Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 17 January, 15:10

Supermiljöbloggen - 04 nov 14 kl. 14:22

Kjell Vowles, klimatmagasinet Effekt: ”Vi måste ge svåra svar”Efter valet har förklaringarna till Sverigedemokraternas framgångar duggat tätt. Journalisterna bevakar inte landsbygden; alliansregeringen ökade klyftorna som hade vuxit redan på Göran Perssons tid; Fredrik Reinfeldt sommartalade om kostnaderna för flyktingmottagandet; kultureliten fördummade SD:s väljare. Även om det kan ligga något i allt det här, är problemet med förklaringarna att de ofta pekar ut en enskild faktor. De ger ett enkelt svar på ett mångfacetterat misslyckande. Förenklade svar på svåra frågor är Sverigedemokraternas och dess europeiska broderpartiers paradgren – och det är det sista vi behöver.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Vowles, Effekt, Sverigedemokraternas, Göran Perssons, Reinfeldt, SD, Sverigedemokraterna, Fransson, Nyheter24, IPCC, Europas, EU, Nigel Farage, UK Independence Party, Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti, Norge, Sylvi Listhaug, Fremskrittspartiet, VG, British National Party, Miljöpartiets, Socialdemokraterna, Moderaterna, Sydeuropa

Dela artikeln

150 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kjell, Vowles, klimatmagasinet, EffektVi måste ge , svåra, svar
DN - 15 jul 17 kl. 09:37

Kjell Vowles: ”Stuglandet”

Få känner till att det finns hundratals öppna övernattningsstugor och rastkojor i Sverige. Det vill skribenten Kjell Vowles och fotografen Moa Karlberg ändra på med sin bok: ”Stuglandet. En guide till fria övernattningar”..

YLE - 22 apr 16 kl. 12:13

Kjell Heir: Bra med förnyelse inom politiken i Vörå

Endast drygt 11 procent av politikerna i Vörå kan i det här skedet tänka sig att ställa upp för omval i kommunalvalet om ett år. Kjell Heir (SFP) som suttit med i Vörå politiken i två perioder tror att politiker är mera intresserade av nämnduppdrag. - Det är klart man reagerar på siffrorna.

Expressen - 26 dec 13 kl. 12:00

Ny medicin mot kol: "Ger extra god effekt"

Förkylningar, hosta, trötthet och dåligt flås. Omkring 700 000 svenskar lider av lungsjukdomen kol. Nu kommer en ny kombinationsmedicin som hjälper.

Expressen - 31 maj 14 kl. 18:11

Ingen Kjell Pettersson-effekt – Gais föll igen

Kjell Pettersson-effekten uteblev när Gais bortaspelade mot Degerfors. Laget tappade pausledning till förlust borta mot Degerfors och sjunker ännu djupare in i krisen..

Dagen - 23 jul 19 kl. 16:38

Tiggeriförbud utan effekt

Jag är rädd för att ett förbud att tigga bara kommer att få en enda effekt, och det är att debatten om hur vi ska kunna överbrygga klyftorna mellan romerna och övriga européer i vår världsdel tystnar, skriver Kjell Waern.

Dagen - 23 jul 19 kl. 16:38

Tiggeriförbud utan effekt

Jag är rädd för att ett förbud att tigga bara kommer att få en enda effekt, och det är att debatten om hur vi ska kunna överbrygga klyftorna mellan romerna och övriga européer i vår världsdel tystnar, skriver Kjell Waern.

BLT - 20 jan 11 kl. 07:00

Kjell Hobjer målar jazz och blues med glöd

Pappan var kock och konstnär och modern älskade musik, men kanske karlar och brännvin ännu mer.
Sonen blev aldrig musiker.
Kjell Hobjer fick måla sin jazz och ångestmättade blues i stället.

BLT - 20 jan 11 kl. 07:00

Kjell Hobjer målar jazz och blues med glöd

Pappan var kock och konstnär och modern älskade musik, men kanske karlar och brännvin ännu mer.
Sonen blev aldrig musiker.
Kjell Hobjer fick måla sin jazz och ångestmättade blues i stället.

