YLE > Svenskfinland

Sunday, 19 August, 15:16

YLE - 10 nov 14 kl. 04:22

Råare ungdomskultur - sexuella trakasserier ökarUngdomskulturen blir bara råare och råare, konstaterar Liselott Nyström på ungdomsportalen Decbel.fi. I november är hon ute i de österbottniska för att föreläsa om sexuella trakasserier. Ungdomsportalen får ta emot frågor som berör sexuella trakasserier, och de flesta handlar om vad man kan säga tillbaka om man blir utsatt, säger Liselott Nyström, ungdomsinformatör på ungdomsportalen decibel.fi - Att sexuella trakasserier bland ungdomar ökar är en reaktion på samhällsklimatet överhuvudtaget.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Liselott Nyström, Decbel, Nyström, Sexuella, Hälsa

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råare, ungdomskultur, sexuella, trakasserier, ökar
P3 - 12 aug 15 kl. 05:00

Problem med sexuella trakasserier på festival för unga

Just nu pågår We are Sthlm, en festival för unga, som i flera år haft problem med att många besökare utsätts för sexuella trakasserier. I år satsar arrangörerna därför extra mycket på att stoppa det. Har du blivit utsatt för sexuella trakasserier på festival?

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

P3 - 12 jan 16 kl. 13:49

Sexuella trakasserier mot tjejer: "Det provocerar mig att folk blir chockade när de hör att det händer"

Efter nyheten om att polisen mörkade att flera tjejer blivit utsatta för sexuella trakasserier på We are Sthlm har diskussionen om trakasserier mot tjejer blossat upp..

YLE - 23 jun 16 kl. 04:00

Kårkullaklient utsattes för mobbning och sexuella trakasserier - personalen blundade

En person med utvecklingsstörning blev upprepade gånger utsatt för sexuella trakasserier och mobbning vid en av Kårkullas arbetscentraler. Vårdarna såg men blundade för incidenterna. Vid Kårkullas arbetscentral hänvisar personalen till tystnadsplikten.

YLE - 17 jan 16 kl. 21:39

Evenemang gav röst åt dem som upplevt sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är inget nytt i Finland – det ville en grupp aktivister föra fram på lördagen med ett evenemang i Helsingfors där deltagarna fick berätta om sina egna upplevelser. Diskussionen om sexuellt ofredande har på senaste tiden gått het. Ibland har diskussionen präglats av fördomar och rasism och man har till och med pratat om de hela som ett nytt fenomen.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 20:00

DO-anmälan efter sexuella trakasserier

Skurup Föräldrar till ett barn på en skola i Skurups kommun har anmält att deras barn har utsatts för sexuella trakasserier av andra barn.
– Vi kallar det inte sexuella trakasserier, säger rektor på skolan. ERWP.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Var femte högstadietjej har blivit utsatt för sexuella trakasserier 12 766 svar

SVERIGE. Unga tjejer är mer utsatta för kränkningar och känner sig mer otrygga i skolan än killar. Enligt Friendsrapporten 2014 som släpptes på torsdagen har en av fem tjejer på högstadiet blivit utsatta för sexuella trakasserier.

YLE - 07 mar 16 kl. 10:29

Sexuella trakasserier på jobbet - är du utsatt? Tipsa oss

Tafs och osakliga förslag är vardagsmat för många kvinnor i den mansdominerade byggnadsbranschen. Vi vill veta i vilka andra branscher kvinnor upplever trakasserier. Har du upplevt sexuella trakasserier i arbetet?

YLE - 20 aug 14 kl. 18:37

Sexuella trakasserier upplevs olika av flickor och pojkar

Specialungdomsarbetare Jannika Elfving säger att det att trakasserierna upplevs olika av flickor och pojkar handlar om den mans- respektive kvinnoroll vi har i samhället. - Rollerna kommer in i ett tidigt skede i barnens liv så det är inte alls konstigt att tonåringarna är påverkade av dem, säger Elfving. Om en pojke utsätts för sexuella trakasserier så bör han till och med känna sig litet smickrad, för all uppmärksamhet som kommer från flickor räknas som smicker, även om det känns obekvämt.

