka Sihvola var den stora hjälten då Helsingfors IFK tog ett stort kliv mot avancemang till fotbollsligan. Sihvola gjorde hemmalagets båda mål i 2–1-segern i seriefinalen mot KPV..

YLE - 12 timmar sedan

Man allvarligt skadad i utkörning i Särkimo

En äldre man skadades allvarligt då han på lördagen körde av vägen i Särkimo i Vörå kommun. Det är oklart vad som orsakade olyckan..

YLE - 14 timmar sedan

Hur skaffar man vänner som vuxen? Du måste våga för att vinna vet Helga och Sandra som lyckades

Att skaffa nya vänner som vuxen kan vara knepigt. Det krävs en del mod, men man har allt att vinna. Det vet Helga Rajala och Sandra Strömvall som beslöt sig för att på eget initiativ skaffa nya vänner i vuxen ålder..

YLE - 17 timmar sedan

Kommande strejk påverkar i Österbotten: Kall skolmat och ostädat på hvc

Den strejk som fackförbundet JHL har utlyst till måndag och tisdag kommer att synas på olika håll i Österbotten. I Karleby påverkas skolmaten, i Vasa syns strejken bland annat i att städning av hälsostationerna uteblir..

YLE - Igår: 20:53

Usel publiksiffra i Vasa – åskådarna fick se Sport tappa 4–0-ledning

Snubblande nära sämsta publiknoteringen sedan återkomsten till hockeyligan – och dessutom en 4–0-ledning som försvann. Sport hade det tufft på alla plan, men bröt ändå den dystra hemmastatistiken..

YLE - Igår: 16:35

De mindre sjukhusen återfår inte sin dagkirurgi

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott röstade för att inte ge de mindre sjukhusen rätt att återupprätta dagkirurgin. Till exempel på Malmska i Jakobstad har dagkirurgin varit indragen sedan årsskiftet. - Avstånden till närmaste operationssjukhus har ökat för väldigt många patienter, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson..

YLE - Igår: 15:16

Polisen ber om tips gällande allvarlig misshandel i Jakobstad

En man som misshandlades på Stadshotellets terass i Jakobstad förra helgen skadade sig allvarligt. Polisen ber nu de som har information om händelsen att ta kontakt..

YLE - Igår: 14:57

Samlingspartister i Vasa kritiserar partiledningen efter sjukhusbeslut

Ledande samlingspartister i Vasa går hårt ut mot partiledningen och mot egna riksdagsledamöter efter torsdagens riksdagsbeslut att inte bevilja Vasa centralsjukhus omfattande jour. Kritiken publiceras i tidningen Pohjalainen, som står Samlingspartiet nära..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.