Nyan > Svenskfinland

Thursday, 19 September, 11:20

Nyan - 23 sep 14 kl. 12:00

Väg byter namn i VestergetaLaxvägen i Vestergeta byter namn. Laxvägens norra loop byter namn till Sikslingan och Laxvägens nord/sydliga dragning byter namn till Abborrvägen. Laxvägen återstår som den väg som i öst/västlig riktning ansluter till Gamla byvägen.
Orsaken till namnbytet är att det på på grund av vägens loopade utformning uppstått problem med dubbla numreringar vilket varit problematiskt för posten och även en risk ur räddningshänseende. (ml).
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Vestergeta, Sikslingan, Laxvägens, Abborrvägen, Gamla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väg, byter, namni , Vestergeta
Uppsalanyheter.se - 03 feb 15 kl. 02:53

Lindmark: "Bara jag kvar" - The Playboys byter namn

Uppsalabandet "The Playboys" byter namn blir "The Sidemen" - anledningen enligt bandets fronfigur Bosse Lindmark är att han är den enda originalmedlemmen kvar sedan starten för femton år sedan.Uppsalabandet "The Playboys" byter namn blir "The Sidemen" - anledningen enligt bandets fronfigur Bosse Lindmark är att han är den enda originalmedlemmen kvar sedan starten för femton år sedan.   Efter femton år som "The Playboys" byter nu Uppsalabaserade bandet namn till "The Sidemen".

Kristianstadsbladet - 27 aug 13 kl. 15:01

Carema byter namn till Vardaga


Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga. - Vi ville ha ett svenskklingande namn.

Trelleborgs Allehanda - 27 aug 13 kl. 15:01

Carema byter namn till Vardaga


Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga. - Vi ville ha ett svenskklingande namn.

BT - 27 aug 13 kl. 15:02

Carema byter namn till Vardaga

Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga. - Vi ville ha ett svenskklingande namn.

YLE - 11 maj 13 kl. 15:53

Kvarkentrafiken byter namn

Enligt ögonvittnen till tidningen Pohjalainen har namnet Wasaline målats på Vasabåtarnas färja m/s Wasa Express. Rederiets vd Reko Märsylä vill inte säga om det är färjan eller rederiet som byter namn.
- Vi infomerar om saken på måndag.

Dagensanalys.se - 18 dec 17 kl. 09:00

Datainspektionen byter namn och får nytt uppdrag

Datainspektionen byter namn till Integritetsskyddsmyndigheten och får nytt uppdrag och mer pengar, det framkommer av ett pressmeddelande. Regeringen tillför Datainspektionen 30 miljoner för att stärka arbetet med den personliga integriteten. Myndigheten kommer byta namn till Integritetsskyddsmyndigheten och ges i uppdrag att agera stödjande och rådgivande för att tjänster som ökar medborgarnas livskvalitet kan fortsätta utvecklas och användas samtidigt som den personliga integriteten värnas.

DI - 13 apr 18 kl. 08:10

TF Bank byter namn på affärssegment

TF Bank har beslutat om att byta namn på sina två affärssegment inom utlåning. Från och med den 13 april byter Sales Finance namn till Ecommerce Solutions och Direct to Consumer byter namn till Consumer Lending..

Opinionen.se - 27 aug 13 kl. 13:00

Carema byter namn

Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga. "Vi behöver en neutral nystart", skriver Fredrik Gren, vd för Caremas moderbolag Ambea i ett pressmeddelande om namnbytet.

TA - 27 aug 13 kl. 12:59

Carema byter namn


Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga."Vi behöver en neutral nystart", skriver Fredrik Gren, vd för Caremas moderbolag Ambea i ett pressmeddelande om namnbytet.

Kristianstadsbladet - 27 aug 13 kl. 12:59

Carema byter namn


Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga."Vi behöver en neutral nystart", skriver Fredrik Gren, vd för Caremas moderbolag Ambea i ett pressmeddelande om namnbytet.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

80-årig kvinna döms för snussmuggling

50 dagsböter, sammanlagt 300 euro, blev straffet för en 80-årig kvinna som i går dömdes för snussmuggling. Kvinnan hade i februari i fjol köpt 140 dosor snus på Rosella och fört dem i land utan att tulldeklarera varorna. Skatten på snuset, som hon köpte för en annan persons räkning, skulle ha uppgått till 2 778,22 euro.

Nyan - 2 timmar sedan

Löfström om riksbudgeten: Goda nyheter för Åland

Oförändrad sjöfartspolitik, mer pengar till Migri och satsningar på svenskan. .

Nyan - 3 timmar sedan

Misshandel med turkisk peppar

Mannen i 60-årsåldern kastade en påse turkisk peppar på sin sambo som träffade henne i/vid vänster öga. I går dömdes han till 20 dagsböter, sammanlagt 220 euro, för lindrig misshandel. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 5 timmar sedan

Färjupphandling kan vara brott mot lagtingsregler

Oppositionen fortsätter pressa landskapsregeringen om upphandlingen av trafik med en ny Föglöfärja som kan kosta runt 20 miljoner euro mer än beräknat. .

Nyan - 15 timmar sedan

Två färjalternativ för finansministern

Att säga upp avtalet om att låta bygga en elhybridfärja eller att omförhandla – det är de två alternativ som är möjliga för finansministern Mats Perämaa (Lib) om Högsta förvaltningsdomstolen inte har fastställt vägplanerna för västra Föglö i slutet av oktober. Det svaret fick Otto Hojar, delägare i bolaget FS Links som vill bygga en Föglötunnel, när han på finansministerns Facebooksida frågade om han är redo att säga upp avtalet om hybridfärjan om högsta förvaltningsdomstolens beslut dröjer. En spörsmålsdebatt om hybridfärjan som inleddes i lagtinget på måndagen fortsätter i dag.

Nyan - 15 timmar sedan

De kan vinna ÅFF-utmärkelserna 2019

FOTBOLL. Blir det Adelina Engman, Isabella Mattsson eller Pille Raadik? Daniel Sjölund, Robin Sid eller Joel Mattsson?

Nyan - 16 timmar sedan

”Många viljor här på Åland”

Var är viktigt för ålänningarna i höstens kommunal- och lagtingsval? Fram till valet ersätts Dagens ålänning med Dagens röst – väljares och framtida väljares tankar om valet och den åländska politiken. .

Nyan - 18 timmar sedan

Huvudtutorlärare projektanställs

Landskapsregeringen lediganslår en projektanställning som huvudtutorlärare för grundskolan på Åland under tiden 7 januari 2019 till och med 31 juli 2022. Projektanställningen är 54,4 procent av heltid eller i genomsnitt 20 timmar per vecka. Motiveringen till projektanställningen är att en ny grundskollag och -läroplan träder i kraft i början av 2021 och medför förändringar gällande värdegrund och verksamhet i skolan.

Nyan - 19 timmar sedan

Många ställer upp helt gratis för Rosa- och Blåbandetgalan

Lördagen den 5 oktober arrangerar Ålands cancerförening för 12:e året i följd Rosa- och Blåbandetgalan på Hotell Arkipelag. .

Nyan - 21 timmar sedan

Löfström i riksdagen om mikroplaster

Förbjud mikroplaster i kosmetika. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.