Barometern > Nyheter

Saturday, 20 October, 01:52

Barometern - 02 sep 14 kl. 07:10

Skola får bättre luft ? billigareEn miljon kronor i besparing och därtill bättre luft och ljus. Det blir resultatet av de energieffektiviseringar som utförts på främst Fröviskolan.
Beskedet fick kommunfullmäktiges ledamöter vid en presentation på måndagskvällens sammanträde. För informationen stod ÖSK:s avdelningschef Nicklas Holmquist, som menade att besparingen kanske inte är så stor sett till den långa tid som den räknas mot.
— Men systemet var så slitet att det fanns risk för driftstopp.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Fröviskolan, ÖSK, Nicklas Holmquist, Fagerhults, Anders Ek, Joakim Malmdahl, KLT, Conny Karlsson, Heléne Danielsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolafår bättre , luft, billigare
YLE - 13 apr 17 kl. 05:17

Enkät visar att S:t Karins svenska skola lider av unken luft

I S:t Karins svenska skola är luften unken, det förekommer otrevlig lukt och ventilationen är otillräcklig. Det framkommer ur den enkät som Institutet för hälsa och välfärd låtit utföra bland föräldrar och elever i skolan. Enkäten utfördes också i stadens andra skolor.

YLE - 18 sep 17 kl. 08:05

Familj flyttade nästan 90 km för att dottern ska få gå i frisk skola: "Hon är som en annan flicka"

Flera Kyrkslättföräldrar har nu satt sina barn i skolor i andra kommuner eftersom barnen inte längre kan gå i Winellska skolan på grund av illamående som hänger samman med dålig inomhusluft och mögel. Sirpa Ahonen med familj flyttade från Kyrkslätt till Borgå för att dottern Hilma ska kunna ha en normal skolgång. – Två veckor före skolstart fick vi reda på att barackerna vid Winellska skolan inte är färdiga i tid till skolstarten.

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 13 kl. 14:45

Hyllinge skola gick till väders

Igår, torsdag hade Bruket och Hyttan årskurs 1 och 2 på Hyllinge skola en temadag om luft. Vi byggde drakar hela förmiddagen, sammanlagt byggde vi ca 60 st drakar.På eftermiddagen provade vi drakarna.

YLE - 17 maj 16 kl. 11:07

Skolhälsovårdare: Oetiskt att låta barn andas in giftig luft

Det är kallt om vintern och varmt om sommaren, men luften är bättre. Så beskriver eleverna i Gammelbacka skola de tillfälliga klassrum som finns i baracker på skolgården. Skolbyggnaden är stängd på grund av mögel.

YLE - 15 apr 14 kl. 15:36

Malax vill ha billigare skola

Kommunstyrelsen i Malax återremitterade ärendet om Bergö skola. Orsaken är att man vill pressa ner kostnaderna. Det finns några punkter som styrelsen vill ha mer information om.

YLE - 16 maj 16 kl. 13:51

Dålig inomhusluft i Gerby skola

En av skolorna som rapporterar om problem i Yles satsning på problemskolor är Gerby skola i Vasa. Där har man problem med inomhusluften i ett par klassrum. Rektor Fredrik Sundell berättar att det rör sig om ett par klassrum i en barackbyggnad som sitter ihop med själva huvudbyggnaden.

YLE - 28 maj 14 kl. 15:25

Hangöby skola kunde flytta till Hangonkylän koulu

Hangö borde utreda om de svenska och finska eleverna i Hangöby utanför Hangö centrum kunde gå i skola på samma tomt. Det framgår av en utredning som bildningsdirektören har gjort och som presenteras för bildningsnämnden på tisdag (3.6).

YLE - 15 aug 16 kl. 05:00

Bergölärare: Ny skola är himmelriket

Nu får eleverna och lärarna i Bergö skola i Malax inleda läsåret i en ny skolbyggnad. Inomhusluften var dålig i den gamla byggnaden och i nästan tre läsår var skolan utlokaliserad till ett radhus i närheten. Eleverna hann gå i den nya skolan två månader i våras men än doftar det nytt i skolan.

