BT > Nyheter

Sunday, 22 September, 18:51

BT - 08 okt 14 kl. 10:19

Huvudlöst att erkänna palestinsk statI fredags fick Sverige en ny regering, med åtföljande ny regeringsförklaring. Här finns en mängd inrikespolitiska inslag som kommer att analyseras av partier och kommentatorer. Men det största frågetecknet gäller Sveriges överraskande nya internationella hållning.
Stefan Löfvens (S) avsiktsförklaring att erkänna den icke existerande staten Palestina är såväl aningslös som huvudlös.
Under sommarens krig mellan Hamas och Israel gjorde blivande statsminister Stefan Löfven ett kort Facebookinlägg om att våldet måste upphöra och båda parter återgå till förhandlingsbordet.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sverige, Sveriges, Löfvens, Palestina, Hamas, Israel, Stefan Löfven, Facebookinlägg, Fatah, Västbanken, Gaza, Taiwan, Israels, Syrien, IS, FN, Löfven, EU, Skånberg, Ewert, Claphaminstitutet, Swärd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Huvudlöstatt , erkänna, palestinsk, stat
UNT - 06 okt 14 kl. 15:00

Huvudlöst att erkänna Palestina

Det är aningslöst och huvudlöst erkänna palestinsk stat, skriver Tuve Skånberg (KD), Per Ewert och Stefan Swärd..

Världen Idag - 06 okt 14 kl. 00:00

Kristna debattörer: Huvudlöst att erkänna Palestina

Det är Stefan Swärd, pastor, Tuve Skånberg, kristdemokratisk riksdagsledamot och Per Ewert, författare och debattör som går till attack mot statsminister Stefan Löfven i en debattartikel i Svenska dagbladet på måndagen. De kristna debattörerna är kritiska till beskedet i regeringsförklaringen att Sverige ska erkänna Palestina. Det finns en rad problem med att ta ett sådant steg, däribland folkrättsliga, menar skribenterna och nämner brister vad gäller allmänna val, långsiktig.

SvD - 06 okt 14 kl. 12:03

Att erkänna Palestina skulle skada Sverige

I fredags fick Sverige en ny regering, med åtföljande ny regeringsförklaring. Det största frågetecknet gäller Sveriges överraskande nya internationella hållning. Stefan Löfvens avsiktsförklaring att erkänna den icke existerande staten Palestina är såväl aningslös som huvudlös, skriver Tuve Skånberg (KD) med flera..

YA - 09 maj 14 kl. 03:55

En valrörelse på egen bakgård?

EU-valet i år är bara en amatörernas förmatch till den allt överskuggande titelmatchen mellan proffsen i tungvikt i september.
Inget av partierna tycks känna ansvar fullt ut för den politik som deras representanter i Bryssel kommer att bedriva. Det är den egendomliga Bryssel-paradoxen – ju tydligare EU-parlamentarikerna stiger fram desto mindre tycks partierna engagera sig.

HBL - 21 nov 13 kl. 13:43

Finländare prioriterar mänskliga rättigheter

Presidenten ska driva människorättsfrågor också om det försämrar relationerna till andra länder. Det tycker majoriteten av finländarna enligt en undersökning som Amnesty låtit göra.53 procent av finländarna anser att presidenten och ministrarna ska prio­ritera människorättsfrågor i kontakterna med andra länder, visar människorättsorganisationen Amnesty Internationals färska undersökning.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Ny seger för Rosengård i guldstriden

Hon har haft några tunga skadeår och missade VM-festen i somras. I hennes första match från start på tio månader tog Jessica Samuelssons Rosengård en säker 3–1-seger mot Örebro..

BT - 1 timme sedan

Dahlén avgjorde på nytt

BT - 45 minuter sedan

Familjerally med krishantering i fokus

Om krisen skulle vara framme, hur förberedd är din familj? Krisberedskap var temat för frågerundan på söndagseftermiddagen. .

BT - 45 minuter sedan

Team Sportia lämnar Kinna för Skene: ”Inget stort steg”

Team Sportia lämnar Kinna för det nya köpcentret i Skene. Affärsinnehavaren Anna Persengård tycker inte att det är ett stort steg. – Nej, verkligen inte.

BT - 45 minuter sedan

Ny butik flyttar in – men flera lokaler ännu tomma

På onsdag flyttar Team Sportia in i det nya köpcentret Kungsfors i Skene. Men fortfarande står flera lokaler tomma sedan det öppnade i mars. – Det här tar sin tid.

BT - 45 minuter sedan

Han skriver bok om mörker

Johan Eklöf i Bollebygd har studerat fladdermössens liv i många år. Med hjälp av ett arbetsstipendium från Natur & Kultur tar han intresset vidare och ska skriva en bok om vikten av mörker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.