YLE > Finland

Friday, 25 May, 05:12

YLE - 03 okt 14 kl. 18:00

Föga förståelse för Haglunds kritik av pensionsuppgörelsenRegeringen har inga som helst planer på att riva upp pensionsöverenskommelsen. Det sade statsminister Alexander Stubb (Saml) i dag. Det är regeringskollegan SFP:s ordförande Carl Haglund som har krävt att regeringen gör ändringar i uppgörelsen. Haglund har den senaste veckan riktat skarp kritik mot pensionsuppgörelsen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Haglunds, Alexander Stubb, SFP, Carl Haglund, Haglund, Akademikercentralen Akava, Statsminister Alexander Stubb, Yle Nyheter, Carl Haglunds, STTK, Palola, Akavas, Sommers, Antti Palola, Regeringen, Jan Sundberg, Helsingfors Universitet, Sundberg, FFC, SDP

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föga, förståelseför , Haglunds, kritikav , pensionsuppgörelsen
Nerikes Allehanda - 10 sep 16 kl. 09:36

Krönika: Ja, vi är stolta, men önskar förståelse

Sex timmar i bil, på småvägar genom skogar och små samhällen med nedslitna hus och tomma butikslokaler. Vägar som byggs om, breddas och asfalteras. På radion berättar man att de unga fortsätter fly från små samhällen in till de större städerna.

Nya Wermlands Tidningen - 06 dec 13 kl. 06:00

"Jag har förståelse för kritiken"

Socialnämndens ordförande Ingegerd Bennysson (S) har förståelse för Åsa Karlströms kritik. Men att så mycket som 23,6 miljoner kronor ska sparas vill hon däremot inte kännas vid. – Det var ett förslag på besparingar för 2014 och 2015 som vi hade vid novembermötet, men vi ville vänta in och se hur ekonomin utvecklas, så vi fattade beslut om besparingar på knappt åtta miljoner för 2014.

BT - 04 jun 14 kl. 08:24

Att lära rätt ? med förståelse

Replik. Svar till Per Fröjd, BT 31/5. Träning är viktigt för lärande.

Kristianstadsbladet - 02 dec 13 kl. 14:42

Regeringen satsar på läsförståelse

Svenska elevers läsförståelse måste bli bättre. Det anser regeringen som nu satsar på Läslyftet, en satsning för att utbilda lärare i effektivare metoder för att lära elever läsa och skriva.
- Lärare som är duktiga och erfarna i detta ska hjälpa till att utbilda sina kollegor, säger utbildningsminister Jan Björklund (FP) vid en pressträff.

BT - 02 dec 13 kl. 14:44

Regeringen satsar på läsförståelse

Svenska elevers läsförståelse måste bli bättre. Det anser regeringen som nu satsar på Läslyftet, en satsning för att utbilda lärare i effektivare metoder för att lära elever läsa och skriva. - Lärare som är duktiga och erfarna i detta ska hjälpa till att utbilda sina kollegor, säger utbildningsminister Jan Björklund (FP) vid en pressträff.

YLE - 29 mar 13 kl. 10:14

"Bort från fiendebilder - mot större förståelse"

Ann-Sofi Storbacka har en lång erfarenhet inom den evangelisk-lutherska kyrkan bakom sig. Hon har verkat som präst i bland annat Ingå församling och arbetar som sjukhuspräst i dag - ett arbete som går ut på att möta människor och anhöriga under svåra omständigheter, ofta i dödens väntrum. Nu är det dags att gå från fiendebilder till förståelse och mänskliga möten inom kyrkan, säger hon.

YLE - 21 jun 16 kl. 19:07

Haglund: Tacksam för att det funnits förståelse

Carl Haglund lämnar politiken den sista juli och byter bransch till kinesiskt biobränsle. Haglund kan ändå inte säga om hans avsked från politiken är permanent. – Man ska aldrig säga något slutgiltigt men det är klart att jag de närmaste åren kommer jobba med annat än politik – även om de två är besläktade.

DN - 13 dec 13 kl. 07:00

”Så kan svenska elevers läsförståelse förbättras”

Ny avhandling. Betydelsen av vad som sker i själva undervisningen har inte lyfts upp tillräckligt i debatten efter Pisarapporten. Centralt för resultaten i alla ämnen är läsförståelse.

