YLE > Finland

Monday, 15 October, 10:25

YLE - 03 okt 14 kl. 18:00

Föga förståelse för Haglunds kritik av pensionsuppgörelsenRegeringen har inga som helst planer på att riva upp pensionsöverenskommelsen. Det sade statsminister Alexander Stubb (Saml) i dag. Det är regeringskollegan SFP:s ordförande Carl Haglund som har krävt att regeringen gör ändringar i uppgörelsen. Haglund har den senaste veckan riktat skarp kritik mot pensionsuppgörelsen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Haglunds, Alexander Stubb, SFP, Carl Haglund, Haglund, Akademikercentralen Akava, Statsminister Alexander Stubb, Yle Nyheter, Carl Haglunds, STTK, Palola, Akavas, Sommers, Antti Palola, Regeringen, Jan Sundberg, Helsingfors Universitet, Sundberg, FFC, SDP

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föga, förståelseför , Haglunds, kritikav , pensionsuppgörelsen
Nerikes Allehanda - 10 sep 16 kl. 09:36

Krönika: Ja, vi är stolta, men önskar förståelse

Sex timmar i bil, på småvägar genom skogar och små samhällen med nedslitna hus och tomma butikslokaler. Vägar som byggs om, breddas och asfalteras. På radion berättar man att de unga fortsätter fly från små samhällen in till de större städerna.

Nya Wermlands Tidningen - 06 dec 13 kl. 06:00

"Jag har förståelse för kritiken"

Socialnämndens ordförande Ingegerd Bennysson (S) har förståelse för Åsa Karlströms kritik. Men att så mycket som 23,6 miljoner kronor ska sparas vill hon däremot inte kännas vid. – Det var ett förslag på besparingar för 2014 och 2015 som vi hade vid novembermötet, men vi ville vänta in och se hur ekonomin utvecklas, så vi fattade beslut om besparingar på knappt åtta miljoner för 2014.

BT - 04 jun 14 kl. 08:24

Att lära rätt ? med förståelse

Replik. Svar till Per Fröjd, BT 31/5. Träning är viktigt för lärande.

Kristianstadsbladet - 02 dec 13 kl. 14:42

Regeringen satsar på läsförståelse

Svenska elevers läsförståelse måste bli bättre. Det anser regeringen som nu satsar på Läslyftet, en satsning för att utbilda lärare i effektivare metoder för att lära elever läsa och skriva.
- Lärare som är duktiga och erfarna i detta ska hjälpa till att utbilda sina kollegor, säger utbildningsminister Jan Björklund (FP) vid en pressträff.

BT - 02 dec 13 kl. 14:44

Regeringen satsar på läsförståelse

Svenska elevers läsförståelse måste bli bättre. Det anser regeringen som nu satsar på Läslyftet, en satsning för att utbilda lärare i effektivare metoder för att lära elever läsa och skriva. - Lärare som är duktiga och erfarna i detta ska hjälpa till att utbilda sina kollegor, säger utbildningsminister Jan Björklund (FP) vid en pressträff.

YLE - 29 mar 13 kl. 10:14

"Bort från fiendebilder - mot större förståelse"

Ann-Sofi Storbacka har en lång erfarenhet inom den evangelisk-lutherska kyrkan bakom sig. Hon har verkat som präst i bland annat Ingå församling och arbetar som sjukhuspräst i dag - ett arbete som går ut på att möta människor och anhöriga under svåra omständigheter, ofta i dödens väntrum. Nu är det dags att gå från fiendebilder till förståelse och mänskliga möten inom kyrkan, säger hon.

YLE - 21 jun 16 kl. 19:07

Haglund: Tacksam för att det funnits förståelse

Carl Haglund lämnar politiken den sista juli och byter bransch till kinesiskt biobränsle. Haglund kan ändå inte säga om hans avsked från politiken är permanent. – Man ska aldrig säga något slutgiltigt men det är klart att jag de närmaste åren kommer jobba med annat än politik – även om de två är besläktade.

