YLE > Svenskfinland

Thursday, 27 February, 02:59

YLE - 31 okt 14 kl. 14:01

Vem vill ha strömsöbastun?Inget bud har ännu lagts på strömsöbastun som auktioneras ut till förmån för välgörenhet i samband med näsdagen den 7 november. Auktionen pågår på huuto.net/nenäpäivä framtill den 17 november och utropspriset är 2000 euro.
Den kan bli din för 2000 stockbastu Bild: YLE/Strömsö Storleken på bastun är ungefär 2,50 x 2,50. Den är byggd av stock och har ett isolerat filttak.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yleströmsö, Strömsös, Strömsövägen, Västervik, Vasa

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem vill ha strömsöbastun
YLE - 18 sep 14 kl. 16:14

Strömsöbastun byggs klar

Nu byggs Strömsöbastun från sommarens tittarsuccé klart. Under eftermiddagen sattes taket på plats och under kvällen ska det badas. Jim Björni sätter taket på plats.

YLE - 18 sep 14 kl. 16:14

Strömsöbastun byggs klart

Nu byggs Strömsöbastun från sommarens tittarsuccé klart. Under eftermiddagen sattes taket på plats och under kvällen ska det badas. Tanken var att bastun skulle bli klar under den sex timmar långa sändingen "Bastukväll på Strömsö" som sändes strax före midsommar.

YLE - 19 nov 14 kl. 09:09

Strömsöbastun gick till Reijo Ruotsala från Petsmo

Strömsöbastun auktionerades ut i måndags och inbringade 3200 euro till näsdagsinsamlingen.
Reijo Ruotsala från Petsmo i Korsholm är den nya nöjda ägaren. Efter att ha sett delar av Bastukväll på Strömsö i somras tänkte Reijo bygga en liknande stockbastu åt sig själv och familjen.

YLE - 07 okt 14 kl. 07:12

Strömsöbastun auktioneras ut

Vad skall ni göra med bastun, är den vanligaste frågan vi fått den här hösten här på Strömsö. Standardsvaret har varit, att först måste vi ju bygga den klar och sen får vi se.
Nu är bastun klar och kommer att auktioneras ut i samband med Näsdagen den 7 november.

YLE - 19 jun 14 kl. 15:10

Strömsö fängslade ny publik

Bastubygget på Strömsö lockade många tittare. På onsdagen gick direktsändningen av det sex timmar långa bastubygget vid Strömsö. Projektledaren Matias Jungar är mycket nöjd över gårdagen och blev glad över all respons på sociala medier.

YLE - 19 jun 14 kl. 15:10

Strömsö fängslade också ny publik

Bastubygget på Strömsö lockade många tittare. I går gick direktsändningen av det 6-timmar långa bastubygget vid Strömsö. Projektledaren Matias Jungar är mycket nöjd över gårdagen och blev glad över all respons på sociala medier.

Nyan - 02 sep 17 kl. 14:18

Kizz hyllar Kiss på Bastun

Kiss-coverband finns det gott om. Åländska Kizz som spelar på Bastun i kväll lördag skiljer sig från mängden.
Bandet går över generationsgränserna och det har en kvinnlig sångerska.

Nyan - 28 jan 17 kl. 14:03

Het vår väntar Bastun

Ungdomslokalen Bastun sjuder av liv. Ikväll, lördag hålls vårens första spelning.

– Det är mycket som händer, många nya har kommit med och alla vill vara aktiva, säger Ivar Jansson i styrelsen.

YLE - 18 jun 14 kl. 05:21

Sex timmar bastu på Strömsö

Ikväll blir det sex timmar direktsänd bastu på Yle Fem. Gänget på Strömsö i Vasa bjuder på en helkväll med temat bastu. Idén föddes under en planeringsdag på Yle i Vasa.

