BT > Nyheter

Tuesday, 26 May, 12:32

BT - 24 nov 14 kl. 20:06

Såg Borås budget helt: "Ett svek"De rödgröna politikerna talar om satsningar på både förskola och skola.
Men facken säger nej till deras budgetförslag.
– Budgeten är en svek för både förskola och skola, säger Lärarförbundets vice ordförande Rickard Jennerhed.
Årets budgetförslag präglas av det osäkra politiska läget i Borås och det faktum att ingen vet om de rödgrönas budget kommer att vinna eller förlora då beslutet ska tas i december. De rödgröna hoppas också mycket på att regeringens budget går igenom, för att den vägen få mer pengar till välfärdssatsningar.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Lärarförbundets, Rickard Jennerhed, Lena Palmén, Jennerhed, Palméns, Norr

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Såg, Borås, budget, heltEtt , svek
BT - 24 nov 14 kl. 20:06

Sågar deras budget helt: "Ett svek"

De rödgröna politikerna talar om satsningar på både förskola och skola. Men facken säger nej till deras budgetförslag. – Budgeten är en svek för både förskola och skola, säger Lärarförbundets vice ordförande Rickard Jennerhed.

BT - 03 nov 14 kl. 17:49

Borås budget oklar - det händer med skatten: "Vi har bedömt att..."

– Vi för en dialog, säger de rödgrönas Ulf Olsson (S) om budgetförhandlingarna. I det andra blocket hävdar Morgan Hjalmarsson (FP) att det är stiltje i förhandlingarna. Men någon höjning av kommunalskatten blir det i alla fall inte.

BT - 20 nov 19 kl. 07:17

Rekord i extraförslag inför maratondebatt om Borås budget

Rekordmånga yrkanden från tre oppositioner tvingar kommunfullmäktige att tänka nytt inför budgetdebatten. Totalt vill de oppositionspartierna utveckla styrets budget med 362 förslag. BT kommer att rapportera direkt från budgeten under onsdagen och torsdagen..

BT - 06 nov 17 kl. 22:12

Borås-budget: Ta i hand om kamerorna

Politiken i Borås presenterar sina valårsbudgetar och de är, i grund och botten, inte särskilt olika. Även om investeringsbehovet växer dramatiskt snabbt är stadens finanser, tack och lov, stabila och i ordning. Den som vill leta efter ideologiska skillnader får leta noga..

BT - 20 nov 19 kl. 09:43

Live: Följ den stora debatten om Borås budget

Vem sa vad? Hur blev besluten? Under onsdagen och torsdagen kommer BT att rapportera från den årliga budgetdebatten i Borås kommunfullmäktige..

BT - 30 dec 14 kl. 06:19

Handlare i Borås slutade helt att sälja fyrverkerier

Allt fler vill begränsa fyrverkerier på grund av olycksrisken och att det skrämmer husdjur, och flera butiker har valt att inte sälja raketer alls. Några som för länge sedan slutat sälja fyrverkerier är Ica City-butikerna i Borås. Anledningen är att de inte vill bidra till de negativa effekter som fyrverkerierna för med sig.

BT - 03 maj 19 kl. 06:33

Slår larm om cannabisrökningen i Borås: ”Sker helt öppet”

Under den senaste veckan har fältgruppen i Borås stött på en ny företeelse. Unga som röker cannabis helt öppet. ”Ungdomarna reagerade inte på att vi stod i närheten och såg vad som pågick”, säger Sofia Johansson, fältsekreterare..

BT - 06 mar 14 kl. 21:50

Sågade Borås politiker - helt: "Det här är ett skämt"

Cirka 75 personer kom när nätverket mot ombyggnad av Folkets hus till kongresshus i kväll höll upptaktsmöte på Pulsen konferens. – Det här är ett skämt, sa Reimar Westerlind om de ekonomiska kalkylerna och möttes av rungande applåder. – Borås stad vill kasta sig in i en av de hårdaste branscher som finns, sa han och beskrev en mötesindustri som blivit rena förlustaffären för de flesta som tidigare gett sig in där.

BT - 28 jul 19 kl. 20:49

Få husvagnar i Borås: ”Har helt enkelt inte plats”

Total finns det över 8 000 husvagnar i Sjuhärad. I Borås är husvagnstätheten låg jämfört med övriga kommuner. – Det behöver inte betyda att man inte vill prova på husvagnslivet, säger James Klevmyr på Borås husvagnstjänst..

BT - 29 maj 17 kl. 15:49

Bilar i kollision vid Borås ridhus – helt stopp i trafiken

Två personbilar har krockat strax innan ridhuset på Varbergsvägen i Borås..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Döv strokepatient lämnades utan uppsikt – dog efter ny stroke

SÄS anmäler ett patientärende till IVO enligt Lex Maria. En döv patient, med strokehistorik, fick kramper och en akut stroke när hen lämnats utan uppsikt inne på akutmottagningen. .

BT - 30 minuter sedan

Fastställda straff i bedrägerihärva mot äldre

Äldre övertalades att logga in på banken via bank-id eller bankdosa och lurades på flera miljoner kronor. Men polisen kom bedragarna på spåren och i tingsrätten dömdes totalt 37 personer. Nu fastställer hovrätten straffen för dem som överklagade..

BT - 45 minuter sedan

Osäker framtid för kommunal kultur

Efter coronapandemins utbrott har regeringen höjt de generella anslagen till kommuner och regioner med 21 miljarder kronor. Men prioriterar kommunerna verkligen en frivillig sektor som kultur?.

BT - 1 timme sedan

Körde avloppsvatten i tankbil i två dygn: ”Ingen trevlig historia...”

I helgen jobbade kommunen härdigt med att hålla avloppsvattnet borta från Häggån – men när söndagens tunga regn kom gick det inte längre. – Vi tvingades att släppa ut avloppsvattnet under kontrollerade former, säger Magnus Palm, chef på teknik- och serviceförvaltningen..

BT - 1 timme sedan

Viceminister avgår i protest mot Cummings

Douglas Ross, Storbritanniens biträdande Skottlandsminister, avgår. Beslutet är en protest mot hanteringen av stormen kring premiärminister Boris Johnsons närmaste rådgivare Dominic Cummings – som brutit mot landets virusrestriktioner..

BT - 1 timme sedan

Lagrådet kritiserar regeringens glesbygdsskatt

Regeringen sviker en viktig princip för skattepolitiken i sitt förslag om lägre skatt för människor i 76 glest befolkade kommuner, anser Lagrådet. Skatteregler bör vara lika för alla, enligt Lagrådet..

BT - 1 timme sedan

Karlsson och Northug i tv-utmaning

Den ena är mitt uppe i en framgångsrik karriär, den andra har nyligen avslutat sin. Nu ska skidstjärnorna Frida Karlsson och Petter Northug samarbeta – i tv-programmet "Vem kan slå Anja och Foppa"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.