YLE - 21 aug 17 kl. 13:02

Förslag: Riv Kyrkfjärdens skola i Ingå och bygg nytt

Riv hela Kyrkfjärdens skola i Ingå kyrkby och bygg nytt. Det föreslår tekniska chefen Alexandra Forsén för tekniska nämnden som möts på torsdag (24.8).

YLE - 29 apr 15 kl. 06:15

Hangöby skola föreslås flytta - lärarna ropar inte jippi

Personal, föräldrar och elever i Hangöby skola önskar få stanna i sin nuvarande skolbyggnad. De gillar inte tanken på en flytt eftersom det betyder att skolan krymper och mister en klass. Hangöby skola är en av de äldsta skolbyggnaderna i Hangö stad.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Khashoggi dödad i bråk på konsulatet

Saudiarabien bekräftar att journalisten Jamal Khashoggi dödats i samband med ett slagsmål på konsulatet i Istanbul, uppger statliga medier. Enligt uppgifterna visar preliminära resultat av Saudiarabiens utredning att han dödats efter ett slagsmål som utbrutit med människor han träffat där.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Vanligt höstväder i helgen

Den kalla luften fortsätter att svepa in över landet, med temperaturer som knappast tar sig mycket över 10 grader. - Det är ganska normalt för den här årstiden, säger Sandra Andersson på SMHI. SMHI ser inte några tecken på att någon ny värmebölja kan vara på väg in över Sverige.

Barometern - 1 timme sedan

Saudiarabien: Khashoggi dödad på konsulat

Saudiarabien bekräftar att journalisten Jamal Khashoggi dödats på konsulatet i Istanbul, uppger statliga medier..

Barometern - 1 timme sedan

Småland: 14-åring medger misshandel av dödad hemlös

En 14-årig pojke som är misstänkt för att vara inblandad i mordet på en hemlös man i Huskvarna har erkänt att han varit med och misshandlat mannen, skriver Aftonbladet..

Barometern - 1 timme sedan

Hemortsrätt till Mittens rike

Den öländska Mittlandsskogens snåriga, svårgenomträngliga värld av fallna askar, uppfläkta rotvältor, gamla knotiga vildaplar, hagtorn och slån gör på de flesta ett intryck av urskog som för länge sedan övergivits av människan..

Barometern - 2 timmar sedan

Rysk utställning visar Marx olika ansikten

Ingen rysk konstnär målade av Karl Marx under hans livstid. Men nu, 200 år efter hans födelse, ställs hundratals avbildningar av honom ut på det statliga ryska museet i St Petersburg.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

14-åring medger misshandel av dödad hemlös

En 14-årig pojke som är misstänkt för att vara inblandad i mordet på en hemlös man i Huskvarna har erkänt att han varit med och misshandlat mannen, skriver Aftonbladet. Det var den 8 augusti som den hemlöse mannen från Rumänien hittades död i en park.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Matice Kamara fick lämna "Idol"

Efter att ha kanaliserat Jay-Z i "Empire state of mind" fick deltagaren Matice Kamara, som hängde löst förra veckan, lämna "Idol". - Jag har gjort vad jag kan. Jag gjorde det bra i dag, men förra veckan jagar mig fortfarande, säger han efter beskedet.

Barometern - 2 timmar sedan

Guidetti utanför truppen i Alaves seger

John Guidetti gjorde sitt första landslagsmål sedan 2016 mot Slovakien tidigare i veckan. Men väl tillbaka i den spanska klubbfotbollen hamnade svensken utanför Alaves trupp för andra matchen i rad.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Svensk radiodokumentär vann Prix Europa

Dokumentären "Bombattentaten, säkerhetspolisen och nazisterna" om nazistbomberna i Göteborg 2016 har vunnit första pris i kategorin Current affairs i den prestigefyllda tävlingen Prix Europa.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.