BT > Nyheter

Monday, 01 June, 21:28

BT - 20 sep 14 kl. 12:55

Riksförbundet: Borås klarar inte skolan
Resultatet av en enkät från Lärarnas riksförbund är entydigt: Borås lärare tycker inte att kommunen klarar sitt uppdrag som ansvarig för skolan.
Nio av tio anser exempelvis att staten borde ta över huvudansvaret från kommunerna.
I samband med Skolans dag den 9 september presenterade Lärarnas riksförbund rapporten Lärarna i Borås: kommunen klarar inte sitt uppdrag. Rapporten grundar sig på en enkätundersökning gjord bland Borås lärare i mars 2014.
Rapporten ger en samstämmig och dyster bild av skolan i Borås.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Lärarnas, Skolans, Lärarna, Borås, Lust, Riksförbund, Pihlo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksförbundet, Borås, klararinte , skolan
BT - 20 sep 14 kl. 12:55

Riksförbundet: Borås klarar inte skolan

Resultatet av en enkät från Lärarnas riksförbund är entydigt: Borås lärare tycker inte att kommunen klarar sitt uppdrag som ansvarig för skolan. Nio av tio anser exempelvis att staten borde ta över huvudansvaret från kommunerna. I samband med Skolans dag den 9 september presenterade Lärarnas riksförbund rapporten Lärarna i Borås: kommunen klarar inte sitt uppdrag.

Sydsvenskan - 26 feb 13 kl. 06:30

Ambulanser klarar inte mål

Sju av tio ambulansstationer har som mål att nå 85?95 procent av befolkningen inom 20 minuter från det att larmet har gått. Men färre stationer klarade sina uppsatta mål förra året.

Världen Idag - 14 okt 13 kl. 00:00

Fortsatt debatt om RFSU:s roll i skolan

Det var efter att förslaget från Riksförbundet för sexuell upplysning, Rfsu, på hur sexualkunskap skulle kunna tas upp i alla skolämnen blev känt som debatten om organisationen tog fart. Flera kristna ungdomsförbunds ledare gick senare ut och kritiserade Rfsu för brist på allsidig sexualupplysning. Bland annat efterfrågades att andra aktörer, som Sverige kristna råd, skulle ta fram alternativt sexualundervisningsmaterial.

SVT Debatt - 10 sep 13 kl. 05:34

De ökade klyftorna i skolan måste bli central valfråga

SKOLAN En rapport som Lärarnas riksförbund presenterar idag visar att elevers bakgrund blir allt mer avgörande för hur de lyckas med skolgången. Samtidigt upplever sju av tio lärare att deras fritid påverkas negativt av arbetssituationen. Skolans bristande likvärdighet måste bli en central valfråga 2014.

BT - 31 aug 14 kl. 16:05

"Fler vuxna behövs i skolan"

Inte godkänt. Det betyget ger Lärarnas riksförbund i Mark till den alliansdominerade skolpolitiken i kommunen under den gångna mandatperioden. – Vi får alldeles får dåligt med resurser på alla fronter, säger Per Källman, kommunombud för LR lokalt.

BT - 06 mar 13 kl. 07:50

Boråslärarna kräver besked: hur ska vi prioritera arbetet?

Lärarna i Borås kräver nu besked om hur de ska prioritera bland sina allt fler arbetsuppgifter. I Stockholm har samma krav lett till att kommunen hotas av ett vite på två miljoner kronor. Fackförbundet Lärarnas riksförbund (LR) i Borås tar nu arbetsmiljölagen till hjälp för att försöka tvinga fram en rimligare arbetsbelastning.

BT - 15 apr 13 kl. 14:21

Minska pappersarbetet i skolan

Varje beslut om att införa mer kontroll, dokumentation och regler i skolan har givetvis föregåtts av en god tanke. Men i längden riskerar det att bli mer hinder än hjälp för lärarna. Moderaterna överväger därför att ta bort kravet på en skriftlig individuell utvecklingsplan.

Trelleborgs Allehanda - 24 maj 14 kl. 09:25

Facken kräver mer resurser till skolan

Återigen kräver lärarfacken mer pengar till skolan. Men kommunalrådet Ulf Bingsgård (M), vill inte lova några satsningar.
– Vi håller på med budgetdialogen nu och kommer att presentera femklöverns förslag på kommunstyrelsen den 4 juni, säger han.

Barometern - 11 sep 14 kl. 09:38

?Skolan måste få arbetsro?

Mer forskning och mindre politik – och slut på hattandet. Så kan man sammanfatta fyra fackligt aktiva lärares recept för en bättre skola. Förslagen har stått som spön i backen och lärarna har hamnat i centrum av debatten.

SmålandsPosten - 29 jun 13 kl. 08:44

Förstatliga skolan omedelbart

Riksdagsledamot Johan Hultberg (M) skriver om de reformer som Alliansen genomfört de senaste åren. Många goda intentioner. Ännu fler dåliga genomföranden.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Trump och guvernörer oense om protesttaktik

USA:s president Donald Trump kräver att delstaternas guvernörer tar i med hårdhandskar för att stoppa protester. Demokratiska guvernörer svarar att Trump snarast eldar på det svåra läget..

BT - 15 minuter sedan

Årets hittills varmaste dag

Juni startar med en rekorddag. Årets hittills högsta temperaturer har uppmätts på flera håll i landet – men snart blir det svalare..

BT - 30 minuter sedan

Stora förlag stämmer internetarkiv

Ett antal stora förlag i USA har gått ihop för att stämma sajten Internet archive för upphovsrättsbrott sedan sajten tillgängliggjort ett stort antal e-böcker gratis. Sajtens grundare Brewster Kahle säger till att stämningen "inte ligger i någons intresse"..

BT - 30 minuter sedan

Sommaren är här – och med det mc-olyckorna

Med sommarens ankomst ger sig fler mc-förare ut på vägarna igen, och då följer även olyckorna. Men den stora trenden verkar gå åt rätt håll..

BT - 45 minuter sedan

Här bor coronasmittade på fyrstjärnigt hotell

Soldater håller vakt vid dörren, restaurangen är avspärrad och sjuka åker i egen hiss. Inte mycket är sig likt på hotell Michelangelo i Milano – som har förvandlats till isoleringsplats för människor som smittats av coronaviruset i Italien..

BT - 1 timme sedan

Kvinna gripen för stöld

En kvinna är misstänkt för en ringa stöld på Eko i Knalleland. .

BT - 1 timme sedan

Anna saknar två poäng på tenta – tvingas gå om helt år

15 sjuksköterskestudenter hamnar i kläm när kursplanen bytts ut. Studenten Anna Pantefors saknar två poäng på en tenta, nu får hon gå om ett helt år. – Jag vill inte gå på en skola där man behandlas på ett sånt här sätt.

BT - 1 timme sedan

Fler drömmer om resor – men vågar inte boka

Antalet sökningar på flygresor har ökat med knappt 35 procent den senaste månaden, enligt sajten flygresor.se. Men resebolagen rapporterar att antalet bokningar inte ökar i samma takt..

BT - 1 timme sedan

"Säkra" coronatester osäkrare än du tror

Många hoppas på ett positivt svar på sitt antikroppstest. Men om du får ett sådant, hur stor är då risken att det är falskt? Betydligt större än vad du tror.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.