YLE > Finland

Thursday, 25 April, 03:53

YLE - 23 okt 14 kl. 05:00

Billnäs bruk stänger för allmänhetenSnart går det inte längre att promenera i hjärtat av Billnäs bruk då Olli Muurainen lägger lapp på luckan. Hela brukskärnan stängs för allmänheten. Målet sägs vara att hindra skadegörelse. Snart stänger brukets hjärta i Billnäs och lyktorna släcks. Det gick inte så enkelt att bygga ett konferenscentrum i bruket och en frustrerad Olli Muurainen lägger därför verksamheten på is i väntan på bättre tider.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Billnäs, Olli Muurainen, Stora, Muurainen, Santonen, Sipola, Muurainens, Hjärnbruket, Det, Joonas Sipola, Museiverket

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Billnäs, bruk, stängerför , allmänheten
YLE - 08 dec 14 kl. 19:36

Muurainen har nytt hopp för Billnäs bruk

I slutet av oktober lade den frustrerade affärsmannen som äger kärnan i Billnäs bruk, Olli Muurainen, ner verksamheten tillsvidare i och med de stora svårigheterna att bygga ett konferenscentrum i bruket I fredags (5.12) träffade Olli Muurainen representanter för Raseborgs stad för att diskutera planläggningen i Billnäs bruk. Mötet var verkligen bra, skriver Muurainen på Facebook.

YLE - 05 jul 13 kl. 09:04

Aktiva företagare gör Billnäs bruk levande

Spela upp klipp på ArenanBillnäs bruk lever gott utan att brukspatronen Olli Muurainen ordnar evenemang för allmänheten. Det är tyst i den del av bruket som Muurainen äger, men de övriga företagarna är desto ivrigare. Det blir liv och rörelse till exempel nästa helg då Billnäs antikdagar ordnas (11-14.

YLE - 04 jun 15 kl. 21:42

Billnäsbor ifrågasätter Billnäsplan

Invånarna i Billnäs är inte nöjda med utkastet till detaljplaneändring trots att byggrätten i centrum av Billnäs bruk minskar med tusentals kvadratmeter. Förslaget till ändring av detaljplan för Billnäs bruk finns offentligt till påseende ända till den 18 juni. Tidigare ikväll (4.

YLE - 06 mar 14 kl. 05:12

Muurainen lockade inte aktieägare

Billnäsföretagaren Olli Muurainen har inte fått så många fullmakter av aktieägarna som han skulle ha behövt inför bolagsstämman nästa vecka för attt kunna stämma Fiskars styrelse. Han anser att Fiskarsledningen inte har jobbat för aktieägarnas bästa. Det är 1,6 hektar mark som har lett till att Muurainen i december ifrågasatte Fiskars ledning.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills ändringarna görs"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills planen ändras"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

YLE - 06 mar 14 kl. 12:05

Fiskars: Muurainen sårar oss

Det är exceptionella och sårande uttalanden som Olli Muurainen kommer med. Det finns inga juridiska grunder i hans kommentarer, säger Fiskars kommunikationsdirektör Anu Ilvonen. Olli Muurainen äger Billnäs bruk i Raseborg och han planerar att stämma Fiskars styrelse eftersom han anser att den inte ser till aktieägarnas bästa.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Marko Enberg är ny chefredaktör för Uusimaa: "Lokaltidningen är limmet som sammanfogar människorna"

Efter påskhelgen har tidningens mångårige redaktör Marko Enberg tagit över som chefredaktör för Uusimaa. Samtidigt blev tidningens utseende litet färggrannare, luftigare och texten mer lättläst..

YLE - 10 timmar sedan

Lovisa och Pyttis vill locka invånare med ny webbtjänst för distansarbete: ”Vi vill få människor att skilja på arbete och plats i ordet arbetsplats”

Webbtjänsten Itätyö ska hjälpa företag och distansarbetare i Lovisa och Pyttis att hitta varandra. Kommunerna hoppas även att via projektet locka till sig fler invånare..

YLE - 10 timmar sedan

Torgparkeringsbygget kan nu fortsätta men området utvidgas ytterligare - staden ger grönt ljus

Efter att ha stått stilla i några veckor kan nu byggandet av torgparkeringen i Åbo fortsätta. Men det innebär en del förändringar..

YLE - 11 timmar sedan

Många minderåriga får alkoholreklam på sociala medier - den nya alkohollagen har inte bromsat tillverkarna

Finländska och svenska företag som säljer alkohol utför inte aggressiv marknadsföring på sociala medier, men reklamen visas för många minderåriga. Den nya alkohollagen från år 2015 har inte minskat engagemanget för reklamen bland konsumenterna, visar en ny studie vid Helsingfors universitet..

YLE - 11 timmar sedan

Kulturhuset Karelia i Ekenäs blir ett vardagsrum för unga - tröskeln till kulturen ska bli lägre

Barn och unga ska lockas till Kulturhuset Karelia i Ekenäs. En detektivdag för barn ordnas på kulturhuset som också ska bli ett vardagsrum för ungdomar..

YLE - 11 timmar sedan

Barn tände en liten brasa - orsakade mindre terrängbrand i Snappertuna

Det är mycket torrt i terrängen just nu och det fick ett par yngre pojkar erfara i Snappertuna på onsdagen. De handskades med eld, vilket resulterade i att den närliggande terrängen antändes..

YLE - 12 timmar sedan

Varför får en kyrka en halv miljard men inte svältande barn? Filosof: Klart vi ger miljoner till Notre Dame - vi älskar prylar allra mest

På bara några timmar hade brandhärjade Notre Dame erhållit donationer på en halv miljard euro. Något en insamling för svältande barn eller offer för långvarig torka bara kan drömma om. Varför gör vi så?.

YLE - 13 timmar sedan

Hangös sjusovarfest utan arrangör - nu hoppas staden på hjälp av lokala föreningar

Framtiden för den populära sjusovardagen i Hangö är oviss. Föreningen Pro Hangö som varit arrangör beslöt i början av april att lägga ner sin verksamhet och vill överlåta evenemanget till Hangö stad..

YLE - 13 timmar sedan

Årets flyktingar 2019 är unga vuxna: Hon blev abiturient på rekordtid, han satsar på boxning

Årets flyktingkvinna är 18-åriga abiturienten Rand Mohamad Deeb från Lahtis. Årets flyktingman, 28-åriga Nourdeen Toure, har på åtta år arbetat upp sig inom boxning. Båda har uppvisat mod, envishet och positiv attityd och de utgör goda förebilder för andra invandrare, sägs det i motiveringarna..

YLE - 14 timmar sedan

M/s Baltic Princess elsystem slogs ut på Ålands hav

Tallink Siljas passagerarfartyg m/s Baltic Princess har drabbats av ett omfattande elektriskt fel på Ålands hav. Det går ingen nöd på passagerarna men ventilationen har delvis slutat fungera..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.