YLE > Svenskfinland

Sunday, 19 August, 12:06

YLE - 24 sep 14 kl. 15:11

Stör försvaret 4000 eller 4 Karlebybor?Det är inte längre 4000 Karlebybor som störs av bullret från skjutövningarna på Vattaja, utan i stället fyra. Det anser försvarsmakten. Karleby stad och armén har olika åsikter om bullret från skjutövningarna på Vattaja i Lochteå. Enligt en ny undersökning från försvarsmakten är det fyra invånare och 88 fritidsbostäder som nås av bullret. År 2005 ansåg försvarsmakten att oljudet når uppemot 4300 invånare.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karlebybor, Vattaja, Lochteå, Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stör, försvaret, 4000eller 4 , Karlebybor
Cornucopia - 02 mar 17 kl. 07:28

Regeringen beslutar om återinförd tvångsrekrytering till försvaret

Enligt mediauppgifter kommer regeringen idag fatta beslut om återinförande av tvångsrekrytering till det militära försvaret, sk värnplikt. 13% av en årskull ska genomföra mönstring och upp till 4% ska förlora ett år av sin livsinkomst och karriär medan övriga 96% slipper detta. Samtidigt är regeringen emot sänkta ingångslöner i andra sektorer, medan man alltså tvångsrekryterar till Sveriges lägst avlönade yrke - soldatyrket.

YLE - 21 feb 14 kl. 04:54

Karlebybor positiva till utlänningar

Över hälften av Karlebyborna anser att staden är invandrarvänlig och mångkulturell. Samtidigt har entredjedel stött på rasism. Det är resultatet av en enkät bland 1369 stadsbor i januari.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 11 kl. 14:54

4000 har haft magsjuka

SKELLEFTEÅ 4000 har haft magsjuka i Skellefteå sedan 1 april. SKELLEFTEÅ 4000 har haft magsjuka i Skellefteå sedan 1 april. Smittskyddet uppmanar till fortsatt kokning av vatten över helgen, oavsett hur de nya provsvaren ser ut.

YLE - 14 okt 15 kl. 09:47

Michael Djupsjöbacka slutar efter 4000 möten

Kommundirektör Michael Djupsjöbacka går i pension efter drygt sju år i Kronoby. Han har suttit med på över 4000 kommunala möten under sitt arbetsliv. I samband med att han slutar passar han på att ge en känga åt de senaste årens regeringar.

Kristianstadsbladet - 30 jan 13 kl. 13:21

Kritik mot Reinfeldt om försvaret

Att statsminister Fredrik Reinfeldt beskrev försvaret som ett "särintresse" har väckt kraftig kritik i Alliansleden.
Ordet är inte rätt beteckning på försvaret, anser Lars-Ingvar Ljungman, kommunalråd i Vellinge och ordförande i Moderaternas valberedning, efter statsministerns inlägg i debatten om Sveriges försvarsförmåga. - Det känns lite malplacerat, säger Ljungman till TT.

Cornucopia - 01 jan 16 kl. 21:07

Vem tar hand om barnen i det återupprättade totalförsvaret?

I gamla invasionsförsvaret tjänstgjorde främst män och de frivilliga försvarskvinnorganisationerna organiserade barnomsorg åt sina tjänstgörande kvinnor. Idag har vi fortfarande en majoritet män inom försvaret, men även många kvinnor och inte sällan är deras livspartner också engagerad inom totalförsvaret. Fast det finns ingen organisation för att ta hand om dessas gemensamma barn i händelse av svensk mobilisering.

Aftonbladet - 16 maj 11 kl. 23:55

För 4000 kr kan du få veta hur gammal du blir

Inom kort lanseras ett nytt omstritt test i StorbritannienFör 4000 kronor får du veta hur länge du lever..

Magazin24 - 27 jul 11 kl. 10:44

Växlade till sig 4000 kronor

Inträffade i måndags den 25:e juli. Två kvinnor i 40-årsåldern kom in i en matbutik på Nibblesbackevägen i Köping och frågade kassörskan om de kunde få växla sina 1000-lappar till 500-kronorssedlar. Det gick kassörskan med på.

