Barometern > Nyheter

Friday, 22 February, 17:18

Barometern - 02 sep 14 kl. 07:10

Skola får bättre luft ? billigareEn miljon kronor i besparing och därtill bättre luft och ljus. Det blir resultatet av de energieffektiviseringar som utförts på främst Fröviskolan.
Beskedet fick kommunfullmäktiges ledamöter vid en presentation på måndagskvällens sammanträde. För informationen stod ÖSK:s avdelningschef Nicklas Holmquist, som menade att besparingen kanske inte är så stor sett till den långa tid som den räknas mot.
— Men systemet var så slitet att det fanns risk för driftstopp.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Fröviskolan, ÖSK, Nicklas Holmquist, Fagerhults, Anders Ek, Joakim Malmdahl, KLT, Conny Karlsson, Heléne Danielsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolafår bättre , luft, billigare
YLE - 13 apr 17 kl. 05:17

Enkät visar att S:t Karins svenska skola lider av unken luft

I S:t Karins svenska skola är luften unken, det förekommer otrevlig lukt och ventilationen är otillräcklig. Det framkommer ur den enkät som Institutet för hälsa och välfärd låtit utföra bland föräldrar och elever i skolan. Enkäten utfördes också i stadens andra skolor.

YLE - 18 sep 17 kl. 08:05

Familj flyttade nästan 90 km för att dottern ska få gå i frisk skola: "Hon är som en annan flicka"

Flera Kyrkslättföräldrar har nu satt sina barn i skolor i andra kommuner eftersom barnen inte längre kan gå i Winellska skolan på grund av illamående som hänger samman med dålig inomhusluft och mögel. Sirpa Ahonen med familj flyttade från Kyrkslätt till Borgå för att dottern Hilma ska kunna ha en normal skolgång. – Två veckor före skolstart fick vi reda på att barackerna vid Winellska skolan inte är färdiga i tid till skolstarten.

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 13 kl. 14:45

Hyllinge skola gick till väders

Igår, torsdag hade Bruket och Hyttan årskurs 1 och 2 på Hyllinge skola en temadag om luft. Vi byggde drakar hela förmiddagen, sammanlagt byggde vi ca 60 st drakar.På eftermiddagen provade vi drakarna.

YLE - 17 maj 16 kl. 11:07

Skolhälsovårdare: Oetiskt att låta barn andas in giftig luft

Det är kallt om vintern och varmt om sommaren, men luften är bättre. Så beskriver eleverna i Gammelbacka skola de tillfälliga klassrum som finns i baracker på skolgården. Skolbyggnaden är stängd på grund av mögel.

YLE - 15 apr 14 kl. 15:36

Malax vill ha billigare skola

Kommunstyrelsen i Malax återremitterade ärendet om Bergö skola. Orsaken är att man vill pressa ner kostnaderna. Det finns några punkter som styrelsen vill ha mer information om.

YLE - 16 maj 16 kl. 13:51

Dålig inomhusluft i Gerby skola

En av skolorna som rapporterar om problem i Yles satsning på problemskolor är Gerby skola i Vasa. Där har man problem med inomhusluften i ett par klassrum. Rektor Fredrik Sundell berättar att det rör sig om ett par klassrum i en barackbyggnad som sitter ihop med själva huvudbyggnaden.

YLE - 28 maj 14 kl. 15:25

Hangöby skola kunde flytta till Hangonkylän koulu

Hangö borde utreda om de svenska och finska eleverna i Hangöby utanför Hangö centrum kunde gå i skola på samma tomt. Det framgår av en utredning som bildningsdirektören har gjort och som presenteras för bildningsnämnden på tisdag (3.6).

YLE - 15 aug 16 kl. 05:00

Bergölärare: Ny skola är himmelriket

Nu får eleverna och lärarna i Bergö skola i Malax inleda läsåret i en ny skolbyggnad. Inomhusluften var dålig i den gamla byggnaden och i nästan tre läsår var skolan utlokaliserad till ett radhus i närheten. Eleverna hann gå i den nya skolan två månader i våras men än doftar det nytt i skolan.

