YLE > Finland

Monday, 21 January, 06:15

YLE - 23 okt 14 kl. 05:00

Billnäs bruk stänger för allmänhetenSnart går det inte längre att promenera i hjärtat av Billnäs bruk då Olli Muurainen lägger lapp på luckan. Hela brukskärnan stängs för allmänheten. Målet sägs vara att hindra skadegörelse. Snart stänger brukets hjärta i Billnäs och lyktorna släcks. Det gick inte så enkelt att bygga ett konferenscentrum i bruket och en frustrerad Olli Muurainen lägger därför verksamheten på is i väntan på bättre tider.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Billnäs, Olli Muurainen, Stora, Muurainen, Santonen, Sipola, Muurainens, Hjärnbruket, Det, Joonas Sipola, Museiverket

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Billnäs, bruk, stängerför , allmänheten
YLE - 08 dec 14 kl. 19:36

Muurainen har nytt hopp för Billnäs bruk

I slutet av oktober lade den frustrerade affärsmannen som äger kärnan i Billnäs bruk, Olli Muurainen, ner verksamheten tillsvidare i och med de stora svårigheterna att bygga ett konferenscentrum i bruket I fredags (5.12) träffade Olli Muurainen representanter för Raseborgs stad för att diskutera planläggningen i Billnäs bruk. Mötet var verkligen bra, skriver Muurainen på Facebook.

YLE - 05 jul 13 kl. 09:04

Aktiva företagare gör Billnäs bruk levande

Spela upp klipp på ArenanBillnäs bruk lever gott utan att brukspatronen Olli Muurainen ordnar evenemang för allmänheten. Det är tyst i den del av bruket som Muurainen äger, men de övriga företagarna är desto ivrigare. Det blir liv och rörelse till exempel nästa helg då Billnäs antikdagar ordnas (11-14.

YLE - 04 jun 15 kl. 21:42

Billnäsbor ifrågasätter Billnäsplan

Invånarna i Billnäs är inte nöjda med utkastet till detaljplaneändring trots att byggrätten i centrum av Billnäs bruk minskar med tusentals kvadratmeter. Förslaget till ändring av detaljplan för Billnäs bruk finns offentligt till påseende ända till den 18 juni. Tidigare ikväll (4.

YLE - 06 mar 14 kl. 05:12

Muurainen lockade inte aktieägare

Billnäsföretagaren Olli Muurainen har inte fått så många fullmakter av aktieägarna som han skulle ha behövt inför bolagsstämman nästa vecka för attt kunna stämma Fiskars styrelse. Han anser att Fiskarsledningen inte har jobbat för aktieägarnas bästa. Det är 1,6 hektar mark som har lett till att Muurainen i december ifrågasatte Fiskars ledning.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills ändringarna görs"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills planen ändras"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

YLE - 06 mar 14 kl. 12:05

Fiskars: Muurainen sårar oss

Det är exceptionella och sårande uttalanden som Olli Muurainen kommer med. Det finns inga juridiska grunder i hans kommentarer, säger Fiskars kommunikationsdirektör Anu Ilvonen. Olli Muurainen äger Billnäs bruk i Raseborg och han planerar att stämma Fiskars styrelse eftersom han anser att den inte ser till aktieägarnas bästa.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 timmar sedan

Humor kryddar vardagen på S:t Olofsskolan i Åbo - men på rasterna kan kompisjargongen ibland slå över: "Vissa elever använder bara svordomar när de talar"

Skämt och humoristisk jargong välkomnas av både elever och lärare vid S:t Olofsskolan i Åbo. Men var går gränsen för när humorn och jargongen inte längre är okej?.

YLE - 45 minuter sedan

Stefan Wallin om broavgift: "Ett realistiskt förslag"

Riksdagsledamot Stefan Wallin ställer sig positivt till förslaget om att användaravgifter kunde utgöra en del av finansieringen av en fast förbindelse till Nagu. Endast budgetmedel räcker inte för framtidens många och dyra trafikprojekt, säger Wallin..

YLE - 1 timme sedan

Det man trott om kvicksilverhalter i sjöar är fel - abborrar efterlyses i Nyland för vidare forskning

Skenet kan bedra när det gäller hur välmående våra sjöar är i Nyland. Klart vatten är inte längre en indikation på lägre halter kvicksilver. Det visar en färsk rapport där man tagit prover från abborrar..

YLE - 1 timme sedan

Hårt språk och rasism i tidningen Loviisan Sanomats Facebookgrupp: "Vi reagerar så snabbt vi kan"

Sexualbrotten i Uleåborg och Helsingfors har satt fart på diskussionen om invandring. KSF Media säger att de måste fundera över gruppen om där börjar förekomma mycket osakligheter och sådant som är direkt brottsligt..

YLE - 1 timme sedan

35 meter långa fordon blir vanligare på vägarna - "Största risken är otåliga bilister"

Från och med i dag, måndag, blir det vanligare med nästan 35 meter långa lastbilar på vägarna i Finland. Tidigare har den maximala tillåtna längden varit 25 meter. Bara med undantagstillstånd har längre kombinationer tillåtits.

YLE - 10 timmar sedan

Total månförmörkelse väntas tidigt på måndag morgon - fullmånen färgas blodröd

Tidigt på måndag morgon blir månen blodröd. Det är fråga om en total månförmörkelse då fullmånen skuggas helt av jorden. Den totala månförmörkelsen börjar klockan 6.

YLE - 10 timmar sedan

Total månförmörkelse väntas i morgon bitti - fullmånen färgas blodröd

Tidigt på måndag morgon blir månen blodröd. Det är fråga om en total månförmörkelse då fullmånen skuggas helt av jorden..

YLE - 13 timmar sedan

Analys: Sexuellt våld är en människorättsfråga man löser genom att följa människorättsavtal – inte genom att bryta mot dem

Regeringen vill utreda om Finland kunde skärpa sin asylpolitik genom att omtolka internationella människorättsavtal. Man sätter nu stor prestige i att genomdriva åtgärder som inte nödvändigtvis hjälper offren för sexuellt våld men som förstärker bilden av att problemet handlar om invandring, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

YLE - 15 timmar sedan

Horsbäckföretagare: Högst på önskelistan är ett större byggvaruhus

Horsbäck, området mellan Ekenäs och Karis, har vuxit lavinartat sedan företagaren Bengt Ahtola först prövade sin lycka här för 25 år sedan. Nu har han sällskap av sonen och ett hundratal andra företagare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.