YLE > Svenskfinland

Monday, 21 January, 15:01

YLE - 10 nov 14 kl. 04:22

Råare ungdomskultur - sexuella trakasserier ökarUngdomskulturen blir bara råare och råare, konstaterar Liselott Nyström på ungdomsportalen Decbel.fi. I november är hon ute i de österbottniska för att föreläsa om sexuella trakasserier. Ungdomsportalen får ta emot frågor som berör sexuella trakasserier, och de flesta handlar om vad man kan säga tillbaka om man blir utsatt, säger Liselott Nyström, ungdomsinformatör på ungdomsportalen decibel.fi - Att sexuella trakasserier bland ungdomar ökar är en reaktion på samhällsklimatet överhuvudtaget.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Liselott Nyström, Decbel, Nyström, Sexuella, Hälsa

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råare, ungdomskultur, sexuella, trakasserier, ökar
P3 - 12 aug 15 kl. 05:00

Problem med sexuella trakasserier på festival för unga

Just nu pågår We are Sthlm, en festival för unga, som i flera år haft problem med att många besökare utsätts för sexuella trakasserier. I år satsar arrangörerna därför extra mycket på att stoppa det. Har du blivit utsatt för sexuella trakasserier på festival?

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

P3 - 12 jan 16 kl. 13:49

Sexuella trakasserier mot tjejer: "Det provocerar mig att folk blir chockade när de hör att det händer"

Efter nyheten om att polisen mörkade att flera tjejer blivit utsatta för sexuella trakasserier på We are Sthlm har diskussionen om trakasserier mot tjejer blossat upp..

YLE - 23 jun 16 kl. 04:00

Kårkullaklient utsattes för mobbning och sexuella trakasserier - personalen blundade

En person med utvecklingsstörning blev upprepade gånger utsatt för sexuella trakasserier och mobbning vid en av Kårkullas arbetscentraler. Vårdarna såg men blundade för incidenterna. Vid Kårkullas arbetscentral hänvisar personalen till tystnadsplikten.

YLE - 17 jan 16 kl. 21:39

Evenemang gav röst åt dem som upplevt sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är inget nytt i Finland – det ville en grupp aktivister föra fram på lördagen med ett evenemang i Helsingfors där deltagarna fick berätta om sina egna upplevelser. Diskussionen om sexuellt ofredande har på senaste tiden gått het. Ibland har diskussionen präglats av fördomar och rasism och man har till och med pratat om de hela som ett nytt fenomen.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 20:00

DO-anmälan efter sexuella trakasserier

Skurup Föräldrar till ett barn på en skola i Skurups kommun har anmält att deras barn har utsatts för sexuella trakasserier av andra barn.
– Vi kallar det inte sexuella trakasserier, säger rektor på skolan. ERWP.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Var femte högstadietjej har blivit utsatt för sexuella trakasserier 12 766 svar

SVERIGE. Unga tjejer är mer utsatta för kränkningar och känner sig mer otrygga i skolan än killar. Enligt Friendsrapporten 2014 som släpptes på torsdagen har en av fem tjejer på högstadiet blivit utsatta för sexuella trakasserier.

YLE - 07 mar 16 kl. 10:29

Sexuella trakasserier på jobbet - är du utsatt? Tipsa oss

Tafs och osakliga förslag är vardagsmat för många kvinnor i den mansdominerade byggnadsbranschen. Vi vill veta i vilka andra branscher kvinnor upplever trakasserier. Har du upplevt sexuella trakasserier i arbetet?

YLE - 20 aug 14 kl. 18:37

Sexuella trakasserier upplevs olika av flickor och pojkar

Specialungdomsarbetare Jannika Elfving säger att det att trakasserierna upplevs olika av flickor och pojkar handlar om den mans- respektive kvinnoroll vi har i samhället. - Rollerna kommer in i ett tidigt skede i barnens liv så det är inte alls konstigt att tonåringarna är påverkade av dem, säger Elfving. Om en pojke utsätts för sexuella trakasserier så bör han till och med känna sig litet smickrad, för all uppmärksamhet som kommer från flickor räknas som smicker, även om det känns obekvämt.

