YA > Lokalt

Friday, 24 November, 21:15

Liknande nyheter

Taggar: Spjutfällorett , effektivt, vapenmot , råttorna
YA - 14 okt 14 kl. 06:30

Moderna råttfällor bekämpar i avloppen

Foto: Ulrika Wangel
Tidigare var gift den enda metoden mot råttor i Tomelillas avlopp. Nu gör också ett dussin datoriserade spjutfällor sitt för att minska stammen av de impopulära gnagarna.
Mat, skydd och en lagom temperatur är vad en råtta behöver.

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

TV: Nu står granen grön och grann på torget

Julen står för dörren och många erbjuder sig att skänka sin gran till kommunen, men få håller måttet. Tidigt på fredagsmorgonen lyftes dock en ståtlig elvametersgran på plats på torget..

YA - 21 timmar sedan

Stickar för att överleva: "Har det väldigt dåligt"

Sedan i söndags sitter Valentina Vasile utanför Coop i Skurup och säljer strumpor och mössor som hon har stickat själv. Pengarna hon får in är helt nödvändiga för familjens överlevnad hemma i Targu Jiu i södra Rumänien..

YA - 21 timmar sedan

Skånetrafiken vägrade tro att Bösarp existerar

Inger Andersson i Skurup hade det minst sagt besvärligt när hon anlitade färdtjänst för en resa till Bösarp utanför Trelleborg. Orten finns inte, löd beskedet..

YA - Igår: 10:39

Buskörare mejade ner staket

Företaget fick 10 meter staket förstört..

YA - Igår: 10:21

24-åring körde rattfull och utan körkort

På onsdagskvällen stoppades en 24-åring i en poliskontroll. Mannen körde både onykter och utan körkort..

YA - Igår: 00:01

Slimminges talanger laddar inför showen

För första gången bjuder de båda fritidsgrupperna på Slimminge byskola in släkt och vänner till talangshow. På onsdageftermiddagen var det genrep..

YA - Igår: 00:01

Politikerna vill ha mer inflytande

Även tillsättningen av en ny kanslichef i Skurup kan komma att ske politiskt. Politikerna vill utöka sitt inflytande. Önskemålet togs upp på kommunstyrelsens senaste möte..

YA - I förrgår: 00:01

Ny scen ger teatern nya möjligheter

Teater Komdra fick 80 000 kronor från Sparbanksmiljonen för att kunna investera i en ny scen. ”Den här scenen behövs verkligen” säger teaterns Göran Pettersson..

YA - I förrgår: 00:01

Böter för olaga hot och narkotikabrott

Två män från Skurup som stått åtalade för bland annat vapenbrott, innehav av knivar och olaga hot har nu fått sina domar. De frikänns från några åtalspunkter, döms för andra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.