Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Monday, 15 October, 21:18

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoliAstrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. "Denne dag, ett liv" bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman.
För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok "Andersen". Den danske sagoberättaren visade sig vara en långt mer sammansatt och komplicerad person än vad många ditintills trott.I "Denne dag, ett liv" som kommer på Gyldendals förlag nästa vecka, har Jens Andersen nu tagit sig an Astrid Lindgren.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Lindgrens, Karin Nyman, Jens Andersens, HC Andersen, Andersen, Denne, Gyldendals, Jens Andersen, Astrid Lindgren, Politiken, Riktigt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny biografiom , Lindgrens, melankoli
Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. "Denne dag, ett liv" bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman.
För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok "Andersen".

UNT - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi..

Västerbottens Folkblad - 22 okt 14 kl. 11:05

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. ”Denne dag, ett liv” bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman. För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok ”Andersen”.

SvD - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. ”Denne dag, ett liv” bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman..

SvD - 09 dec 14 kl. 01:00

Vägen till Bullerbyn kantades av melankoli

Med hjälp av tidigare okänt material lyckas den danske författaren Jens Andersen nyansera bilden av privatpersonen Astrid Lindgren. Hans biografi belyser även samspelet mellan livet och verken..

Barometern - 10 jul 13 kl. 11:21

Vd lämnar Astrid Lindgrens Värld

Mikael Ahlerup slutar som vd för Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Det här skriver Astrid Lindgrens Värld i ett pressmeddelande.
?

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Trelleborgs Allehanda - 25 feb 14 kl. 10:59

Neil Young skriver ny biografi


Två år efter att Neil Young släppte sin officiella biografi "Waging heavy peace" är det dags igen. Den amerikanske musikikonen har skrivit kontrakt för biografi nummer två. Den här gången kommer fokus ligga på Youngs syn på miljön, hans stora passion för bilar och hans politiska åsikter, uppger Contactmusic.

Västerbottens Folkblad - 25 feb 14 kl. 11:00

Neil Young skriver ny biografi

Två år efter att Neil Young släppte sin officiella biografi ”Waging heavy peace” är det dags igen. Den amerikanske musikikonen har skrivit kontrakt för biografi nummer två. Den här gången kommer fokus ligga på Youngs syn på miljön, hans stora passion för bilar och hans politiska åsikter, uppger Contactmusic.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Fotboll: Succétränaren fortsätter

Inte en enda förlust under ordinarie tid sedan han tog över TFF:s damlag. Nu kan sviten fortsätta för Hans Malmgren. Tränaren förlänger kontraktet med ytterligare en säsong..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Lastbil i olycka – begränsad framkomlighet

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Döda kor, paraffinklumpar och valen som sprängdes

Valen i Böste fick sprängas. Mysteriet med korna engagerade många. Och de vita klumparna visade sig vara paraffin.

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Trelleborg blir bättre med Liberalerna

Dörren är på väg att både stängas och spikas igen. Men ännu finns det chans till öppning: Liberalerna och Centerpartiet borde bli en del av ett nytt styre i Trelleborg. .

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Märkligt strandfynd i Beddingestrand

Cirka tusen små bollar har hittats längs kusten och stranden. Kustbevakningen har ingen förklaring..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Hörberg skadad i landslagsdebut

TFF-spelaren Felix Hörberg fick göra landslagsdebut när han spelade med det svenska U20-landslaget mot Danmark. Men högermittfältaren fick gå ut i paus på grund av känningar i baksidan..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Ishockey: Trelleborgare i landslaget

Trelleborgaren Oskar Magnusson har på nytt blivit uttagen i det svenska U17-landslaget i ishockey. 16-åringen ska spela för Sverige i en turnering i Kanada i november..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Kommunfullmäktige i Trelleborg minst jämställd i Sverige

Endast 25 procent av ledamöterna som valdes in i kommunfullmäktige är kvinnor. Den låga siffran gör att Trelleborg placerar sig i botten bland landets kommuner gällande jämställdhet. – Uppenbarligen tycker väljarna inte att det betyder så mycket med tanke på framgångar för partier som inte bryr sig så mycket om de frågorna, säger Torbjörn Karlsson (S), kommunalråd.

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Protesterna hjälpte inte – brygghuset rivs

Den planerade rivningen av brygghuset på fyrplatsen vid Smygehuk kommer inte att stoppas. ”Den måste genomföras”, säger kommunens fastighetschef Henrik Alkevall. .

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Stöld: Fler arbetsfordon tömdes av tjuvar i helgen

Ytterligare minst två arbetsfordon tömdes på verktyg under natten mellan lördag och söndag. Enligt polisanmälan drabbades två grannar i Hököpinge den här gången..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.