BT > Utrikes

Sunday, 25 February, 18:33

BT - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägenEtt indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer.
Bakom skorna "LeChal" - som betyder "ta mig med" på hindi - står ingenjörerna Krispian Lawrence och Anirudh Sharma.- Vi kom på idén och insåg att det verkligen skulle hjälpa synskadade människor, säger Lawrence.Men när de provade skorna insåg uppfinnarna att de själva också ville ha varsitt par.
Läs mer på BT
Läs mer om:
IT, GPS, LeChal, Krispian Lawrence, Anirudh Sharma, Lawrence, Sharma

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smarta, skorska , visa, vägen
Kristianstadsbladet - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägen


Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer.Bakom skorna "LeChal" - som betyder "ta mig med" på hindi - står ingenjörerna Krispian Lawrence och Anirudh Sharma.

DalaDemokraten - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer..

ÖstersundsPosten - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer..

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 14 kl. 17:43

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer. Bakom skorna "LeChal" — som betyder "ta mig med" på hindi — står ingenjörerna Krispian Lawrence och Anirudh Sharma..

Metro - 31 aug 14 kl. 17:42

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för....

SvD - 31 aug 14 kl. 17:41

Smarta skor ska visa vägen

Ett indiskt IT-företag planerar att snart börja sälja ett par smarta skor som utöver skydd för fotsulorna och moderiktighet erbjuder sina bärare hjälp att hitta rätt. Skorna använder sig nämligen av GPS-teknik och pekar dig i rätt riktning med hjälp av vibrationer..

Skånskan - 04 maj 16 kl. 14:00

Vill visa vägen i kampen mot mob­bningen

Malmö MAL­MÖ
Bäc­ka­gårds­sko­lan vill visa vägen i kampen mot mob­bning.
Un­der den år­liga ak­ti­vi­tets­dagen blandas elever mel­lan års­kurs 6-9 i olika öv­ningar och syf­tet är att hitta ge­men­skapen. Sko­lan började med ak­ti­vi­tets­dagen för ett år se­dan och bland eleverna mär­ks det re­dan en tyd­lig för­ändring.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 20:55

Berget vill visa vägen

Malmö Malmö FF:s samtliga fem förluster den här säsongen har kommit mot lag på Allsvenskans nedre halva.
På onsdagen väntar ett nedflyttningsklart Falkenberg på bortaplan.Tre avstängda och Magnus Wolff Eikrem åter på skadelistan.

SmålandsPosten - 02 okt 14 kl. 15:05

Nominerade till Visa vägen-priset

Två livsmedelsbutiker och en anställd på Försäkringskassan har nominerats till priset i Kronoberg. Priset har delats ut sedan 2008. Det går till de som allra mest jobbat för att öppna arbetsmarknaden för människor med funktionsnedsättning och delas ut av Samhall AB.

Nya Wermlands Tidningen - 09 okt 12 kl. 08:16

Värmländska bidrag till Visa vägen-pris

Karlstads stift och Carlstad CCC är Värmlands bidrag till den nationella tävlingen Visa vägen..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Palestinsk fiskare sköts ihjäl

En palestinsk man dödades när israelisk militär besköt en fiskebåt från Gazaremsan. Den israeliska militärens talesperson sade att båten avvikit från den angivna fiskezonen i norra Gazaremsan. Marinen uppmanade båten att stanna och sköt därefter varningsskott innan besättningen besköts, enligt uttalandet.

BT - 1 timme sedan

Två terrorattacker avvärjda i Frankrike i år

Fransk polis och säkerhetstjänst har avvärjt två planerade terrordåd hittills i år, säger den franske inrikesministern Gerard Collomb. I det ena fallet greps en man i januari, misstänkt för att ha planerat en attack mot en "stor idrottsanläggning".(TT).

BT - 4 timmar sedan

Lejoninna med man förbluffar i USA

Den 18-åriga lejoninnan Bridget har fått såväl veterinärer som besökare på Oklahoma City Zoo i USA att klia sig i huvudet. Detta eftersom en man håller på att växa ut runt hennes nacke och huvud. Bridgets nya hårväxt började märktes i slutet av fjolåret och nu pågår flera olika undersökningar av lejondamen.

BT - 5 timmar sedan

Hunger och sömnlösa nätter i östra Ghouta

Den ene sover knappt om nätterna. Den andre har tvingats dra fram skadade ur rasmassorna efter ännu en bomb. Två boende i östra Ghouta vittnar om det svåra livet under krig och belägring.

BT - 5 timmar sedan

Syrisk kurdledare gripen i Prag

Saleh Muslim, ledare inom den kurdiska YPG-gerillans politiska gren PYD, har gripits i Tjeckiens huvudstad Prag, enligt koalitionen TEV-DEM, som styr delar av norra Syrien. PYD är det största partiet i koalitionen. Gripandet ska ha skett på Turkiets begäran.

BT - 6 timmar sedan

Heliga gravens kyrka stängd

Kristna ledare vidtog på söndagen den ovanliga åtgärden att stänga Heliga gravens kyrka i Jerusalem. Detta i protest mot nya israeliska skatteregler och en föreslagen fastighetslag. Kyrkan, även kallad Uppenbarelsekyrkan, anses vara en av de viktigaste helgedomarna inom kristendomen.

BT - 7 timmar sedan

Blodbrist på norska sjukhus

Flera sjukhus i Norge larmar om akut blodbrist. Både på Ullevåls sjukhus i Oslo och på Drammens sjukhus i staden med samma namn sinar blodbankerna, rapporterar Drammens Tidende. - Nu har vi bara hälften av vad vi behöver ha i lager.

BT - 7 timmar sedan

Expert: Syrien utnyttjar vapenvilans undantag

Morgonen efter att FN:s säkerhetsråd antog en historisk resolution om vapenvila "utan dröjsmål" i Syrien kommer uppgifter om nya flygräder mot östra Ghouta. - Inget kan stoppa ryssarna eller Syrien i deras attacker, konstaterar Jan Hallenberg, forskningsledare vid Utrikespolitiska institutet.(TT).

BT - 9 timmar sedan

Trump avfärdar och kritiserar ryss-pm

"Ingenting". I ett samtal med tv-kanalen Fox News avfärdar USA:s president Donald Trump det pm om de pågående Rysslandsutredningarna som Demokraterna offentliggjort. Promemorian, som såg dagens ljus under natten till lördagen svensk tid, är ett svar på Republikanernas pm.

BT - 9 timmar sedan

Protester väntas i Kinshasa - trots förbud

Demonstranter väntas i dag inta gatorna i Kongo-Kinshasas huvudstad Kinshasa för att protestera mot president Joseph Kabila, som klamrar sig fast vid makten. Tidigare demonstrationer i december och januari har slagits ned brutalt av polis.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.