Hela Gotland > Nyheter

Thursday, 19 April, 11:48

Hela Gotland - 27 okt 14 kl. 11:52

Han skapade domkyrkan i lego15 000 legobitar. Så mycket behövdes för att bygga den kopia av domkyrkan som just nu finns att beskåda på Fenomenalen i Visby. "Jag har fått väldigt positiv respons", säger skaparen Petter Åkeson..
Läs mer på Hela Gotland
Läs mer om:
Fenomenalen, Visby, Petter Åkeson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han skapade, domkyrkani , lego
UNT - 17 feb 17 kl. 06:00

Uppsalabo byggde domkyrkan i lego

Han har byggt domkyrkan i lego..

Västerbottens Folkblad - 31 jan 14 kl. 14:16

Var med och skapade virtuell upplevelse

Build With Chrome lyfter fram möjligheterna med virtuellt lego i webbläsaren. Ett företag i Skellefteå har spelat en viktig roll. Onlineupplevelsen och plattformen är skapad av kommunikationsbyrån, Skellefteåföretaget North Kingdom i samarbete med LEGO och Google.

Skånskan - 28 okt 15 kl. 14:00

Ge ditt lego till Ai Weiwei

Krönika Konstnären Ai Weiwei fick inte köpa Legobitar i bulk av företaget. Deras motivation var att Lego inte fick användas i politiskt syfte. Ai Weiweis verk av lego skulle ironiskt nog handla om yttrandefrihet.

Skånskan - 20 dec 15 kl. 10:00

Besvikna på Lego

ÅKARP Systrarna Helena och Anna Strandberg fick en idé om en produkt de tyckte Lego skulle kunna göra. De skickade ett mejl om saken. Något svar kom inte, men drygt ett år senare fick systrarna se att Lego sålde något som var väldigt likt den idé de hade skickat in.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

De första gästerna har anlänt till domkyrkan

De första begravningsgäster har anlänt till Domkyrkan i morse. I morse bar Försvarshögskolans kadetter in president Mauno Koivistos kista i Domkyrkan i väntan på den sista resan. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank.

Nyhetsverket - 14 nov 12 kl. 09:57

Lekmer i exklusivt samarbete med Lego

E-handelsbolaget Lekmer inleder ett exklusivt samarbete med Lego där de som blir medlemmar i Lego Club får 50 kr att handla Lego för på www.Lekmer.se Besök Lego Club här http://lego.

HBL - 24 dec 13 kl. 05:55

Lego finns i många klappar

Lego, böcker och choklad är favoriter från år till år – så också den här julen. Under många granar finns dessutom interaktiva leksaker och traditionella brädspel.Hälften av hyllorna med Lego Friends, byggsatserna som går i rosa och lila, gapar tomma dagen före julafton på Stockmanns varuhus i Helsingfors centrum.

Supermiljöbloggen - 18 jul 15 kl. 21:34

Dags för hållbart LEGO!

Den danska leksakstillverkaren LEGO har insett att fossila bränslen inte tillhör framtiden. Nu vill de ta fram helt nya legoklossar som inte kräver olja när de tillverkas. Under 2014 tillverkade LEGO 60 miljarder legoklossar.

Nyhetsverket - 14 jan 16 kl. 14:13

Lego blev politik i Kina

Lego har ändrat sin policy vid försäljning av stora kvantiteter Lego efter en kontroversiell dispyt med den kinesiske konstnären Ai Weiwei. Det var i september förra året som konstnären ville köpa en stor mängd Lego, direkt från Lego, men det danska företaget undrade vad Ai skulle ha Legot till och vägrade sedan sälja det till konstnären, enligt BBC. Ai beskyllde Lego för censur och menade att bolaget var rädda för att Legobitarna skulle användas för projekt med "politisk agenda", då Ai ä....

TA - 07 mar 13 kl. 15:26

Lego vill göra Simpsons-figurer


Den danska leksakstillverkaren Lego förhandlar med amerikanska 20th Century Fox om att ta fram en serie lego-figurer baserade på den tecknade tv-serien The Simpsons, rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till Legos talesman Jan Christensen. - Vi tittar hela tiden på nya möjligheter till samarbete, säger han till tidningen.Lego har sedan år 2000 tagit fram flera serier av lego-figurer baserade på kända karaktärer från filmer som Sagan om ringen, Toy story och Stjärnornas krig..

Fler nyheter från Hela Gotland

Hela Gotland - 1 timme sedan

Därför säger polisen nej till nazistiska NMR

Nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen får nej av polisen till att begagna mark under Almedalsveckan..

Hela Gotland - 1 timme sedan

Polisen säger nej till nazistiska NMR i Almedalen

Nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen får nej av polisen till att begagna mark under Almedalsveckan..

Hela Gotland - 1 timme sedan

Inomhusluften påverkar vår hälsa

Gotlands unika läge har fått forskare att undersöka inomhusluften, som kan påverka hälsan hos de som bor i fem hus på ön..

Hela Gotland - 2 timmar sedan

Ensamkommande blir av med boende till sommaren

Röda Korset har lyckats hitta husrum åt samtliga ensamkommande som inte får bo kvar i Haimaboenden..

Hela Gotland - 2 timmar sedan

Nu börjar skyddsjakten – så många sälar får skjutas

På fredag startar årets skyddsjakt på säl och 600 djur får skjutas..

Hela Gotland - 3 timmar sedan

Han anmäler regionen för störande skolbarn

Efter beslutet att sänka bullergränserna i Visby innerstad anmäler nu den tidigare M-politikern Peter Wennblad regionen..

Hela Gotland - 30 nov 99 kl. 00:00

Han har stora planer för Hemse

Han säger det lite på skämt, Bror-Inge Tyllander, men det finns en gnutta allvar i botten..

Hela Gotland - 5 timmar sedan

Bro-Elvis saknas på SD:s valsedel

SD-kandidaterna Michael Stenberg och Tina Benthammar finns inte med när Sverigedemokraternas valsedlar har skickats till tryck..

Hela Gotland - 6 timmar sedan

IVO startar egen utredning efter dödsfall

IVO underkänner Karolinskas utredning av det fall där bland annat en gotländsk cancerpatient dog i väntan på operation..

Hela Gotland - 16 timmar sedan

Tillbaka på ön – nu som partiledare för Moderaterna

Under onsdagen besökte Ulf Kristersson för första gången på ön som partiledare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.