Nyhetsverket > Nyheter

Tuesday, 25 June, 03:25

Nyhetsverket - 12 aug 14 kl. 20:05

Psykisk ohälsa kan lösas genom komplex problemlösning16 klienter i följd får ta del av lösningen genom en visuell överblick under en 3-dagars inlärningsprocess- för att nå bättre tillstånd för bl.a. alkoholproblem, narkotika/läkemedelsproblem, oro/nedstämdhet, ångest, fobier, panikångest, bipolaritet, tvångssyndrom, depression, suicidalt beteende i perioder.
Läs klienternas egna ord: http://psykologiskorientering.se/media/53d521058e37f.
Läs mer på Nyhetsverket

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Psykisk, ohälsakan , lösasgenom , komplex, problemlösning
BT - 22 apr 14 kl. 07:37

Barn med psykisk ohälsa i kläm

Barn och ungdomar med psykisk ohälsa hänvisas från och med årsskiftet till vårdcentralerna. Men nu slår skolläkare och distriktläkare larm: Närhälsan kan inte ta hand om barnen – och risken är att väntetiderna bara ökar. Sedan årsskiftet ska närhälsan, det som tidigare hette primärvården, vara första vårdinstans för all barnpsykiatri.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 09:22

Sprid inte fördomar om psykisk ohälsa

Foto: Ingvar Karmhed/TT
Replik till ledarskribentens Carolin Dahlmans ledare ”Var en vän, fika med Sven”, 30/9.
Kristianstadsbladets ledarskribenter är ofta på hugget att ifrågasätta andras allmänbildning och stämpla människor som okunniga. Då borde man som läsare kunna förvänta sig viss anständighet och kunskap hos ledarskribenter som ger sig in i olika ämnen.

DN - 11 jun 13 kl. 18:19

Psykisk ohälsa bland poliser

Poliser i yttre tjänst riskerar att drabbas av psykisk ohälsa på grund av en komplex arbetssituation. En tredjedel av kvinnorna och en fjärdedel av männen har tecken på emotionell utmattning, visar en avhandling från Umeå universitet baserad på 856 poliser från hela landet..

Västerbottens Folkblad - 11 jun 13 kl. 19:06

Poliser riskerar psykisk ohälsa

Poliser i yttre tjänst riskerar att drabbas av psykisk ohälsa på grund av en komplex arbetssituation. En tredjedel av kvinnorna och en fjärdedel av männen [...].

Sydsvenskan - 24 maj 15 kl. 05:51

Psykisk ohälsa vanligare i vården

Psykisk ohälsa som orsakats av stress är ett växande problem i sjukvården. Facket varnar för att arbetsmiljön på många håll är ohållbar, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.På psykiatriska kliniken vid Ersta sjukhus i Stockholm fördubblades antalet patienter som fick huvuddiagnosen utmattningssyndrom under perioden 2012—2013.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 15 kl. 05:51

Psykisk ohälsa vanligare i vården

Psykisk ohälsa som orsakats av stress är ett växande problem i sjukvården. Facket varnar för att arbetsmiljön på många håll är ohållbar, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.På psykiatriska kliniken vid Ersta sjukhus i Stockholm fördubblades antalet patienter som fick huvuddiagnosen utmattningssyndrom under perioden 2012—2013.

Skånskan - 22 okt 18 kl. 15:00

Psykiska ohälsa ökar globalt

Mår vi sämre psykiskt? Enligt en rapport som sammanställer forskningsläget från den medicinska tidskriften The Lancet har global psykisk hälsa försämrats kraftigt under de senaste 25 åren. Rapportens författare menar att det finns slutsatser om hur problemet kan lösas, det är åtgärder som saknas.

Sydsvenskan - 28 sep 14 kl. 05:30

Övertro på snabba lösningar inom psykiatrin

Tystnaden om psykisk ohälsa är äntligen på väg att brytas. Många berättar om allt från adhd till schizofreni. Jag tror att det finns en möjlighet i denna öppenhet, på sikt kan fördomar minska.

Barometern - 16 aug 14 kl. 09:44

Sveket mot människor

”Centralisering har blivit högsta mode med det vänsterpartistiska landstingsrådet Linda Fleetwood som ansvarig för psykiatrin. För personalen innebär det toppstyrning och en censurliknande tystnadskultur.” Cirka 30 procent av befolkningen kommer någon gång att drabbas av psykisk ohälsa.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Man lämnas väldigt ensam i sin ångest"

SVERIGE. "Har alltid fått höra nonchalanta uttryck som 'ryck upp dig' eller 'man väljer själv om man vill vara glad'". Så skriver en av alla personer som det senaste dygnet berättat om psykisk ohälsa under hashtaggen #minohälsa på Twitter.

