BT > Utrikes

Monday, 18 January, 21:06

BT - 15 nov 14 kl. 11:29

Asien fortsatt i fokus för USA
Säkerheten i Asien får inte bygga på hot, där stora nationer ger sig på mindre länder.
Det är budskapet från president Barack Obama som försäkrar att USA står fast vid sitt strategiska skifte av fokus till Stillahavsregionen.Obama vände udden mot Kina och sade i ett tal i samband med G20-mötet att USA tänker fördjupa engagemanget och gå samman med nationer i regionen.- Vi kommer att fortsätta att fördjupa vårt engagemang genom att använda varje element av amerikansk makt, sade Obama på universitetet i australiska Brisbane, enligt CNN.Säkerheten i Asien bygger på allianser för ömsesidig säkerhet och "inte på tvång eller trakasserier där stora länder agerar översittare mot mindre", enligt Obama.
Läs mer på BT
Läs mer om:
USA, Asien, Barack Obama, Stillahavsregionen, Kina, G20, Obama, Brisbane, CNN, Kinas, AFP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asienfortsatt i , fokusför , USA
DI - 03 mar 15 kl. 16:34

Olja: Saudiarabien höjer priser till Asien och USA

Saudiarabiens statliga oljejätte Saudi Aramco höjer sina officiella priser till Asien och USA..

DI - 17 jun 15 kl. 07:49

Asien: Fokus på Fed och Grekland

Börsernas i Asien noteras i en oregelbunden tendens på onsdagen, efter tisdagens breda nedgångar. I USA stängde börserna i positivt territorium på tisdagen med uppgångar på omkring 0,5 procent..

Cornucopia - 27 feb 20 kl. 06:40

Nedåt i Asien och USA - men tech upp

På morgonen faller börserna i Asien, och följer därmed efter nedgångarna i USA igår kväll. De amerikanska börserna var dock splittrade och tech i form av Nasdaq-börsen steg. Microsoft vinstvarnade på grund av coronaviruset och Tysklands folkhälsominister varnade för början på en epidemi.

Helsingborgs Dagblad - 25 jul 11 kl. 08:13

Nedåt i Asien efter USA-problem

De ledande börserna i Asien föll under måndagens handel sedan budgetförhandlingarna i världens största ekonomi, USA, gått i baklås. Tokyobörsens Nikkei 225-index föll med 0,8 procent, liksom det bredare Topixindex. Seoulbörsens Kospi-index tappade 1,0 procent.

PrivataAffärer - 13 mar 15 kl. 08:02

Uppåt i Asien efter USA-optimism

Aktieindexen i Asien steg på fredagen efter att USA-börserna handlats upp på förhoppningar om en senarelagd räntehöjning....

Realtid - 11 okt 18 kl. 09:09

Börsen ned efter kursras i Asien och USA

Stockholmsbörsen faller under öppningen efter gårdagskvällens och nattens börsras i USA och Asien..

Expressen - 07 mar 18 kl. 08:40

Asien- och USA-resor bakom Finnairs ökning

957 100 resenärer valde Finnair i februari, en ökning med närmare 15 procent mot förra året.Framför allt ökade resenärerna på långresor till Asien och Nordamerika..

Realtid - 15 aug 19 kl. 08:31

Fallande börser i Asien och USA

Asien-börserna backar på torsdagen efter rejäl nedgång i de ledande börsindexen i New York. Även Stockholmsbörsen stängde på minus under onsdagskvällen..

SvD - 02 jan 13 kl. 06:30

Uppåt i Asien efter USA-beslut

Asienbörserna steg sedan representanthuset röstat ja till budgetförslaget som ska lösa USA:s finanskris och tillfälligt avvärjt det hotande budgetstupet..

Affärsvärlden - 26 jun 13 kl. 08:05

Överlag uppåt i Asien efter USA-statistik

De asiatiska börserna har överlag stigit på onsdagen i spåren av tisdagens starka USA-data och viss lättad oro kring problemen i Kina..

DI - 23 jan 18 kl. 06:36

Rekordnivåer i Asien efter USA:s överenskommelse

Enandet av USA:s budget har fått Asienbörserna att nå årshögsta. Tokyobörsen var vid 06-tiden svensk tid upp 1,2 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.