Hela Gotland > Nyheter

Monday, 22 January, 15:19

Hela Gotland - 27 okt 14 kl. 11:52

Han skapade domkyrkan i lego15 000 legobitar. Så mycket behövdes för att bygga den kopia av domkyrkan som just nu finns att beskåda på Fenomenalen i Visby. "Jag har fått väldigt positiv respons", säger skaparen Petter Åkeson..
Läs mer på Hela Gotland
Läs mer om:
Fenomenalen, Visby, Petter Åkeson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han skapade, domkyrkani , lego
UNT - 17 feb 17 kl. 06:00

Uppsalabo byggde domkyrkan i lego

Han har byggt domkyrkan i lego..

Västerbottens Folkblad - 31 jan 14 kl. 14:16

Var med och skapade virtuell upplevelse

Build With Chrome lyfter fram möjligheterna med virtuellt lego i webbläsaren. Ett företag i Skellefteå har spelat en viktig roll. Onlineupplevelsen och plattformen är skapad av kommunikationsbyrån, Skellefteåföretaget North Kingdom i samarbete med LEGO och Google.

Skånskan - 28 okt 15 kl. 14:00

Ge ditt lego till Ai Weiwei

Krönika Konstnären Ai Weiwei fick inte köpa Legobitar i bulk av företaget. Deras motivation var att Lego inte fick användas i politiskt syfte. Ai Weiweis verk av lego skulle ironiskt nog handla om yttrandefrihet.

Skånskan - 20 dec 15 kl. 10:00

Besvikna på Lego

ÅKARP Systrarna Helena och Anna Strandberg fick en idé om en produkt de tyckte Lego skulle kunna göra. De skickade ett mejl om saken. Något svar kom inte, men drygt ett år senare fick systrarna se att Lego sålde något som var väldigt likt den idé de hade skickat in.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

De första gästerna har anlänt till domkyrkan

De första begravningsgäster har anlänt till Domkyrkan i morse. I morse bar Försvarshögskolans kadetter in president Mauno Koivistos kista i Domkyrkan i väntan på den sista resan. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank.

Nyhetsverket - 14 nov 12 kl. 09:57

Lekmer i exklusivt samarbete med Lego

E-handelsbolaget Lekmer inleder ett exklusivt samarbete med Lego där de som blir medlemmar i Lego Club får 50 kr att handla Lego för på www.Lekmer.se Besök Lego Club här http://lego.

HBL - 24 dec 13 kl. 05:55

Lego finns i många klappar

Lego, böcker och choklad är favoriter från år till år – så också den här julen. Under många granar finns dessutom interaktiva leksaker och traditionella brädspel.Hälften av hyllorna med Lego Friends, byggsatserna som går i rosa och lila, gapar tomma dagen före julafton på Stockmanns varuhus i Helsingfors centrum.

Supermiljöbloggen - 18 jul 15 kl. 21:34

Dags för hållbart LEGO!

Den danska leksakstillverkaren LEGO har insett att fossila bränslen inte tillhör framtiden. Nu vill de ta fram helt nya legoklossar som inte kräver olja när de tillverkas. Under 2014 tillverkade LEGO 60 miljarder legoklossar.

Nyhetsverket - 14 jan 16 kl. 14:13

Lego blev politik i Kina

Lego har ändrat sin policy vid försäljning av stora kvantiteter Lego efter en kontroversiell dispyt med den kinesiske konstnären Ai Weiwei. Det var i september förra året som konstnären ville köpa en stor mängd Lego, direkt från Lego, men det danska företaget undrade vad Ai skulle ha Legot till och vägrade sedan sälja det till konstnären, enligt BBC. Ai beskyllde Lego för censur och menade att bolaget var rädda för att Legobitarna skulle användas för projekt med "politisk agenda", då Ai ä....

TA - 07 mar 13 kl. 15:26

Lego vill göra Simpsons-figurer


Den danska leksakstillverkaren Lego förhandlar med amerikanska 20th Century Fox om att ta fram en serie lego-figurer baserade på den tecknade tv-serien The Simpsons, rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till Legos talesman Jan Christensen. - Vi tittar hela tiden på nya möjligheter till samarbete, säger han till tidningen.Lego har sedan år 2000 tagit fram flera serier av lego-figurer baserade på kända karaktärer från filmer som Sagan om ringen, Toy story och Stjärnornas krig..

Fler nyheter från Hela Gotland

Hela Gotland - 2 timmar sedan

Så många gotlänningar får rösta för första gången

Antalet personer som fyllt 18 år sedan förra valet och alltså får rösta för första gången i årets val uppgår till 383 000 personer i landet..

Hela Gotland - 3 timmar sedan

Här öppnar de ny året runt-butik i Klintehamn

En ny butik slår snart upp portarna i centrala Klintehamn..

Hela Gotland - 4 timmar sedan

Nypelius (C) kritisk till badhusförstudie

Vid regionstyrelsens arbetsutskott förra veckan behandlades ärendet om en förstudie av nytt badhus i Visby..

Hela Gotland - 5 timmar sedan

Förseningar i flygtrafiken

Morgonflygen till och från Stockholm drabbades av förseningar på måndagen..

Hela Gotland - 5 timmar sedan

Snart premiär för tomtens revy i Stenkyrka

Stålmannen, Fantomen och James Bond är några karaktärer som kommer att dyka upp i Folkets hus i Stenkyrka när det vankas premiär för socknens första revy..

Hela Gotland - 6 timmar sedan

Mycket regn ger mer bakterier i vattnet

De stora regnmängderna under hösten ledde till en ökad mängd bakterier i grundvattnet på ön – men det fyllde också på de sinade vattentäkterna..

Hela Gotland - 7 timmar sedan

Hjälpstickarnas mössor räddar barnens liv

Nätterna kan bli mycket kalla i Afrika och nyfödda barn har svårt att hålla värmen..

Hela Gotland - 10 timmar sedan

Tydligare nej till ny oljeborrning

Hot mot grundvattnet, men även mot det fossilfria samhället..

Hela Gotland - 10 timmar sedan

Flera hundra tjänster lediga hos regionen

De kommande fem åren tappar Region Gotland 1 000 personer när anställda går i pension..

Hela Gotland - Igår: 14:27

Två trafikolyckor under söndagen - två till sjukhus

Två personbilar kolliderade i korsningen mellan Verkstadsgatan och Bingebygatan i Visby..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.