Barometern > Nyheter

Wednesday, 19 December, 00:09

Barometern - 02 sep 14 kl. 07:10

Skola får bättre luft ? billigareEn miljon kronor i besparing och därtill bättre luft och ljus. Det blir resultatet av de energieffektiviseringar som utförts på främst Fröviskolan.
Beskedet fick kommunfullmäktiges ledamöter vid en presentation på måndagskvällens sammanträde. För informationen stod ÖSK:s avdelningschef Nicklas Holmquist, som menade att besparingen kanske inte är så stor sett till den långa tid som den räknas mot.
— Men systemet var så slitet att det fanns risk för driftstopp.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Fröviskolan, ÖSK, Nicklas Holmquist, Fagerhults, Anders Ek, Joakim Malmdahl, KLT, Conny Karlsson, Heléne Danielsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolafår bättre , luft, billigare
YLE - 13 apr 17 kl. 05:17

Enkät visar att S:t Karins svenska skola lider av unken luft

I S:t Karins svenska skola är luften unken, det förekommer otrevlig lukt och ventilationen är otillräcklig. Det framkommer ur den enkät som Institutet för hälsa och välfärd låtit utföra bland föräldrar och elever i skolan. Enkäten utfördes också i stadens andra skolor.

YLE - 18 sep 17 kl. 08:05

Familj flyttade nästan 90 km för att dottern ska få gå i frisk skola: "Hon är som en annan flicka"

Flera Kyrkslättföräldrar har nu satt sina barn i skolor i andra kommuner eftersom barnen inte längre kan gå i Winellska skolan på grund av illamående som hänger samman med dålig inomhusluft och mögel. Sirpa Ahonen med familj flyttade från Kyrkslätt till Borgå för att dottern Hilma ska kunna ha en normal skolgång. – Två veckor före skolstart fick vi reda på att barackerna vid Winellska skolan inte är färdiga i tid till skolstarten.

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 13 kl. 14:45

Hyllinge skola gick till väders

Igår, torsdag hade Bruket och Hyttan årskurs 1 och 2 på Hyllinge skola en temadag om luft. Vi byggde drakar hela förmiddagen, sammanlagt byggde vi ca 60 st drakar.På eftermiddagen provade vi drakarna.

YLE - 17 maj 16 kl. 11:07

Skolhälsovårdare: Oetiskt att låta barn andas in giftig luft

Det är kallt om vintern och varmt om sommaren, men luften är bättre. Så beskriver eleverna i Gammelbacka skola de tillfälliga klassrum som finns i baracker på skolgården. Skolbyggnaden är stängd på grund av mögel.

YLE - 15 apr 14 kl. 15:36

Malax vill ha billigare skola

Kommunstyrelsen i Malax återremitterade ärendet om Bergö skola. Orsaken är att man vill pressa ner kostnaderna. Det finns några punkter som styrelsen vill ha mer information om.

YLE - 16 maj 16 kl. 13:51

Dålig inomhusluft i Gerby skola

En av skolorna som rapporterar om problem i Yles satsning på problemskolor är Gerby skola i Vasa. Där har man problem med inomhusluften i ett par klassrum. Rektor Fredrik Sundell berättar att det rör sig om ett par klassrum i en barackbyggnad som sitter ihop med själva huvudbyggnaden.

YLE - 28 maj 14 kl. 15:25

Hangöby skola kunde flytta till Hangonkylän koulu

Hangö borde utreda om de svenska och finska eleverna i Hangöby utanför Hangö centrum kunde gå i skola på samma tomt. Det framgår av en utredning som bildningsdirektören har gjort och som presenteras för bildningsnämnden på tisdag (3.6).

YLE - 15 aug 16 kl. 05:00

Bergölärare: Ny skola är himmelriket

Nu får eleverna och lärarna i Bergö skola i Malax inleda läsåret i en ny skolbyggnad. Inomhusluften var dålig i den gamla byggnaden och i nästan tre läsår var skolan utlokaliserad till ett radhus i närheten. Eleverna hann gå i den nya skolan två månader i våras men än doftar det nytt i skolan.

YLE - 21 aug 17 kl. 13:02

Förslag: Riv Kyrkfjärdens skola i Ingå och bygg nytt

Riv hela Kyrkfjärdens skola i Ingå kyrkby och bygg nytt. Det föreslår tekniska chefen Alexandra Forsén för tekniska nämnden som möts på torsdag (24.8).

YLE - 29 apr 15 kl. 06:15

Hangöby skola föreslås flytta - lärarna ropar inte jippi

Personal, föräldrar och elever i Hangöby skola önskar få stanna i sin nuvarande skolbyggnad. De gillar inte tanken på en flytt eftersom det betyder att skolan krymper och mister en klass. Hangöby skola är en av de äldsta skolbyggnaderna i Hangö stad.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Över 50 poliser gripna i Brasilien

53 poliser, som alla patrullerar samma område i São Paulo i Brasilien, greps på tisdagen. Statliga åklagare anklagar dem för att ha tagit emot mutor från ett kriminellt gäng i utbyte mot att det fick sköta sin narkotikaförsäljning i fred.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

City illa ute i ligacupen - vidare på straffar

Det krävdes straffar för att Manchester City skulle boka sin semifinalplats i den engelska ligacupen.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Hon vann "Hela Sverige bakar"

Det blev Linn Utbult, 37, från Göteborg som gick segrande ur den sista bakelsestriden i "Hela Sverige bakar". I finalavsnittet tävlade hon mot Anna-Karin Eriksson och Sara Bley. De tävlande fick först i uppdrag att göra en så kallad illusionstårta, ett bakverk som ser ut som något helt annat.

Barometern - 1 timme sedan

Kidnappad fartygsbesättning frigiven

De elva personer, varav åtta polacker, som kidnappades av pirater utanför Nigerias kust i slutet av oktober har frigivits, meddelar Polens utrikesdepartement.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Mållöst när Inzaghi och Gattuso gjorde upp

Både ett Filippo Inzaghi-tränat Bologna och ett Gennaro Gattuso-inspirerat Milan var i behov av poäng. Båda fick poäng, men hade kanske velat ha fler i 0-0-mötet i Serie A-fotbollen.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Emmaboda: Hotell Amigo har gått i konkurs

Hotell Amigo i Emmaboda har försatts i konkurs. .

Barometern - 2 timmar sedan

Fler biogasmackar på gång i Kalmar län

Barometern - 1 timme sedan

Falkenberg värvar från Örgryte

Nyblivna allsvenska laget Falkenberg har förstärkt med en vänsterback inför nästa säsong. Under tisdagen presenterades Örgrytes förre vicekapten Jacob Ericsson som klubbens fjärde nyförvärv inför den allsvenska återkomsten.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Trump beordrar Pentagon skapa rymdkommando

USA:s president Donald Trump har beordrat det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon att skapa ett rymdkommando. Det nya kommandot syftar till att konsolidera de olika försvarsgrenarnas insatser i rymden, sade vicepresident Mike Pence i ett tal på Kennedy Space Center i Florida på tisdagen.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Första ligaförlusten för Dortmund

Borussia Dortmund har gått som tåget i Bundesligafotbollen. Under tisdagen kom dock, överraskande, serieledarens första förlust för säsongen. Bottenlaget och nykomlingen Düsseldorf vann på hemmaplan med 2-1.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.