DN - 13 dec 13 kl. 07:00

”Så kan svenska elevers läsförståelse förbättras”

Ny avhandling. Betydelsen av vad som sker i själva undervisningen har inte lyfts upp tillräckligt i debatten efter Pisarapporten. Centralt för resultaten i alla ämnen är läsförståelse.

BT - 08 jan 15 kl. 14:59

En avgrund av oförståelse

Det går förstås inte att finna något gott i massakern på redaktionen för satirtidskriften Charlie Hebdo. Man kan hävda att det väcker liv i diskussionen om yttrandefriheten och dess pris, kanske leder det till nyttiga samtal i skolornas klassrum om de värden vi tagit för givna. Men väl så viktigt vore om religionsforskare och vanliga muslimer själva kunde hjälpa till att göra det begripligt varför satir om islam och avbildande av profeten Mohammed upplevs så in i själen sårande för så pass många.

SmålandsPosten - 30 jul 14 kl. 06:11

Pastoratets sparbeting ? bestörtning blev förståelse

Hos en del församlingar hade pastoratets spar­beting till en början framkallat bestörtning. Nu har förståelse tagit över. – Pastoratet har hamnat i en allvarlig situation.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

För små lokaler för Inveons studielinjer är den nya stötestenen i samgången med Prakticum - men personalfrågan ser ut att vara löst

Inveons styrelse tog på fredagen (12.10) ställning till försäljningen av fastigheterna i Haiko i Borgå. Den andra stora frågan, att säga ja till avtalet om en samgång med Prakticum, kunde man inte ta ställning till..

YLE - 30 minuter sedan

Höstlovsveckan är varm åtminstone fram till onsdag – sedan blir det "normalt höstväder"

Efter rekordvärmen det gångna veckoslutet kan många höstlovsfirare glädjas: Det är ovanligt varmt också den här veckan..

YLE - 1 timme sedan

Domen mot nynazist för dödsmisshandel slutgiltig - beviljas inte besvärstillstånd

Nynazisten Jesse Torniainen beviljas inte besvärstillstånd av Högsta domstolen. Det här innebär att hovrättens dom står fast. Torniainen döms till fängelse för grov misshandel men inte dödsvållande trots att offret dog en knapp vecka senare.

YLE - 1 timme sedan

Ishallen i Karis får ekonomiskt stöd i fem år

Raseborgs stad fortsätter att stöda Raseborgs ishall ekonomiskt. Ett årligt understöd betalas ut ända till 2023..

YLE - 1 timme sedan

Snart kommer polisen, FPA och skattemyndigheterna åt ditt bankkonto – dataskyddsombudsmannen varnar för oförutsägbara följder

Regeringen planerar stora dataprojekt med medborgarnas integritet på spel, varnar dataskyddsombudsman Reijo Aarnio. Enligt experter kan systemet som ska ge myndigheterna rätt att granska finländarnas kontouppgifter inte övervakas på ett trovärdigt sätt..

YLE - 2 timmar sedan

STT: Flera riksdagsledamöter har upplevt mobbning i riksdagen – rasism, skällsord och åldersdiskriminering vanliga i det dagliga arbetet

Enligt STT:s enkät är det inte ovanligt att riksdagsledamöter upplevt bland annat hånskratt, personliga påhopp och rasism i det dagliga arbetet..

YLE - 3 timmar sedan

Regeringen meddelar i dag om sin linje gällande uppsägningsskyddet

Regeringen samlas under förmiddagen för ett extraordinärt möte. Senare i dag kommer de meddela riksdagen om sin linje gällande uppsägningsskyddet..

YLE - 4 timmar sedan

Lär dig kontrollera ditt inre monster med BUU-klubben

Vad kan man göra om man är riktigt arg? Hur pratar man om känslor? Den här veckan har BUU-klubben känslohantering och våld som tema.

YLE - 4 timmar sedan

När bägaren rinner över – 10 tips till föräldrar vars barn kämpar med känslorna

Det är inte världens lättaste sak att kontrollera sina känslor, speciellt som barn. Den här veckan har BUU-klubben känslohantering och våld som tema. Barnpsykiater Raisa Cacciatore ger tips till föräldrar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.