YLE > Svenskfinland

Monday, 18 June, 07:53

YLE - 24 sep 14 kl. 15:11

Stör försvaret 4000 eller 4 Karlebybor?Det är inte längre 4000 Karlebybor som störs av bullret från skjutövningarna på Vattaja, utan i stället fyra. Det anser försvarsmakten. Karleby stad och armén har olika åsikter om bullret från skjutövningarna på Vattaja i Lochteå. Enligt en ny undersökning från försvarsmakten är det fyra invånare och 88 fritidsbostäder som nås av bullret. År 2005 ansåg försvarsmakten att oljudet når uppemot 4300 invånare.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karlebybor, Vattaja, Lochteå, Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stör, försvaret, 4000eller 4 , Karlebybor
Cornucopia - 02 mar 17 kl. 07:28

Regeringen beslutar om återinförd tvångsrekrytering till försvaret

Enligt mediauppgifter kommer regeringen idag fatta beslut om återinförande av tvångsrekrytering till det militära försvaret, sk värnplikt. 13% av en årskull ska genomföra mönstring och upp till 4% ska förlora ett år av sin livsinkomst och karriär medan övriga 96% slipper detta. Samtidigt är regeringen emot sänkta ingångslöner i andra sektorer, medan man alltså tvångsrekryterar till Sveriges lägst avlönade yrke - soldatyrket.

YLE - 21 feb 14 kl. 04:54

Karlebybor positiva till utlänningar

Över hälften av Karlebyborna anser att staden är invandrarvänlig och mångkulturell. Samtidigt har entredjedel stött på rasism. Det är resultatet av en enkät bland 1369 stadsbor i januari.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 11 kl. 14:54

4000 har haft magsjuka

SKELLEFTEÅ 4000 har haft magsjuka i Skellefteå sedan 1 april. SKELLEFTEÅ 4000 har haft magsjuka i Skellefteå sedan 1 april. Smittskyddet uppmanar till fortsatt kokning av vatten över helgen, oavsett hur de nya provsvaren ser ut.

YLE - 14 okt 15 kl. 09:47

Michael Djupsjöbacka slutar efter 4000 möten

Kommundirektör Michael Djupsjöbacka går i pension efter drygt sju år i Kronoby. Han har suttit med på över 4000 kommunala möten under sitt arbetsliv. I samband med att han slutar passar han på att ge en känga åt de senaste årens regeringar.

Kristianstadsbladet - 30 jan 13 kl. 13:21

Kritik mot Reinfeldt om försvaret

Att statsminister Fredrik Reinfeldt beskrev försvaret som ett "särintresse" har väckt kraftig kritik i Alliansleden.
Ordet är inte rätt beteckning på försvaret, anser Lars-Ingvar Ljungman, kommunalråd i Vellinge och ordförande i Moderaternas valberedning, efter statsministerns inlägg i debatten om Sveriges försvarsförmåga. - Det känns lite malplacerat, säger Ljungman till TT.

Cornucopia - 01 jan 16 kl. 21:07

Vem tar hand om barnen i det återupprättade totalförsvaret?

I gamla invasionsförsvaret tjänstgjorde främst män och de frivilliga försvarskvinnorganisationerna organiserade barnomsorg åt sina tjänstgörande kvinnor. Idag har vi fortfarande en majoritet män inom försvaret, men även många kvinnor och inte sällan är deras livspartner också engagerad inom totalförsvaret. Fast det finns ingen organisation för att ta hand om dessas gemensamma barn i händelse av svensk mobilisering.

Aftonbladet - 16 maj 11 kl. 23:55

För 4000 kr kan du få veta hur gammal du blir

Inom kort lanseras ett nytt omstritt test i StorbritannienFör 4000 kronor får du veta hur länge du lever..

Magazin24 - 27 jul 11 kl. 10:44

Växlade till sig 4000 kronor

Inträffade i måndags den 25:e juli. Två kvinnor i 40-årsåldern kom in i en matbutik på Nibblesbackevägen i Köping och frågade kassörskan om de kunde få växla sina 1000-lappar till 500-kronorssedlar. Det gick kassörskan med på.

SVT - 22 sep 11 kl. 21:16

Luleå firade 4000 med seger

Simon Hjalmarsson gjorde med sitt 3-0- mål mot Djurgården Luleås mål nummer 4000 i elitseriehistorien. -Det var skönt, säger Hjalmarsson som även följde upp med 4-0..

Helsingborgs Dagblad - 08 dec 11 kl. 19:18

4000 ton gips på fel plats gav företagsbot

Ett gipsåtervinningsföretag har av Hovrätten dömts att betala 75 000 kronor i företagsbot för att utan att ha anmält det lagrat 4000 ton gips i Hasslarp..

Fler nyheter från YLE

YLE - 18 timmar sedan

80 frivilliga sökte efter försvunnen man i Kronoby – mannen har nu hittats

En man försvann från en bostad i Nedervetil, Kronoby på lördag kväll innan klockan 21. Mannen har nu hittats i gott skick i närheten av den bostad han försvann från. Polis och ett 80-tal frivilliga deltog i efterspaningen..

YLE - 2 timmar sedan

Byggnadsavfall brann i Närpes – allmänheten uppmanades hålla fönstren stängda

En brand härjade i en hög med byggnadsavfall på Högbackens industriområde i Närpes på söndag kväll. Strax före klockan 22 kom larmet till räddningsverket..

YLE - 2 timmar sedan

Fullt ös i båtbranschen i Österbotten

Det går bra för båttillverkarna i Österbotten. Orderböckerna är fulla och i Korsholm har en ny båttillverkare just lanserat sin första modell..

YLE - 3 timmar sedan

Vårdare och läkare i Karlebyregionen kan få en halv miljon euro – pengarna ska hjälpa dem att orka

Det är svårt att få vikarier och personalen måste göra extra skiften. Vardagen på vårdsamkommunen Soite i Karlebyregionen har gjort att de anställda är trötta. Men nu kan de få en halv miljon för att orka bättre..

YLE - 16 timmar sedan

Närbild önskar glad sommar!

Närbild har sommarpaus till 2.9.2018..

YLE - 18 timmar sedan

80 frivilliga söker försvunnen man i Kronoby

En man försvann från en bostad i Nedervetil, Kronoby på lördag kväll innan klockan 21. Polis och frivilliga söker som bäst efter mannen..

YLE - 23 timmar sedan

Följ med havsörningens häckning - kameran finns någonstans i Vasa skärgård

Nu kan du följa med havsörnens häckning via en livestream. Föreningen Havsörnar i Österbotten har installerat en kamera i ett bo någonstans i Vasa skärgård..

YLE - Igår: 07:00

Är det här de mest egendomliga resmålen i Finland? Fem tips för en annorlunda semester

Utan idéer för en semester i Finland? Har du redan sett allt? Tänk om: Spana in den här listan över udda resmål och överraska dig själv!.

YLE - Igår: 15:46

Sex hektar skog brann i Malax - gränsbevakningens helikopter vattenbombade

Uppemot sex hektar skog har brunnit i Molpe i Korsnäs. Tack vare att gränsbevakningens helikopter av en slump redan befann sig i Vasa när larmet kom fick man branden under kontroll under eftermiddagen..

YLE - Igår: 12:58

Regnbågsfolket marscherade i Karleby - hundratals deltog i stadens första prideparad

Karleby har fått sin första prideparad. - Jag är här för att stöda mänskliga rättigheter sa Mirka Johansson. Enligt henne har mycket har ändrat i Karleby på 30 år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.