Alliansfritt Sverige > Opinion

Sunday, 24 March, 10:26

Alliansfritt Sverige - 03 sep 14 kl. 15:09

Nu vill även en FP-politiker stoppa Västlänken i GöteborgBild på allians i upplösning

För någon vecka sedan bröt en mindre storm ut i Göteborg efter att den moderate kommunpolitikern Martin Wannholt gick ut på GP Debatt och skrev en lång artikel om varför den stora infrastruktursatsningen Västlänken är en fruktansvärt dålig idé. Alltså en idé som Moderaterna tillsammans med övriga partier i Göteborg röstat igenom. Utan att blinka valde Wannholt att gå emot sitt eget parti och slopa Västlänken helt. Till saken hör att Wannholt är kommunalråd och vice ordförande i både trafik- och fastighetsnämnden i Göteborg. Han är också Moderaternas lokala talesperson i infrastrukturfrågor.

I ett uttalande i P4 Göteborg poängterade dock Jonas Ransgård att partiets trafikföreträdare Martin Wannholts utspel om Västlänken bara är hans egen åsikt – inte partiets. Därefter tvingade partiet på Martin Wannholt en munkavel i frågan. Stabilt ledarskap. Det är alldeles uppenbart att Jonas Ransgård inte har kontroll över sitt eget parti.

Nu blandas sig även Folkpartiet i det stora bråket om Västlänken, kommunpolitikern Marcus Claesson i Mölndal vill stoppa Västlänken och går ut med 260 000 flygblad.

På flygbladet skriver han:"Stoppa Västlänken, Sveriges sämsta järnvägsprojekt någonsin!".

- Det står min personliga åsikt på mina personliga flygblad, säger Marcus Claesson (FP), till SVT.

Ett projekt som hans parti varit med och beslutat om är, enligt Marcus Claessons mening, Sveriges sämsta järnvägsprojekt någonsin. Han väljer inte det låga tonläget när han öppet ska kritisera sitt eget parti. 260 000 flygblad är dessutom ganska många.

Lars Tysklind, Folkpartiets länsförbunds ordförande, tycker att "det är olyckligt" att Marcus Claesson går ut med ett budskap som strider mot partiets ståndpunkt, utan att göra det tydligt att det handlar om hans personliga åsikter.

Från Folkpartiet:s länsförbund vill man att Marcus Claesson trycker nya flygblad. Men det tänker Marcus Claesson minsann inte göra.

På flygbladen uppmanar nämligen Marcus Claesson väljare att kryssa honom till riksdagen och det blir, enligt honom själv, för dyrt att trycka upp och distribuera en ny upplaga. Han tänker därför fortsätta dela ut sina flygblad med budskapet att hans parti röstat igenom Sveriges sämsta projekt någonsin.

Claesson är sitt partis tredjenamn på riksdagslistan.
Alliansens gemensamma linje faller sönder i snabb takt, nu kan de inte ens hålla sams om beslut de gemensamt fatta.


Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
FP, Västlänken, Göteborg, Martin Wannholt,  GP Debatt, Moderaterna, Wannholt, Moderaternas,  P4 Göteborg, Jonas Ransgård, Martin Wannholts, Folkpartiet, Marcus Claesson, Mölndal, Stoppa Västlänken, SVT, Marcus Claessons, Tysklind, Sveriges

Dela artikeln

130 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu vill ävenen , FP-politiker, stoppa, Västlänkeni , Göteborg
GöteborgsPosten - 10 sep 18 kl. 00:16

Backar inte om Västlänken – även om det innebär opposition

Demokraterna är på väg mot ett succéval, men uppstickarpartiet ser ändå ut att få svårt att få igenom sin huvudfråga: Stoppa Västlänken.
Partiledaren Martin Wannholt tänker dock stå på sig – även om det innebär fyra år opposition.
– Vi är tydliga mot väljarna, säger han..

