Barometern > Nyheter

Sunday, 22 September, 18:10

Barometern - 24 sep 14 kl. 08:30

Intresse för hamnen igenBergkvara hamn kan åter bli aktuell när Vattenfall ska demontera de fem vindkraftverken utanför ­Kristianopel med planerad start nästa sommar.
De fem vindkraftverken vid Yttre Stengrund utanför Kristianopel som uppfördes 2001 har redan spelat ut sin roll. Vattenfalls första havsbaserade vindkraftpark ska monteras ned nästa sommar.
– Det blir ett synnerligen intressant projekt för hela branschen eftersom det blir första gången vi demon­terar en havsbaserad vindkraftpark, säger Fredrik Forslund, anläggnings­ansvarig på Vattenfall för Yttre Stengrund.
När parken uppfördes och invigdes 2001 spelade Bergkvara hamn en central roll som bas för pråmar, bogserbåtar, plattformar med mera.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Vattenfall, Yttre Stengrund, Kristianopel, Fredrik Forslund, Bergkvara, Torbjörn Wahlborg, Vattenfalls

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intresseför , hamnen, igen
Sydöstran - 31 aug 16 kl. 06:03

Nu utreds ny bro i hamnen - igen

Den första utredningen innehöll en prislapp på 50 miljoner kronor. Nu görs ett omtag i frågan om en öppningsbar bro över Ronnebyån i hamnen..

Skånskan - 23 mar 16 kl. 09:30

Infekterat bråk om hamnen i Abbekås

Abbekås Hamnen i Abbekås är populär för fiskare som kommer med sina båtar på släp och sjösätter dem via en ramp. Påskveckan är startskottet för säsongen. Men förra veckan stoppades fiskarna plötsligt av kedjor med hänglås.

TA - 08 feb 12 kl. 18:15

Sju sägs upp från hamnen

Arkivfoto: Eva-Lisa Svensson
Efter förhandlingar står det klart att sju tillsvidareanställda sägs upp från Trelleborgs hamn.
? Det är aldrig roligt när det är folk som sägs upp, säger Jörgen Nilsson, ordförande i Transportsektionen i Trelleborgs hamn.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hemma i gäst-hamnen igen

Med salut och hurrarop kom bojorten i tisdagskväll än en gång in i Vålösundets hemmavatten.Färden till Kristinehamn gick genom Göta kanal och sköttes av erfaren besättning. Det var Per Modin, vd i Rederiaktiebolaget Bojorten, den avgående skepparen Jörgen Wessman, blivande skepparen Amanda Paulsson och sommarens nye befälhavare Fredrik E Björkander, som klev på i Karlsborg..

NSD - 25 okt 16 kl. 17:21

Kuststad – nu fylls hamnen igen

Byggprojektet Kuststad i Luleås Södra hamn är i full gång..

NSD - 24 jan 17 kl. 10:39

Snart kan bussen angöra hamnen igen

Busstrafiken till Haparanda hamn ser ut att återupptas – trots att politikerna tidigare har sagt nej..

Skånskan - 26 okt 18 kl. 14:00

Vill väcka intresse för en konstnärlig släkting

FORSKAR. Göran von Rosen arbetar just nu på att genomföra en utställning med målningar av sin släkting Fanny Låstbom, en konstnärinna som på sin tid umgicks med storheter som Gauguin och Rousseau.
Det var ganska sent i livet hon bestämde sig för att förverkliga sina konstnärsdrömmar.

YLE - 02 jan 17 kl. 18:45

Bara segelföreningen intresserad av Östra hamnen i Hangö

Endast en aktör har anmält sitt intresse för att sköta stadens gästhamn i Östra hamnen i Hangö. Den intresserade är Hangö segelförening HSF som staden redan förhandlar med om verksamheten. Stadsdirektören Denis Strandell lade i mitten av december ut en förfrågan på webbplatsen för offentlig upphandlig Hilma.

YLE - 19 jul 17 kl. 15:54

Keskos intresse för Citymarket i Ekenäs har svalnat

I Norra hamnen i Ekenäs byggs det hyresbostäder för full rulle. Snart kommer domen som avgör om det blir fritt fram för byggföretaget Mäenpää Rakennus Oy att bygga ett köpcentrum på det planlagda området. Samtidigt banar staden väg för en Prisma i Läpp i Karis.

Barometern - 24 sep 14 kl. 08:30

Intresse för hamnen i Bergkvara igen

Bergkvara hamn kan åter bli aktuell när Vattenfall ska demontera de fem vindkraftverken utanför Kristianopel med planerad start nästa sommar. De fem vindkraftverken vid Yttre Stengrund utanför Kristianopel som uppfördes 2001 har redan spelat ut sin roll. Vattenfalls första havsbaserade vindkraftpark ska monteras ned nästa sommar.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Pompeo skyddar Trump genom Bidenattack

USA:s utrikesminister Mike Pompeo ger sig in i dispyten kring ett telefonsamtal som president Donald Trump kan ha ringt. Pompeo pekar finger mot en av presidentkandidaterna, demokraten Joe Biden och kräver svar om hans inblandning..

Barometern - 1 timme sedan

Lindelöfs United föll mot West Ham

Manchester United föll tungt borta mot West Ham i Premier League-fotbollen. Victor Nilsson Lindelöfs lag stod inte för någon imponerande insats och slutresultatet skrevs till 2–0 till hemmalaget från östra London..

Barometern - 45 minuter sedan

Stal jacka - greps på plats

Barometern - 45 minuter sedan

Marianne Mörck och Sound of Music fyllde Söderåkra kyrka

Marianne Mörck ledde ensemblen i den välkända berättelsen om Maria och syskonen von Trapp i en fullsatt Söderåkra kyrka. .

Barometern - 1 timme sedan

Oskarshamn: Rånare hotade offer med kniv

Barometern - 1 timme sedan

Rodic stor derbyhjälte – tvåmålsskytt mot AIK

Återigen förtroende från start – och återigen i målprotokollet. Vladimir Rodic blev stor derbyhjälte för Hammarby med två fullträffar mot AIK. 2–1-segern får inte bara "Bajens" fans att jubla – utan även Djurgårdens..

Barometern - 1 timme sedan

Stockholms nye biskop: Klimatet viktigast

Stockholms stift har fått en ny biskop. I närvaro av kungaparet vigdes Andreas Holmberg på söndagen i Uppsala domkyrka..

Barometern - 1 timme sedan

Torsås/Norra Tång–Ljungbyholm 4–0

Barometern - 1 timme sedan

Vettel tog första segern för säsongenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.