Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 21 October, 04:27

Cornucopia - 18 sep 14 kl. 09:25

Ericsson lägger ner i Lund - runt 200 får gåEricsson lägger ner sin 4G-modemutveckling och 1 582 anställda omfattas. I Ericsson-nedläggningarns Lund omfattas 689 anställda.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Lund, Ericsson, Ny TeknikBonnierSydsvenskan, Lundajobb, De, Sverige, Hans Vestberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericssonlägger , neri , Lund, runt, 200får ,
Sydsvenskan - 24 feb 14 kl. 13:12

Ericsson i Lund börjar sälja sitt modem

Ericsson är redo att skeppa sitt nya radiomodem till kunder till sommaren. Modemet är resultatet av flera års forskning och utveckling på Ericsson Modems, före detta ST-Ericsson, i Lund..

Expressen - 20 jun 13 kl. 17:59

500 personer får gå från Ericsson i Lund

LUND. Nu är förhandlingarna på ST-Ericsson i Lund klara. Resultatet är att 500 anställda får lämna företaget och 800 personer blir kvar i den nya organisationen, rapporterar lokala medier..

Nyteknik - 10 dec 12 kl. 09:31

Halva ST-Ericsson i Lund till salu

STMicroelectronics, som äger ST-Ericsson tillsammans med Ericsson, vill sälja sin andel i bolaget. Ericsson söker ny ?bästa strategiska lösning?.

Affärsvärlden - 24 apr 12 kl. 08:03

ST-Ericsson skonar Lund

ST-Ericsson ska minska antalet anställda globalt med 1 700 personer. Men det blir inga nerdragningar i Lund, enligt Lars Nicklasson, klubbordförande för Sveriges ingenjörer på ST-Ericsson..

Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 18:49

Oro när Ericsson nobbar Lund

ST-Ericsson är till salu i sin helhet eller i delar. Det står klart sedan hälftenägaren Ericsson i går förklarade att man inte kommer att överta hela bolaget. För de anställda i Lund innebär det fortsatt oro i väntan på besked om företagets framtid..

Computer Sweden - 27 okt 11 kl. 09:22

Stor osäkerhet på Sony Ericsson i Lund

Sony Ericssons 3000 anställda i Sverige förvånades av beskedet att Sony köper ut Ericsson. Nu råder stor osäkerhet internt..

Sydsvenskan - 18 sep 14 kl. 13:49

Efter 106 år kom Ericsson till Lund

Det började i april 1876 på en bakgård i Stockholm. Där tillverkade Lars Magnus Ericsson egna telefoner..

Barometern - 10 maj 17 kl. 13:57

Lukas Ericsson: "Jag kollar runt lite”

Han går i Oskarshamn och funderar på sin hockeyframtid. Men Lukas Ericsson har inte hört något från IK Oskarshamn. – Jag är öppen för det mesta, säger 28-åringen..

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 16 kl. 09:47

Ericsson ner efter tveksamma siffror

Telekomjätten Ericsson kan ha blåst upp försäljningssiffrorna i bokföringen, skriver Svenska Dagbladet och hänvisar till anonyma källor på bolaget..

Kristianstadsbladet - 18 jul 16 kl. 09:46

Ericsson ner efter tveksamma siffror

Telekomjätten Ericsson kan ha blåst upp försäljningssiffrorna i bokföringen, skriver Svenska Dagbladet och hänvisar till anonyma källor på bolaget. Aktien faller med närmare tre procent på Stockholmsbörsen.(TT).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Introduktion till elbilsladdning

Efter fem månader med elbil så är alla orosmoment kring elbilsladdning som bortblåst, och alla olika typer av laddare som existerar har visat sig vara ett icke-problem. Ska man summera så vill man ha en Mode-3, type-2 (aka type-2) kabel, samt snabbladdaruttag för CHAdeMO, CCS eller Tesla. Därtill kan det behövas en Shuko-adapter eller hellre trefas-adapter för laddning hemma om man inte har en egen laddbox av type-2.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Uppgifter: USA drar sig ur INF-avtalet efter åratal av ryska brott

Enligt ansedda New York Times avser USA att nästa vecka dra sig ur INF-avtalet från 1986, och dess förbud mot markbaserade medeldistansrobotar. Detta efter att Ryssland åtminstone sedan 2014 brutit mot det ömsesidiga nedrustningsavtalet. Kina omfattas inte heller av avtalet och har ensidigt byggt upp omfattande medeldistansrobotkapacitet.

