Cornucopia > Ekonomi

Friday, 17 November, 18:35

Cornucopia - 27 sep 14 kl. 17:11

Det som händer på bokmässan stannar på bokmässan (och i sociala medier)Ett sista blogginlägg om bokmässan.Ungefär en gång om året lämnar jag skogen och uppför mig som en pseudokändis och umgås med andra pseudokändisar och branschfolk officiellt, även om det förekommer en del grejer som inte är offentliga tillställningar.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholm, Svenska, VIP, Mannerström, Massolit, SF, Park, Aveny, Instagram,  Leffe Delo,  Marcus Priftis, HOI, Leffes, Caroline, Jensen, Leffe, Eva Boktokig Boström, Pebbles Karlsson Ambrose, Bookiecookiez, Nisse Scherman, DAST, Lars Rambe, Leffe Delo, Securitasvakter, Massolit Förlagsgrupp, Hotel Rubinen, Park Lane, Elite Hotel Park Aveny, Expressen, TV, sverige, Partykraschning, Tidningen ViVi, Peo Bengtsson, Jennifer, PR, Wahlströms, Stjärnklart, Facebook, Bengtsson,  stockholm, Mannen, Kärleken,

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det som händer, bokmässan, stannar, bokmässanoch , i sociala medier
Västerbottens Folkblad - 23 sep 15 kl. 15:38

Bokmässan försvarar brett program

Bokmässan i Göteborg invigs officiellt på torsdagen, men redan på onsdagen hölls en första presskonferens. Årets mässa har huvudtemat Ungern, vilket har debatterats under de senaste dagarna. Mässan har bland annat fått kritik för samarbetet med det ungerska kulturinstitutet Balassi, med anledning av Ungerns agerande i flyktingkatastrofen och landets inskränkta pressfrihet.

Cornucopia - 27 sep 14 kl. 12:13

Bokmässan 2014

Efter två sena kvällar är nu bokmässan över för min del. Nedan följer några intryck och tips, som inte bryter mot regeln det som händer på Bokmässan, stannar på Bokmässan eller det som händer på Park, stannar på Park. 
Fast enligt uppgift gäller inte detta längre, because Instagram, Facebook and Twitter, där bilder lagts upp på mig.

Cornucopia - 29 sep 17 kl. 10:25

Har NMR hittat det perfekta sättet att förstöra bokmässan?

Över årets bokmässa hänger ett brunsvart moln av morgondagens nazistdemonstration med start utanför svenska mässan. Alla parter förbereder sig för gatustrider - inresta extremister från andra länder är enbart här för att döda varandra och polisen har förstärkt med resurser från hela landet. Och säkerheten har gått i taket på bokmässan med visiationer, inpasseringskontroller och betydligt fler poliser och säkerhetspersonal än vanligt.

SmålandsPosten - 21 nov 14 kl. 10:09

Redo för sjunde bokmässan

I morgon är det dags för Kronobergs bokmässa 2014. En lokal bokmässa som bara blir större och större. Nytt för i år är att även serietecknare deltar.

Cornucopia - 26 apr 17 kl. 16:46

Flera författare vägrar bojkotta Bokmässan

Flera namnkunniga författare vägrar låta sina liv styras av nazister och tänker deltaga i Bokmässan. Dit räknas nu Jan Guillou, Lena Andersson och Lotta Lundberg.

Motiveringarna skiljer sig åt, men i grunden handlar det om att inte låta sitt liv och gärning styras av nazister.

SR - 26 sep 13 kl. 13:00

Sveriges Radio direkt från Bokmässan i Göteborg

I dag börjar Bokmässan som årligen har 100 000 besökare. Sveriges Radio medverkar med många av sina program och profiler. Följ med på vad som händer i vår direktrapportering om Bokmässan..

Sydsvenskan - 27 sep 14 kl. 13:08

Tips till Bokmässan

Tips till Bokmässan Hej Kulturkoftan. Vi är ett gäng från Hjärup som åker upp till Bokmässan i Göteborg på lördag. Jag har inte varit där på många år.

Västerbottens Folkblad - 27 sep 15 kl. 17:11

Bokmässan plockar upp det fria ordet

Bokmässan är till ända. I år kastade Ungerns närvaro ljus på både flyktingkrisen och det fria ordet, och nästa år fördjupas debatten. Då är mässans tema inget land, utan yttrandefrihet.

SVT - 24 aug 16 kl. 17:14

Bokmässan: Vi borde ha gjort bättre research

Bokmässan bokade högerextrema tidskriften Nya tider. Sedan fick mässan kritik– och avbokade tidskriften. Nu införs en programpunkt om självkritik.

GöteborgsPosten - 29 sep 16 kl. 11:39

Ta debatten eller avstå från Bokmässan

Vi undertecknande 111 personer uppmanar nu Bokmässan att fortsätta låta alternativa förlag och tidningar ställa ut även nästa år, skriver bland andra Perra Winberg och Vávra Suk, Nya Tider i ett svar till det upprop från 103 kulturarbetare som vill att Bokmässan bojkottar Nya Tider..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Fredagsmys: Hindrar science fiction mänsklig utveckling?

