Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 28 February, 22:53

Supermiljöbloggen - 06 okt 14 kl. 19:58

Regeringen presenterar överenskommelse om miljöpolitikDen nya regeringen är bland annat överens om att farliga kemikalier ska förbjudas, att "Sverige ska vara en föregångare för en hållbar utveckling inom gruvindustrin" och att "Sverige inte ska öppna upp för utvinning av uran, olja och gas".  Socialdemokraterna och Miljöpartiet har presenterat flera åtgärder som den nya regeringen ska genomföra för att Sverige ska nå sina miljömål. Just nu är prognosen att Sverige endast kommer att nå 2 av 16 miljömål. Socialdemokraterna och Miljöpartiet är överens om att'
En miljömålsmiljard ska inrättas. Farliga kemikalier ska förbjudas.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Sverige, Miljöpartiet, EU, Socialdemokraterna, Regeringskansliet, Supermiljöbloggens, Vattenfalls, Supermiljöbloggen, Förbifart Stockholm, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, presenterar, överenskommelseom , miljöpolitik
Regeringen - 14 mar 14 kl. 10:23

Regeringen presenterar förslag till en ny ungdomspolitik

Ett nytt övergripande mål föreslås för alla statliga beslut och insatser som berör ungdomar mellan 13 och 25 år. Detta framgår av propositionen "Med fokus på unga - en politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande" som regeringen fattat beslut om. Det nya målet ska ersätta de nuvarande målen för ungdomspolitiken.

Regeringen - 11 jun 14 kl. 10:52

Pressträff om OECD:s granskning av Sveriges miljöpolitik

I dag presenteras resultatet av OECD:s granskning av Sveriges miljöpolitik för åren 2004-2012 vid ett direktsänt seminarium. I anslutning håller miljöminister Lena Ek en pressträff tillsammans med Simon Upton, chef för OECD:s miljödirektorat medverkar. Pressträffen är kl 11.

Regeringen - 11 jun 14 kl. 18:12

OECD:s granskning av Sveriges miljöpolitik 2004-2012 presenteras

OECD har granskat den svenska miljöpolitiken under åren 2004-2012. Granskningens resultat presenteras i dag vid ett webbsänt seminarium kl 10.00-11.

Regeringen - 14 mar 16 kl. 10:17

Svensk miljöpolitik och hållbara investeringar fokus för Per Bolund på Sustainability Summit i London

Tisdagen den 15 mars besöker Per Bolund London för att delta på konferensen ”The Sustainability Summit” anordnad av tidskriften the Economist. Under konferenstemat ”Adapt or die” delar deltagarna med sig av sina erfarenheter och diskuterar vad en smartare miljöpolitik kan leda till och hur den kan förverkligas..

Supermiljöbloggen - 24 maj 19 kl. 13:24

EU-valet: Hur bra är Socialdemokraternas miljöpolitik?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

SmålandsPosten - 08 apr 14 kl. 00:31

Miljöpolitik kräver eftertanke

"Det ska vara dyrare att vara miljöovänlig." Så uttryckte sig Åsa Romson (MP) vid sitt besök i Växjö igår. Hon gjorde klart att Miljöpartiet vill se ännu tydligare politisk styrning som skall snabba på utvecklingen av den gröna omställningen, hållbara jobb och noll utsläpp i transportsektorn.

Supermiljöbloggen - 30 mar 14 kl. 10:25

Svarta listan: regeringens miljöpolitik missar målen

Tankesmedjan Cogito riktar i en rapport skarp kritik mot regeringens miljöpolitik på 18 områden. Vi har rotat i våra arkiv och hittat en hel del. Här är listan på alla 18 punkter Cogito kritiserar regeringen på, med länkar till tidigare artiklar vi på Supermiljöbloggen skrivit: Regeringen har låga ambitioner och otydliga mål för klimatpolitiken
- Ännu ingen plan för regeringens klimatfärdplan Regeringen verkar inte för tillräckliga klimatmål inom EU
- Därför säger regeringen nej till tre klimatmål
- Regeringens "tydliga och ambitiösa" linje i klimatfrågan ifrågasätts
- SMB avslöjar: Centern överkörda av Moderaterna i frågan om klimatmål i EU Regeringen genomför inte föreslagna åtgärder från sina egna klimatutre

YLE - 09 apr 16 kl. 13:09

Paavo Arhinmäki till Svenska Yle: Regeringen driver en thatcheristisk politik!

