Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 19:42

Liknande nyheter

Taggar: Ericssonlägger , neri , Lund, runt, 200får ,
Sydsvenskan - 24 feb 14 kl. 13:12

Ericsson i Lund börjar sälja sitt modem

Ericsson är redo att skeppa sitt nya radiomodem till kunder till sommaren. Modemet är resultatet av flera års forskning och utveckling på Ericsson Modems, före detta ST-Ericsson, i Lund..

Expressen - 20 jun 13 kl. 17:59

500 personer får gå från Ericsson i Lund

LUND. Nu är förhandlingarna på ST-Ericsson i Lund klara. Resultatet är att 500 anställda får lämna företaget och 800 personer blir kvar i den nya organisationen, rapporterar lokala medier..

Nyteknik - 10 dec 12 kl. 09:31

Halva ST-Ericsson i Lund till salu

STMicroelectronics, som äger ST-Ericsson tillsammans med Ericsson, vill sälja sin andel i bolaget. Ericsson söker ny ?bästa strategiska lösning?.

Affärsvärlden - 24 apr 12 kl. 08:03

ST-Ericsson skonar Lund

ST-Ericsson ska minska antalet anställda globalt med 1 700 personer. Men det blir inga nerdragningar i Lund, enligt Lars Nicklasson, klubbordförande för Sveriges ingenjörer på ST-Ericsson..

Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 18:49

Oro när Ericsson nobbar Lund

ST-Ericsson är till salu i sin helhet eller i delar. Det står klart sedan hälftenägaren Ericsson i går förklarade att man inte kommer att överta hela bolaget. För de anställda i Lund innebär det fortsatt oro i väntan på besked om företagets framtid..

Computer Sweden - 27 okt 11 kl. 09:22

Stor osäkerhet på Sony Ericsson i Lund

Sony Ericssons 3000 anställda i Sverige förvånades av beskedet att Sony köper ut Ericsson. Nu råder stor osäkerhet internt..

Sydsvenskan - 18 sep 14 kl. 13:49

Efter 106 år kom Ericsson till Lund

Det började i april 1876 på en bakgård i Stockholm. Där tillverkade Lars Magnus Ericsson egna telefoner..

Barometern - 10 maj 17 kl. 13:57

Lukas Ericsson: "Jag kollar runt lite”

Han går i Oskarshamn och funderar på sin hockeyframtid. Men Lukas Ericsson har inte hört något från IK Oskarshamn. – Jag är öppen för det mesta, säger 28-åringen..

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 16 kl. 09:47

Ericsson ner efter tveksamma siffror

Telekomjätten Ericsson kan ha blåst upp försäljningssiffrorna i bokföringen, skriver Svenska Dagbladet och hänvisar till anonyma källor på bolaget..

Kristianstadsbladet - 18 jul 16 kl. 09:46

Ericsson ner efter tveksamma siffror

Telekomjätten Ericsson kan ha blåst upp försäljningssiffrorna i bokföringen, skriver Svenska Dagbladet och hänvisar till anonyma källor på bolaget. Aktien faller med närmare tre procent på Stockholmsbörsen.(TT).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

Nya spanska ubåtar för stora för sin hemmahamn - för tunga för återgå till ytläge

Det är inte bara Sverige som drabbas av lite speciella försvarsupphandlingar och genomföranden. Spaniens nya ubåtar S-80 eller Isaac Peral-klassen, är fördröjda åtminstone sju år efter att ett decimalkomma satts fel, så de aldrig kan ta sig upp till ytan igen efter dykning, samt att de råkat bli för stora för att kunna gå in i sin hemmahamn.
Kinesisk ubåt i S:t Petersburg.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Bostadsrättsföreningarnas skulder ska redovisas som bostadsutvecklarnas?

SvD uppmärksammar att bostadsutvecklarnas bostadsrättsföreningar inte är att anse som oberoende och att skulderna ska tas upp i bolagen tills föreningen är fristående. Detta sägs vara en skattesmäll, men någon får gärna förklara hur?
Veckochart Oscar Properties.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Kort rekyl på börsen

Börsen har nu rekylerat i två dagar, eller om man så vill hela innevarande vecka. Med en nedgång även i USA igår kanske det är något att bry sig om, men generellt är det väl bara en liten rekyl på upprekylen på börsen.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 17:01

En tyst minut för alla Bilderberg-konspirationsnötter

Jag tycker vi alla samlas i en tyst minut över alla konspirationsnötter, som hela hösten tjatat om att Annie Lööf (C) skulle bli statsminister, för att hon en gång varit på ett möte hos den privata diskussionsklubben Bilderberg.Foliehatt.Så.

Cornucopia - Igår: 13:23

SEB sänker BNP-prognosen - räntan ökar ytterligare 0.5 procentenheter - bostadspriserna faller 3-4% under 2019

Den svenska storbanken SEB har publicerat sin nya prognos Nordic Outlook, där man bland annat sänker tillväxtprognosen för Sverige 2019 till lågkonjunktur och 1.6%, tror att Riksbanken kommer höja reporäntan ytterligare 0.5 procentenheter och att bostadspriserna faller 3-4% under året.

Cornucopia - Igår: 12:13

XKCD lär ut teknisk analys

XKCD har sammanfattat hur teknisk analys av börsen och aktiekurser fungerar i nedanstående strip.
Källa: XKCD  Licens: Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.5 License.

Cornucopia - Igår: 10:46

Priset för fritid - när blir bilen, hemhjälpen eller hantverkaren en bra affär?

Gårdagens undersökning om värdet av dina fritidstimmar har en funktion, som många kanske missar. Det handlar om den punkt där det är lönsamt att anlita en hantverkare, städhjälp eller kanske köpa en bil. Fördelningen priset på läsarnas fritid före skatt.

Cornucopia - Igår: 10:09

81 öre för elen - Sverige importerade el i morse

Nu på morgonen kostade elen 81 öre per kWh. Sverige tvingades också importera 226 MW elkraft, eller drygt en fjärdedels kärnkraftsreaktor. Mot slutet av året ska en första reaktor läggas ner på Ringhals och importsituationen kommer gå mot normalbild vintertid.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Vad är din fritid värd?

Hur mycket är din fritid värd? Vad får du betalt per timme fritid du har utanför jobb, pendling och vardagssysslor?Ätande räknas inte till egentlig fritid, men undantag finns kanske?

Cornucopia - I förrgår: 13:23

Anders Ygeman (S) blir energi- och digitaliseringsminister

Fd ministern som fick sparken för hanteringen av Transportstyrelseläckan, Anders Ygeman (S), gjorde idag sin återkomst i en regering. Som en extra skymf mot väljarna blir han energi- och digitaliseringsminister, eller om man så vill infrastrukturminister. Man får hoppas att han ordnar så att regeringskansliet får ett digitaliserat bokningssystem för möteslokaler nästa gång myndigheter under hans ansvar läcker topphemliga svenska agenters identiteter till främmande makt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.