Nerikes Allehanda > Opinion

Saturday, 22 February, 04:40

Nerikes Allehanda - 26 aug 14 kl. 16:25

Omsorgen måste alltid gå före vinstuttag till aktiebolagÖrebro har flyttat fram sina positioner. Vi har en kommun som växer och som människor flyttar till. Nya företag etableras, nya arbetstillfällen skapas av och för örebroarna. Nya bostäder byggs för fullt. Vi står på en stabil grund när vi ska stärka Örebro.
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Örebro, Socialdemokraterna, Jobb, Svensk, Skola, Välfärd, Klimat, Sveriges, Örebros, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omsorgenmåste , alltid, , före, vinstuttagtill , aktiebolag
SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 15:05

?Svårt att mäta kvaliteten i omsorgen?

Varför är det okej att tjäna pengar på medicinen men inte på själva omsorgen? Helena Ilbratt tycker att debatten om vinster i välfärden är märklig. Hon är chef på Evelid som drivs av Vardaga, Sveriges största privata koncern inom äldreomsorgen.

Newsmill - 17 feb 13 kl. 15:54

För maktapparaten katolska kyrkan står omsorgen om makten högst

http://www.newsmill.se/trackback/49235Den katolska kyrkan präglas av en människosyn där omsorgen om kyrkans egen maktposition och kyrkans obefläckade anseende alltid har gått före omsorgen om enskilda människor.

Alliansfritt Sverige - 02 jan 13 kl. 15:39

?Bilden av problemen i äldreomsorgen stämmer inte alltid?

VANVÅRD. Nu har det drygt gått ett år sen Caremaskandalerna briserade. Moderaterna anser att de har gjort allt man kan göra för att bättra på kvaliteten och undvika nya skandaler inom äldrevården.

Kristianstadsbladet - 27 mar 14 kl. 06:32

Kvalitén på omsorgen ska avgöra

Replik på Nicklas Martinsson, ”Bra med alternativ”, 19/3.
Driver man företag inom vård är det enligt Martinsson så att pengarna hamnar i skatteparadis. Du förespråkar kollektiv bestraffning, om någon missköter sig ska alla straffas.

BT - 17 jan 15 kl. 08:48

Omsorgen utvecklas med kultur

Personalen på Hagens äldreboende i Herrljunga ska utveckla sitt arbete. Medlet är att ta in en konstnär i verksamheten. I går gjorde Erik Lundin från projektet Horisont sin första dag på Hagen.

Barometern - 12 sep 14 kl. 08:20

Förslag om traineeplatser i omsorgen är förödande

Jag vänder mig mot Socialdemokraternas förslag om traineeplatser i äldreomsorgen.
Det är ett ytterst skamligt förslag och förolämpande för den personal som nu bär upp omsorgen. Visst behövs fler händer i omsorgen, men?

Västerbottens Folkblad - 14 maj 17 kl. 07:00

Kartläggning: Akut brist på vikarier inom omsorgen

Sommaren närmar sig med stormsteg och länets äldre ska vårdas av vikarier. Men bristen på personal inom omsorgen blir allt värre, visar Folkbladets kartläggning. Är du i behov av ett jobb i sommar?

BT - 31 maj 12 kl. 00:30

Omsorgen kan lära av industrin

Att påvisa att två alternativ är jämbördiga, att det inte finns några uppenbara skillnader, framkallar sällan de stora rubrikerna. Sannolikheten för att slutsatserna i Socialstyrelsens rapport ?Kommunal eller enskild regi, spelar det någon roll?

BT - 24 jul 12 kl. 08:14

Borås betalar mest för äldre- omsorgen i Sjuhärad

Bollebygd betalar minst bland Sjuhäradskommunerna för sin äldreomsorg. Borås betalar mest, nästan 12 000 kronor mer per invånare över 65 år. ?

SmålandsPosten - 29 okt 13 kl. 00:30

Den som lägger mest inte alltid bäst

Att en kommun lägger mycket pengar på äldrevård betyder inte att kvaliteten är högre. Mest pengar av alla landets kommuner lägger Sundbyberg, men när de äldre själva betygsätter omsorgen hamnar samma kommun i bottenligan. Socialstyrelsens sammanställning bryter med föreställningen att en god välfärd också är en dyr välfärd.

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 05:05

Det går inte att helt backa ut ur världen

Donald Trump har otur när han blandar sig i utrikespolitik och detta märktes senast när han bestämde sig för att flytta USA:s ambassad till Jerusalem. Men att främst tillfredsställa inhemska intres....

Nerikes Allehanda - 14 dec 17 kl. 14:51

Vad hände med de vuxna Kristersson?

Det är ofta roligt med satir och speciellt om den är riktigt dräpande. Men då ingår vetskapen om att det är just satir och vem som är avsändaren. Det är därför moderatpolitikern Fredrik Röjds Face....

Nerikes Allehanda - 14 dec 17 kl. 05:00

Nordirland räddar brittisk marknad för Kopparberg

Striden mellan republikaner och unionister på Nordirland kan bli den faktor som räddar exporten av cider från Kopparberg till Storbritannien..

Nerikes Allehanda - 13 dec 17 kl. 14:31

Stora frågor på fullmäktige i Örebro: Julfika eller Luciatåg?

Så har årets "julstorm" klarats av. Det blir lite olika varje år. Något år spreds ryktet att EU skulle förbjuda glögg.

Nerikes Allehanda - 13 dec 17 kl. 05:00

Gärna kunskap - men valuta för pengarna

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s) tar sitt uppdrag på allvar. För som minister bör du kunna engelska och det handlar inte om att överleva på semestern utan om avancerade språkkunskaper. Du sk....

Nerikes Allehanda - 11 dec 17 kl. 12:58

Du måste reagera mot glåporden på bussen!

Ett brandattentat mot judiska församlingen i Göteborg. En talare vid en demonstration som talar om att skjuta judar. Sedan länge finns en utbredd antisemitism i Malmö.

Nerikes Allehanda - 11 dec 17 kl. 05:00

Sveriges säkerhet kräver kärnvapen

Sverige skyddas av Natos kärnvapen. Det ska vi tänka på innan vi okritiskt hyllar att Nobels fredspris gick till en organisation som verkar för ratificering av ett avtal om förbud mot kärnvapen..

Nerikes Allehanda - 10 dec 17 kl. 05:00

Bekämpa sexhandeln – lagstifta inte i utlandet

Det finns goda skäl att – som regeringen – vilja kriminalisera sexköp i utlandet. Enligt FN är ungefär fyra miljoner människor drabbade av sexuell människohandel och då främst kvinnor och barn. Nä....

Nerikes Allehanda - 08 dec 17 kl. 10:17

Britter i Örebro kan andas ut – men inte Kopparbergs bryggeri

Brittiska medborgare som bor i Örebro, Stockholm, Sundsvall och Falun kan andas ut. Och samma med örebroare som bor i London. Deras rättigheter kommer att regleras på ett rimligt sätt, när Storbritannien lämnar EU..

Nerikes Allehanda - 08 dec 17 kl. 05:00

Patriotrobotar till Rinkeby?

Åklagaren Lise Tamms uttalande i Sveriges radio om att "Rinkeby är nästan som en krigszon" är inte bara dumt. Det är jubelidiotiskt!.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.