BT > Inrikes

Sunday, 16 June, 00:35

BT - 09 nov 14 kl. 14:00

Ratade slaktbiprodukter på export
Nacksena, penis, aorta, läppar, svans och allsköns inälvor. Det mesta vi svenskar ratar från djurslakt efterfrågas i andra delar av världen. Nästan allt på nötdjur och grisar har en avsättning hos någon - någonstans.
Och marknaden bara växer.Förr gick det mesta som betraktades som slaktavfall till djurmat, blev biogas eller helt enkelt destruerades.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Mårten Backgården, KLS Ugglarps, Danish Crown, Ugglarps, Östeuropa, Australien, Nya Zeeland, HK Scan, Sverige, Kina, Taiwan, Scans, Torbjörn Lithell, Hongkong, Lithell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ratade, slaktbiprodukter, export
UNT - 09 nov 14 kl. 14:00

Ratade slaktbiprodukter på export

Nacksena, penis, aorta, läppar, svans och allsköns inälvor..

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 14 kl. 14:08

Ratade slaktbiprodukter på export

Nacksena, penis, aorta, läppar, svans och allsköns inälvor. Det mesta vi svenskar ratar från djurslakt efterfrågas i andra delar av världen. Nästan allt på nötdjur och grisar har en avsättning hos någon — någonstans.

SvD - 09 nov 14 kl. 14:00

Ratade slaktbiprodukter på export

Nacksena, penis, aorta, läppar, svans och allsköns inälvor. Det mesta vi svenskar ratar från djurslakt efterfrågas i andra delar av världen. Nästan allt på nötdjur och grisar har en avsättning hos någon - någonstans..

GöteborgsPosten - 09 nov 14 kl. 14:02

Ratade slaktbiprodukter går nu på export

Nacksena, penis, aorta, läppar, svans och allsköns inälvor. Det mesta vi svenskar ratar från djurslakt efterfrågas i andra delar av världen. Nästan allt på nötdjur och grisar har en avsättning hos någon - någonstans.

DI - 09 nov 14 kl. 16:00

Ratade slaktbiprodukter på export

Nacksena, penis, aorta, läppar, svans och allsköns inälvor. Det mesta vi svenskar ratar från djurslakt efterfrågas i andra delar av världen. Nästan allt på nötdjur och grisar har en avsättning hos någon — någonstans.

Ekonomistas - 11 okt 13 kl. 07:30

Export går inte att leva på

Regeringen har sedan ett antal år det ganska märkliga målet att exporten ska fördubblas. Även om det förefaller osannolikt att målet kommer att nås så går det betydligt bättre för rikets exportörer än för dess importörer och Sverige uppvisar sedan mitten av 1990-talet stora överskott i handels- och bytesbalanserna. Samtidigt är bostadsbyggandet lågt och mycket tyder på att dessa båda fenomen är förknippade med varandra.

Expressen - 19 jan 13 kl. 09:24

Hamrén berättar varför han ratade Leo Messi

CHIANG MAI. Erik Hamrén ratade Lionel Messi till omröstningen av Ballon d'Or. Nu ger förbundskaptenen sin förklaring.

Expressen - 29 apr 13 kl. 09:49

Ratade först profilen - nu ändrar Blåvitt sig

De ratade honom 2005. Men nu vill Blåvitt ha tillbaka Martin Smedberg Dalence, 28. Enligt uppgift till GT är kantlöparen aktuell för en IFK-comeback.

Trelleborgs Allehanda - 27 maj 13 kl. 08:00

Ratade TFF-spelare möts i Skånederby

Foto: Claes Nyberg
Båda bor och har fått sin fotbollsuppfostran i Malmö. Båda har haft Anders Grimberg som tränare. Båda har teknik och snabbhet som adelsmärke.

GT - 20 aug 13 kl. 16:33

Ratade Frölunda-duon fortfarande utan klubb

Mindre än en månad kvar till SHL-premiären. Men ingen av Frölundas ratade spelare Mikael Johansson, 32 och Fredrik Sjöström, 30, har gjort klart med någon ny klubb. ?

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:52

Hultqvist tonar ned säkerhetspolitiskt bråk

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) tonar ned bråket om risken för ett väpnat angrepp på Sverige. Han ser ingen anledning att "överpröva" försvarsberedningen.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 11:53

Misstänkt granat vid Stora Enso

En misstänkt granat har hittats vid pappersbruket vid Stora Enso i Skutskär, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Polisen har spärrat av och utrymt en avdelning. - Vi fick in granaten med vår vedleverans i morse.

BT - 15 jan 18 kl. 11:40

V går till val på kortare arbetstid

Arbetstidsförkortning, ett nytt pensionssystem och en grön investeringsbank på 100 miljarder kronor. Det är Vänsterpartiets tre viktigaste valfrågor om partiledningen får som den vill på partikongressen nästa månad.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:25

Ny roll för Beatrice Ask

Moderaterna utser den förre justitieministern Beatrice Ask till talesperson i civilförsvars- och civilberedskapsfrågor. Det säkerhetspolitiska läget präglas av osäkerhet och oförutsägbarhet, konstaterar Moderaterna i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:10

"Barn i skyddat boende behöver mer stöd"

En utredning, som ska överlämnas till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), visar att barn i skyddat boende behöver mer stöd än vad de får i dag.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

BT - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

BT - 15 jan 18 kl. 01:43

Man påkörd under rallytävling

En man i 35-årsåldern blev påkörd under rallytävlingen Finnskogsvalsen som i helgen kördes i skogarna runt Sunne och Torsby, skriver Värmlands Folkblad. Mannen, som deltog i tävlingen, blev påkörd av en annan tävlingsförare strax innan målgång på SS2.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:25

Försvarsministern: Värnplikten kan utökas

Samtidigt som säkerhetsläget i omvärlden har försämrats har Försvarsmakten problem med försörjningen av personal.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.