Nerikes Allehanda > Nyheter

Friday, 23 August, 04:13

Nerikes Allehanda - 14 aug 14 kl. 08:28

Regn fick allsång att flytta inPå grund av det ostadiga vädret hölls gårdagens Allsång på Bryggeriet inomhus. Under träbalkarna på andra våningen, mitt bland all konst, i den gamla bryggeribyggnaden samlades således publiken för att sjunga med till allt från Bellman till Gärdestad..
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Allsång, Bryggeriet, Bellman, Gärdestad

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regnfick , allsångatt , flyttain
Barometern - 19 jun 16 kl. 22:00

Regn fick allsång att flytta in

Lördagens allsång i folketshusparken i Emmaboda fick flytta in i värmen. Orsaken var det ostadiga vädret. Odd Hagel fick tillsammans med bland annat Lindås skolkör och Lennart Palm publiken att slå klackarna i taket..

Sydsvenskan - 11 feb 16 kl. 04:00

Regn och blåst i ur och skur och två tollar hög

FRÅGA: Mitt barnbarn går i en ur-och-skurförskola, och jag undrar nu över vad det är för ett "ur" i ordet.PoffeSVAR:Ur hör ihop med verbet yra och betyder 'snöyra, stark blåst (med snö eller regn)', och skur är 'kortvarigt regn; hagelby'. Ur används numera bara i den rimmande förbindelsen i ur och skur som innebär 'i allt slags (dåligt) väder' och 'under alla förhållanden, i alla lägen'.

Uppsalanyheter.se - 05 jul 15 kl. 02:11

ABBA-allsången fyllde Parksnäckan

Som avslut på en härlig sommardag är det allsång på Parksnäckan. Allsångsledare är vår älskade Anna-Karin "Ako" Nytell Oldeberg. Hon är som vanligt sprudlande glad och delar friskt ut leenden, silverstjärnor, hopprep och tennisracket.

Cornucopia - 07 jul 15 kl. 07:55

Gästinlägg: Riksbankens QE gör det dyrare för folk att lösa lån eller flytta

Riksbankens QE-program sänker de långa räntorna, vilket gör att ränteskillnadsersättningen stiger för den som t ex via skilsmässa eller flytt på grund av nytt jobb måste betala mer ersättning till banken som kompensation för att lösa bundna lån i förtid. Detta trots att bankerna kan tjäna stora belopp på värdestegringarna på obligationerna. Nedanstående är ett gästinlägg från läsaren Anders Svensson, med konkreta exempel:

QE gör det dyrare att lösa bundna lån

Bankerna använder bolånen som säkerhet för sin upplåning (de emitterar säkerställda obligationer som finansiering för bolånet) och dessa obligationer kan handlas med god likviditet på marknaden.

YLE - 30 jan 14 kl. 04:27

Lojoföräldrar: "Flytta inte våra barn!"

Det finns planer på att flytta de svenskspråkiga barnen som går i klass 5 och 6 till högstadiet i Virkby, Källhagens skola. Orsaken är utrymmesbrist - men inte i skolorna - utan på dagis. Tanken är att skolbarnen skulle flytta ut för att ge utrymme åt dagisbarn.

BT - 12 aug 14 kl. 16:41

Boende i brandområde får flytta hem

Evakuerade i den nordöstra delen av det tidigare branddrabbade området i Västmanland får nu komma hem. Det nya undantaget för boende kom efter morgonens stabsmöte. Sammanlagt handlar det om uppskattningsvis cirka 100 personer som får flytta tillbaka.

Skånskan - 21 maj 17 kl. 11:00

Little Gerhard toppnamn på sommarens allsång

höör Till slut lyckades allsångsledaren Åke Hjerpe locka till sig sin ungdomsidol. Den 13 juli besöker Little Gerhard Berggrenska gården för första gången.
– Det finns inte många artister kvar i den genre som han verkade i, säger en jublande glad Åke Hjerpe som dessutom är friskförklarad.

Kristianstadsbladet - 21 jan 12 kl. 09:45

"Jag ska flytta till Grekland"

Foto: Tommy Svensson
Svenska klubbar som Halmstad och Mjällby behöver inte göra sig besvär.
Ovesholmskillen Mikael Nilsson, 33, är sedan 2009 proffs i danska Bröndby. Men till sommaren går kontraktet ut ?

HBL - 24 dec 13 kl. 11:27

Julfreden utlystes i regn

Väglaget är bra i hela landet. Storbritannien, Frankrike och Norge har drabbats hårt av stormar.Julfreden har utlysts vid Gamla Stortorget i Åbo.

Skånskan - 12 jul 16 kl. 06:19

Tidvis regn och risk för åska

LOKALT
Monika blev svårt sjuk av sin Ebo-lägenhet
ESLÖV Efter att hennes Ebo-lägenhet renoverats började Monica Ottosson få hälsoproblem. Provtagningar har visat att en numera förbjuden form av flytspackel finns i golven. Ebo ville inte ”oroa i onödan” – informerar hyresgästerna först sedan tidningen ringt
ESLÖV I nästan en månad dröjde Ebo med att informera andra hyresgäster i området om att problemspacklet upptäckts i en lägenhet.

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:56

Netto får återkalla lamphållare – kan ge elchock

Det handlar om en lampa med inbyggd sensor som butikskedjan Netto måste återkalla..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: Man i 65-årsåldern omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man i 65-årsåldern omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Idol-Chris resa – från byn Hägernäs till Globen: "Han älskade att bada – det är ju så nära till sjön"

Från att spela piano för släkten på julafton till att fylla Globen på bästa sändningstid. NA har besökt den lilla byn Hägernäs utanför Lindesberg, där Idol-vinnaren Chris Kläfford växte upp. Hör fa....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Så lyser du upp i vintermörkret

Att lägga belysning på sin husfasad kan vara fint, inte minst så här i juletid. Micael Johansson är ljusdesigner och har en rad tips till dig som vill lysa upp huset, tillfälligt eller mer varakti....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: En person omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:00

TV: Ukulelegänget i Fjugesta släpper en skiva

12 låtar på en cd finns numera att lyssna på om man vill ha musik som gör en på gott humör. Det är både sång och ukulele som gäller för gänget som träffas varje vecka. Under snart sex år har Ukul....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:36

Kritik från kommunen angående Trafikverkets hantering av planer för riksväg 51

Även Kumla kommun kritiserar nu hur Trafikverket skött processen kring den planerade ombyggnationen av riksväg 51..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:38

Här är byggnaderna som kan vinna Örebro kommuns Byggnadspris

Ett parkeringshus, ett studentboende, ett vårdboende och ett 30-talshus. Här är de nominerade byggnaderna till kommunens Byggnadspris. Nästa torsdag presenteras en vinnare..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:50

Mats Nilsson vill ta över Open Art: "Jag tycker inte det blev så bra den här gången"

Tidigare konsthallschefen Mats Nilsson vill ta över Open Art. Han är beredd att tillsammans med två andra personer bilda ett bolag och driva konstprojektet istället för kommunen. – Jag känner oro inför framtiden, säger han och listar i en skrivelse upp problemen med Open Art som det fungerar i dag..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:30

Lärare aktiv på rasistisk sajt - okej så länge han delar skolans värdegrund på skoltid

Läraren på ett fristående gymnasium i Örebro är aktiv på sajten Nordisk alternativhöger. Han är dessutom styrelseledamot. Han medverkar i en pod där det uttrycks rasistiska, homofoba och kvinnoförnedrande åsikter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.