UT > Nyheter

Monday, 18 November, 14:49

UT - 17 okt 14 kl. 14:29

Djurägare hotas av vite i flera fallEn djurägare i Ulricehamns kommun hotas av vite efter en inspektion. Länsstyrelsen anser att kvinnan måste förbättra förhållanden för både hästar och hundar.
Länsstyrelsen har haft kvinnan och hennes gård under uppsikt i över ett års tid. När det gäller hästarna så menar inspektörerna att den största bristen är hagarnas inhägnader. Trådar sitter för löst uppspända och vid två inspektionstillfällen har det inte varit ström i trådarna.
Läs mer på UT
Läs mer om:
Ulricehamns, Länsstyrelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djurägare, hotasav , vitei flera , fall
Skånskan - 18 apr 18 kl. 15:17

Djurägare hotas med vite

Sjöbo Länsstyrelsen kräver att en djurägare i Sjöbo kommun håller sina hästar rena och att de har torra ligghallar. Mannen måste även mocka regelbundet i hundarnas rastgårdar.Länsstyrelsen genomförde en kontroll på mannens gård redan 2011.

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 18 kl. 10:00

Smutsiga djur och dåligt städat - djurägare hotas med vite

Länsstyrelsen har gjort flera kontroller hos djurägare och hotar med vite..

Sydöstran - 14 apr 16 kl. 13:57

Djurägare hotas av böter

När länsstyrelsen gjorde besök hos en lantbrukare i Ronneby kommun så upptäcktes flera brister i djurhållningen. Nu hotas lantbrukaren av vite..

Sydöstran - 18 nov 15 kl. 11:35

Djurägare hotas med vite

När länsstyrelsen kom för att göra en kontroll på en bondgård i Ronneby kommun hittade man ett 20-tal kor som hade rymt genom ett trasigt stängsel. Man hittade även metallskrot i kornas ligghall, och flera undernärda katter påträffades. Nu har djurägaren fått ett föreläggande..

Nerikes Allehanda - 04 apr 16 kl. 11:03

Djurägare hotas av förbud

Ett par i Lindesbergs kommun som har en mängd olika djur på sin gård, har fått en lång lista med anmärkningar efter ett oanmält besök av länsstyrelsens djurvårdsinspektörer..

Barometern - 02 sep 13 kl. 08:28

Hästägare hotas av vite

Länsstyrelsen är inte nöjd med hur en häst­ägare sköter sina djur. Nu hotas ägaren av vite på 10 000 kronor. Den 20 augusti 2012 fick en hästägare i?

UT - 07 dec 15 kl. 15:08

Skarpa krav på kvinnlig djurägare

Katter med mask och tovig päls. Dessutom för många på samma ställe. Därtill inavel bland kaniner och ovårdade hästar.

YLE - 06 mar 17 kl. 04:32

Ny djurskyddslag kräver utbildning av djurägare

Från och med nästa år kan professionella djurägare tvingas visa upp vissa kompetenskrav, men det här oroar inte djurägare vi pratat med. I stället ställer de sig positiva till lagförslaget. Stallägaren Sirpa Leinola-Schöring från Vasa har haft stall i 15 år, men har ingen utbildning i djurskötsel.

UNT - 22 aug 19 kl. 10:58

1800-talslag ger djurägare rätt mot tåg

I vanliga fall har djurägare ansvar för sina djur..

GöteborgsPosten - 22 aug 19 kl. 11:16

1800-talslag ger djurägare rätt mot tåg

I vanliga fall har djurägare ansvar för sina djur. Men enligt en lag som stiftades i samband med järnvägens utbyggnad i slutet av 1800-talet görs ett undantag när djuren blir påkörda av tåg..

Fler nyheter från UT

UT - 1 timme sedan

Efter miljonförlust och kommunens varning: Uport lägger av

Efter stora förluster och en varning från miljö- och byggnämnden, meddelar festivalarrangören Sebastian Andersson att man inte längre kommer att arrangera Uport i Ulricehamn..

UT - 1 timme sedan

Otillåten servering och skulder bakom Ulricehamnsgruppens varning

Serveringstillståndet hänger löst för Ulricehamnsgruppen, som nu varnats av miljö- och byggnämnden i Ulricehamns kommun. Otillåten servering av sprit, obetalda skulder och trafikförseelser är några exempel på brister som nämnden grundar sitt beslut på..

UT - 3 timmar sedan

Gamla järnvägsbron i gångbart skick – men mer utsmyckning är på gång

I ungefär ett halvår har planerna kring den gamla järnvägsbron över Ätran pågått och nu börjar ulricehamnaren kunna se resultatet. Men än är inte arbetet klart. .

UT - 6 timmar sedan

Polis hade erkänt tjänstefel – friades ändå

En kvinnlig före detta polis bosatt i Tranemo kommun blev anklagad för tjänstefel och dataintrång. Först erkände hon delvis och godtog strafföreläggande – men det blev ändå rättegång. Då friades hon..

UT - 10 timmar sedan

Tiggarlägret kvar – kommunen bollas mellan myndigheter

Medan markägaren Ulricehamns kommun söker info från polis och kronofogde, står boplatsen kvar för ett antal personer som vistas i Ulricehamn för att tigga. .

UT - 10 timmar sedan

Ulricehamn: Fler vill starta eget

Antalet personer som vill starta eget är på uppgående i Ulricehamns kommun..

UT - 18 timmar sedan

Hockey: Nittorp föll: ”Inte tillräckligt desperata”

Serieledarna Vänersborg på bortaplan är ingen enkel match vilket Nittorp fick erfara på söndagskvällen. – Vi måste bli mer desperata och hugga när chanserna kommer säger tränaren Mats Claesson..

UT - 19 timmar sedan

Kändisar på is: ”Kunde inte säga nej”

I samband med SM i Konståkning i Ulricehamn arrangerar Ulricehamns Konståkningsklubb Skate Challenge. Där kommer kändisar från staden få visa upp sina kunskaper på isen. – Jag hoppas verkligen alla kommer och kollar nu, säger läraren Kristoffer Bader som åker skridskor för andra gången i sitt liv..

UT - 19 timmar sedan

Domaren i fokus när UIF föll: ”Det blev matchavgörande”

Anton Germo satte 2-2 för UIF - trodde han. Men målet blev bortdömt och istället kunde Mölndal göra 3-1 i sekvensen efter. Efter det hämtade sig aldrig hemmalaget igen.

UT - 20 timmar sedan

Ljus, lotter och lek – UT guidar till traktens julmarknader

Vilken julmarknad passar dig? UT listar vilka som är på gång i bygden. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.