UT > Nyheter

Wednesday, 21 August, 10:14

UT - 07 okt 14 kl. 06:37

Fortkörare oroar många i kommunen
Det är tryggt att bo i Ulricehamn. Men något som bekymrar många invånare är bilar som kör för fort.
Rädslan att möta berusade personer på gator och torg i Ulricehamns kommun är liten. Likaså sannolikheten att utsättas för brott eller bli vittne till bråk eller slagsmål. Det visar den trygghetsundersökning som genomförts av Ulricehamns kommun och polismyndigheten i Västra Götaland under året.
Läs mer på UT
Läs mer om:
Ulricehamn, Ulricehamns, Västra Götaland, Gällstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortkörare, oroarmånga i , kommunen
Alingsås tidning - 20 jul 17 kl. 07:00

Fortsatt många fortkörare på E20

E20 är den vägsträcka i Västsverige där flest fortkörare registreras av trafikkameror – under årets första fem månader fastnade 465 fartsyndare på bild utmed sträckan genom Alingsås och Vårgårda. Under årets första fem månader registrerades drygt 121 000 fortkörare av de trafiksäkerhetskameror som finns placerade utmed landets vägar. Det är en marginell minskning jämfört med samma period i fjol.

BT - 24 jan 13 kl. 19:19

Kamera vid Toppsjön fångade över 2 000 fortkörare förra året

En fartkamera vid Toppsjön på riksväg 40 tillhör de kameror i landet som fångar flest fortkörare, visar färsk statistik från rikspolisstyrelsen. Under förra året registrerades totalt 2132 fortkörningar av den bland bilister ganska välkända automatiska hastighetsövervakningen väster om Ulricehamn. Därmed hamnade Toppsjön på nionde plats bland alla fartkameror i riket.

Nyan - 19 aug 15 kl. 08:00

Flera fortkörare fast

Tre fortkörare och en förare med trimmad moped togs fast av polisen i måndags. Polisen stoppade en moped som framfördes i 81 kilometer i timmen. Föraren misstänks för olovlig körning och för trafikförseelse.

Kristianstadsbladet - 24 jan 13 kl. 12:18

Önnestadskameran tog flest fortkörare

Arkivfoto: Ronnie Smith
Fartkameran i Önnestad längs väg 21 var den kamera som registrerade flest nordostskånska fortkörare under förra året.
Rikspolisstyrelsen har sammanställt siffrorna för landets 200 fartkameror. Totalt har 200 000 fartsyndare fastnat på bild.

Jönköpingsnytt - 29 apr 13 kl. 21:19

Fortkörare fast när polisens mobila kamera kom upp

15 fortkörare på en timme. När polisen ställde upp sin mobila ATK-kamera (automatisk trafiksäkerhetskamera) vid Kortebovägen i Jönköping på måndagen så fastnade en hel del fortkörare i kontrollen..

YLE - 04 jul 13 kl. 07:53

Flera fortkörare i morgontrafiken

Rörliga polisen i Vasa stoppade flera fortkörare i morgontrafiken mellan klockan 5 och 7. Fortkörare fastnade på motorvägen, riksväg 8, riksväg 18 och på väg 725. I Vassor i Korsholm körde en mansperson i 120 kilometer i timmen på ett område där begränsningen är 80 kilometer i timmen.

YLE - 10 apr 14 kl. 04:13

Här blev 1000 fortkörare fast i fjol

Tusentals bilister åker varje år fast för fortkörning på grund av trafikkamerorna som finns längs med riksväg åtta. I fjol tog kamerorna mellan Nykarleby och Karleby bild på mer än 6200 fortkörare. Flest böter blev det vid Hopsalakorsningen i Kronoby, där åkte mer än 950 bilister fast.

YA - 26 jun 14 kl. 12:04

Sex fortkörare togs på en timme

Sex hastighetsöverträdare fick böter när polisen under en timmes tid hade fartkontroll i Spjutstorp i tisdags.
Det var strax före lunchtid som Tomelillapolisen gjorde en hastighetskontroll i Spjutstorps sam- hälle.Kontrollen hölls på 40-sträckan i höjd med infarten till badet, berättar Dan Bengtsson vid polisen i Tomelilla.

Nya Wermlands Tidningen - 04 jul 14 kl. 06:00

132 000 fortkörare plåtades av fartkameror

Fram till slutet av juni har landets fartkameror registrerat cirka 132 000 fortkörare. I Värmland har kamerorna vid Drevsta på 26:an i Kristinehamn tagit flest fortkörare. Där har 687 personer åkt fast..

Västerbottens Folkblad - 05 sep 18 kl. 11:00

Umeå: Polisen tog flera fortkörare

Flera fortkörare bötfälldes av polis i Umeå under onsdagsmorgonen. Trafikpolisen i Umeå höll under morgonen flera hastighetskontroller runt om i Umeå. Längs 363:an vid Hippologum på Västerslätt bötfälldes två förare efter att ha kört för snabbt.

Fler nyheter från UT

UT - 1 timme sedan

Vädret: Nu kommer sommaren tillbaka

Från och med lördag ser det ut att bli ett väderomslag med mindre regn och mer värme. .

UT - 2 timmar sedan

Olycka: Misstänkt rattfyllerist kraftigt berusad

En bilförare, som kört av vägen, var så full att han lades in för tillnyktring. Mannen saknar dessutom körkort. .

UT - 4 timmar sedan

Hög elevfrånvaro tema inför Tingsholms skolstart

Den höga elevfrånvaro vid ungdomsgymnasiet vid Tingsholm oroar personalen, som därför ägnade måndagen åt att ta fram förslag till vad som kan göras. .

UT - 5 timmar sedan

Enkät: Vad har du för förväntningar inför skolstarten?

Två dagar innan skolstart och mitt i omasfalteringen av deras krympta skolgård träffade UT några elever på Ulrikaskolan för att prata förväntningar inför terminen. .

UT - 15 timmar sedan

JUST NU: Singelolycka – polis på plats

En personbil har kört ner i diket i Hulu i Ulricehamns kommun. .

UT - 16 timmar sedan

Hössna hembygdsförening bildades för att bevara gamla skolan

Hössnas första skola och den gamla smedjan är byggnader som ortens hembygdsförening beskyddar. Ordförande Anna-Lena Hultman är en av dem som tar hand om ortens historia och har ärvt intresset av sin 96-åriga mamma Anna-Greta Petersson. .

UT - 19 timmar sedan

Asfaltering stänger väg 40

I dagarna sker asfaltering på väg 40, vilket gör att trafiken leds om i en av riktningarna. .

UT - 20 timmar sedan

Musik på Ulricehamns gator när Durspelets dag uppmärksammas

På onsdag är det premiär – då arrangeras Durspelets dag för första gången. I Ulricehamn kommer man att kunna höra den speciella musiken på flera centrala platser. .

UT - 20 timmar sedan

Åsarp-Trädet föll på egna misstag i toppmötet

Åsarp-Trädet hade chansen att gå upp i serieledning. Men 4–3-förlusten mot Ulvåker gör att laget dalar till tredje plats. Nu väntar ett viktigt derby mot Falköpings FK på fredag..

UT - 23 timmar sedan

Räddning för Barnmedicin i Ulricehamn? – ”Vill flytta ansvaret från Säs”

Ska barn- och ungdomsmedicinska mottagningen i Ulricehamn i sista stund räddas kvar trots allt – genom ett snabbt skifte i organisationen? Frågan är just nu på bordet hos regionens vårdpolitiker. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.