YLE > Svenskfinland

Monday, 22 October, 16:34

YLE - 10 nov 14 kl. 04:22

Råare ungdomskultur - sexuella trakasserier ökarUngdomskulturen blir bara råare och råare, konstaterar Liselott Nyström på ungdomsportalen Decbel.fi. I november är hon ute i de österbottniska för att föreläsa om sexuella trakasserier. Ungdomsportalen får ta emot frågor som berör sexuella trakasserier, och de flesta handlar om vad man kan säga tillbaka om man blir utsatt, säger Liselott Nyström, ungdomsinformatör på ungdomsportalen decibel.fi - Att sexuella trakasserier bland ungdomar ökar är en reaktion på samhällsklimatet överhuvudtaget.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Liselott Nyström, Decbel, Nyström, Sexuella, Hälsa

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råare, ungdomskultur, sexuella, trakasserier, ökar
P3 - 12 aug 15 kl. 05:00

Problem med sexuella trakasserier på festival för unga

Just nu pågår We are Sthlm, en festival för unga, som i flera år haft problem med att många besökare utsätts för sexuella trakasserier. I år satsar arrangörerna därför extra mycket på att stoppa det. Har du blivit utsatt för sexuella trakasserier på festival?

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

P3 - 12 jan 16 kl. 13:49

Sexuella trakasserier mot tjejer: "Det provocerar mig att folk blir chockade när de hör att det händer"

Efter nyheten om att polisen mörkade att flera tjejer blivit utsatta för sexuella trakasserier på We are Sthlm har diskussionen om trakasserier mot tjejer blossat upp..

YLE - 23 jun 16 kl. 04:00

Kårkullaklient utsattes för mobbning och sexuella trakasserier - personalen blundade

En person med utvecklingsstörning blev upprepade gånger utsatt för sexuella trakasserier och mobbning vid en av Kårkullas arbetscentraler. Vårdarna såg men blundade för incidenterna. Vid Kårkullas arbetscentral hänvisar personalen till tystnadsplikten.

YLE - 17 jan 16 kl. 21:39

Evenemang gav röst åt dem som upplevt sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är inget nytt i Finland – det ville en grupp aktivister föra fram på lördagen med ett evenemang i Helsingfors där deltagarna fick berätta om sina egna upplevelser. Diskussionen om sexuellt ofredande har på senaste tiden gått het. Ibland har diskussionen präglats av fördomar och rasism och man har till och med pratat om de hela som ett nytt fenomen.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 20:00

DO-anmälan efter sexuella trakasserier

Skurup Föräldrar till ett barn på en skola i Skurups kommun har anmält att deras barn har utsatts för sexuella trakasserier av andra barn.
– Vi kallar det inte sexuella trakasserier, säger rektor på skolan. ERWP.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Var femte högstadietjej har blivit utsatt för sexuella trakasserier 12 766 svar

SVERIGE. Unga tjejer är mer utsatta för kränkningar och känner sig mer otrygga i skolan än killar. Enligt Friendsrapporten 2014 som släpptes på torsdagen har en av fem tjejer på högstadiet blivit utsatta för sexuella trakasserier.

YLE - 07 mar 16 kl. 10:29

Sexuella trakasserier på jobbet - är du utsatt? Tipsa oss

Tafs och osakliga förslag är vardagsmat för många kvinnor i den mansdominerade byggnadsbranschen. Vi vill veta i vilka andra branscher kvinnor upplever trakasserier. Har du upplevt sexuella trakasserier i arbetet?

YLE - 20 aug 14 kl. 18:37

Sexuella trakasserier upplevs olika av flickor och pojkar

Specialungdomsarbetare Jannika Elfving säger att det att trakasserierna upplevs olika av flickor och pojkar handlar om den mans- respektive kvinnoroll vi har i samhället. - Rollerna kommer in i ett tidigt skede i barnens liv så det är inte alls konstigt att tonåringarna är påverkade av dem, säger Elfving. Om en pojke utsätts för sexuella trakasserier så bör han till och med känna sig litet smickrad, för all uppmärksamhet som kommer från flickor räknas som smicker, även om det känns obekvämt.