YLE - 21 aug 17 kl. 13:02

Förslag: Riv Kyrkfjärdens skola i Ingå och bygg nytt

Riv hela Kyrkfjärdens skola i Ingå kyrkby och bygg nytt. Det föreslår tekniska chefen Alexandra Forsén för tekniska nämnden som möts på torsdag (24.8).

YLE - 29 apr 15 kl. 06:15

Hangöby skola föreslås flytta - lärarna ropar inte jippi

Personal, föräldrar och elever i Hangöby skola önskar få stanna i sin nuvarande skolbyggnad. De gillar inte tanken på en flytt eftersom det betyder att skolan krymper och mister en klass. Hangöby skola är en av de äldsta skolbyggnaderna i Hangö stad.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Man hittad med skärskador i trapphus

En man har hittats i ett trapphus i Skärmarbrink i södra Stockholm, med vad som tros vara en skärskada i axeln. Brottet rubriceras som försök till mord. - Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus men vi vet inte hur allvarliga skadorna är, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen till TT.

Barometern - 15 minuter sedan

"En mental styrka som jag aldrig sett förut"

Hon har jämförts med Therese Johaug. Frida Karlssons mentale tränare ser likheter med en annan superstjärna - Zlatan Ibrahimovic. - Frida har en mental styrka som jag aldrig sett förut, säger Stig Wiklund.

Barometern - 1 timme sedan

NCC stämmer kommun efter misslyckat bygge

Byggbolaget NCC väljer att stämma Ludvika kommun på 115 miljoner kronor. Detta efter ett misslyckat byggprojekt där kommunen i sin tur stämde bolaget på 280 miljoner kronor i december 2018, skriver Dalarnas Tidning.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Kitok släpper ny singel med Simon Trabelsi

Jokkmokk-rapparen Kitok är tillbaka med singeln "Låt de bara va" från det kommande albumet "Inland empire" som släpps den 31 maj. Magnus Ekelund, som är personen bakom artistnamnet Kitok, har skrivit "Låt de bara va" tillsammans med Luleårapparen Simon Trabelsi.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Klart: Träd ska fällas på kyrkogårdar

Oskarshamns församling planerar att avverka ett stort antal träd på Gamla kyrkogården i Stadsparken och på Västra begravningsplatsen. Nu har länsstyrelsen lämnat tillstånd till trädfällningen enligt Kulturmiljölagen..

Barometern - 1 timme sedan

Lokalproducerad filmdokumentär visas på Sagabiografen

Hur blev livet för de ensamkommande ungdomar som hamnade i Oskarshamn i samband med flyktingvågen 2015? Nu har några av dem dokumenterats i en film. På söndag visas den på Sagabiografen..

Barometern - 1 timme sedan

Vattenråd tog initiativ till grävning

En åtgärd som gör livet enklare för fisken i Applerumsån. På sensommaren förra året tog några medlemmar i Viråns och Oskarshamnsbygdens vattenråd initiativet till ett gräv-och rensningsarbete. Det har resulterat i ett värdedfullt omlöp för fisken vid Applerums kvarn.

Barometern - 1 timme sedan

Tysk vänort på besök i Kalmar

Barometern - 1 timme sedan

23-åring åtalas för penningtvätt - för fyra år sedan

En 23-årig man åtalas misstänkt för tre fall av penningtvättsbrott som ska ha skett under 2015..

Barometern - 45 minuter sedan

Ryskt plan flög 20 meter från svenskt plan

I början av veckan flög ett ryskt SU 27-plan mycket nära ett svenskt signalspaningsflygplan under en flygning över Östersjön. – Det är en anmärkningsvärd händelse, säger flygstabschef Anders Persson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.