YLE > Svenskfinland

Wednesday, 26 February, 23:19

YLE - 27 okt 14 kl. 04:00

Centralkök ställer krav på potatisodlareCentralkök blir allt mer vanliga och det ställer till med problem för potatisodlare. Kraven blir högre på att potatisen ska klara av att värmas upp flera gånger. I Nykarleby har Jeppo potatis tagit kraven på allvar. - Det ligger på vårt ansvar att tillverka en sådan produkt att storköken kan använda den oberoende hur deras process fungerar, säger vd Alf-Håkan Romar på Jeppo potatis.
Alf-Håkan Romar Alf-Håkan Romar Bild: Yle/Roy Fogde Jeppo potatis har testat 48 potatissorter i fält.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nykarleby, Jeppo, Alf-Håkan Romar, Håkan Romar, Roy Fogde, Romar, Det, Finland

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centralkök, ställer, krav, potatisodlare
YLE - 04 apr 14 kl. 04:55

Gymnasier och centralkök granskas i Raseborg

Raseborg bör granska gymnasieutbildningen och utreda om maten i Tenala och Bromarv kunde levereras från ett centralkök i Ekenäs. Det framgår av stadens uppdaterade åtgärdsprogram som stadsstyrelsen godkände på måndagen (31.3).

YLE - 28 mar 15 kl. 10:00

Splitternytt centralkök glänser i Karis

Efter påsk får eleverna i Karis svenska högstadium och Karis-Billnäs gymnasium äta mat lagad i det nyrenoverade centralköket. Men det är färre par händer som ska laga mera och bättre mat. Det skiner av stål i det nya centralköket och maskinernas storlek slår en med häpnad.

YLE - 23 okt 13 kl. 14:08

Förslag: Ekenäs nya centralkök till Ekåsen

Raseborgs stad planerar ett nytt stort kommunalt centralkök på Ekåsens sjukhusområde. Det nya centralköket byggs enligt förslaget i huset där det psykiatiska sjukhuset tidigare hade sitt kök. Direktionen för intern service i Raseborg tog på tisdagen med det planerade nya centralköket i investeringplanen för åren 2014-16.

YLE - 23 okt 13 kl. 15:06

Förslag: Ekenäs centralkök till Ekåsen

Raseborgs stad planerar ett nytt stort kommunalt centralkök på Ekåsens sjukhusområde. Det nya centralköket byggs enligt förslaget i huset där det psykiatiska sjukhuset tidigare hade sitt kök. Direktionen för intern service i Raseborg tog på tisdagen med det planerade nya centralköket i investeringplanen för år 2016.

YLE - 15 dec 15 kl. 20:44

Centralkök läggs på is i Ekenäs

Erfarenheterna från Karis nya centralkök skulle ge vägledning för kommande beslut om eventuellt storkök i Ekenäs. Men nu vill staden vänta med beslut tills man vet hur staden Raseborg kommer se ut år 2020. Staden jobbar med en plan för hur och var Raseborg i framtiden ska ha service.

YLE - 05 maj 17 kl. 10:31

Attendos centralkök i Hangö prickas - tvångsåtgärder föreslås

Miljöhälsomyndigheterna riktar skarp kritik mot centralköket vid Attendos vårdhem Källan i Hangö. Köket lagar mat till över hundra äldre per dag i Hangö, Ekenäs och Karis. Inspektörer konstaterar att köket i Källan lider av både utrymmes- och utrustningsbrist och i viss mån personalbrist.

YLE - 14 mar 14 kl. 05:59

Tenala kan bli utan centralkök

Det är möjligt att Tenala inte får ett centralkök utan att maten till Tenalaområdet i framtiden kommer från Ekenäs. Stadsstyrelsen drog i måndags i handbromsen när det gäller renoveringsplanerna för köket i Höjdens skola i Tenala. Enligt planerna skulle Tenalaköket efter en omfattande renovering betjäna både daghemmen, skolorna och äldreomsorgen i Tenala och Bromarv med omnejd.

YLE - 09 maj 14 kl. 15:50

Karis centralkök flyttar till Stabsgatan

Maten till daghemmen i Karis kommer från och med augusti att tillredas i yrkesskolan Axxells tidigare storkök på Stabsgatan. Det här föreslår chefen för intern service Arne Nummenmaa. Orsaken är att Karis centralkök i Karis svenska högstadium ska grundrenoveras.