SR - 17 apr 18 kl. 13:33

Kvinnor i filmbranschen mest utsatta för sexuella trakasserier

Över hälften av alla kvinnor inom teater- och scenkonsten har utsatts för sexuella trakasserier. Framför allt yngre kvinnor är utsatta för trakasserier, och värst är det den inom filmbranschen, där 65 procent av kvinnorna uppger att de utsatts för sexuella trakasserier någon gång under yrkeslivet. Det visar rapporten som kommissionen mot sexuella trakasserier inom scenkonsten presenterade idag..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Inga ledsna miner bland eleverna i Karleby trots utebliven skollunch

Under måndagen och tisdagen är det matsäck som gäller för skoleleverna i Karleby. Det på grund av den strejk som facket JHL utlyst bland sina medlemmar i protest mot regeringens planer på att försvaga uppsägningsskyddet..

YLE - 1 timme sedan

Kaskö hamn växer – "inte gått så här bra sen 2013"

En stadig tillväxt med 20 procent, så kan man beskriva Kaskö hamns tredje kvartal i år jämfört med fjolåret. Så goda siffror har hamnen i Kaskö inte kunnat visa sedan 2013..

YLE - 2 timmar sedan

Fortfarande inga löften om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet om stomvägnätet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..

YLE - 11 timmar sedan

"Risken är att vi inte orkar" – barnskyddet i Vasa vill ha fler anställda

Barnskyddet i Vasa hoppas på fler anställda. Men det råder brist på socialarbetare. En brist som ett antal unga studerande på Åbo Akademi med tiden kan hjälpa till att lindra..

YLE - 11 timmar sedan

Allvaret inom idrotten gör att barn och unga inte vågar sluta: “Föräldrarna skulle bli så ledsna”

Christoph Treier träffar hela tiden unga som vill sluta idrotta men de vågar inte då tränaren, föräldrarna eller föreningen skulle ta så illa upp. Men ut med allvaret och in med glädjen och teamarbetet - det behövs för att lyckas inte minst i lagsporter. Och här släpar det finländska skolsystemet efter jämfört med resten av Norden, säger Treier..

YLE - 23 timmar sedan

Första starten på över två år – men hemmadebuten i Spartak blev ingen succé för Eremenko

Hemmadebuten utvecklades till en mindre mardröm för Roman Eremenko. Finländaren fick sin första chans i Spartak Moskvas startelva efter dopningsavstängningen, men han blev utbytt och fick se laget åka på en stjärnsmäll..

YLE - Igår: 12:20

Gymnastikglädje i Vasa – "Fantastiskt att se vilken utveckling som skett"

Tävlingsnerver, fokus och koncentration är några av ingredienserna som trängs i Volthallen i Vasa under helgen. Men lika stor plats får rörelseglädje och kamratskap. Redskapsgymnastiken är på frammarsch i Österbotten..

YLE - Igår: 06:30

"Som en boj som lossat från sina förtöjningar" - Kjell Westö, Li Andersson, Jontti Granbacka och Ellen Strömberg berättar om sin ensamhet

Framgång, vänner, sammanhang. Trots att man har allt detta kan man drabbas av stark ensamhetskänsla. Kjell Westö, Li Andersson, Jontti Granbacka och Ellen Strömberg berättar om sina ensammaste stunder..

YLE - Igår: 06:00

Du får inte dö på länge än, Gösta Ågren!

Vem finns kvar, när Gösta Ågren inte längre finns? Vem skildrar dagens Österbotten, som det är? Här och nu?

YLE - Igår: 17:50

Koski har inga planer på att byta valkrets – "Mig driver man inte hemifrån"

Riksdagsledamot Susanna Koski (Saml.) räds inte kritiken från partikamraterna, hon säger att hon sällan tar saker personligt. Och hon har inga som helst planer på att byta valkrets..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.