Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 18 July, 16:46

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoliAstrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. "Denne dag, ett liv" bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman.
För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok "Andersen". Den danske sagoberättaren visade sig vara en långt mer sammansatt och komplicerad person än vad många ditintills trott.I "Denne dag, ett liv" som kommer på Gyldendals förlag nästa vecka, har Jens Andersen nu tagit sig an Astrid Lindgren.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Lindgrens, Karin Nyman, Jens Andersens, HC Andersen, Andersen, Denne, Gyldendals, Jens Andersen, Astrid Lindgren, Politiken, Riktigt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny biografiom , Lindgrens, melankoli
Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. "Denne dag, ett liv" bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman.
För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok "Andersen".

UNT - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi..

Västerbottens Folkblad - 22 okt 14 kl. 11:05

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. ”Denne dag, ett liv” bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman. För några år sedan ställde Jens Andersens danskarnas bild av HC Andersen på huvudet i sin tusensidiga bok ”Andersen”.

SvD - 22 okt 14 kl. 10:59

Ny biografi om Lindgrens melankoli

Astrid Lindgrens melankoli och mörka sida behandlas i en ny dansk biografi. ”Denne dag, ett liv” bygger på brevväxlingen med en tysk beundrarinna men också på intervjuer med dottern Karin Nyman..

SvD - 09 dec 14 kl. 01:00

Vägen till Bullerbyn kantades av melankoli

Med hjälp av tidigare okänt material lyckas den danske författaren Jens Andersen nyansera bilden av privatpersonen Astrid Lindgren. Hans biografi belyser även samspelet mellan livet och verken..

Barometern - 10 jul 13 kl. 11:21

Vd lämnar Astrid Lindgrens Värld

Mikael Ahlerup slutar som vd för Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Det här skriver Astrid Lindgrens Värld i ett pressmeddelande.
?

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Trelleborgs Allehanda - 25 feb 14 kl. 10:59

Neil Young skriver ny biografi


Två år efter att Neil Young släppte sin officiella biografi "Waging heavy peace" är det dags igen. Den amerikanske musikikonen har skrivit kontrakt för biografi nummer två. Den här gången kommer fokus ligga på Youngs syn på miljön, hans stora passion för bilar och hans politiska åsikter, uppger Contactmusic.

Västerbottens Folkblad - 25 feb 14 kl. 11:00

Neil Young skriver ny biografi

Två år efter att Neil Young släppte sin officiella biografi ”Waging heavy peace” är det dags igen. Den amerikanske musikikonen har skrivit kontrakt för biografi nummer två. Den här gången kommer fokus ligga på Youngs syn på miljön, hans stora passion för bilar och hans politiska åsikter, uppger Contactmusic.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Energiska aktörer skolas på Rotundan

En råtta är hemsökt av ett spöke och gör barnen vettskrämda. När Piggsvinsteatern ordnar teaterskola kan vad som helst hända..

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Hyrpersonalen behövs i vården

Hyrpersonal är dyrt. Men kommuner och landsting kommer inte att klara sig utan. Och vill man behålla personalen internt måste arbetsvillkoren förbättras.

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Madeleine Brandin: Ovälkomna gäster

Har man en gång tagit miste på hundkäx och jätteloka och sitter med svårläkta brännsår på armarna eller om man hindrats av stora bestånd av ilsket taggiga vresrosor på stranden, då kan man glädjas åt att en ny lag om invasiva arter träder i kraft 1 augusti...

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Brott: Tjuvar slaktade bil

Natten mellan måndag och tisdag har någon krossat rutan till en bil och stulit delar av bilen..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Brott: Bilöverdrag försvunnet från uppfart

Natten till tisdag försvann ett bilöverdrag från en uppfart i Vellinge..

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Anna Hertzman tillbaka – kaxigare och ödmjukare

Med ett pärlband av begåvade låtar och tre skivor gick Skurupsdottern Anna Hertzman rakt in i strålkastarljuset. Men med mammaledighet följde – som för många kvinnor – ett par år av medieskugga. Nu tar dock den skånska singersongwritern tag i musikvärlden på nytt.

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Ung mittback tränar för kontrakt med TFF

Isak Jönsson har provtränat med Kalmar FF, Öster och Värnamo. Nu provtränar den 19-årige mittbacken från BK Olympic med TFF. Målet är att göra det så bra så att det leder till ett kontrakt framöver..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Ofredande: Flög med drönare över trädgård

En man som under söndagen var ute i sin trädgård med en vän har polisanmält ofredande. En drönare ska ha stannat över dem under en tid..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Stöld: Mobiltelefon försvann på fest

En person har polisanmält sin telefon stulen, efter att ha varit på fest hos en vän..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Stöld: Väska stals från trapphus

En kvinna lämnade sin väska och några andra tillhörigheter i trapphuset en kort stund för att ta in hunden. När hon kom tillbaka var hennes väska borta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.