Barometern > Nyheter

Sunday, 22 September, 18:34

Barometern - 24 sep 14 kl. 08:30

Intresse för hamnen i Bergkvara igenBergkvara hamn kan åter bli aktuell när Vattenfall ska demontera de fem vindkraftverken utanför Kristianopel med planerad start nästa sommar.
De fem vindkraftverken vid Yttre Stengrund utanför Kristianopel som uppfördes 2001 har redan spelat ut sin roll. Vattenfalls första havsbaserade vindkraftpark ska monteras ned nästa sommar.
– Det blir ett synnerligen intressant projekt för hela branschen eftersom det blir första gången vi demon­terar en havsbaserad vindkraftpark, säger Fredrik Forslund, anläggningsansvarig på Vattenfall för Yttre Stengrund.
När parken uppfördes och invigdes 2001 spelade Bergkvara hamn en central roll som bas för pråmar, bogserbåtar, plattformar med mera.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Bergkvara, Vattenfall, Kristianopel, Yttre Stengrund, Fredrik Forslund, Torbjörn Wahlborg, Vattenfalls

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intresseför , hamneni , Bergkvara, igen
Barometern - 07 feb 18 kl. 07:30

Bensin i Bergkvara igen när byggföretag satsar

Till sommaren ska det gå att tanka bensin och diesel i Bergkvara igen. Timmy Emilssons byggföretag A-Produktion och Konsult AB har löst problemet..

UNT - 07 aug 14 kl. 13:00

Snart blir hamnen farbar igen

Äntligen ska sommargästerna i den lilla byn Nyhamn på Hållnäshalvön kunna komma ut med sina båtar igen..

Barometern - 24 sep 14 kl. 08:30

Intresse för hamnen igen

Bergkvara hamn kan åter bli aktuell när Vattenfall ska demontera de fem vindkraftverken utanför ­Kristianopel med planerad start nästa sommar. De fem vindkraftverken vid Yttre Stengrund utanför Kristianopel som uppfördes 2001 har redan spelat ut sin roll. Vattenfalls första havsbaserade vindkraftpark ska monteras ned nästa sommar.

Skånskan - 26 okt 18 kl. 14:00

Vill väcka intresse för en konstnärlig släkting

FORSKAR. Göran von Rosen arbetar just nu på att genomföra en utställning med målningar av sin släkting Fanny Låstbom, en konstnärinna som på sin tid umgicks med storheter som Gauguin och Rousseau.
Det var ganska sent i livet hon bestämde sig för att förverkliga sina konstnärsdrömmar.

Barometern - 11 okt 16 kl. 17:15

Hamnen i Bergkvara avvecklas

From med sista september slutade Bergkvara hamnbolag att hyra marken i hamnen av Torsås kommun. Alla maskiner har sålts och hamnbolaget är vilande..

Barometern - 23 jan 19 kl. 17:00

Bergkvara: Gammal politiker har nya förslag för hamnen

Planera inte hela hamnen i Bergkvara för bostäder. Det anser Leif Lindberg, Bergkvarabo och tidigare politiker i Torsås kommun..

YLE - 02 jan 17 kl. 18:45

Bara segelföreningen intresserad av Östra hamnen i Hangö

Endast en aktör har anmält sitt intresse för att sköta stadens gästhamn i Östra hamnen i Hangö. Den intresserade är Hangö segelförening HSF som staden redan förhandlar med om verksamheten. Stadsdirektören Denis Strandell lade i mitten av december ut en förfrågan på webbplatsen för offentlig upphandlig Hilma.

YLE - 19 jul 17 kl. 15:54

Keskos intresse för Citymarket i Ekenäs har svalnat

I Norra hamnen i Ekenäs byggs det hyresbostäder för full rulle. Snart kommer domen som avgör om det blir fritt fram för byggföretaget Mäenpää Rakennus Oy att bygga ett köpcentrum på det planlagda området. Samtidigt banar staden väg för en Prisma i Läpp i Karis.

YLE - 20 aug 17 kl. 14:21

Bästa sommarsäsongen blev kort i Östra hamnen i Hangö

Den första sommaren i omorganiserade och ombyggda Östra hamnen i Hangö blev ungefär som de tidigare. De stora evenemangen lockade besökare men förutom de sista veckorna i juli så har det varit lugnt. Vädret kan ha varit en bidragande faktor.

YLE - 09 jun 15 kl. 11:09

Konsult om Norra hamnen: Vi behöver inte bygga över järnvägen

Konsult Peter Tanzer är nöjd över beslutet att politikerna i Raseborg säger ja till ett större köpcentrum. Tanzer säger att det ger fler möjligheter, men kan centrumet ändå bli mindre. Konsult Peter Tanzer från Sverige är en nöjd man i dag.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Pompeo skyddar Trump genom Bidenattack

USA:s utrikesminister Mike Pompeo ger sig in i dispyten kring ett telefonsamtal som president Donald Trump kan ha ringt. Pompeo pekar finger mot en av presidentkandidaterna, demokraten Joe Biden och kräver svar om hans inblandning..

Barometern - 1 timme sedan

Lindelöfs United föll mot West Ham

Manchester United föll tungt borta mot West Ham i Premier League-fotbollen. Victor Nilsson Lindelöfs lag stod inte för någon imponerande insats och slutresultatet skrevs till 2–0 till hemmalaget från östra London..

Barometern - 1 timme sedan

Stal jacka - greps på plats

Barometern - 1 timme sedan

Marianne Mörck och Sound of Music fyllde Söderåkra kyrka

Marianne Mörck ledde ensemblen i den välkända berättelsen om Maria och syskonen von Trapp i en fullsatt Söderåkra kyrka. .

Barometern - 1 timme sedan

Oskarshamn: Rånare hotade offer med kniv

Barometern - 1 timme sedan

Rodic stor derbyhjälte – tvåmålsskytt mot AIK

Återigen förtroende från start – och återigen i målprotokollet. Vladimir Rodic blev stor derbyhjälte för Hammarby med två fullträffar mot AIK. 2–1-segern får inte bara "Bajens" fans att jubla – utan även Djurgårdens..

Barometern - 1 timme sedan

Stockholms nye biskop: Klimatet viktigast

Stockholms stift har fått en ny biskop. I närvaro av kungaparet vigdes Andreas Holmberg på söndagen i Uppsala domkyrka..

Barometern - 1 timme sedan

Torsås/Norra Tång–Ljungbyholm 4–0

Barometern - 1 timme sedan

Vettel tog första segern för säsongenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.