Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 19 January, 15:27

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoliAstrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. "Denne dag, ett liv" bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman.
För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok "Andersen". Den danske sagoberättaren visade sig vara en långt mer sammansatt och komplicerad person än vad många ditintills trott.I "Denne dag, ett liv" som kommer på Gyldendals förlag nästa vecka, har Jens Andersen nu tagit sig an Astrid Lindgren.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Lindgrens, Karin Nyman, Jens Andersens, HC Andersen, Andersen, Denne, Gyldendals, Jens Andersen, Astrid Lindgren, Politiken, Riktigt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny biografiom , Lindgrens, melankoli
Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. "Denne dag, ett liv" bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman.
För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok "Andersen".

UNT - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi..

Västerbottens Folkblad - 22 okt 14 kl. 11:05

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. ”Denne dag, ett liv” bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman. För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok ”Andersen”.

SvD - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. ”Denne dag, ett liv” bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman..

SvD - 09 dec 14 kl. 01:00

Vägen till Bullerbyn kantades av melankoli

Med hjälp av tidigare okänt material lyckas den danske författaren Jens Andersen nyansera bilden av privatpersonen Astrid Lindgren. Hans biografi belyser även samspelet mellan livet och verken..

Barometern - 10 jul 13 kl. 11:21

Vd lämnar Astrid Lindgrens Värld

Mikael Ahlerup slutar som vd för Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Det här skriver Astrid Lindgrens Värld i ett pressmeddelande.
?

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Trelleborgs Allehanda - 25 feb 14 kl. 10:59

Neil Young skriver ny biografi


Två år efter att Neil Young släppte sin officiella biografi "Waging heavy peace" är det dags igen. Den amerikanske musikikonen har skrivit kontrakt för biografi nummer två. Den här gången kommer fokus ligga på Youngs syn på miljön, hans stora passion för bilar och hans politiska åsikter, uppger Contactmusic.

Västerbottens Folkblad - 25 feb 14 kl. 11:00

Neil Young skriver ny biografi

Två år efter att Neil Young släppte sin officiella biografi ”Waging heavy peace” är det dags igen. Den amerikanske musikikonen har skrivit kontrakt för biografi nummer två. Den här gången kommer fokus ligga på Youngs syn på miljön, hans stora passion för bilar och hans politiska åsikter, uppger Contactmusic.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Pågatågen: Nya befattningar går till central förhandling

På måndag inleds centrala förhandlingar mellan pågatågsentreprenören Arriva och fackförbundet Seko. Seko gillar inte att tågvärdarna, som nu kallas kundvärdar, fått ändrade arbetsuppgifter och lägre lön. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Vägval: Lina sökte sina rötter i Colombia

I maj 1992 föddes en liten flicka i Colombias huvudstad Bogotá. Hennes mamma, då 17-åriga Alejandra, kände att det bästa hon kunde göra för sin dotter var att lämna henne på ett barnhem. 25 år senare återförenades de när Trelleborgstjejen Lina Wahldén gjorde en återresa för att söka sina rötter..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

TFF sänker biljettpriserna – hoppas på publiktryck

Det blir billigare att se fotboll på högsta klass i Trelleborg. Efter att laget trillade ur superettan sänker man TFF nu sina biljettpriser. – Där vill vi lyfta arrangemangen ett snäpp, säger kommunikationsansvarige..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Nytt underlag på plats i ridhus – ”Vi har varit oroliga för hästarna”

Det gamla underlaget var skadligt för hästarna och gjorde det svårt att locka tävlande till Brosjödal. Men nu är ett nytt underlag på plats. ”Oerhört skönt.

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Trelleborg har Skånes mest punktliga Pågatåg

”Det är så nära perfekt det kan bli.” Det säger Skånetrafikens affärsutvecklare Mats Ohlsson om Pågatågen till Trelleborg. Trelleborg C är den punktligaste pågatågstationen i hela Skåne.

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Debatt: S: ”En politisk demokratisk skandal”

Nu bekänner Kristdemokraterna färg! .

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Debatt: Bygg dubbelspår mellan Trelleborg och Malmö

Konkurrensen är snedvriden mellan järnväg och väg. Järnvägen har varit styvmoderligt behandlad under många år medan vägnätet har byggts ut kraftigt..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Välkommen Joel

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Inga Trelleborgslag vidare i populära cupen

Under fredagskvällen inleddes årets upplaga av Nils Holgersson-cupen i Skurup. Tre Trelleborgslag fanns med under den första tävlingsdagen, och ett av dem tog sig hela vägen till....

Trelleborgs Allehanda - 20 timmar sedan

Utryckning: Ångläckage orsakade brandlarmOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.