Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 09:01

Cornucopia - 18 sep 14 kl. 09:25

Ericsson lägger ner i Lund - runt 200 får gåEricsson lägger ner sin 4G-modemutveckling och 1 582 anställda omfattas. I Ericsson-nedläggningarns Lund omfattas 689 anställda.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Lund, Ericsson, Ny TeknikBonnierSydsvenskan, Lundajobb, De, Sverige, Hans Vestberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericssonlägger , neri , Lund, runt, 200får ,
Sydsvenskan - 24 feb 14 kl. 13:12

Ericsson i Lund börjar sälja sitt modem

Ericsson är redo att skeppa sitt nya radiomodem till kunder till sommaren. Modemet är resultatet av flera års forskning och utveckling på Ericsson Modems, före detta ST-Ericsson, i Lund..

Expressen - 20 jun 13 kl. 17:59

500 personer får gå från Ericsson i Lund

LUND. Nu är förhandlingarna på ST-Ericsson i Lund klara. Resultatet är att 500 anställda får lämna företaget och 800 personer blir kvar i den nya organisationen, rapporterar lokala medier..

Nyteknik - 10 dec 12 kl. 09:31

Halva ST-Ericsson i Lund till salu

STMicroelectronics, som äger ST-Ericsson tillsammans med Ericsson, vill sälja sin andel i bolaget. Ericsson söker ny ?bästa strategiska lösning?.

Affärsvärlden - 24 apr 12 kl. 08:03

ST-Ericsson skonar Lund

ST-Ericsson ska minska antalet anställda globalt med 1 700 personer. Men det blir inga nerdragningar i Lund, enligt Lars Nicklasson, klubbordförande för Sveriges ingenjörer på ST-Ericsson..

Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 18:49

Oro när Ericsson nobbar Lund

ST-Ericsson är till salu i sin helhet eller i delar. Det står klart sedan hälftenägaren Ericsson i går förklarade att man inte kommer att överta hela bolaget. För de anställda i Lund innebär det fortsatt oro i väntan på besked om företagets framtid..

Computer Sweden - 27 okt 11 kl. 09:22

Stor osäkerhet på Sony Ericsson i Lund

Sony Ericssons 3000 anställda i Sverige förvånades av beskedet att Sony köper ut Ericsson. Nu råder stor osäkerhet internt..

Sydsvenskan - 18 sep 14 kl. 13:49

Efter 106 år kom Ericsson till Lund

Det började i april 1876 på en bakgård i Stockholm. Där tillverkade Lars Magnus Ericsson egna telefoner..

Barometern - 10 maj 17 kl. 13:57

Lukas Ericsson: "Jag kollar runt lite”

Han går i Oskarshamn och funderar på sin hockeyframtid. Men Lukas Ericsson har inte hört något från IK Oskarshamn. – Jag är öppen för det mesta, säger 28-åringen..

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 16 kl. 09:47

Ericsson ner efter tveksamma siffror

Telekomjätten Ericsson kan ha blåst upp försäljningssiffrorna i bokföringen, skriver Svenska Dagbladet och hänvisar till anonyma källor på bolaget..

Kristianstadsbladet - 18 jul 16 kl. 09:46

Ericsson ner efter tveksamma siffror

Telekomjätten Ericsson kan ha blåst upp försäljningssiffrorna i bokföringen, skriver Svenska Dagbladet och hänvisar till anonyma källor på bolaget. Aktien faller med närmare tre procent på Stockholmsbörsen.(TT).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Inflationen tillbaka på 2.1% - byggkostnaderna ökar med 3.1%

Inflationstakten enligt KPIF hoppade upp till 2.1% i maj medan byggkostnaderna för flerbostadshus ökade med 3.1% på helårsbasis och alltså fortsätter öka snabbare än inflationen.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Fastighetsbyrån/Novus: För dyrt med nyproducerade lägenheter

En opinionsundersökning från Novus, beställd av Fastighetsbyrån visar att svenskarna anser att nyproducerade lägenheter helt enkelt är för dyra.
Nyproduktion på gång.
Undersökningen visar att hälften av svenskarna är negativa till att köpa en nyproducerad bostad, en minskning med sju producentenheter på ett år.

Cornucopia - Igår: 07:35

På onsdag förbjuder EU länkar på Internet

På onsdag kommer EU-parlamentets rättsliga utskott sannolikt föreslå förbud för länkar till nyhetssajter på Internet, om man som länkande part inte betalar ersättning till nyhetssajterna. Parlamentet röstar senare. Förslaget stöds bland annat av Liberalerna, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna via deras medlemskap i partigrupperna ALDE och EPP.

Cornucopia - Igår: 18:19

Vad kommer bostadspriserna stå i om ett år?

Dags för en söndagsenkät igen. Det får bli en variant på SEB:s boprisindikator, men där bloggens läsare får bestämma. Svara nedan.

Cornucopia - Igår: 17:18

Tesla handlades i högsta kursen sedan september 2017

Under fredagens handel nådde Tesla den högsta intradagskursen aktien noterat sedan i september 2017.Dagschart Tesla.Det finns ju inget som gör bloggens kommentatorer så sura som när man skriver något om Tesla.

Cornucopia - Igår: 16:01

SEB: Hushållen negativa till bostadspriserna i Stockholm - föll 0.4% i maj

SEB:s boprisindikator backar nu i juni. För Stockholm är indikatorn nu återigen negativ, dvs fler tror på fallande priser än på stigande priser. Indikatorn matchar som vanligt utvecklingen på bostadsmarknaden hyfsat, även om HOX Sverigeindex fortsätter vara i stort sett oförändrat.

Cornucopia - Igår: 10:34

Snåla företag orsakar säkerhetsproblem med BankID

Ett antal snåla företag har börjat missbruka BankID genom att åt sina användare göra ett inloggningsförsök mot Skatteverket, för att via BankID bekräfta användarnas identitet. Skatteverket varnar nu för denna andrahandsinloggning.
Min nya favoritbild.

Cornucopia - I förrgår: 19:42

Gästinlägg: Brandflyget under skogsbranden i Västmanland

Nedanstående är ett gästinlägg författat och fotograferat av Kn Magnus, 21.Hkpdiv och handlar om brandflyget under den stora skogsbranden i Västmanland 2014.

Ingen kan väl ha undgått rapporteringen i media om de italienska och franska brandbekämpningsflygplan, av typen Canadair/Bombardier 415, som deltog under den stora skogsbranden i Västmanland.

Cornucopia - I förrgår: 14:15

Utveckling, tillväxt och välstånd i en bild

På Volvo Ocean Race fanns en enkel och bra infografik, som visar tydligt på utveckling och tillväxt leder till välstånd. Förvisso buret på axlarna av ändliga fossila bränslen.
Nej, det här är inte bilden.

Cornucopia - I förrgår: 09:18

Vinstförbud i välfärden sparar inte skattepengar

Ett vinstförbud i välfärden sparar inte några skattepengar. Oavsett utförare betalas det lika mycket skattepengar per elev eller patient enligt skolpeng eller vårdschabloner.
Är ambulanshelikoptern statligt utvecklad, tillverkad och levererad eller har helikoptern tagits fram av vinstdrivande företag?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.