Nyan - 26 nov 13 kl. 12:00

Centralkök i Geta utreds

GETA. Kan centralköket överta all matlagningsverksamhet inom kommunen? Det ska kommundirektör Mathias Styrström utreda i vår.

Nerikes Allehanda - 22 jan 16 kl. 05:06

Kommunens kök håller inte måttet

Bygga nytt tillagningskök på Björkhaga samt bygga om Klockarhagsskolans centralkök föreslås. För att möta det ökade trycket, men även för att kunna specialisera maten..

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Nu kan misstänkta coronafall undersökas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors - såhär förbereder sig Svenskfinland för eventuella fall

Nu kan man undersöka blodprov tagna av möjliga coronafall även på universitetssjukhusen i Tammerfors och Åbo..

YLE - 8 timmar sedan

Sallad och smörgåsar till mat och regelbundna hälsokontroller - ålänningar och österbottningar berättar om livet i karantän

Finländarna på hotellet i Teneriffa har nu suttit i karantän i över ett dygn efter att en italiensk hotellgäst testade positivt för corona-viruset. Informationen är knapphändig och mat levereras i påsar till rummen. När de får åka hem vet ingen..

YLE - 10 timmar sedan

70-årig man på snöskoter körde genom isen i Korsholm

En snöskoterförare kunde räddas ur vattnet i Hylpetfjärden i Korsholm på onsdagen. En pilkfiskare bevittande snöskotern köra genom isen och efter det hördes rop på hjälp..

YLE - 12 timmar sedan

Upprop för skogen på Sälgrund i Kaskö – motsätter sig stadens planer på avverkning

Dryga 50 personer har skrivit under en namninsamling mot skogsavverkning på Sälgrund i Kaskö. De som står bakom adressen vill bevara naturen både för djur och för rekreation..

YLE - 18 timmar sedan

Karleby kan tvingas låta finskspråkiga barn gå i svenska högstadiet – kritiken mot stadens språkbad fortsätter

Staden tar inte missnöjet med språkbadet i svenska på allvar, anser föräldrar i Karleby. För andra gången vänder föräldrarna sig nu till Regionförvaltningsverket. Det kan leda till att Karleby tvingas tillåta barn från språkbadet att gå högstadiet på svenska..

YLE - Igår: 18:14

Världscupen en viktig morot för Julia Häger – litar på formen trots förkylning efter skrällsilvret: ”Men det är svårt att säga var jag ligger”

I FM-sprinten i Vörå var IF Minkens Julia Häger näst snabbast av alla. Nu får hon ladda upp för säsongens första världscupstävling – där ett distanslopp för första gången står på programmet. Tidigare har det ju varit över på några minuter, säger hon för Yle Sporten..

YLE - Igår: 15:19

Åländska Harriet Strandvik ser poliser och kravallstaket runt isolerade hotellet på Teneriffa, men håller sig lugn – "Det känns overkligt"

Bland de tusen turister som försatts i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa finns Harriet Strandvik från Åland, som sitter inlåst på sitt hotellrum tillsammans med sin man och två barn, samt Lena Smeds-Furu och Peter Furu från Jakobstad. De säger att det råder brist på både information och mat, men att familjerna väntar tålmodigt på att få besked om när de får åka hem..

YLE - Igår: 14:56

Beredskapen mot coronaviruset god vid de österbottniska centralsjukhusen – infektionsläkare efterlyser snabbare diagnostiseringsmetoder

Vid de österbottniska centralsjukhusen förbereder man sig på att ta emot eventuella smittade av coronavirus. Juha Salonen, infektionsöverläkare på Vasa centralsjukhus, hoppas på effektivare metoder för att diagnostisera misstänkta fall..

YLE - Igår: 10:24

Soite svarar på kritiken från Kronoby: Vi gör allt vi kan men kan inte tvinga läkare att byta arbetsplats

Kronoby kan räkna med att Soite gör vad man kan för att få läkare till hälsocentralerna i kommunen. Men trots bonus och nya sorts kontrakt är det svårt att få läkare till Kronoby..

YLE - Igår: 09:01

Efterlysningen 25.2

Bland annat pappersdockor, duschskåp och sidofönster till Fiat 600 efterlystes denna gång. Här hittar du kontaktuppgifterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.