Regeringen > Nyheter

Tuesday, 19 February, 20:30

Regeringen - 20 okt 14 kl. 14:27

Statsministern besöker Finland och de baltiska ländernaMåndag den 20 och tisdag den 21 oktober besöker statsminister Stefan Löfven Finland, Estland, Lettland och Litauen för överläggningar med regeringscheferna. Under måndagen hade Stefan Löfven överläggningar med Finlands statsminister Alexander Stubb.
- Våra båda länder har mycket gemensamt bland annat genom att ta ansvar för ekonomin och stå upp för sysselsättning, inte minst vad gäller bekämpandet av ungdomsarbetslösheten, sa Stefan Löfven vid en gemensam presskonferens.

Artikel: Statsministern besöker Finland och de baltiska länderna
Pressmeddelande: Statsministern besöker Finland och de baltiska länderna


Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Finland, Stefan Löfven Finland, Litauen, Stefan Löfven, Finlands, Alexander Stubb

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsministern, besöker, Finlandoch de , baltiska, länderna
YLE - 15 nov 12 kl. 15:23

Rekordmånga turister besöker Finland

Rekordmånga turister har besökt Finland i år visar siffror från Finlands handel. En majoritet av turisterna besöker Finland kring trettondagen då det ryska nyåret firas. För att lyckas locka turisterna krävs det att butikerna och köpcentren håller öppet på trettondagen.

YLE - 30 mar 15 kl. 04:39

Merkel besöker Finland

En av världens mest inflytelserika kvinnor, Tysklands förbundskansler Angela Merkel, besöker Finland på måndagen. Senast Merkel var på ett bilateralt besök i Finland var 2006. Merkel är inbjuden av statsminister Alexander Stubb.

Regeringen - 13 jun 16 kl. 13:29

Statsminister Stefan Löfven besöker Finland

Statsminister Stefan Löfven besöker Finland den 19 juni för att medverka i de säkerhetspolitiska Gullrandasamtalen på presidentens sommarresidens utanför Åbo. Statsministern kommer att tala om säkerhetspolitiska utmaningar med fokus på närområdet..

YLE - 27 maj 15 kl. 15:08

Tanzanias president besöker Finland i juni

Tanzanias president Jakaya Mrisho Kikwete och hans fru Salma Kikwete gör ett arbetsbesök till Finland i juni. På programmet finns bland annat företagsbesök och diskussioner med president Sauli Niinistö. Presidentparet besöker Finland från den 1 till 3 juni.

HBL - 10 nov 14 kl. 14:41

ECB-chefen Draghi besöker Finland

Europeiska centralbankens chef Mario Draghi besöker Finland mot slutet av månaden.Draghi besöker Finlands Bank den 26–27 november på inbjudan av bankchefen Erkki Liikanen. Besöket är en del av det regelbundna samarbetet mellan ECB och Finlands Bank.

HBL - 27 sep 13 kl. 16:48

Norges kronprinspar besöker Finland

Norges kronprins Haakon och kronprinsessa Mette-Marit besöker Finland i oktober. President Sauli Niinistö och hans hustru Jenni Haukio tar emot kronprinsparet på Talludden den 22 oktober. Samma kväll är presidentparet värd för en middag till gästernas ära i Ständerhuset.

YLE - 20 mar 15 kl. 10:15

Angela Merkel besöker Finland

Tysklands förbundskansler Angela Merkel besöker Finland den måndagen den 30 mars, på inbjudan av statsminister Alexander Stubb. Hon kommer bland annat att träffa statsledningen med president Sauli Niinistö i spetsen. Meningen är att diskutera bland annat Europa- och Rysslandspolitik.

YLE - 26 jul 12 kl. 06:45

MTV3: Italiens premiärminister besöker Finland nästa vecka

Italiens premiärminister Mario Monti besöker Finland på onsdag, rapporterar MTV3. Premiärminister Mario Monti kommer under sitt besök att träffa president Sauli Niinistö, statsminister Jyrki Katainen och riksdagens talman Eero Heinäluoma. Pasi Rajala, specialmedarbetare vid statsrådets kansli, säger till STT att förberedelserna inför Montis besök har börjat, men att varken besöksdag eller program är bekräftat.

Regeringen - 07 jun 16 kl. 16:27

Statsministern besöker Rinkeby

Statsministern besöker Rinkeby i Stockholm onsdag den 8 juni. Stefan Löfven träffar personal inom utbildning och polis samt håller ett möte med lokalpolitiker och företrädare för ett stort antal verksamheter i området som kommer vara öppet för media. Temat för dagen är minskad segregation, ökad trygghet och sammanhållning i samhället..

YLE - 01 aug 12 kl. 04:30

Mario Monti besöker Finland

Italiens premiärminister Mario Monti inleder ett två dagar långt Finlandsbesök i dag. Under besöket ska han bland annat träffa statsminister Jyrki Katainen, president Sauli Niinistö och riksdagens talman Eero Heinäluoma. Monti besöker Finland på inbjudan av Katainen.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.