Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 21 April, 09:44

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoliAstrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. "Denne dag, ett liv" bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman.
För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok "Andersen". Den danske sagoberättaren visade sig vara en långt mer sammansatt och komplicerad person än vad många ditintills trott.I "Denne dag, ett liv" som kommer på Gyldendals förlag nästa vecka, har Jens Andersen nu tagit sig an Astrid Lindgren.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Lindgrens, Karin Nyman, Jens Andersens, HC Andersen, Andersen, Denne, Gyldendals, Jens Andersen, Astrid Lindgren, Politiken, Riktigt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny biografiom , Lindgrens, melankoli
Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. "Denne dag, ett liv" bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman.
För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok "Andersen".

UNT - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi..

Västerbottens Folkblad - 22 okt 14 kl. 11:05

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. ”Denne dag, ett liv” bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman. För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok ”Andersen”.

SvD - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. ”Denne dag, ett liv” bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman..

SvD - 09 dec 14 kl. 01:00

Vägen till Bullerbyn kantades av melankoli

Med hjälp av tidigare okänt material lyckas den danske författaren Jens Andersen nyansera bilden av privatpersonen Astrid Lindgren. Hans biografi belyser även samspelet mellan livet och verken..

Barometern - 10 jul 13 kl. 11:21

Vd lämnar Astrid Lindgrens Värld

Mikael Ahlerup slutar som vd för Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Det här skriver Astrid Lindgrens Värld i ett pressmeddelande.
?

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Trelleborgs Allehanda - 25 feb 14 kl. 10:59

Neil Young skriver ny biografi


Två år efter att Neil Young släppte sin officiella biografi "Waging heavy peace" är det dags igen. Den amerikanske musikikonen har skrivit kontrakt för biografi nummer två. Den här gången kommer fokus ligga på Youngs syn på miljön, hans stora passion för bilar och hans politiska åsikter, uppger Contactmusic.

Västerbottens Folkblad - 25 feb 14 kl. 11:00

Neil Young skriver ny biografi

Två år efter att Neil Young släppte sin officiella biografi ”Waging heavy peace” är det dags igen. Den amerikanske musikikonen har skrivit kontrakt för biografi nummer två. Den här gången kommer fokus ligga på Youngs syn på miljön, hans stora passion för bilar och hans politiska åsikter, uppger Contactmusic.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Till minne av Rolf B. Flymén

Rolf B. Flymén, Trelleborg, har som tidigare meddelats avlidit. Min kompis har fått ge upp.

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

TFF-tränare trött på att prata gräs

Det har snackats mycket om Vångavallens gräsmatta efter senaste hemmamatchen mot Örebro. För mycket enligt TFF-tränaren Patrick Winqvist. – En konstig snackis.

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Frågorna som avgör om Peter Madsen fälls för mord

Saker som inte borde funnits ombord, brutala sms och filmer – och mängder av vittnen. På måndag ska åklagaren försöka övertyga rätten om att Peter Madsen gjort sig skyldig till mord. Samma dag kommer försvarsadvokaten försöka få honom frikänd.

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Vår välfärd är beroende av de svenska företagen

Ibland händer något som vi alla svenskar tar till oss och får oss att undra över olika människors gärning. .

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

S förslag hade förenat störst och billigast nytta med så få störningar som möjligt

Mycket har sagts och skrivits efter att en stor majoritet i kommunfullmäktige beslutade om en ny östlig hamninfart och en östlig ringväg och vi i Östra socialdemokratiska föreningen är naturligtvis extra intresserade av att kommunfullmäktiges beslut sätts i verket..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Jag känner stor stolthet

Det är inte utan glädje man kan konstatera att regionstyret med S och Mp, efter många turer nu insett, att de misslyckats när det gäller den palliativa vården i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Dagens ros…

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Medborgarnas demokratiska förslagsrätt kvävs

Av Trelleborgs Allehanda framkommer (den 17 april 2018) att kommunen planerar att beskära invånarnas möjlighet att lägga fram medborgarförslag, en demokratisk rättighet och möjlighet som varje medborgare måste tillskrivas..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Hur kan man stå bakom dessa rader?

Man bli bestört när man läser vad som är på gång, detta 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.