YLE > Finland

Monday, 19 November, 12:07

YLE - 23 okt 14 kl. 05:00

Billnäs bruk stänger för allmänhetenSnart går det inte längre att promenera i hjärtat av Billnäs bruk då Olli Muurainen lägger lapp på luckan. Hela brukskärnan stängs för allmänheten. Målet sägs vara att hindra skadegörelse. Snart stänger brukets hjärta i Billnäs och lyktorna släcks. Det gick inte så enkelt att bygga ett konferenscentrum i bruket och en frustrerad Olli Muurainen lägger därför verksamheten på is i väntan på bättre tider.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Billnäs, Olli Muurainen, Stora, Muurainen, Santonen, Sipola, Muurainens, Hjärnbruket, Det, Joonas Sipola, Museiverket

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Billnäs, bruk, stängerför , allmänheten
YLE - 08 dec 14 kl. 19:36

Muurainen har nytt hopp för Billnäs bruk

I slutet av oktober lade den frustrerade affärsmannen som äger kärnan i Billnäs bruk, Olli Muurainen, ner verksamheten tillsvidare i och med de stora svårigheterna att bygga ett konferenscentrum i bruket I fredags (5.12) träffade Olli Muurainen representanter för Raseborgs stad för att diskutera planläggningen i Billnäs bruk. Mötet var verkligen bra, skriver Muurainen på Facebook.

YLE - 05 jul 13 kl. 09:04

Aktiva företagare gör Billnäs bruk levande

Spela upp klipp på ArenanBillnäs bruk lever gott utan att brukspatronen Olli Muurainen ordnar evenemang för allmänheten. Det är tyst i den del av bruket som Muurainen äger, men de övriga företagarna är desto ivrigare. Det blir liv och rörelse till exempel nästa helg då Billnäs antikdagar ordnas (11-14.

YLE - 04 jun 15 kl. 21:42

Billnäsbor ifrågasätter Billnäsplan

Invånarna i Billnäs är inte nöjda med utkastet till detaljplaneändring trots att byggrätten i centrum av Billnäs bruk minskar med tusentals kvadratmeter. Förslaget till ändring av detaljplan för Billnäs bruk finns offentligt till påseende ända till den 18 juni. Tidigare ikväll (4.

YLE - 06 mar 14 kl. 05:12

Muurainen lockade inte aktieägare

Billnäsföretagaren Olli Muurainen har inte fått så många fullmakter av aktieägarna som han skulle ha behövt inför bolagsstämman nästa vecka för attt kunna stämma Fiskars styrelse. Han anser att Fiskarsledningen inte har jobbat för aktieägarnas bästa. Det är 1,6 hektar mark som har lett till att Muurainen i december ifrågasatte Fiskars ledning.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills ändringarna görs"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills planen ändras"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

YLE - 06 mar 14 kl. 12:05

Fiskars: Muurainen sårar oss

Det är exceptionella och sårande uttalanden som Olli Muurainen kommer med. Det finns inga juridiska grunder i hans kommentarer, säger Fiskars kommunikationsdirektör Anu Ilvonen. Olli Muurainen äger Billnäs bruk i Raseborg och han planerar att stämma Fiskars styrelse eftersom han anser att den inte ser till aktieägarnas bästa.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Församlingsvalet: Sjundeåborna röstade flitigast i Västnyland

Valdeltagandet i Sjundeå svenska församling var närmare 30 procent. Med den siffran var medlemmarna i Sjundeå svenska församling med bred marginal de flitigaste väljarna i Västnyland..

YLE - 5 timmar sedan

Har du allt i ordning? Raseborg börjar granska fasader och gårdsplaner årligen igen

Raseborg inför årliga gårdssyner igen. Staden beslutade tidigare att endast syna gårdsplaner och fasader vartannat år. Politiker och tjänstemän har fått flera anmälningar om ställen som borde granskas..

YLE - 1 timme sedan

Utrikesministeriet till Ryssland om gps-störningarna i Lappland: Agera ansvarsfullt

Utrikesministeriets statssekreterare Matti Anttonen har fört diskussioner med Rysslands ambassadör Pavel Kuznetsov kring de omtalade gps-störningarna. Anttonen uttryckte Finlands oro kring störningarna och deras farliga inverkan på civilflygtrafiken, och krävde att Ryssland ska agera ansvarsfullt..

YLE - 2 timmar sedan

Räcker kunderna till för alla köpcentra som byggs? Vi har granskat nya Redi i Fiskehamnen

Ett köpcentrum som saknar kunder - så beskriver en del av företagarna det nyöppnade köpcentret Redi i Fiskehamnen i Helsingfors..

YLE - 4 timmar sedan

Kyrkoherde tvingades bo i giftbyggnad och ska enligt initiativ ersättas för det, men ärendet har fastnat och förklarats hemligt: "Det har fått en helt tokig vändning"

Tidigare kyrkoherden i Kyrkslätt tvingades lämna allt han ägde i prästgården, vars inomhusluft är giftig. Ett initiativ till samfälligheten anser att kyrkoherden borde få en ersättning på 30 000 euro för förlorad egendom. På över ett år har ärendet inte gått framåt.

YLE - 5 timmar sedan

Har du allt i ordning? Raseborg börjar granska fasader och gårdsplaner igen

Raseborg inför gårdssyn efter att ha slopat den för ett år sedan. Politiker och tjänstemän har fått flera anmälningar om ställen som borde granskas..

YLE - 6 timmar sedan

Finnsementti och Nordkalk skapar stora mängder koldioxid: "En utmaning att minska på utsläppen"

Tittar man på Energimyndighetens sammanställning över bolag i Finland med de största koldioxidutsläppen år 2017 hittar man flera bolag som verkar i Åboland. Finnsementti, Nordkalk och Åbonejdens Energiproduktion finns alla med högt upp på listan..

YLE - 7 timmar sedan

Valdeltagandet i församlingsvalet 14,4 procent

8300 personer valdes till 384 församlingsråd. Ungefär hälften av dem är nya invalda..

YLE - 7 timmar sedan

Har vi något hav att simma i om 30 år? "Vi kan inte identifiera alla eventuella hot mot Östersjön"

Den gemensamma viljan bland Östersjöstaterna att arbeta för havet är så pass hög att vi torde gå mot rätt håll i fråga om övergödningen. Men det finns också andra hotbilder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.