YLE > Svenskfinland

Tuesday, 21 January, 19:29

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 4: Emilia NygårdEmilia Nygård, 19 år, är sjundeåbo. Hon är intresserad av kommunalpolitik, och på sin fritid sysslar hon gärna med musik och mode. Att spendera någon tid på Island, och ett yrke inom modebranschen är något hon drömmer om. Emilia är uppvuxen i Sjundeå och är en modeintresserad ung kvinna. För tillfället spenderar hon sitt mellanår med att jobba på dagis.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nygård, Island, Sjundeå, Helsingfors, Nygård5, Arenan, Nygård Hon, Finlands, Folhälsans

Dela artikeln

245 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Luciakandidat4 , Emilia, Nygård
YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 7: Olivia Andersson

Olivia Andersson, 18 år, kommer från Solf i Korsholm men har nyligen flyttat till Vasa. På fritiden umgås hon med vänner, och musiken har en viktig roll i hennes tillvaro. Hon är nyinflyttad vasabo och spenderar som bäst ett mellanår och jobbar som servitris på en restaurang.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 3: Anna Nylund

Anna Nylund, 23 år, från Purmo är utbildad matros och studerar för tillfället till klasslärare i Vasa. Hon målar och ritar gärna, och tycker om att kocka. Att leva hälsosamt är viktig för henne.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 6: Majken Stenberg

Majken Stenberg, 19 år, är hemma från Tammerfors men är nu bosatt i Helsingfors, där hon är studerar första året vid Hanken. Hon har i flera år tagit lektioner i klassisk sång och är konstnärlig av sig. På fritiden gillar hon att fotografera, rita, skriva, ta klassiska sånglektioner samt att gå på opera.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 1: Amanda Stenius

Amanda Stenius, 18 år, från Helsingfors är årets abiturient. Hon är aktiv inom församlingsarbetet och ser det som meningsfullt och roligt. På hästryggen har hon har suttit sedan barnsben.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 8: Katariina Karjala

Katariina Karjala, 18 år, kommer från Björneborg. Hon har vuxit upp i ett finskt hem men har gått i svenskt dagis och svensk skola. Hon studerar som bäst till barnträdgårdslärare och funderar på att senare bli lärare.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 2: Vanessa Eriksson

Vanessa Eriksson, 19 år, kommer från Jomala på Åland. Hon har en merkonomexamen i fickan och är nu i musikinstitutet. Hon känner varmt för att hjälpa andra för hon har själv blivit hjälpt på grund av sin sjukdom.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 9: Sara Lindholm

Sara Lindholm, 17 år, kommer från Esbo. Hon studerar sista året vid gymnasiet Lärkan i Helsingfors. På fritiden är hon föreningsaktiv, skriver dikter och romaner, och jobbar med äldre.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 10: Moa Nyström

Moa Nyström, 20 år, är hemma från Korpo men studerar för tillfället i Helsingfors. Hon har spenderat ett år i Tyskland så hon pratar en flytande tyska. Hemma i Korpo har hon varit aktiv som simlärare.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 5: Frida Hasselblatt

Frida Hasselblatt, 19 år, kommer från Esbo men flyttade nyligen till Vasa för att studera till lärare. Hon vet redan nu att lärarjobbet är hennes grej. Hon är en aktiv körsångare och dansar på sin fritid.

YLE - 16 mar 16 kl. 10:12

Wallin förväntansfull inför Sanna Nygårds mästerskapsdebut

Jens Wallin bänkar sig på lördagskvällen i hemmasoffan för att se sin mångåriga adept, trestegshopparen Sanna Nygård från Vasa IS göra mästerskapsdebut vid inomhus-VM i Portland, USA. Att det blev VM för Nygård tog både tränare och adept på sängen. – Vi tog emot beskedet med väldigt stor överraskning.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Med all makt försöker Vörå rädda FM på skidor – tävlingarna blir nog av, säger arrangör

Det är en hård kamp för att få snön att räcka till. Men med talkokrafter och fantastisk attityd ska det gå. FM på skidor blir nog av, vågar man lova i Vörå..

YLE - 7 timmar sedan

Föräldrasnack: Hej kompis, varför hör du aldrig av dig längre?

Podden Föräldrasnack med Carro och Rebecka frågar dig - hur har dina sociala relationer förändrats sedan du blev förälder? Har du tappat kontakten med gamla vänner som inte har barn? Eller kanske du fått nya föräldravänner?.

YLE - Igår: 19:22

Åklagare yrkar på hårda straff i penningtvättshärva – två av de åtalade kommer från Mellersta Österbotten

Rättegången kring en stor penningtvättshärva inleddes på måndagen i Karleby. Fyra män står åtalade för två fall av penningtvätt, varav det ena utfördes i Toholampi. Två av de åtalade är bosatta i Mellersta Österbotten..

YLE - 14 timmar sedan

En ny våg av arbetskraftsinvandring en utmaning för Närpes – Kaskö skulle mer än gärna ta emot dem

Närpes stad uppskattar att kring ett par hundra arbetskraftsinvandrare kan anlända till staden under de kommande åren. Men det finns också ett stort mörkertal, vilket gör att planeringen blir svår för staden..

YLE - Igår: 19:22

Åklagare yrkar på hårda straff i penningtvättshärvan - två åtalade kommer från Mellersta Österbotten

Rättegången kring den stora penningtvättshärvan inleddes på måndagen i Karleby. Fyra män står åtalade för två fall av penningtvätt, varav det ena utfördes i Toholampi. Två av de åtalade är bosatta i Mellersta Österbotten..

YLE - Igår: 16:37

Oklarheter kring transporten stoppade export av avelsrävar från Karleby till Kina

Det var oklarheter kring lastbilarna som stoppade rävtransporterna från Karleby till Kina, inte farmarnas protester. Miljöhälsovården i Karleby fick inte heller någon förfrågan om att utfärda exportintyg, säger Andréas Smeds som är direktör för hälsoövervakningen..

YLE - Igår: 16:37

Oklarheter kring transporten - inte farmarnas protester - stoppade export av avelsrävar från Karleby

Oklarheter kring långtradarna, inte farmarnas protester, stoppade rävtransporterna från Karleby till Kina. Miljöhälsovården i Karleby fick aldrig någon förfrågan om att utfärda exportintyg, säger Andreas Smeds som är direktör för hälsoövervakningen..

YLE - Igår: 18:06

VCS lovar jobba för att få vården på akuten att löpa bättre - "Flera orsaker till julhelgens kaos"

Det finns flera tydliga orsaker till att det blev sådan trängsel på akuten vid Vasa centralsjukhus under julhelgen, visar sjukhusets redogörelse. Nu lovar man flera åtgärder för att vården ska löpa bättre..

YLE - Igår: 16:37

Oklarheter kring transporten - inte protester - stoppade export av avelsrävar från Karleby

Brott mot transportlagen, inte farmarnas protester, stoppade rävtransporterna från Karleby till Kina. Miljöhälsovården i Karleby fick aldrig någon förfrågan om att utfärda exportintyg, säger Andreas Smeds som är direktör för hälsoövervakningen..

YLE - Igår: 15:37

Fasttejpad kamera hittades under lavoar i yrkeshögskola i Vasa – polisen utreder ärendet som smygfilmning

Vid yrkeshögskolan Vaasan ammattikorkeakoulu hittades en kamera avsedd för smygfilmning. En studerande hittade kameran som var fasttejpad under lavoaren på en av yrkeshögskolans könsneutrala toaletter på campuset på Brändö under lördagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.