YLE > Svenskfinland

Monday, 25 January, 11:43

YLE - 19 nov 14 kl. 17:12

Fler platser för asylsökandeDet är snabba ryck på flyktingförläggningarna i Finland. I våras skar Migrationsverket ner antalet inkvarteringsplatser bara för att öka på platsantalet igen i oktober. Förändringarna är vardagsmat på Oravais flyktingförläggning. Oravais flyktingförläggning grundades 1991 och är en av de äldre förläggningarna i Finland. Förläggningen har för tillfället 274 platser, varav 150 finns i Oravais och 100 i förläggningens filial i Jakobstad.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Migrationsverket, Oravais, Jakobstad, Kristinestad, Nykvist, Micaela Nykvist, Jukka Tyni, Men, Orsaken, Sirwan Ali, Sirwan, Shiwan Ali, Irak, Helsingfors, Det, Ukraina

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, platserför , asylsökande
YLE - 08 okt 15 kl. 20:40

EU vill få fler avvisade asylsökande att åka hem

EU:s inrikesministrar beslöt på sitt möte i Luxemburg på torsdagen att gå in för en hårdare linje för att personer som fått avslag på sin asylsökning verkligen ska återvända till sina hemländer. - De som inte uppfyller kraven på internationellt skydd bör återvända hem, sade Luxemburgs inrikesminister Jean Asselborn som fungerade som ordförande för mötet. I dagens läge lämnar omkring 40 procent av de som fått avslag EU.

YLE - 23 jan 16 kl. 05:54

EU flyger asylsökande hit och dit – såhär bakvänt kan det bli

Finland flyger in asylsökande från Italien samtidigt som vi skickar tillbaka asylsökande till Italien. Det är mycket som är märkligt då man synar EU:s flyktingpolitik. Varken Dublinförordningen eller EU:s nya kvotsystem tycks fungera.

SvD - 18 jan 16 kl. 06:38

Svårt för socialtjänsten när asylsökande barn är gifta

Det har kommit fler gifta asylsökande barn till Sverige än någonsin tidigare under höstens flyktingkris, rapporterar SR Ekot..

YLE - 29 jun 15 kl. 07:59

Dubbelt fler asylsökande

Mängden asylsökande i Finland ökar på grund av kriser i till exempel Irak och Syrien. Det här leder till utmaningar för Migrationsverket som förbereder sig på ett rekordantal asylsökande i år. - Det har inte gått så långt att folk måste sova på madrasser utan alla har möjlighet till en säng, säger Annica Riddar, direktör för Kristinestads mottagningsförläggning för asylsökande.

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 15:51

Kriminalvården erbjuder fängelser till asylsökande

Kriminalvården ställer nu de fd anstalterna Kirseberg (Malmö) och Smälteryd (Sätila) åt MSB:s samordning av tillfälliga boenden åt de akuta asylströmmarna. Det handlar om att anläggningar som tidigare hanterade 150 respektive 64 fångar ska beredas för 500 respektive 300 asylsökande. Man har även hypotetiskt öppnat för att evakuera aktiva fängelser för att inhysa asylsökande längre fram.

YLE - 20 aug 16 kl. 13:19

Mjölbolsta är fullsatt men fler asylsökande ska rymmas in

Migrationsverket och Röda Korset har olika uppfattning om var asylsökande ska bo i Raseborg. Flyktingförläggningen Raasepori Resort i Antby i Karis kan inte flytta till förläggningen på Mjölbolsta när Resort i slutet av september lägger lapp på luckan. - Orsaken är att båda förläggningarna är fullsatta, säger Jari Poukka som ansvarar för fastigheter och säkerhet vid Röda Korset i Nyland.

YLE - 30 apr 14 kl. 16:23

Färre minderåriga asylsökande

Det kommer allt färre minderåriga asylsökande till Finland, vilket betyder att mottagningsenheter för unga sannolikt stängs. Grupp- och familjehemmet Harjulinna i Sjundeå sätter lapp på luckan idag. - I Finland har mängden asylsökande varit så gott som stabil, ökningen som syns till exempel i Sverige inte syns till här, säger Jorma Kuuluvainen, direktör för mottagningsärenden vid Migrationsverket.

SmålandsPosten - 14 nov 13 kl. 08:27

Attendo vill ta emot fler asylsökande på Visjögården

Attendo vill ta emot ytterligare 62 asylsökande på Visjögården med i dag 98 platser. Utrymme finns hävdar vårdföretaget Attendo medan Migrationsverket, som har nya stramare regler, först vill se färdiga rum. – Vi ska titta på hur många platser lokalerna kan rymma utöver de 98 som finns i nuvarande ramavtal.

YLE - 15 sep 15 kl. 10:39

Vasa öppnar för fler asylsökande

Vasa ökar platserna på sin mottagningscentral med 100 personer och ökar dessutom med 100 platser för nödinkvartering. Sannfinländarna motsatte sig. Det blev omröstning i Vasa stadsstyrelse på måndag kväll då ett utökat antal platser på stadens mottagningscentral togs upp som extraärende.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:57

Hundra asylsökande ska flyttas bort från Kristinestad - "De ser oss som schackpjäser"

För den asylsökande irakiern Amir har de senaste två åren varit tuffa, med ett ständigt flyttande och väntande. Han är en av de hundra asylsökande i Kristinestad som nu flyttas till en annan ort, då det dras ner på platser vid mottagningscentraler runt om i landet. - Vi trodde att vi kom till ett drömland när vi kom hit där alla möjligheter är öppna, men vi har bara fått uppleva depression, ånger och sorg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.