HBL > Svenskfinland

Saturday, 19 January, 04:53

HBL - 09 aug 14 kl. 07:36

Kofverhag gård slukar allt merUpprätthållandet av Kofverhag gård blir allt viktigare förv Nymanska stiftelserna. Herrgården som styrelseordförande R. Kenneth Wrede utnyttjar som sitt sommarviste slukade i fjol över 100 000 euro.Rubrik för denna artikel kunde lika väl vara "Favorit i repris". För elfte året i följd går HBL igenom bokslut och årsberättelse för de båda Nymanska stiftelserna.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Kofverhag, Nymanska, Wrede, ;favorit, HBL, Nylands, Hangö, Trygwe, Hjördis Nymans, nymans, ;under, De, Klevdal, Heikki Leisvuori, Leisvuori, Alf Tilgmanns, Hjördis, ;stiftelsen, Raseborgs, Tilgmann, ;hufvudstadsbladet, Bruun

Dela artikeln

103 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kofverhag, gård, slukarallt , mer
HBL - 04 aug 13 kl. 06:00

Omkostnader för tre miljoner euro

På elva år har de båda Nymanska stiftelserna delat ut sammanlagt 100?000 euro till allmännyttiga ändamål. Omkostnaderna överstiger tre miljoner euro.

YLE - 03 jun 17 kl. 15:47

Nymanska är ovanligt fall bland de penningstinna stiftelserna

Det är sällsynt att en stiftelse missköts, säger gode man Antti Hannula som har ett digert arbete med både de nymanska stiftelserna och Kofverhag gård i Hangö framför sig. Men då det går fel så tar det länge innan det går att ingripa. Stiftelser väcker både glädje och ilska.

YLE - 13 mar 17 kl. 15:19

Tingsrätten: Nymanska stiftelsen har ingen styrelse

Västra Nylands tingsrätt har i dag (13.3) avgjort att Trygwe och Hjördis Nymans stiftelse inte har en styrelse, trots att medlemmarna i den senaste styrelsen själva anser att styrelsen fortfarande finns. Patent- och registerstyrelsen (PRS) ingrep i stiftelsens verksamhet på grund av misstankar om grova brott mot stiftelselagen och i samband med detta förblev också styrelsefrågan oklar.

YLE - 15 mar 17 kl. 07:01

God man utsedd för Nymans stiftelser

Patent- och registerstyrelsen (PRS) meddelade imorse (15.3) att man nu utsett en god man för Hjördis och Trygwe Nymans stiftelser tills en ny styrelse har valts. Tingsrätten bekräftade nyligen att siftelsens styrelse inte mer finns trots att den själv anser motsatsen.

Fler nyheter från HBL

HBL - 08 apr 15 kl. 16:18

Ted Forsström lämnar morgonshow

Radioprofilen Ted Forsström har gjort sin sista sändning för Radio Extrems morgonprogram Succémorgon.Ted Forsström har varit programledare för Succémorgon i fyra år, men kommer nu att gå över till andra uppgifter, uppger Svenska Yle på sin webbplats. – Det här var min sista sändning i Succémorgon.

HBL - 02 apr 15 kl. 14:18

Historien ska synas i ortnamnen

Är det okej att uppmärksamma förbudstidens spritsmugglare med en egen väg? Vill någon på bo Kvillrarvägen? Varför översätts inte Rannikkotie till Kustvägen?

HBL - 31 mar 15 kl. 13:41

Studio HBL • Friman lovar författarna arbetsro

– Det har varit turbulent under senaste året men nu känns det stabilt igen, säger Anna Friman som nyligen tillträdde befattningen som litterär chef för Schildts & Söderströms förlag.  I backspegeln ligger höstens "kulturuppror" som spontant uppstod bland författare och intellektuella. Förlagets samarbetsförhandlingar sammanföll både tidsligt och tematiskt med omorganisationen och nedskärningarna på KSF Media / Hufvudstadsbladet, och skapade en bred oro för den finlandssvenska kulturens och journalistikens framtid.

HBL - 30 mar 15 kl. 23:50

Oväntat starkt behov av plan B

Också oroande framtidsfrågor behöver diskuteras. Det visar HSS Medias kandidattestfråga om behovet av plan B.De svenskösterbottniska tidningarna bjöd i söndags på intressanta uppgifter om inställningen till det som brukar kallas plan B.

HBL - 25 mar 15 kl. 14:26

Studio HBL • Hata eller älska serien Ferd’nand?

Karaktären Ferd’nand, en klumpig, mustachprydd Medelsvensson med hatt och rutiga byxor, skapades 1937 av dansken Henning Dahl Mikkelsen, mer känd under signaturen Mik. I Hufvudstadsbladet har serien publicerats sedan slutet av 1930-talet och blev småningom även en stor framgång globalt, framför allt på grund av att Ferd’nand sällan behöver några pratbubblor. HBL:s serieexpert Dan Kronqvist beskriver Ferd’nand som den där lustiga gubben som alltid är med på släktträffen.

HBL - 20 mar 15 kl. 08:14

Brist på psykologiska test anpassade för finlandssvenska barn

Det finns en brist på psykologiska test anpassade för finlandssvenska barn i utvärderingen av inlärningssvårigheter, säger Kulturfonden.I utvärderingen av inlärningssvårigheter används ofta psykologiska test, men eftersom de svenskspråkiga barnen i Finland utgör en så liten grupp har specifika test för finlandssvenska barn inte utvecklats. Därför har man använt rikssvenska test och finskspråkiga test som översatts.

HBL - 20 mar 15 kl. 12:51

Gusis val 3 • Kalle Calle

Det är en överraskande torr och saklig SFP-ordförande som möter Kulturfondens trotjänare Gustaf "Gusi" Werner i den tredje delen av Christoffer Strandbergs sketchprogram Gusis val.  Att Gusi introducerar "försvarsminister Haglund" med en pikande referens till popkulturen och dessutom inleder med att missta sig på ministerns ålder, bäddar inte för en alldeles smidig valintervju.  Strandberg är åter i toppform som både Gusi och Calle  – "Jag heter Carl" – och Studio HBL:s tittare kan därutöver glädja sig åt hela fem återstående avsnitt av programmet inför riksdagsvalet!

HBL - 14 mar 15 kl. 05:39

Hotade biämnen fick lärarstuderande att slå larm

Åbo Akademis fakultetsråds beslut att inte erbjuda vissa biämnen vid lärarutbildningen i Vasa nästa läsår väckte ramaskri bland studerande. Resultat: Fler biämnen erbjuds i alla fall.Anna Nylund, tredje årets klasslärarstuderande vid Åbo Akademi i Vasa, blev upprörd när hon förra veckan fick beskedet att biologi inte erbjuds som biämne nästa läsår heller.

HBL - 14 mar 15 kl. 08:11

"Maffia styr våra tidningar"

Kurirens Frejvid Weegar kallar våra tidningsägare för en "maffia som bara tänker på pengar".Ett par dagar innan intervjun har Frejvid Weegar, 84 år och ensam ägare till 55-åriga Kuriren, tagit del av Vasabladets ledarskribent Viveca Dahls debattartikel om Harry Schaumans Stiftelse (VBL, 3.3).

HBL - 13 mar 15 kl. 04:08

Svenskfinland fostrar proffsförare

Närpesbon Kristian Holmlund längtar efter att få "sitta bakom ratten om dagarna". Målet är nära. Om ett par månader utexamineras han från logistiklinjen vid Yrkesakademin i Österbotten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.