Vänstern bjuder fortfarande högerregeringen på motstånd. Carl Haglund (SFP) och Jan Vapaavuori (Saml) gråter att politiken är sönder för att de trodde att de kunde köra över arbetarna, säger Paavo Arhinmäki (VF) till Svenska Yle. Regeringen driver en thatcheristisk politik, dundrar Vänsterförbundets avgående ordförande vidare.

Supermiljöbloggen - 06 nov 13 kl. 20:32

Vänsterpartiets miljöpolitik under luppen: Individen är inte problemet

Många partier utger sig för att vara gröna. Alltför sällan blir miljöpolitiken granskad och förmedlad på ett tillgängligt sätt. Vänsterpartiet säger att de är ”det nya klimatpartiet!

Supermiljöbloggen - 05 jul 16 kl. 11:06

Förtroendet för Miljöpartiets miljöpolitik minskar

Framför allt är det Centerpartiet som nu knappar in, visar en ny opinionsundersökning.  DN/Ipsos har i en ny undersökning frågat väljarna vilket riksdagsparti som har den bästa miljöpolitiken, det här rapporterar Dagens Nyheter. Miljöpartiet ligger fortfarande i topp, men jämfört med för två år sedan, mitt under valrörelsen inför riksdagsvalet, är det framför allt Centerpartiet som nu knappar in snabbt.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 12 timmar sedan

2020 – Ett superår för miljön

MILJÖPOLITIK:: År 2020 äger flera stora internationella toppmöten rum. De kommer lägga upp ett agenda som styr över de kommande decenniets miljöåtgärder..

Supermiljöbloggen - Igår: 14:52

Ny landningsbana på Heathrow är inte förenlig med Parisavtalet

BREAKING:: Efter stora klimatprotester har en brittisk domstol dömt ut planerna på en tredje landningsbana på. Det är den första domen i världen där Parisavtalets löften väger tyngre än ny fossil infrastruktur. Domen kan bli högaktuell även i Sverige, givet planerna på utbyggnad av Arlanda och Preemraff..

Supermiljöbloggen - Igår: 11:45

Sverige vill ha med jämställdhet i den gröna given

GIVET:: När EU:s miljö- och klimatministrar träffas nästa vecka för att diskutera den gröna given kommer den svenska regeringen efterlysa ett feministiskt perspektiv. Samtidigt vill man skärpa 2030-målet till minst 55 procent..

Supermiljöbloggen - 25 feb 20 kl. 17:22

G20 tar upp klimatet – kör över USA

VIKTIGT:: Trots USA:s invändningar finns till slut en formulering med från G20-länderna som innebär att klimatförändringarnas påverkan på den finansiella stabiliteten ska granskas..

Supermiljöbloggen - 24 feb 20 kl. 13:55

Den politiska skogen

MÅNGFALD OCH ENFALD: Ekonomi mot ekologi i het riksdagsdebatt om den svenska skogen..

Supermiljöbloggen - 23 feb 20 kl. 18:06

Höjda krav på kommande FN-avtal om biologisk mångfald

CBD:: FN-konventionen CBD, som brukar liknas vid ett Parisavtal för biodiversitet, beskrivs som helt avgörande för att förhindra den pågående sjätte massutrotningen. Nu går flera före detta utrikesministrar ut och kräver att världens länder skyddar planeten..

Supermiljöbloggen - 23 feb 20 kl. 15:53

Brittiskt företag får bidrag för gruvprojekt i Skåne

JAKT PÅ METALLER:: Det skånska landskapet har blivit eftertraktat för annat än god lantbruksjord. Nu ger myndigheten Vinnova företaget Scandivanadium en halv miljon kronor för att utreda möjligheten till gruvbrytning i Skåne..

Supermiljöbloggen - 23 feb 20 kl. 13:58

Tips på klimatsmart vintermat

SÄSONGSMAT:: Att äta säsongsbundet är lika möjligt på vintern som på sommaren. Ett kallt klimat hindrar inte att äta lokalt! Här är några tips på säsongsgrösaker i februari-mars..

Supermiljöbloggen - 22 feb 20 kl. 13:21

Storbritannien bygger världens kraftigaste klimatdator

KLIMATTEKNIK:: Den brittiska regeringen satsar motsvarande 15 miljarder kronor i en superdator som ska användas för att förutse stormar, föreslå klimatåtgärder och modellera framtidens klimat..

Supermiljöbloggen - 21 feb 20 kl. 17:23

Snöbrist hotar grundvattennivåer

SNÖBRIST:: Bristen på snö riskerar att ge låga grundvattennivåer i östra delarna av Sverige. Om det inte kommer rikligt med regn under våren kan det leda till stora problem resten av året..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.