Nyan - 16 dec 17 kl. 14:14

Headlines på Bastun i kväll

Ålänningen och basisten Cim Dahlblom spelar med sitt band Headlines på Bastun i Mariehamn i kväll. – Det blir lite från nya plattan och lite gammalt – en blandning av allt, säger hon.
Cim Dahlbom har spelat med det svensk-dansk-åländska punkrockbandet, som nu har varit aktivt i tio år, sedan sommaren 2015.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Nu kan misstänkta coronafall undersökas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors - såhär förbereder sig Svenskfinland för eventuella fall

Nu kan man undersöka blodprov tagna av möjliga coronafall även på universitetssjukhusen i Tammerfors och Åbo..

YLE - 11 timmar sedan

Sallad och smörgåsar till mat och regelbundna hälsokontroller - ålänningar och österbottningar berättar om livet i karantän

Finländarna på hotellet i Teneriffa har nu suttit i karantän i över ett dygn efter att en italiensk hotellgäst testade positivt för corona-viruset. Informationen är knapphändig och mat levereras i påsar till rummen. När de får åka hem vet ingen..

YLE - 14 timmar sedan

70-årig man på snöskoter körde genom isen i Korsholm

En snöskoterförare kunde räddas ur vattnet i Hylpetfjärden i Korsholm på onsdagen. En pilkfiskare bevittande snöskotern köra genom isen och efter det hördes rop på hjälp..

YLE - 16 timmar sedan

Upprop för skogen på Sälgrund i Kaskö – motsätter sig stadens planer på avverkning

Dryga 50 personer har skrivit under en namninsamling mot skogsavverkning på Sälgrund i Kaskö. De som står bakom adressen vill bevara naturen både för djur och för rekreation..

YLE - 21 timmar sedan

Karleby kan tvingas låta finskspråkiga barn gå i svenska högstadiet – kritiken mot stadens språkbad fortsätter

Staden tar inte missnöjet med språkbadet i svenska på allvar, anser föräldrar i Karleby. För andra gången vänder föräldrarna sig nu till Regionförvaltningsverket. Det kan leda till att Karleby tvingas tillåta barn från språkbadet att gå högstadiet på svenska..

YLE - Igår: 18:14

Världscupen en viktig morot för Julia Häger – litar på formen trots förkylning efter skrällsilvret: ”Men det är svårt att säga var jag ligger”

I FM-sprinten i Vörå var IF Minkens Julia Häger näst snabbast av alla. Nu får hon ladda upp för säsongens första världscupstävling – där ett distanslopp för första gången står på programmet. Tidigare har det ju varit över på några minuter, säger hon för Yle Sporten..

YLE - Igår: 15:19

Åländska Harriet Strandvik ser poliser och kravallstaket runt isolerade hotellet på Teneriffa, men håller sig lugn – "Det känns overkligt"

Bland de tusen turister som försatts i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa finns Harriet Strandvik från Åland, som sitter inlåst på sitt hotellrum tillsammans med sin man och två barn, samt Lena Smeds-Furu och Peter Furu från Jakobstad. De säger att det råder brist på både information och mat, men att familjerna väntar tålmodigt på att få besked om när de får åka hem..

YLE - Igår: 14:56

Beredskapen mot coronaviruset god vid de österbottniska centralsjukhusen – infektionsläkare efterlyser snabbare diagnostiseringsmetoder

Vid de österbottniska centralsjukhusen förbereder man sig på att ta emot eventuella smittade av coronavirus. Juha Salonen, infektionsöverläkare på Vasa centralsjukhus, hoppas på effektivare metoder för att diagnostisera misstänkta fall..

YLE - Igår: 10:24

Soite svarar på kritiken från Kronoby: Vi gör allt vi kan men kan inte tvinga läkare att byta arbetsplats

Kronoby kan räkna med att Soite gör vad man kan för att få läkare till hälsocentralerna i kommunen. Men trots bonus och nya sorts kontrakt är det svårt att få läkare till Kronoby..

YLE - Igår: 09:01

Efterlysningen 25.2

Bland annat pappersdockor, duschskåp och sidofönster till Fiat 600 efterlystes denna gång. Här hittar du kontaktuppgifterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.