Cornucopia > Ekonomi

Friday, 17 August, 01:41

Cornucopia - 18 sep 14 kl. 09:25

Ericsson lägger ner i Lund - runt 200 får gåEricsson lägger ner sin 4G-modemutveckling och 1 582 anställda omfattas. I Ericsson-nedläggningarns Lund omfattas 689 anställda.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Lund, Ericsson, Ny TeknikBonnierSydsvenskan, Lundajobb, De, Sverige, Hans Vestberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericssonlägger , neri , Lund, runt, 200får ,
Sydsvenskan - 24 feb 14 kl. 13:12

Ericsson i Lund börjar sälja sitt modem

Ericsson är redo att skeppa sitt nya radiomodem till kunder till sommaren. Modemet är resultatet av flera års forskning och utveckling på Ericsson Modems, före detta ST-Ericsson, i Lund..

Expressen - 20 jun 13 kl. 17:59

500 personer får gå från Ericsson i Lund

LUND. Nu är förhandlingarna på ST-Ericsson i Lund klara. Resultatet är att 500 anställda får lämna företaget och 800 personer blir kvar i den nya organisationen, rapporterar lokala medier..

Nyteknik - 10 dec 12 kl. 09:31

Halva ST-Ericsson i Lund till salu

STMicroelectronics, som äger ST-Ericsson tillsammans med Ericsson, vill sälja sin andel i bolaget. Ericsson söker ny ?bästa strategiska lösning?.

Affärsvärlden - 24 apr 12 kl. 08:03

ST-Ericsson skonar Lund

ST-Ericsson ska minska antalet anställda globalt med 1 700 personer. Men det blir inga nerdragningar i Lund, enligt Lars Nicklasson, klubbordförande för Sveriges ingenjörer på ST-Ericsson..

Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 18:49

Oro när Ericsson nobbar Lund

ST-Ericsson är till salu i sin helhet eller i delar. Det står klart sedan hälftenägaren Ericsson i går förklarade att man inte kommer att överta hela bolaget. För de anställda i Lund innebär det fortsatt oro i väntan på besked om företagets framtid..

Computer Sweden - 27 okt 11 kl. 09:22

Stor osäkerhet på Sony Ericsson i Lund

Sony Ericssons 3000 anställda i Sverige förvånades av beskedet att Sony köper ut Ericsson. Nu råder stor osäkerhet internt..

Sydsvenskan - 18 sep 14 kl. 13:49

Efter 106 år kom Ericsson till Lund

Det började i april 1876 på en bakgård i Stockholm. Där tillverkade Lars Magnus Ericsson egna telefoner..

Barometern - 10 maj 17 kl. 13:57

Lukas Ericsson: "Jag kollar runt lite”

Han går i Oskarshamn och funderar på sin hockeyframtid. Men Lukas Ericsson har inte hört något från IK Oskarshamn. – Jag är öppen för det mesta, säger 28-åringen..

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 16 kl. 09:47

Ericsson ner efter tveksamma siffror

Telekomjätten Ericsson kan ha blåst upp försäljningssiffrorna i bokföringen, skriver Svenska Dagbladet och hänvisar till anonyma källor på bolaget..

Kristianstadsbladet - 18 jul 16 kl. 09:46

Ericsson ner efter tveksamma siffror

Telekomjätten Ericsson kan ha blåst upp försäljningssiffrorna i bokföringen, skriver Svenska Dagbladet och hänvisar till anonyma källor på bolaget. Aktien faller med närmare tre procent på Stockholmsbörsen.(TT).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

En timme kvar på auktion 2/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 2/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #5 finns nu också ute.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Någon slags semester närmaste dagarna

De närmaste dagarna har jag någon slags semester. Förhoppningsvis ska påverkan på blogginläggen vara begränsad. Jag ska promenera i lite backar tillsammans med min sambo Lena Padukova med sällskap i några dagar, utrustad med ryggsäck.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Höstsol nu som pocket

Slutligen finns nu min senaste roman Höstsol som pocket. Du hittar den hos alla välsorterade bokhandlare, inklusive Akademibokhandeln och Pocketshop, samt hos Adlibris för 54:- SEK och Bokus för 55:- SEK.
Höstsol på pocket.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Tesla Model S mötte BMW 640 GT

En kort inflikning angående tidigare inlägg om att Tesla Model S säljer mest i prissegmentet och sedan. Dagen efter inlägget parkerade jag av en slump bredvid en BMW 640 Gran Turismo hemma i byn.
Model S och en BMW 640 Gran Turismo 

Ibland faller slumpen ut lite väl passande.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Gästinlägg: Samhällskontraktet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren Mr G och berör gårdagens fråga om vad det svenska samhällskontraktet består i, och således när man vet att det är brutet. Det var väl få som kunde konkretisera vad samhällskontraktet består av eller borde bestå av, utan mest en massa flum, så svaren uteblir. Läsaren Mr G har funderingar:

Kunde inte låta bli att fundera på bloggens fråga.

Cornucopia - Igår: 19:00

En timme kvar på auktion 1/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 1/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #4 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 10:44

Vad är egentligen det svenska samhällskontraktet?

"Samhällskontraktet är ömtåligare än en del tror." - Ulf Kristersson (M)Vad består det svenska samhällskontraktet egentligen av? Jag har letat, men jag har inte hittat kontraktet.

Cornucopia - Igår: 08:47

Beskedet: Löfven (S) beredd bilda regering med Åkesson (SD) för folkhemmet skull

"Jag kommer att göra allt för att förverkliga det gröna folkhemmet." - Stefan Löven (s)Under gårdagens partiledardebatt gav statsminister Stefan Löfven (S) beskedet att han är beredd att göra allt för det gröna folkhemmets skull, alltså inklusive att bilda regering med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson (SD) om så behövs. Ett tydligt besked om att en röst på S kan bli en röst på S+SD.

Cornucopia - I förrgår: 17:24

Auktion 3/10 av signerat och numrerat exemplar av Höstregn

Så var det dags för nästa auktion av numrerade och signerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Nu finns auktion 3/10 ute och hittas här. Auktion 1/10 och 2/10 pågår fortfarande och ledande bud ligger i skrivande stund på 2 101:- SEK.

Cornucopia - I förrgår: 16:19

Swish nere för Swedbank och sparbankernas kunder

Svenskarnas älskade system för sekundsnabb omedelbar betalning Swish är nere för Swedbanks kunder rapporterar Swish. Detta gäller både att skicka och ta emot pengar.
Aötermativt sätt att föra över pengar fungerar dock bara mikrolokalt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.