BT > Utrikes

Friday, 22 February, 13:42

BT - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägenEtt indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer.
Bakom skorna "LeChal" - som betyder "ta mig med" på hindi - står ingenjörerna Krispian Lawrence och Anirudh Sharma.- Vi kom på idén och insåg att det verkligen skulle hjälpa synskadade människor, säger Lawrence.Men när de provade skorna insåg uppfinnarna att de själva också ville ha varsitt par.
Läs mer på BT
Läs mer om:
IT, GPS, LeChal, Krispian Lawrence, Anirudh Sharma, Lawrence, Sharma

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smarta, skorska , visa, vägen
Kristianstadsbladet - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägen


Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer.Bakom skorna "LeChal" - som betyder "ta mig med" på hindi - står ingenjörerna Krispian Lawrence och Anirudh Sharma.

DalaDemokraten - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer..

ÖstersundsPosten - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer..

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 14 kl. 17:43

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer. Bakom skorna "LeChal" — som betyder "ta mig med" på hindi — står ingenjörerna Krispian Lawrence och Anirudh Sharma..

Metro - 31 aug 14 kl. 17:42

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för....

SvD - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer..

Skånskan - 04 maj 16 kl. 14:00

Vill visa vägen i kampen mot mob­bningen

Malmö MAL­MÖ
Bäc­ka­gårds­sko­lan vill visa vägen i kampen mot mob­bning.
Un­der den år­liga ak­ti­vi­tets­dagen blandas elever mel­lan års­kurs 6-9 i olika öv­ningar och syf­tet är att hitta ge­men­skapen. Sko­lan började med ak­ti­vi­tets­dagen för ett år se­dan och bland eleverna mär­ks det re­dan en tyd­lig för­ändring.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 20:55

Berget vill visa vägen

Malmö Malmö FF:s samtliga fem förluster den här säsongen har kommit mot lag på Allsvenskans nedre halva.
På onsdagen väntar ett nedflyttningsklart Falkenberg på bortaplan.Tre avstängda och Magnus Wolff Eikrem åter på skadelistan.

SmålandsPosten - 02 okt 14 kl. 15:05

Nominerade till Visa vägen-priset

Två livsmedelsbutiker och en anställd på Försäkringskassan har nominerats till priset i Kronoberg. Priset har delats ut sedan 2008. Det går till de som allra mest jobbat för att öppna arbetsmarknaden för människor med funktionsnedsättning och delas ut av Samhall AB.

Nya Wermlands Tidningen - 09 okt 12 kl. 08:16

Värmländska bidrag till Visa vägen-pris

Karlstads stift och Carlstad CCC är Värmlands bidrag till den nationella tävlingen Visa vägen..

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

"Gå och rösta" manar Nigerias president

Dagen före valet i Nigeria lovar landets president Muhammadu Buhari att befolkningen ska kunna rösta under säkra förhållanden. - Räds inte ryktena om oroligheter och våld, säger Buhari i ett tv-tal.(TT).

BT - 1 timme sedan

Kraftigt skalv i Ecuador

Ett jordskalv med magnituden 7,7 har inträffat i Ecuador, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS. Skalvet ägde rum drygt 20 mil sydöst om staden Ambato. Det finns ännu inga uppgifter om skador.

BT - 2 timmar sedan

Utredning mot misstänkt spion förlängs

Den ryska säkerhetstjänsten har beslutat att förlänga utredningen kring den amerikanske före detta marinsoldaten som sitter frihetsberövad misstänkt för spioneri, säger hans advokat enligt ryska nyhetsbyrån Interfax. 48-årige Paul Whelan greps på ett hotellrum i Moskva den28 december förra året.(TT).

BT - 3 timmar sedan

HD i Indien beordrar skydd för kashmirier

Efter hat och våldsamma attacker har Indiens högsta domstol beslutat att förstärka skyddet för kashmirier, som utsätts för hämndaktioner efter en självmordsbombning i förra veckan. Samtidigt uppmanas butiksägare i Kashmir att stänga sina verksamheter i protest.(TT).

BT - 4 timmar sedan

Löfven laddar upp för EU-val i Madrid

Statsminister Stefan Löfven (S) träffar en skara opinionsmässigt hårt pressade socialdemokratiska ledare i Madrid i helgen. Tillsammans ska de ladda upp för EU-valet i maj, bland annat med ett nytt gemensamt manifest.(TT).

BT - 13 timmar sedan

Maduro stänger gräns mot Brasilien

Venezuelas president Nicolás Maduro stänger gränsen mot grannlandet Brasilien. Samtidigt är landets oppositionsledare Juan Guaidó på väg till gränsen mot Colombia för att försöka få in humanitär hjälp.(TT).

BT - 12 timmar sedan

Omval i North Carolina

Valet till USA:s representanthus i ett av distrikten i North Carolina kommer att göras om efter anklagelser om valfusk, meddelar lokala myndigheter. Beslutet kommer efter det att den republikanske kandidaten Mark Harris, som tidigare har uppmanat kommissionen att godkänna valresultatet, ändrat åsikt.(TT).

BT - 11 timmar sedan

Japansk rymdsond har landat

Den japanska rymdsonden Hayabusa2 har landat på asteroiden Ryugus, omkring 28 miljoner mil från jorden, meddelar den japanska rymdmyndigheten Jaxa. Forskare hoppas att prover från Ryugus ska kunna ge svar på frågor om liv och universum. Bland annat om ämnen från rymden hjälpte till att skapa liv på jorden.

BT - 15 timmar sedan

Drönare stoppade flygtrafik

Återigen har en drönare stoppat flygtrafik. Den här gången var det en drönare som upptäcktes vid Dublins flygplats, den största i Irland. Trafiken stoppades vid lunchtid på torsdagen, men återupptogs igen efter en kvart.

BT - 16 timmar sedan

EU: Rumänsk brottsutredning meningslös

Den redan spända relationen mellan ordförandelandet Rumänien och EU har nått en ny bottennivå. Bukarest har beslutat att inleda en brottsutredning mot två höjdare inom unionen - något som Bryssel dömer ut som meningslöst.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.