Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 05 March, 14:49

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 14:01

Traditionen talar för en S-ministerInget av regeringspartierna verkar - utåt - slåss om att få utse en kulturminister. Men traditionellt sett vore posten given för Socialdemokraterna, framhåller bedömare från både höger och vänster.
Den hetaste kandidaten hittills, Eva Hamilton, avgående SVT-vd, låter inte helt oväntat hälsa att hon inte blir kulturminister. Så är hon också ett namn som tagits till i spekulationerna i brist på självklara kandidater.Men även om inte Socialdemokraterna och ännu mindre Miljöpartiet lyft fram kulturpolitiken i valrörelsen tror Lisa Pelling, utredningschef på den vänsterorienterade tankesmedjan Arena, att den nya kulturministern blir en socialdemokrat: - Inom socialdemokratin ser man kulturen som en del av folkbildningen.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Hamilton, SVT, Miljöpartiet, Lisa Pelling, Arena, Nathanson, Folkets, Svensk, Annika Nilsson, ABF, Pelling, Stefan Löfven, Sörlin, KTH, Leif Pagrotsky, Lars Anders Johansson, Timbro, Moderaterna, Ulf Bjereld, Göteborgs, Socialdemokrater, Broderskapsrörelsen, Bengtsson, Tiden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Traditionen, talarför en , S-minister
Trelleborgs Allehanda - 02 okt 14 kl. 14:01

Traditionen talar för en S-minister

Inget av regeringspartierna verkar - utåt - slåss om att få utse en kulturminister. Men traditionellt sett vore posten given för Socialdemokraterna, framhåller bedömare från både höger och vänster.
Den hetaste kandidaten hittills, Eva Hamilton, avgående SVT-vd, låter inte helt oväntat hälsa att hon inte blir kulturminister.

Västerbottens Folkblad - 02 okt 14 kl. 14:05

Traditionen talar för en S-minister

Inget av regeringspartierna verkar – utåt – slåss om att få utse en kulturminister. Men traditionellt sett vore posten given för Socialdemokraterna, framhåller bedömare från både höger och vänster. Den hetaste kandidaten hittills, Eva Hamilton, avgående SVT-vd, låter inte helt oväntat hälsa att hon inte blir kulturminister.

SvD - 02 okt 14 kl. 14:01

Traditionen talar för en S-minister

Inget av regeringspartierna verkar - utåt - slåss om att få utse en kulturminister. Men traditionellt sett vore posten given för Socialdemokraterna, framhåller bedömare från både höger och vänster..

UNT - 02 okt 14 kl. 14:01

Traditionen talar för en S-minister

Inget av regeringspartierna verkar - utåt - slåss om att få utse en kulturminister..

SvD - 02 okt 14 kl. 16:33

Traditionen talar för en S-minister

Inget av regeringspartierna verkar - utåt - slåss om att få utse en kulturminister. Men traditionellt sett vore posten given för Socialdemokraterna, framhåller bedömare från både höger och vänster..

BT - 11 feb 14 kl. 18:42

Minister i Borås: Okej att servera thailändsk kyckling

Kycklingen från Thailand kom naturligtvis på tal, men när landsbygdsminister Eskil Erlandsson besökte Borås i dag serverades fisk till lunch på Melltorps förskola i Sjömarken. – Fisken är fast och fin, det smakar alldeles utmärkt, berömde han. Eskil Erlandsson sätter fokus på skolmaten i år och tror att det finns förbättringspotential trots att Sverige redan tillhör världstoppen när det gäller offentliga kök.

YLE - 27 mar 14 kl. 04:15

Analys: Mer makt än en minister?

Vill man ha inflytande som europaparlamentariker så finns makten inom räckhåll. Men då gäller det att arbeta hårt, ta för sig och skapa förtroende bland de europeiska kollegorna. Svenska Yles EU-ranking visar dels att de finländska parlamentarikerna har lyckats rätt väl med att få uppdrag där de kan utöva större inflytande.

Sydsvenskan - 03 nov 15 kl. 17:21

Rumänsk minister tror inte på magiska lösningar

Ciprian Necula, vice minister för EU-fonder i rumänska regeringen och statssekreterare chattade med Sydsvenskan läsare igår. Här följer ett utdrag av chatten (här översatt från engelska till svenska). Hela chatten finns på sydsvenskan.

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 12:31

Sahlin talar ut: Jag blev sextrakasserad av minister

Kollegans påstådda övergrepp ska ha skett i en hiss, berättar tidigare S-ledaren. I den nya boken ”Metoo – Så går vi vidare – röster, redskap och råd” har redaktören och journalisten Alexandra Pascalidou samlat kvinnors berättelser om sexuella övergrepp och trakasserier, handfasta tips om var drabbade kan vända sig och hur man kan hjälpa andra. ”Jag tror att det är en väldigt viktig bok för att ta ned samtalet från cyberrymden till att ha någonting kvar som man faktiskt kan ta i”, säger hon till P5 Stockholm.

Alliansfritt Sverige - 23 feb 14 kl. 19:06

En misslyckad ex-minister intervjuar en misslyckad minister

Cecilia Stegö Chilò är en före detta moderat kulturminister under regeringen Reinfeldts första mandatperiod. Hon satt på sin post i endast tio dagar efter att ha blivit påkommen att inte ha betalat TV-licensen. Numera extraknäcker hon som någon slags journalist på Svenska Dagbladets ledarsida.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.