BT > Nyheter

Tuesday, 23 April, 05:56

BT - 21 okt 14 kl. 06:06

Knäckt av stress ? då sa hjärtat stopp
Hon älskade sitt jobb, ställde alltid upp för arbetslaget och var aldrig sjukskriven.
Men stressen inom hemtjänsten tog nästan knäcken på Zaklina Mekanovic. 32 år gammal segnade hon ner i akut hjärtinfarkt – och var ytterst nära att stryka med.
Zaklina Mekanovic är utbildad undersköterska och blev anställd i Borås stad 2000. Under de senaste åren har arbetsbördan inom hemtjänsten blivit allt mer ohållbar.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Zaklina Mekanovic, Mekanovic, Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Knäcktav , stress, sa , hjärtat, stopp
YLE - 11 nov 14 kl. 14:21

Stress är som ett paraply över vårt samhälle

Då Lili-Ann Junell-Kousa från Ekenäs gick in i väggen för tio år sedan trodde hon att livet var över. Hon hade drabbats av den utbrändhet som nästan kunde kallas för en kvinnosjukdom då 80% av alla övertrötta människor är kvinnor. Idag har hon tagit sig upp i sadeln igen och arbetar som samtals- och familjeterapeut samt föreläser om trötthetssyndrom för att allt fler ska förstå sig på sin egen trötthet och förhoppningsvis även kunna råda bot på den.

News55 - 11 jan 18 kl. 14:38

Suzanne Reuters läkare trodde hjärtfel var stress

Det var för tre år sedan som skådespelerskan Suzanne Reuter började känna att något var fel. Kroppen lydde inte riktigt och hon mådde allmänt dåligt, berättar hon för 1.6-miljonersklubbens medlemstidning.

BT - 08 mar 14 kl. 10:43

Saknat plan tros ha störtat i havet

Malaysia Airlines förlorade i går kväll kontakt med ett plan med 239 personer ombord. Nu uppger vietnamesiska myndigheter att planet störtat i havet. Vietnamesiska myndigheter uppger att Malaysian Airways plan har störtat i havet nära ön Tho Chu i sydvästra Vietnam, rapporterar Reuters.

BT - 08 mar 14 kl. 08:48

Flygplan uppges störtat i Vietnam

Vietnamesiska myndigheter uppger att Malaysian Airways plan har störtat i havet nära ön Tho Chu i sydvästra Vietnam, rapporterar Reuters. – Vi gör allt som står i vår makt för att hitta planet. Vi gör allt vi kan för att försäkra oss om att varje möjlig vinkel är täckt, säger Malaysias transportminister Hishamuddin Hussein, enligt Reuters, till reportrar nära Kuala Lumpurs internationella flygplats.

UNT - 08 mar 14 kl. 13:23

Saknat plan tros ha störtat i havet

Malaysia Airlines förlorade i går kväll kontakt med ett plan med 239 personer ombord. Planet tros ha störtat i havet.-Vi gör allt som står i vår makt för att hitta planet.

NT - 08 mar 14 kl. 15:24

Saknat plan tros ha störtat i havet

Malaysia Airlines förlorade i går kväll kontakt med ett plan med 239 personer ombord. Planet tros ha störtat i havet.-Vi gör allt som står i vår makt för att hitta planet.

BT - 26 dec 14 kl. 06:15

Alma skrev rakt från hjärtat

14-åriga Alma Bonander fick i skoluppgift att skriva ett debattinlägg om ett ämne som berörde henne. På vinst och förlust skickade hon in texten till Borås Tidning. I dag är "Killar är kungar - tjejer är horor" en av BT:s mest lästa webbartiklar någonsin.

Skånskan - 11 nov 16 kl. 16:33

Nisse Hellberg har upptäckt countryn

Krossade glas, tårar, brustna illusioner och en ensam vandring på kyrkogården. På plattan Vägen västerut ger Nisse Hellberg sig för första gången in i countryland med hull och hår.
- Ibland kan det vara skönt att göra något helt från hjärtat, säger han.

SR - 11 feb 18 kl. 13:33

Flygplan med 71 ombord har störtat utanför Moskva

Ett ryskt inrikesflygplan med 71 människor ombord har störtat bara minuter efter starten från Moskvaflygplatsen Domodedovo. Ett videoklipp på ryska nyhetssajter visar vrakdelar på en snötäckt äng..

Länstidningen i Jämtland - 18 jul 18 kl. 07:49

Efter all hjälp från allmänheten - räddningstjänsten tacksam:"Man blir alldeles varm i hjärtat"

De många bränderna som härjat i länet har satt griller i huvudet hos räddningstjänsten. Personalstyrkorna har inte räckt till. Men tack vare hjälp från flera olika håll, däribland frivilligarbetare, har man kunnat stävja flera av bränderna.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Fler gripna i Sri Lanka

BT - 3 minuter sedan

Myanmars HD avslår överklagande

BT - 45 minuter sedan

Svårt granska EU-miljardernas effekt

Det är svårt att kontrollera om pengarna i EU:s regionala utvecklingsfond får effekt, det visar ett flertal granskningar, rapporterar ..

BT - 1 timme sedan

Guiden: Det kan du göra i Herrljunga

Anton Öhrström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga. .

BT - 1 timme sedan

JUST NU: Trafikolycka på 41:an – vägen avstängd

En lastbil och en personbil har frontalkrockat på riksväg 41, söder om Kinnarumma. .

BT - 1 timme sedan

Skyddszoner runt skogsbränder

Den stora branden utanför Gislaved har stabiliserats. Under natten har en arbetet med branden fokuserats på att begränsa spridningsrisken. Även vid branden utanför Motala har räddningstjänsten främst arbetat med bevakning..

BT - 2 timmar sedan

Två gripna för rån i Lund

BT - 1 timme sedan

Avvaktande i Asien

BT - 1 timme sedan

Utbilda hellre fler i envishet

Ung företagsamhet (UF) i Älvsborg har ekonomiska problem. Det borde bekymra fler..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.