SR - 17 apr 18 kl. 13:33

Kvinnor i filmbranschen mest utsatta för sexuella trakasserier

Över hälften av alla kvinnor inom teater- och scenkonsten har utsatts för sexuella trakasserier. Framför allt yngre kvinnor är utsatta för trakasserier, och värst är det den inom filmbranschen, där 65 procent av kvinnorna uppger att de utsatts för sexuella trakasserier någon gång under yrkeslivet. Det visar rapporten som kommissionen mot sexuella trakasserier inom scenkonsten presenterade idag..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Testamentet skall skrivas innan det är för sent

Livet kan hastigt ändras och då är det viktigt att ha både ett testamente och en intressebevakningsfullmakt i skick för den händelse att man inte längre själv kan sköta sina ärenden..

YLE - 4 timmar sedan

Simon Backman tackar frun för att han får göra karriär i Sverige – vill sätta björkarnas stad på SHL-kartan

Björklöven är en klubb som satsar uppåt, säger Simon Backman som laddar för sin andra säsong i Umeå och hockeyallsvenskan. Backman har anpassat sig till livet i Sverige trots att familjen är kvar i Villmanstrand..

YLE - 5 timmar sedan

Österbottenbandet San Marino & Linda lägger av - "Det är det här nattracklase som vi gärna avstår ifrån"

Den sista hösten tillsammans har börjat för det österbottniska dansbandet San Marino & Linda. Beslutet har sakta vuxit fram, kanske under nätter då de suttit i turnébussen Bettan efter spelningar. Då trummisen meddelade att han flyttar till Sverige kände bandet att det är dags att lägga av..

YLE - 5 timmar sedan

Digital nomad cyklar runt världen

Florent Gouachon från Frankrike kan kallas en digital nomad. Under nio av årets månader är han ute och cyklar världen runt - och samtidigt administerar han sin webbsajt..

YLE - Igår: 11:59

Ratatosk släpper sin första fullängdsskiva

"Norrhimlasken" är namnet på Ratatosks skiva. Det här är jakobstadsbandets första fullängdsskiva. Skivsläppet sker ikväll lördag, på After Eight i Jakobstad..

YLE - Igår: 09:53

Med ny tränare ska Sport gå tillbaka till rötterna: ”Örnlogon har varit lite smutsig men nu ska vi tvätta av den”

Att hitta tillbaka till klubbens identitet och återfå supportrarnas förtroende står högt i kurs för Ari-Pekka Pajuluoma inför den kommande ligasäsongen. Pajuluoma har ersatt Tomek Valtonen på tränarbänken och står inför sitt elddop i ligan. Det gäller att njuta och göra ett bra jobb, säger han till Yle Sporten..

YLE - Igår: 08:35

Ben Bergman gör musiken till dokumentären "Maria och demonen"

Som bäst sitter kompositören Ben Bergman och lägger sista handen vid musiken till dokumentärfilmen "Maria och demonen". Filmen handlar om en kvinnas kamp mot anorexi och är regisserad av Jan-Olof Svarvar..

YLE - Igår: 16:04

Antikexpert avslöjar vinnaren i vår fyndtävling på Juthbackamarknaden - Hansén vann såväl ekonomiskt som publikt

Magnus Hansén koras som vinnare i Yle Vegas fyndletartävling på Juthbackamarknaden..

YLE - 15 aug 18 kl. 08:09

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel – missnöjda med stadens beslut

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel åt alla ungdomar under 25 år. Stadens beslut om gratis preventivmedel i sex månader räcker inte, anser de..

YLE - Igår: 15:50

Hinderbaneloppet Toughest i Vörå – motionsevenemang för alla

Toughest Vörå är ett motions- och hinderbanelopp som är en del av Toughest-touren. Under veckoslutet ordnas evenemanget för första gången i Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.