Aftonbladet > Opinion

Sunday, 17 January, 13:52

Aftonbladet - 23 okt 14 kl. 14:22

Las drabbar äldre hårdare än kvinnorReplik om tillämpningen av Las inom industrin.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Las

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Las, drabbar, äldre, hårdare, än, kvinnor
News55 - 15 jun 17 kl. 15:33

Liberalerna: Bryt tystnaden kring det osynliga våldet mot äldre

“Den 15 juni uppmärksammar vi ”Elder Abuse Day” och det ofta osynliga våld som drabbar äldre. Många viktiga insatser har gjorts för att komma åt våld i nära relationer, men det finns mycket kvar att göra för att äldres frihet ska kunna tryggas”, skriver Liberalernas Jan Björklund  och Barbro Westerholm i Expressen. Uppemot 15 procent av personer över 65 år utsattes för våld och övergrepp, det visar en kartläggning som gjordes av Region Gotland 2012.

News55 - 02 dec 16 kl. 12:38

Influensan väntas slå hårt mot äldre

Drygt 100 fall av influensa registrerades under förra veckan, vilket är gränsen för att det ska kallas för en epidemi, och i år väntar en särskilt svår säsong för landets äldre, skriver Dagens Medicin. – Den brukar drabba äldre hårdare. Vi kan förvänta oss en svårare säsong för den åldersgruppen, säger AnnaSara Carnahan, epidemiolog på Folkhälsomyndigheten, till Dagens Medicin.

SmålandsPosten - 19 nov 19 kl. 13:12

Årets influensa slår hårdare mot äldre

I dag börjar den nationella vaccinationsprogrammet mot årets influensa. En typ av den kan drabba äldre hårdare..

SmålandsPosten - 29 maj 20 kl. 20:51

39 procent har för lång nattfasta - nätter utan mat dåligt för äldre

Mer än 11 timmars fasta utan mat skadar äldre hårdare än yngre – därför jobbar Alvesta kommun nu med att minska tiden..

ÖstersundsPosten - 08 aug 13 kl. 17:40

Uppvärmningen drabbar vattendjuren hårdare

Numera är sommaren, mätt som vattentemperatur, lika lång i Valne som i södra och mellersta Sverige. Det gynnar kräftorna men oroar Stig Wallén..

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

Cornucopia - 01 dec 17 kl. 12:15

Nej, hårdare amorteringskrav drabbar inte ungdomar - tvärt om

Diverse tyckonomer och experter med rejält med skin in the game (=bor i Stockholms tokhögt värderade bostadsmarknad) går nu ut och säger "tänk på de små barnen" och menar att de höjda amorteringskraven drabbar unga. Varje icke överutmanad person inser dock att det istället gynnar unga att höginkomsttagare etablerade på bostadsmarknaden behöver amortera.
De nya amorteringskraven gäller bara de som har över 4.

YLE - 09 dec 15 kl. 06:14

Österbotten ropar efter närvårdare

Det behövs flera hundra nya närvårdare de närmsta åren i svenska Österbotten. Bakgrunden är att de äldre blir fler och samtidigt ska de bo hemma allt längre. Dessutom pensioneras många av de nuvarande närvårdarna.

YLE - 23 aug 17 kl. 14:56

Sibbo satsar på familjevård för äldre: "De har blivit en del av familjen"

I höst startar den tredje utbildningen för familjevårdare för äldre i Sibbo. Kommunens enda familjevårdare hoppas att fler ska anmäla sig - inte minst för att det behövs avlösare. Målet med utbildningen är att ge familjevårdaren och vårdfamiljen grundfärdigheter för att kunna fungera som familjevårdare för äldre personer med behov av hjälp.

YLE - 02 mar 13 kl. 14:42

"Äldreboendet Ventus i Karleby borde JO-anmälas"

Nyheten om att det sista svenskspråkiga äldreboendet i Karleby stängs fortsätter att engagera folk på webben. På det kvarvarande tvåspråkiga boendet Ventus haltar den svenskspråkiga servicen och det upprör. Oskar: Jag kan rekommendera att ni tar en positiv inställning så får ni också service på ert eget språk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.