Dags för lite fredagsmys igen. Och då passar det med en reflektion kring hur fiktiv science fiction verkar hindra mänsklig utveckling. Denn filmserie som började med James Camerons Terminator från 1984, eller syskonen Wachowskis The Matrix från 1999 är så väletablerade i det popkulturella medvetandet att mänskligheten kanske hindras från den positiva utveckling som fortsatt automatisering innebär.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Se upp för tjurfällan i bostadspriserna

Så här när bostadspriserna ser ut att falla hastigt är det på sin plats att påminna om marknadsbubblans anatomi och den kommande tjurfällan, dvs en liten upprekyl i bostadspriserna som lockar in de sista positiva alldeles för tidigt.
Bostadspriserna är fortfarande ganska starkt nedåt, t ex -13% sedan toppen och -4% sedan förra året på veckobasis för Stor-Stockholm, eller -29% respketive -2% för Uppsala kommun. Men det kommer i sedvanlig ordning komma en lite upprekyl, en sk tjurfälla.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Fredagslunch: Vad äter du för "schysst arbetarlunch" idag? #vadfanfårjag

Dags för lite härlig fredagslunch. Medan EU-elitens nyadel drabbas av "inget lunchfjäsk" och serveras en "schysst arbetarlunch" på restaurang Rivers övervåning i Göteborg, så kan vi väl diskutera våra egna luncher. Frågan är #vadfanfårjag?

Cornucopia - 9 timmar sedan

Diktaturer på parad: Venezuela, Saudi-Arabien, Zimbabwe

Låt oss inleda morgonen med att hoppa lite utrikes. Socialiststaten Venezuela har ställt in betalningarna, någon form av uppresning och intern stridighet pågår i Saudi-Arabien med Iran med på ett hörn, och i Zimbabwe har den nationalpatriotiska socialistdiktatorn Mugabe avsatts i en militärkupp som vill ha en annan diktator.Kommunism!

Cornucopia - 8 timmar sedan

Göteborg helt avspärrat för passage

Göteborg har sedan åtminstone en timme varit helt avspärrat från väst till öst. Det går inte längre för vare sig bussar eller bilar att passera norr-söder, då all trafik längs riksväg 40, E6, Söderleden och upp till Älvsborgsbron stängts av för EU-elitens nyadels skull.Avstängda vägar enligt Google.

Cornucopia - Igår: 17:15

Kraftig samvariation mellan svenska bostadspriser och konsumtion

Det sägs från högavlönade expertanalytiker att slutet på bostadsbubblans uppumpande inte är ett problem och att det inte kommer drabba svensk ekonomi som står stark. Dock finns det en kraftig samvariation ("korrelation" - korrelation är inte kausalitet bla bla bla) mellan bostadsprisernas utveckling och hushållskonsumtionens utveckling. Samtidigt som priserna viker så konsumerar hushållen mindre.

Cornucopia - Igår: 16:15

Foton: Klart EU-politruken ska ha en egen motorväg!

Nedan följer lite foton på hur det kan se ut när EU-politruker ska få en egen motorväg. Och så sägs det att polisen inte hinner med att utreda brott som allmänheten drabbas av. Uppenbarligen beror inte detta på grund av brist på poliser, utan handlar om prioriteringar.

Cornucopia - Igår: 10:33

Upper House: Vill du också bo som EU-elitens politruker?

Hotel Gothia är ett av Göteborgs bästa hotell, men det finns också ett hotell i hotellet, som är ännu finare, nämligen Upper House. Här kan man förvänta sig att den finaste EU-eliten inkvarteras. Nedan följer lite bilder för den som vill titta på ett av de större Deluxe-rummen.

Cornucopia - Igår: 09:09

EU-toppmötet: Försenad post i postnummer 40-51

PostNord meddelar nu att bolagets leveranser av post och paket i postnummerområden 40 - 51, dvs avsevärt större än enbart Stor-Göteborg kommer fösenas eller rent av helt utebli under torsdagen och fredagen på grund av EU-toppmötet. Så för företag och privatpersoner i dessa postnummer får man hoppas att ni inte väntade på någon kritisk leverans, t ex av reservdelar eller liknande.
Hela sträckan om 23 kilometer från Landvetter flygplats och in till Göteborg kommer periodvis vara avstängd under dagen, för att EU-elitens politruker inte ska behöva utsättas för normal biltrafik.

Cornucopia - Igår: 21:22

Anders Ygeman räknade med att poliser skulle säga upp sig

”19 000 eller 20 000 poliser spelar ingen roll” - inrikesminister Anders Ygeman (s)Enligt källor till SvD räknade den socialistiska regeringen 2014 med att poliser skulle säga upp sig på grund av omorganisationen. Inrikesminister Anders Ygeman sade att det inte spelade någon roll.
Arkitekten bakom beslutet att lamslå svensk polis.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.