Cornucopia - Igår: 17:14

Fredagsmys: Försvarsmakten tog tredjeplatsen i internationell prickskyttävling - av trettio

Dags för lite fredagsmys och upprepade kvitton på det svenska yrkesförsvarets kompetensnivå i världsklass. Svenska Försvarsmaktens bidrag till US Army International Sniper Competition 2018 i Fort Benning, USA, knep tredjeplatsen av trettio deltagande lag. Det betyder att prickskyttarna från de svenska flygbasjägarna övetrumfade bland annat amerikanska Gröna baskrarna.

Cornucopia - Igår: 14:51

Climeon vann innovationspris i Japan tillsammans med Tesla och Alsrom

Det svenska energinnovationsbolaget Climeon har vunnit ett japanskt pris. Övriga pristagare i kategorin var Tesla och Alstom.
Geotermisk anläggning på Island.

Cornucopia - Igår: 12:51

Inbördeskriget väntar om Putin faller från

Efter gårdagens fullsatta föreläsning för Allmänna försvarsföreningen i Kalmar fick jag frågan vad som skulle hända om Rysslands diktator Putin skulle gå och dö. Svaret är att Ryska Federationen sannolikt skulle kastas in i inbördeskrig. Vilket kan vara intressant med tanke på kärnvapnen.

Cornucopia - Igår: 09:02

Namn och bild ej garanti för ett kontos äkthet

Ett så kallat inflytelserikt centerpartistiskt konto på Twitter har avslöjats som en bluff av Expressen. Kontot hade ett svenskt namn och foto på en person, men visade sig vara helt fejk - förutom att det var ett uppenbart troll jag personligen blockat för länge sedan - och belyser att namn och bild ej är en garanti för något.Vem döljer sig bakom tangentbordet.

Cornucopia - I förrgår: 17:01

Facket: Inga bygghissar hos Oscar Properties Norra Tornen

Fackföreningen Byggnads tidning skriver att det inte finns några bygghissar för de tolv översta våningarna i det första av de två Norra Tornen, och begränsad tillgång till hiss för bygget på de 25 nedersta våningarna. Byggherren Oscar Properties hävdar att det finns hiss, men motsägs av arbetarna. Senast i december ska alla lägenheter vara inflyttade men endast sex av 37 våningar stod klara i september.

Cornucopia - I förrgår: 14:52

Tobin sålde två lägenheter tredje kvartalet

Börsnoterade bostadsutvecklaren Tobin Properties lyckades sälja två lägenheter under tredje kvartalet, till ett sammanlagt ordervärde om 5 MSEK. Man har 493 lägenheter i produktion. Booli meddelar att priserna på nya och gamla lägenheter i Stockholm nu är i princip samma.

Cornucopia - I förrgår: 10:24

Valueguard: Inga väsentliga förändringar i lägenhetspriser - ras för villor

Valueguard rapporterar inte om några väsentliga förändringar i lägenhetspriserna, även om media slår stort på trumman med att lägenhetspriserna föll med några promille. Däremot föll villapriserna hårt i våra tre så kallade storstäder.Lägenhetsprisindex för Sverige, HOXFLATSWE.

Cornucopia - I förrgår: 09:00

SEB utpekad i med/utan-bedrägerier - ingen kan förklara hur det fungerar

Svenska SEB har nu pekats ut som en av bankerna som deltog i de omfattande med/utan-bedrägerier som skedde framför allt i Tyskland efter finanskrisen. Ingen i media lyckas dock förklara exakt hur med/utan-bedrägerier fungerar (cum-ex).SEB-kontor på den passande namngivna Tjuvholmen i Oslo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.