Nyteknik > Teknik

Tuesday, 19 February, 07:26

Nyteknik - 26 aug 14 kl. 16:20

Sverige nära avtal om framtida NatostödI nästa vecka håller Nato ett toppmöte i Wales. Samtidigt är regeringen nära att godkänna ett avtal som fördjupar samarbetet med försvarsalliansen. Överenskommelsen innebär att Sverige kan komma att stå värd för militära insatser från Natoländer på svensk mark..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Natostöd, Nato, Wales, Sverige, Natoländer

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, nära, avtalom , framtida, Natostöd
DI - 19 okt 15 kl. 21:11

Sverige i nytt avtal med Saudiarabien

Vårens diplomatiska kris med Saudiarabien innebar ett tvärstopp för många svenska företag. Men nu är jakten på saudiska oljemiljarder desto intensivare. På måndagen undertecknade den saudiska finansministern Ibrahim Al-Assaf och näringsminister Mikael Damberg ett nytt avtal..

SR - 09 sep 15 kl. 11:27

Sverige vill ha avtal med Bulgarien

Det är en ohållbar situation att bulgariska medborgare tigger ihop sitt uppehälle i Sverige menar Åsa Regnér som är minister med ansvar för utsatta EU-medborgare. I dag träffar hon Bulgariens socialminister Ivailo Kalfi..

Realtid - 19 dec 16 kl. 00:00

Sverige ingår avtal om filialer

Danmark, Finland, Norge och Sverige har tagit fram två separata samförståndsavtal som syftar till att underlätta samarbetet gällande banker som bedriver gränsöverskridande verksamhet genom betydande filialer..

Nyan - 13 maj 16 kl. 13:21

Nytt avtal om Hyperloop

Åländska FS Links och KPMG Sverige har tecknat avtal om samarbete kring Hyperloop.

Och i USA har den första testkörningen genomförts.  Här kan du se ett webbklipp och bilder från testet!

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Avtal saknas i jakten på smitare

I jakten på gömda förmögenheter i skatteparadis fattas det fortfarande fyra länder för Sverige att sluta avtal med, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Sverige har hittills skrivit avtal med ett 40-tal länder om att få information om till exempel bankkonton. De fyra viktiga skatteparadisen som återstår för att täppa till hålen är Hongkong, Panama, Dubai och Qatar.

BT - 08 okt 12 kl. 07:22

Avtal saknas i jakten på smitare

I jakten på gömda förmögenheter i skatteparadis fattas det fortfarande fyra länder för Sverige att sluta avtal med, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Sverige har hittills skrivit avtal med ett 40-tal länder om att få information om till exempel bankkonton. De fyra viktiga skatteparadisen som återstår för att täppa till hålen är Hongkong, Panama, Dubai och Qatar.

Alliansfritt Sverige - 10 maj 14 kl. 16:01

Kent Persson vill ha rätt till heltid – men inte i lag, och inte i avtal

Kent Persson, mannen som röstade mot rätt till heltid när han själv ansvarade för kommunpolitiken i Örebro, älskar rätten till heltid. Antingen sker det genom lag, eller genom att parterna – arbetsgivarna och facken – bestämmer det i sina kollektivavtal. När Håkan Juholt föreslog att rätt till heltid skulle bli lag svarade Persson så här: Så sent som i oktober sade Håkan Juholt att den första proposition en nyvald S-regering lägger år 2014 är en lagstadgad rätt till heltid.

Newsmill - 01 feb 11 kl. 13:31

Fattig-Sverige riskerar bli grogrund för politisk extremism

220 000 fattiga barn i Sverige. Blir de en framtida rekryteringsgrund för extrema politiska rörelser? Det är den draksådd som politikerna nu sår i vår svenska mylla.

DI - 14 sep 17 kl. 05:14

Professor: Nordeas flytt kan vara bra för Sverige

Nordeas flytt av sitt huvudsäte från Stockholm till Helsingfors kan långsiktigt visa sig vara bra för Sverige. Vid en eventuell framtida finansiell kris hade finansmarknaden tvivlat på den svenska statens finansiella förmåga att kunna stödja landets finanssektor. Det inte minst efter att Nordea genomfört sin "filialisering"..

SvD - 23 mar 12 kl. 19:23

Sverige fryser allt bistånd till Mali

?Ett land Sverige har långsiktigt avtal med.?.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Huaweichefen: USA kan inte krossa oss

Huaweis grundare Ren Zhengfei avfärdar trycket från USA i en intervju med brittiska BBC..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Så ser EU:s nya utsläppskrav för lastbilar ut

Efter tuffa förhandlingar har EU:s lagstiftare för första gången enats om vilka utsläppskrav som ska gälla för tunga fordon..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Socialministern om vårdläckan: ”Det är givetvis fullständigt oacceptabelt”

Socialminister Lena Hallengren reagerar nu på att inspelade patientsamtal från 1177 Vårdguiden låg tillgängliga på nätet..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Dispens för bekämpningsmedel får kritik

Kemikalieinspektionens beslut att ge dispens för användning av ett förbjudet insektsbekämpningsmedel har väckt protester från flera håll..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Forskare: Det är Youtubes fel att plattjordarna blir fler

Plattjordarna blir allt fler och Youtube bär skulden. Det anser forskare som djupintervjuat personer som är övertygade om att jorden är platt..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Mängder av vårdsamtal oskyddade på nätet

Inspelningar från miljontals samtal till 1177 Vårdguiden har legat helt öppet som ljudfiler på en oskyddad webbserver, rapporterar Computer Sweden..

Nyteknik - 16 timmar sedan

”Lappa ihop Europas järnvägssystem”

DEBATT. Inför europeisk flyg- och koldioxidskatt samt en plastavgift. Med ökade miljöskatter kan vi lappa ihop Europas snåriga järnvägssystem samt investera i klimatvänligare flygplan och bränslen, skriver Said Abdu (L) toppnamn till Europaparlamentet..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Unibap utvecklar 5g-förberedd demo för smarta fabriker

Uppsalabaserade ai-utvecklaren Unibap bygger 5G-förberedd demoanläggning som ska hjälpa smarta fabriker att ta nästa steg..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Soldriva yachten klarar flera veckor till sjöss

Australiensaren tror att många kommer överge seglet för hans soldrivna katamaraner. Under loppet av en dag kan båtens tak leverera 60 kWh, och kraften från solpanelerna räcker för att Silent 55 ska hålla 5-6 knop..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Idéer och innovationer i teknikens framkant

Är du ingenjör och gillar ny teknik? Var med och forma framtidens samhälle. På Patent- och registreringsverket, PRV, är uppdraget att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.