Kristianstadsbladet - 29 feb 12 kl. 12:33

Buss-Kjell går i pension

Foto: Johanna Wallin
En gång blev han nedslängd på tågspåret. En annan vände han bussen tillbaka till garaget för att passagerarna var för berusade. Busschauffören Kjell Stiernbergs civilkurage och krav på ordning och reda har väckt starka känslor genom åren.

Sydsvenskan - 25 okt 13 kl. 06:30

Kjell-Åke Rörstrand

Kjell-Åke Rörstrand, 81 år, Höllviken, tidigare militär fältflygare och civil pilot, har avlidit. Hans närmaste är sonen Ulf med familj samt systersönerna Robert och Ricky.Kjell-Åke Rörstrands yrkeskarriär påbörjades i slutet av 1940-talet då han var lärling i en elaffär i Helsingborg.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 19 timmar sedan

Trafikverkets prognoser favoriserar biltrafik framför tåget

FRAMTIDSFAIL:: Trafikverkets kalkyler över framtidens resande innehåller gigantiska fel. Tågtrafiken underskattas återkommande, samtidigt som de undermåliga kalkylerna leder till utbyggnad av nya bilvägar. Dessutom värderas bilisters tid högre än tågresenärers..

Supermiljöbloggen - 20 timmar sedan

Statligt stöd kan halvera industrins utsläpp

RAPPORT:: Klimatutsläppen i Sverige skulle kunna halveras genom ett statligt stöd för att fånga in koldioxid från 27 industrianläggningar. Det framgår i en rapport från SNS konjunkturråd..

Supermiljöbloggen - 02 dec 19 kl. 15:16

Vad tycker de politiska partierna?

SMB FAKTA:: Miljöpolitiken ser väldigt olika ut mellan olika partier. Både ambitionsnivån och typen av förslag varierar..

Supermiljöbloggen - Igår: 15:07

Så räddar vi insekterna

BRA SURR:: Satsa på mångfald i odlingslandskapet och skippa kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Det är några av slutsatserna när drygt 70 forskare presenterar en handlingsplan för att bevara hotade insektsarter..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 14:53

Ny studie: Haven värms upp i rekordfart

VARMT:: Aldrig tidigare har temperaturen i haven varit så hög som under 2019 och aldrig har värmeökningen gått så snabbt. Det visar en ny internationell forskningsstudie..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 19:47

Klimatlarm: Över en miljard djur kan ha dött i bränderna

EKOLOGISK KATASTROF::Nya prognoser visar att en miljard djur antingen kan ha dött i bränderna i Australien eller riskerar att dö på grund av eldens framfart. Landets regering lovar nu åtgärder för att möta den globala uppvärmningens effekter..

Supermiljöbloggen - 14 jan 20 kl. 08:07

Svenska klimatmål viktiga för att minska globala utsläpp

DEBATT:: "Det är bara länder som idag kan införa klimatskatter, stoppa kolgruvor, bygga om energisystem och transportsystem, och sluta kretslopp för världens sinande resurser. Därför måste fokus för en effektiv global klimatpolitik vara nationell", skriver Åsa Romson..

Supermiljöbloggen - 12 jan 20 kl. 13:29

Kommuner bygger bostadshus helt självförsörjande på el

ELFÖRSÖRJNING;;I Mariestad, Växjö och Skellefteå växer intresset för "off grid"-hus. Solpaneler och vätgaslager gör dessa hus självförsörjande på el året om..

Supermiljöbloggen - 11 jan 20 kl. 12:35

Hur är det att leva klimatneutralt? Nytt SVT-program spår vardagen 2050

KULTURTIPS:: TV-profilerna Lotta Lundgren och Erik Haag gör comeback i ny framtidsserie. Med "Rapport från 2050" ska de undersöka hur livet efter klimatomställningen kan se ut..

Supermiljöbloggen - 10 jan 20 kl. 13:31

“Det finns inga gratisluncher, eller gratis parkeringsplatser”

DEBATT:: "I trafikdebatten är det mycket fokus på bilar och bränsle men mindre betoning på allt runt omkring - som frågan om var bilarna ska parkeras", skriver Martin Prieto Beaulieu, Generalsekreterare för Gröna Bilister..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.