Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 20 February, 13:13

Trelleborgs Allehanda - 19 sep 14 kl. 08:15

Vegetariskt alternativ ersätter specialkostFrån och med den här terminen erbjuder alla skolmatsalar varje dag två alternativ till alla barn, ett med kött eller fisk och ett vegetariskt. Därmed kan alla de som tidigare beställt specialkost på grund av etiska eller religiösa skäl nu välja det vegetariska alternativet de dagar då menyn innehåller rätter de inte vill eller kan äta..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
MeadTTSkol, Charlotte Thelander, Magnus Wikström

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vegetariskt, alternativ, ersätter, specialkost
YLE - 24 jan 17 kl. 08:00

Ett vegetariskt alternativ varje dag - nya rekommendationer för skolmaten

I framtiden ska skolorna i mån av möjlighet erbjuda två lunchalternativ, varav det ena kan vara vegetariskt. Det här framgår ur de nya skolmatsrekommendationerna som Statens näringsdelegation, Utbildningsstyrelsen samtInstitutet för hälsa och välfärd THL publicerade i dag. Om skolan inte erbjuder två olika lunchalternativ, rekommenderas en vegetarisk dag per vecka eller åtminstone vegetariska temadagar.

IDG - 28 jun 17 kl. 15:54

7 gratisprogram som ersätter dina betalprogram - 6 592 kronor


Varför köpa dyra datorprogram när det finns bra alternativ som inte kostar ett öre? Här är sju gratisprogram som ersätter program för nästan 7 000 kronor..

News55 - 19 feb 16 kl. 14:14

Här är försäkringsbolagen som inte ersätter stöld på äldreboende

Eftersom personalen på ett äldreboende ofta har nyckel hem till den boende och att även vårdpersonal kan stjäla är det viktigt att ha en försäkring som täcker även den typen av stöld. Men flera försäkringsbolag ersätter inte stöld som begåtts med hjälp av nyckel. Det fick 86-åriga Maj-Britt Östlund bittert erfara när hon drabbades av stöld inne på sitt trygghetsboende.

Alingsås tidning - 03 maj 16 kl. 15:04

Nya banarbeten – buss ersätter tåg

Tågtrafiken stängs av mellan Lerum och Floda under Kristi Himmelsfärdshelgen, från och med onsdag kväll. Såväl pendeltåg som regiontåg ersätts av bussar.
Trafikverket fortsätter med de arbeten som senast föranledde avstängd tågtrafik under påskhelgen.

YLE - 13 jan 14 kl. 05:48

Raseborgs försäkringar ersätter inte privata skyfallsskador

Staden Raseborgs försäkringar ersätter inte privatpersoner de skador som orsakades av störtregnet i Karis och Pojo i slutet av juli fjol . Det beslutet har stadens försäkringsbolag nu fattat. Jan Gröndahl, teknisk direktör i Raseborgs stad, säger att beskedet man väntat på nu har kommit och motiveringarna varför skador inte ersätts är entydiga.

BT - 12 jan 15 kl. 08:57

Tågrafriken Borås-Varberg avstängd ? bussar ersätter

Tågtrafiken mellan Borås och Varberg beräknas komma i gång vid lunchtid i dag, till dess ersätter bussar. Vissa av bussarna går direkt mellan Borås och Varberg, medan andra stannar på alla hållplatser, tåget annars skulle ha stannat på. För de som har valt det senare alternativet, kan räkna med ytterligare två timmars restid, sammanlagt tre timmar och tjugo minuter.

Kristianstadsbladet - 25 apr 13 kl. 10:00

Skånetrafiken ersätter inte kommunen

410?317 kronor. Så mycket ville Kristianstad kommun ha i kompensation av Skånetrafiken efter färdtjänststrulet i höstas.

BT - 12 jan 15 kl. 08:57

Tågrafriken Borås-Varberg avstängd - bussar ersätter

Tågtrafiken mellan Borås och Varberg beräknas komma i gång vid lunchtid i dag, till dess ersätter busser. På Älvsborgsbanan, sträckan Uddevalla-Herrljunga-Borås är linjen avstängd mellan Vänersborg och Håkantorp samt mellan Herrljunga och Borås. Det drabbar tågtrafik på linjen Uddevalla-Herrljunga-Borås.

YLE - 20 dec 12 kl. 16:23

Staten ersätter delvis Pandemrix-skador

Staten ska delvis ersätta de skador som vaccinet mot svininfluensa orsakade. Vaccinet Pandemrix orsakade narkolepsi hos vissa barn och unga. Ersättningen till narkolepsidrabbade tas från läkemedelsbranschens så kallade försäkringspool.

YLE - 11 jun 13 kl. 11:30

Liljedahl och Hirvonen ersätter Saari

Finlands damlandslag i fotboll generalrepeterar inför EM den 19.6 då laget möter Schweiz på Olympiastadion i Helsingfors. Två unga försvarare har plockats med för att ersätta skadade Maija Saari.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Skånska hundar värst drabbade av vildsvinsattacker

200 hundar skadades eller dödades av vildsvin under 2019. Värst drabbade var hundar bosatta i Skåne..

Trelleborgs Allehanda - 5 minuter sedan

Ta vara på skogen för klimatet

Skogen ska inte bara stå för att göra mest nytta. Den ska användas till exempelvis bränslen. .

Trelleborgs Allehanda - 15 minuter sedan

Nu beskärs över 600 pilträd längs Söderslätts vägar

Längs de vägar som Trafikverket ansvarar för på Söderslätt växer omkring 2 000 pilträd. Ungefär en tredjedel av dem ska beskäras, eller hamlas som det också heter, varje år. För entreprenören innebär det ett par veckors jobb med motorsågen..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Bo Pellnäs: Våra finska åtaganden

Effektivt bistånd? Skicka fredsbevarande trupper till Finland. .

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Brott: Tre män greps i hamnen – misstänks för häleri

Tre män har gripits i hamnen misstänkta för häleri, sedan någon typ av stöldgods hittats i deras lastbil..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Kommunen kan spara miljoner på den milda vintern

Hittills i år har Trelleborgs kommun lagt 90 000 kronor på vinterväghållning. Det ur en budget på på 3,5 miljoner kronor. Och förra året gjorde man bara av med hälften av avsatta medel.

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Andreas fortsätter att visa musklerna

Rikt, fantastiskt äventyrligt, men också kantat av fruktansvärda motgångar. När Andreas Larsson summerar sitt liv skulle han utan tvekan leva om det om han fick. – Även motgångar formar oss till dem vi är, konstaterar han..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Kommunen satsar miljoner i kampen mot havet

Trelleborgs kommun satsar 3,7 miljoner kronor under en tvåårsperiod för att utarbeta en plan för hur man ska skydda bebyggelsen mot stigande havsnivåer. I augusti 2022 ska planen vara klar..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Nystartat F17-lag i TFF:s regi

Att få ihop ett helt F17-lag har varit ett bekymmer för flera Trelleborgslag de senaste åren. Nu väljer några att gå samman – under TFF:s flagg. Till laget går även spelare från IFK, som också haft planer på att vara drivande i ett liknande samarbete.

Trelleborgs Allehanda - Igår: 07:09

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Trelleborgs kommun. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.