BT - 08 jan 15 kl. 14:59

En avgrund av oförståelse

Det går förstås inte att finna något gott i massakern på redaktionen för satirtidskriften Charlie Hebdo. Man kan hävda att det väcker liv i diskussionen om yttrandefriheten och dess pris, kanske leder det till nyttiga samtal i skolornas klassrum om de värden vi tagit för givna. Men väl så viktigt vore om religionsforskare och vanliga muslimer själva kunde hjälpa till att göra det begripligt varför satir om islam och avbildande av profeten Mohammed upplevs så in i själen sårande för så pass många.

SmålandsPosten - 30 jul 14 kl. 06:11

Pastoratets sparbeting ? bestörtning blev förståelse

Hos en del församlingar hade pastoratets spar­beting till en början framkallat bestörtning. Nu har förståelse tagit över. – Pastoratet har hamnat i en allvarlig situation.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Kimitoön vill ha fett i skolmjölken även i framtiden

EU-stödet för lättmjölk ändrades i fjol och nu måste kommuner och städer fatta egna beslut om man själv vill betala för att barnen ska få annat än fettfri mjölk i skolorna..

YLE - 30 minuter sedan

Spånförråd vid gamla Käkikoski såg i Lappträsk brann

Larmet till räddningsverket gick klockan 19.02, då en eldsvåda började i ett spånförråd vid före detta Käkikoski såg i Porlom i Lappträsk..

YLE - 15 minuter sedan

Lång lista med åtgärder för att förbättra läget inom barnskyddet i Pargas - räcker de?

Barnskyddet i Pargas har under vintern och våren fått kritik från flera håll. Efter det har barnskyddet kunnat anställa personer igen, men stadsstyrelsen ville ha en utredning av stadsdirektören..

YLE - 1 timme sedan

Svår tid i opposition när SFP håller partidag

När SFP håller partidag är det en tung tid i opposition som partiet har bakom sig. Presidentvalskampanjen lyckades inte och partiordföranden har inte tagit ut svängarna. Oron för svenskan i Finland gör att SFP ändå kan räkna med ett skapligt stöd, skriver Ingemo Lindroos, politisk reporter på Svenska Yle..

YLE - 1 timme sedan

EU:s nya dataskyddsförordning GDPR träder i kraft - det här innebär förändringen för dig

Mer rättigheter till dig som medborgare, och större ansvar för företagen - något som många välkomnar efter de senaste årens stora dataläckor. Tanken är bland annat att återskapa förtroendet för digitala tjänster..

YLE - 6 timmar sedan

Genusvetaren Saara Särmä får Årets Kristiina-pris

Politikforskaren och aktivisten Saara Särmä får pris av Helsingfors universitet för sitt arbete inom genusvetenskap och för främjandet av jämställdhet..

YLE - 7 timmar sedan

Ilta-Sanomat fick tag på utkast till grundlagsutskottets utlåtande: Social- och hälsovårdsreformen kan skjutas framåt med ett år

I ett utkast till utlåtandet som grundlagsutskottet arbetar med anser man att valfriheten i hälsovårdsreformen inte kan implementeras så snabbt som regeringen vill..

YLE - 9 timmar sedan

Åbouniversiteten bygger gemensamt hus för naturvetenskaper

Juslenia strax intill Henriksgatan rivs och ersätts med ett nytt hus. Den nya byggnaden står klar våren 2021 och tas i bruk samma höst..

YLE - 11 timmar sedan

Chefen för Migris asylenhet: ”Nästan hälften av alla asylsökanden från Ryssland är Jehovas vittnen”

Amnesty Internationals verksamhetsledare i Finland anser att situationen är svår för medlemmar i Jehovas vittnen i Ryssland. Enligt Migrationsverket i Finland är positiva asylbeslut troligen att vänta..

YLE - 12 timmar sedan

Beslutsfattarna i Åbo omedvetna om krisen inom hemvården

Klienterna inom hemvården i Åbo får inte den vård de har rätt till och hemvårdarna är överbelastade. Att läget var så här illa, det kände inte heller de folkvalda politikerna till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.