Fler nyheter från Nyhetsverket

Nyhetsverket - 01 jan 18 kl. 22:41

Rekordmånga äldre – kan bli avgörande i valet

”En halv miljon fler 65-plussare får rösta i vale i år än i början av 2000-talet. Åldersklyftan mellan unga och gamla är rekordstor – och gynnar vissa partier och drabbar andra. – Vore jag partistrateg skulle jag bli vettskrämd, säger Seniorsossarnas Inger Segelström.

Nyhetsverket - 01 jan 18 kl. 11:18

Viktiga nyårslöften om bättre sjukvård?

”Digitalt löfte: Få svar inom 24 timmar MÅNDAG 1 JANUARI 2018 Stockholm är först ut med en digital vårdgaranti. Inom ett dygn ska du få kontakt med vården via mina vårdkontakter. Nästa år introduceras även primärvårdsappen där du väljer om du vill videomöta, chatta ­eller träffa läkaren fysiskt.

Nyhetsverket - 30 dec 17 kl. 23:30

Dags för återkomst till Svenska kyrkan?

Sverige är paradoxernas land – självbilden som mänsklighetens moderna föredöme paras med det obligatoriska antagandet att allt går åt helvete. I samhällsdebatten misstänkliggörs goda avsikter allt oftare. Mer än någonsin behövs nu berättelserna om rätt och fel, svart och vitt, upp och ner, skriver Niklas Ekdal..

Nyhetsverket - 23 dec 17 kl. 21:46

Julhälsning från Jonas Sjöstedt.

Hej, Det går en vänstervåg över världen. Bernie Sanders i USA. Jeremy Corbyn i Storbritannien.

Nyhetsverket - 17 dec 17 kl. 11:30

Back to basics!

Rätt mängd kost och motion ger rätt BMI med minskad stress och regelbundna vanor. Back to basics!.

Nyhetsverket - 13 dec 17 kl. 16:08

DIF fortfarande med i toppen

[b] I helgen spelades den sista omgången i SHL innan det drygt veckolånga uppehållet på grund av Channel One Cup som spelas i den ryska huvudstaden Moskva och den tjeckiska huvudstaden Prag. Då de flesta lagen i SHL spelat 26 matcher eller mer vid det här laget innebär också detta att det är halvtid i årets säsong av SHL. [/b] [b]Växjö Lakers firar jul i serieledning[/b] Inte helt oväntat leds SHL av det förväntade topplaget Växjö Lakers, som är på god väg att ta hem grundserien, vilket man ....

Nyhetsverket - 12 dec 17 kl. 15:48

400 000 äldre lever i digitalt utanförskap.

För den som står utanför e-tillvaron blir livet både dyrare och besvärligare. När myndigheter och förvaltningar skickar e-post i stället för brev måste samhället också ansvara för att alla kan ta emot mejl, skriver Jöran Rubensson, tidigare ordförande för Sveriges pensionärers riksförbund, SPRF. Källa: https://www.

Nyhetsverket - 12 dec 17 kl. 01:16

Intresserad av Nyhetsverkets medborgarejournalistik?

Tipsa gärna om Du vet någon som vill driva www.nyhetsverket.se som ska läggas ned, men ägaren undrar om jag kan tipsa om någon som kan ta över sajten..

Nyhetsverket - 09 dec 17 kl. 13:28

Röstfördelning för Österåkers pastorat 2009-2017.

Nomineringsgruppen Arbetarepartiet - Socialdemokraterna (S) fick 2017, 1076 röster och 10 mandat i kyrkofullmäktige mot 665 röster och 11 mandat, 2013 samt 559 röster och 8 mandat, 2009. Borgerligt alternativ (Borg A) fick 2017, 573 röster och 6 mandat mot 498 röster och 8 mandat, 2013 samt 629 röster och 9 mandat, 2009. Futurum Framtidens kyrka i Österåker-Östra Ryds församling fick 2013, 208 röster och 4 mandat.

Nyhetsverket - 08 dec 17 kl. 23:47

Berganatta 2017

White Friday - Berganatta är tillbaka! *Fina erbjudande i butikerna hela dagen. *Gospel med Gladys Pilar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.