Politologerna - 18 dec 17 kl. 07:44

Lucka #18: Göteborgarna och västlänken

I den nysläppta SOM-antologin En brokig gemenskap (Ulrika Andersson & Annika Bergström, Red) kan du läsa en analys av göteborgarnas inställning till olika infrastrukturprojekt som är skriven av Dennis Andersson och undertecknad. Vårt bidrag ”Göteborgare tycker om infrastruktur” ger en bild av den lokala opinionen i frågor som rör trängselskatten, västlänken och andra infrastrukturprojekt. Du tar del av kapitlet i sin helhet här.

BT - 20 aug 14 kl. 14:45

Äntligen öppet bråk om Västlänken

Västlänken-utspelet från toppmoderaten berör hela Sjuhärad. GÖTEBORG. Ett fullskaligt politiskt krig har utbrutit i Göteborg, 25 dagar före valet.

BT - 17 sep 14 kl. 09:08

Sätt stopp för Västlänken nu

Västsvenska paketet är en infrastrukturinvestering på 34 miljarder kronor och där staten är beredd att ställa upp med 17 miljarder. I detta stora paket ingår Västlänken, som är en tunnel under Göteborg och som har kostnadsberäknats till 20 miljarder i 2009 års penningvärde, vilket motsvarar cirka 60 procent av den totala infrastrukturinvesteringen. Västlänken kommer att börja byggas år 2017 och bara inflationen på pengarna innebär en kostnadsfördyring på över tre miljarder.

Expressen - 05 sep 18 kl. 11:09

"Västlänken kan stoppas – men är ett risktagande"

Motståndarna är övertygade om att Västlänken kan stoppas trots att bygget redan är påbörjat.Demokraterna går till val i Göteborg på att projektet ska upphöra.Även Vägvalet och Sverigedemokraterna är starkt emot tågtunneln.

GöteborgsPosten - 05 mar 18 kl. 19:00

Cwejman: Än är det inte för sent att erkänna fel om Västlänken

När väl historien om Västlänken skrivs kommer det inte bara vara en berättelse om politiker som inte lyssnade på medborgarna som kommer på pränt. Frågan kommer även ställas om hur Göteborg hamnade i den sämsta av alla möjliga lösningar – givet att det inte var det enda alternativet, skriver ledarsidans Adam Cwejman..

Cornucopia - 02 jun 15 kl. 10:45

Göteborgare flyr Västlänkens byggzoner

På Haga Kyrkogata 26 finns nu ett ståndsmässigt stadshus (eng townhouse) om 385 m2 till salu för endast 22 MSEK, vilket aktualiserar det kaos som under tio år kommer dominera centrala Göteborg: Västlänken. Här finns alltså ett unikt tillfälle att köpa ett stadshus inom både fyllekrälavstånd från Handels, men också från en av Göteborg största byggarbetsplatser de kommande tio åren - Haga Station.

Lyxmäklaren ESNY beskriver objektet som följer:"I det perfekta läget i Vasastan erbjuds här nu ett unikt tillfälle.

GT - 08 sep 17 kl. 07:30

Trafikverket ska informera, inte övertyga

Trafikverket vill inte släppa siffrorna för sina kalkyler gällande Västlänkens miljöpåverkan. Därmed går de inte att kontrollera. Medborgare ska informeras inte övertygas, skriver civilingenjören Ulf Wennerlöf, även aktiv inom Stoppa Västlänken Nu..

Corren - 09 sep 13 kl. 15:49

Kreosot kan stoppas även i Östergötland

Länsstyrelsen i Jönköpings län vill stoppa användning av kreosot i samband med bygget av nya kraftledningen Sydvästlänken. Berörda kommuner i Östergötland funderar nu på vad det innebär för dem..

Alliansfritt Sverige - 07 feb 14 kl. 11:58

Alliansen i Göteborg: Populism ftw!

I veckan visade en undersökning i GP att missnöjespartiet Vägvalet i främst röstar med alliansen i Göteborgs kommunfullmäktige. Ingen är förvånad, eller ja, Moderaternas ledare Jonas Ransgård är faktiskt lite överraskad. – Jag uppfattar dem inte som höger.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.