SR - 17 apr 18 kl. 13:33

Kvinnor i filmbranschen mest utsatta för sexuella trakasserier

Över hälften av alla kvinnor inom teater- och scenkonsten har utsatts för sexuella trakasserier. Framför allt yngre kvinnor är utsatta för trakasserier, och värst är det den inom filmbranschen, där 65 procent av kvinnorna uppger att de utsatts för sexuella trakasserier någon gång under yrkeslivet. Det visar rapporten som kommissionen mot sexuella trakasserier inom scenkonsten presenterade idag..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Sökoperationen i Tamokdalen fortsätter med helikopter – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö fortsätter sökoperationen i Tromsö idag med en Recco-sökare från helikopter. Inga andra eftersökningar görs under måndagen efter den fjärde omkomna skidåkaren..

YLE - 2 timmar sedan

Olycksutredningscentralen: Gammal utrustning från 1980-talet bidrog till farosituation på Karleby-Jakobstad flygplats

Den föråldrade utrustningen i flygledartornet i Kronoby borde uppdateras och flygledarna borde utbildas i specialsituationer. Det rekommenderar Olycksutredningscentralen (Otkes) i sin rapport om det allvarliga tillbudet vid Karleby-Jakobstad flygplats för ett knappt år sedan..

YLE - 5 timmar sedan

Pohjalainen: GigaVaasa förhandlar med två kinesiska batterifabriker

Två kinesiska batterifabriker är intresserade av att bygga en batterifabrik i Vasa. Det står klart efter att en delegation från Vasa besökte Kina i början av månaden..

YLE - 5 timmar sedan

NRK: Sökoperationen i Tamokdalen tar paus – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö meddelar att det inte blir någon sökoperation i Tamokdalen under måndagen, istället ska de lägga upp en strategi för det fortsatta arbetet. Tre av de fyra omkomna skidåkarna har hittats..

YLE - 7 timmar sedan

Flera tillfällen för folket att diskutera fusionsförslaget

Förslaget till fusionsavtal mellan Vasa och Korsholm ska nu diskuteras på publiktillfällen i båda kommunerna. I Korsholm ordnas fyra informations- och diskussionstillfällen, och i Vasa ges också möjlighet till närdiskussioner..

YLE - 8 timmar sedan

Allt fler anmäler arbetsplatskonflikter till RFV – "De är ofta ganska allvarliga när de kommer till oss"

Den arbetsplatskonflikt som drabbat Korsholms kyrkliga samfällighet och Solf församling drevs så långt att en av parterna anmälde fallet till Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland, ansvarsområdet för arbetarskydd. Inspektör Rosita Säisä bekräftar att de fall som når myndigheten ofta är rätt allvarliga..

YLE - 9 timmar sedan

Svår arbetsplatskonflikt i Solf skakar Borgå stift – biskop Björn Vikström: "Ett misslyckande också för vår del"

En flera år gammal arbetsplatskonflikt inom Solf församling drevs till sin spets då kyrkoherde Ann-Mari Audas-Willman sade upp sig. Flera anställda säger sig ha bett om hjälp upprepade gånger. Biskopen i Borgå stift Björn Vikström medger att man misslyckats med att hantera fallet..

YLE - Igår: 11:23

NRK: Radar används för att hitta det sista saknade lavinoffret i Tamokdalen – men utan resultat

Söndagens sökinsats efter det fjärde saknade lavinoffret i Tamokdalen i norra Norge har avslutats. Trots att man för första gången använt sig av radar har man inte lyckats lokalisera mannen..

YLE - Igår: 11:23

NRK: Radar används för att hitta det sista saknade lavinoffret i Tamokdalen

Arbetet med att leta efter det fjärde saknade lavinoffret fortsätter i Tamokdalen i norra Norge i dag. För första gången kommer man att använda sig av radar..

YLE - Igår: 09:52

Ärliga människor i Karleby – en solskenshistoria om en 20-eurossedel som kom tillrätta

Vad gör du om du hittar 20 euro i ett varuhus? Åker sedeln ner i fickan eller tar du den till informationen så att den rätta ägaren kan få tillbaka sedeln?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.