Sydsvenskan > Nyheter

Tuesday, 19 February, 04:41

Sydsvenskan - 07 nov 14 kl. 04:00

En vuxen westernför vuxna människorLikt ”True Grit” och and­ra sentida västernfilmer och tv-serier är ”The Homesman” en uppgörelse både med det romantiska skimret från genrens klassiska period och spaghettivästernrullarnas serietidningsstiliserade blodbad på 1960-talet. Filmen är baserad på en prisbelönt roman med samma namn från 1988 av västernförfattaren Glendon Swarthout, mest känd i Europa för ”The Shootist” — förlagan till John Waynes sista film "Den siste gunfightern” (1976). Det är en kärv bild av västern som skildras, fylld av svält, svindel, mord och övergrepp men också av civilkurage, mänsklig anständighet och kärlek, påtagligt ofta från folk utan synbara hjälteegenskaper som vapenskicklighet.Nybyggarlandet som en gudsförgäten plats med bara glimtar av mänsklig värm
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
True Grit, The Homesman, Glendon Swarthout, Europa, The Shootist, John Waynes, Den, Swarthouts, Homesmans, Mary Bee Cuddy, Swank, Nebraskas, Iowa, Mary, George Briggs, Lee Jones, Jakten, Homesman, Mary Bee Cuddys, Briggs

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En vuxen, westernför, vuxnamänniskor
Dagens PS - 20 apr 18 kl. 13:14

Barn behöver en vuxen att lita på

SPONSRAD AV IQ. ”Snälla, alla andra får ta sista bussen hem!” eller ”Hur kul tror du det är att vara den som ALLTID måste åka hem först?

YLE - 18 mar 17 kl. 06:00

Den åldrande föräldern ska klara sig själv medan det vuxna barnet får hjälp

Det är inte så vanligt att man ger sina åldrande föräldrar ekonomiskt stöd. Sina vuxna barn hjälper man däremot nog gärna ekonomiskt. Forskning visar att om man har möjlighet att dela med sig av sina pengar så går de pengarna så gott som alltid till barnen och mer sällan till föräldrarna.

Skånskan - 14 apr 16 kl. 10:09

Suzanne Ostens idealpublik är vuxna och barn tillsammans

Kultur och Nöje I morgon fredag är det biopremiär för Flickan mamman och demonerna, Suzanne Ostens första film på tio år. Turerna har varit många kring åldersgränsen och nu blir 15-årsgräns på premiären eftersom Statens medieråd bestämt sig för att överklaga Förvaltningsrättens beslut. Men Suzanne Osten är bestämd på vilka hon vill ska se filmen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Då blir du vuxen – enligt forskning

En ny brittisk studie, där 2000 personer över 18 har deltagit, har tagit reda på den stora frågan: När är man vuxen egentligen?I studien har man frågat folk vad som får dem att känna sig vuxna, och vad som inte ger vuxenpoäng alls, och ut efter det räknat ut när i livet den genomsnittlige britten känner sig vuxen. LÄS MER: 7 saker du och dina vänner borde veta innan ni flyttar hemifrån64 procent av de tillfrågade tyckte att köp av egen bostad gav flest vuxenpoäng, tätt följt av ett bli förälder.

YLE - 14 mar 13 kl. 11:45

När blir man vuxen?

Ibland blir man mycket konkret påmind om tidens gång, och det är när man inser att nånting som man tror att hände "för ett par år sedan" faktiskt ligger mer än tio år tillbaka i tiden. Och det var en sådan insikt som fick mig att spela in ett "Samtal om livet" med syskonen Anna och Erik "EH" Lillkung. Jag blev kompis med deras mamma när Anna och Erik var barn, och i min föreställningsvärld så var det ju "alldeles nyligen".

YLE - 19 aug 17 kl. 10:21

Barnpsykoterapeut: Barn behöver känna att de kan söka skydd hos vuxna

Barn behöver kunna tala om tunga saker som våldsdåd. En förälder eller annan vuxen behöver inte vara rädd för att visa sin egen sorg inför barnet, säger barnpsykoterapeut Mirjam Kalland. - Det viktiga är att barnet får ställa frågor och undra tillsammans med vuxna och med sina föräldrar.

Nerikes Allehanda - 13 mar 15 kl. 05:20

Gästkrönika: Vuxen sade till elever att slå Kim

De flesta av oss håller nog med om att vi vill ha ett samhälle där alla accepterar att människor är olika och gör olika livsval. Vi ska slippa bli kränkta på grund av vem vi är, hur vi ser ut, vad vi har på oss och vad vi väljer att göra på vår fritid.Skolan har – som jag ser det – en viktig roll i att grundlägga värderingar om att man inte får kränka andra för att de inte beter sig enligt vad man själv uppfattar som normalt.

YLE - 24 okt 15 kl. 13:00

Vuxna i skolan: Nätmobbning vanligare men går att tackla

Om någon blir trakasserad eller utsatt för hat på nätet, är det i skolan det kan bubbla upp till ytan. Det gäller att ha en öppen atmosfär och goda förhållanden för att kunna tackla problem med till exempel nätmobbning. Det säger Linda Fagerudd som är kurator i Pedersöre.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ingen vuxen man trycker ner en 17-åringKrönika

En rätt allmän sanning är att de flesta blir klokare och mognare med åren. Man kommer till instinkt om mycket, bland annat att alla inte är lika och inte tycker så lika om allt heller –men att det är helt okej. Ibland så måste man dock diskutera och uttrycka sin åsikt.

YLE - 25 jan 14 kl. 08:05

ADHD bland vuxna behandlas sällan

Det finns uppemot 100 000 vuxna finländare som kan lida av ADHD, men bara en bråkdel av dem får vård. Vuxen- ADHD är klart underdiagnostiserad i Finland. Det menar psykiater Sami Leppimäki, som är överläkare på Arbetshälsoinstitutet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.