SR > Nyheter

Friday, 04 December, 05:14

SR - 18 okt 14 kl. 09:00

Risk för nytt krig i Nagorno-KarabachDet har gått 20 år sedan vapenstilleståndet slöts mellan Azerbajdzjan och Armenien i kriget om den lilla enklaven Nagorno-Karabach. Nu rustar bägge länderna och risken för ett nytt krig är större än någonsin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nagorno-Karabach, Azerbajdzjan, Armenien

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , nytt, krigi , Nagorno-Karabach
Sydsvenskan - 04 apr 16 kl. 15:00

Nya strider i Nagorno-Karabach

Tre azeriska soldater har dödats i nya strider med armeniskstödda separatister om den omstridda regionen Nagorno-Karabach, meddelar det azeriska försvarsdepartementet. De nyligen uppblossade striderna har av en expert beskrivits som de mest omfattande sedan krigets slut 1994.De forna Sovjetrepublikerna utkämpade ett krig om regionen under 1990-talet och striderna slutade i en bräcklig vapenvila.

Kristianstadsbladet - 03 aug 14 kl. 21:23

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters.
En armenisk regeringstjänsteman uppger att dödssiffran på den azeriska sidan bör vara långt högre.

BT - 03 aug 14 kl. 21:23

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters. En armenisk regeringstjänsteman uppger att dödssiffran på den azeriska sidan bör vara långt högre.

NSD - 01 mar 11 kl. 08:52

Ny medlingsinsats i Nagorno-Karabach

Rysslands president Dmitrij Medvedev kommer på lördag att ta emot sina kollegor från Armenien och Azerbajdzjan - Serzj Sargsyan och Ilham Alijev - i Sotji för att försöka få fart på fredsförhandlingarna kring kriget om Nagorno-Karabach, uppger nyhetsbyrån Interfax..

SVT - 24 jan 14 kl. 17:32

Hopp om lösning i Nagorno-Karabach

I dag träffas utrikesministrarna för Armenien och Azerbajdzjan i Paris för att diskutera ett fredsavtal kring det konfliktdrabbade området Nagorno-Karabach..

UNT - 03 aug 14 kl. 21:23

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach..

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 14 kl. 21:26

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters..

SvD - 03 aug 14 kl. 21:23

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters..

Expressen - 03 aug 14 kl. 22:15

Spänt läge i Nagorno-Karabach – 15 döda

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters..

DN - 03 aug 14 kl. 23:57

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt nyhetsbyrån Reuters..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Kunder missnöjda med Escobar-telefon: "Är ingen scam"

En svensk entreprenör har sålt mobiltelefoner under drogbaronen Pablo Escobars varumärke och uppmärksammats stort. När Ekot granskar Escobar-telefonerna säger flera kunder att de blivit lurade. “Det är ingen scam eftersom vi inte har fått några pengar”, säger Olof Gustafsson..

SR - 2 timmar sedan

Vaccingodkännande planeras i mellandagarna

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA väntas ta det första beslutet om godkännande av vaccin mot covid-19 den 29 december. Beslutet gäller Pfizer/Biontechs vaccinkandidat. "Vi jobbar hårt för att det ska komma ett beslut då", säger Charlotta Bergquist vid Läkemedelsverket, som deltar i granskningen av vaccinet..

SR - 4 timmar sedan

Hälften av Pfizers vaccin försenas

Läkemedelsjätten Pfizer meddelar att vaccinet mot covid-19 som tagits fram tillsammans med Biontech försenas. Bara hälften av de 100 miljoner doser som var planerade för leverans innan årsskiftet kommer att komma fram, skriver Wall Street Journal. Logistikproblem uppges vara anledningen..

SR - 6 timmar sedan

Könsstympning och barnäktenskap har ökat med pandemin

Biståndsorganisationer larmar om att könsstympning och barnäktenskap ökar på flera platser i världen på grund av pandemin. Skolstängningar och isolering är en stor orsak till att flickors rättigheter försämrats. Fredrika Uggla, jämställdhetsrådgivare, PMU och Alexandra Pärnebjörk rådgivare för reproduktiv hälsa, Plan International, samt biståndsminister Peter Eriksson beskriver situationen..

SR - 6 timmar sedan

32 kommuner förbjuder besök på äldreboenden

Folkhälsomyndigheten har utfärdat ett tillfälligt besöksförbud på särskilda boenden för äldre i 32 av landets kommuner. Beslutet, som är det första i sitt slag som Folkhälso-myndigheten fattat, gäller från idag till och med den 12 december. En av kommunerna är Västerås.

SR - 9 timmar sedan

Statligt lån till unga bostadsköpare ska utredas

Regeringen vill göra det lättare för unga att ta sig in på bostadsmarknaden. I dag kräver bankerna en kontantinsats på minst 15 procent av bostadens värde. Men regeringen ska nu utreda ett slags statligt startlån, med förmånliga villkor för att betala kontantinsatsen, säger bostadsminister Per Bolund till TT..

SR - 9 timmar sedan

Regeringen vill ha pantregister för bostadsrätter

Regeringen vill införa ett centralt och offentligt pantregister för bostadsrätter. För bostadsrätter är det idag respektive styrelses ansvar att hålla reda på panter vilket skulle kunna leda till ekonomiska skador för en förening om det inte görs rätt. "Den här typen av register finns redan i Norge och Finland så det finns god erfarenhet" säger bostadsminister Per Bolund..

SR - 11 timmar sedan

FN ifrågasätter flytt av rohingyer

Bangladesh har inlett en kontroversiell flytt av rohingyaflyktingar till den lilla ön Bhashan Char, som uppstod för 20 år sedan och som består av sediment. FN ifrågasätter om ön ens är beboelig eftersom den ofta drabbas av cykloner, översvämningar och jorderosion. Flera människorättsorganisationer protesterar mot att rohingyerna flyttas med tvång, efter att de tidigare fördrivits från Myanmar..

SR - 11 timmar sedan

Regeringen: Inget slopat fribelopp nästa år

Regeringen avvisar kravet på att förlänga borttagandet av gränsen för fribelopp hur mycket studerande kan tjäna utan att påverka studielånet. Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna kräver att gränsen för fribeloppet, som är borttagen innevarande år, ska tas bort även under 2021. Statsrådet Matilda Ernkrans säger att det går att jobba nästan halvtid för läkar- och sjuksköterskestudenter utan ändrade regler..

SR - 11 timmar sedan

Rapporter om att våldet fortsätter i Tigray – Ekot på plats

Tiotusentals människor har flytt från den etiopiska regionen Tigray och tagit sig över gränsfloden mot Sudan för att söka skydd undan konflikten mellan regeringsstyrkor och de tigreanska rebellerna. Ekots Afrikakorrespondent Richard Myrenberg är på plats i Sudan. ”I västra delen av Tigray verkar våldet fortfarande pågå enligt de jag har talat med som flytt därifrån, men det är omöjligt att verifiera”, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.