SVT - 22 sep 11 kl. 21:16

Luleå firade 4000 med seger

Simon Hjalmarsson gjorde med sitt 3-0- mål mot Djurgården Luleås mål nummer 4000 i elitseriehistorien. -Det var skönt, säger Hjalmarsson som även följde upp med 4-0..

Helsingborgs Dagblad - 08 dec 11 kl. 19:18

4000 ton gips på fel plats gav företagsbot

Ett gipsåtervinningsföretag har av Hovrätten dömts att betala 75 000 kronor i företagsbot för att utan att ha anmält det lagrat 4000 ton gips i Hasslarp..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Testamentet skall skrivas innan det är för sent

Livet kan hastigt ändras och då är det viktigt att ha både ett testamente och en intressebevakningsfullmakt i skick för den händelse att man inte längre själv kan sköta sina ärenden..

YLE - 1 timme sedan

Simon Backman tackar frun för att han får göra karriär i Sverige – vill sätta björkarnas stad på SHL-kartan

Björklöven är en klubb som satsar uppåt, säger Simon Backman som laddar för sin andra säsong i Umeå och hockeyallsvenskan. Backman har anpassat sig till livet i Sverige trots att familjen är kvar i Villmanstrand..

YLE - 2 timmar sedan

Österbottenbandet San Marino & Linda lägger av - "Det är det här nattracklase som vi gärna avstår ifrån"

Den sista hösten tillsammans har börjat för det österbottniska dansbandet San Marino & Linda. Beslutet har sakta vuxit fram, kanske under nätter då de suttit i turnébussen Bettan efter spelningar. Då trummisen meddelade att han flyttar till Sverige kände bandet att det är dags att lägga av..

YLE - 2 timmar sedan

Digital nomad cyklar runt världen

Florent Gouachon från Frankrike kan kallas en digital nomad. Under nio av årets månader är han ute och cyklar världen runt - och samtidigt administerar han sin webbsajt..

YLE - Igår: 11:59

Ratatosk släpper sin första fullängdsskiva

"Norrhimlasken" är namnet på Ratatosks skiva. Det här är jakobstadsbandets första fullängdsskiva. Skivsläppet sker ikväll lördag, på After Eight i Jakobstad..

YLE - Igår: 09:53

Med ny tränare ska Sport gå tillbaka till rötterna: ”Örnlogon har varit lite smutsig men nu ska vi tvätta av den”

Att hitta tillbaka till klubbens identitet och återfå supportrarnas förtroende står högt i kurs för Ari-Pekka Pajuluoma inför den kommande ligasäsongen. Pajuluoma har ersatt Tomek Valtonen på tränarbänken och står inför sitt elddop i ligan. Det gäller att njuta och göra ett bra jobb, säger han till Yle Sporten..

YLE - Igår: 08:35

Ben Bergman gör musiken till dokumentären "Maria och demonen"

Som bäst sitter kompositören Ben Bergman och lägger sista handen vid musiken till dokumentärfilmen "Maria och demonen". Filmen handlar om en kvinnas kamp mot anorexi och är regisserad av Jan-Olof Svarvar..

YLE - Igår: 16:04

Antikexpert avslöjar vinnaren i vår fyndtävling på Juthbackamarknaden - Hansén vann såväl ekonomiskt som publikt

Magnus Hansén koras som vinnare i Yle Vegas fyndletartävling på Juthbackamarknaden..

YLE - 15 aug 18 kl. 08:09

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel – missnöjda med stadens beslut

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel åt alla ungdomar under 25 år. Stadens beslut om gratis preventivmedel i sex månader räcker inte, anser de..

YLE - Igår: 15:50

Hinderbaneloppet Toughest i Vörå – motionsevenemang för alla

Toughest Vörå är ett motions- och hinderbanelopp som är en del av Toughest-touren. Under veckoslutet ordnas evenemanget för första gången i Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.