Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 26 May, 18:11

Cornucopia - 05 aug 14 kl. 10:30

(mp) vill dra politiska poäng av tragisk skogsbrandDen omfattande skogsbranden i Västmanland har nu kostat människoliv och drivit folk från hus och hem. Då kallar Miljöpartiet till presskonferens i syfte att dra politiska poäng på dödsfall och familjetragedier.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Västmanland, Miljöpartiet, Åsa Romson, Per Bolund, Västmanlands, Miljöpartiets, Sverige, Miljöpartiets Åsa Romson, Blackhawk, EU, Irak, ISIS, Ryssland, Kaliningrad, Kaliningradenklaven, Italien, Iskanderporté, Norberg, Norbergs

Dela artikeln

2058 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mp vill dra, politiska, poängav , tragisk, skogsbrand
BT - 18 nov 13 kl. 13:34

Så kan Södra torget avlastas

En tragisk olycka på Södra torget har nu åter väckt liv i debatten om trängselproblemen på Södra torget. Lennart Andreassons förslag är att flytta upp två av de mest trafikerade linjerna, 1 och 8, från Södra torget till nya hållplatser i korsningen Allégatan–Åsbogatan. När konsultbolaget Trivector redovisade sin undersökning om kollektivtrafiken i Borås, och planerna för den nya linjetrafik som infördes i augusti 2004, föreslog de Allégatan som en ny centralhållplats i centrum.

Skånskan - 29 sep 16 kl. 16:00

Förtrollande roman mot en tragisk fond

recension/litteratur BOK
Kruso
Författare: Lutz Seiler
Översatt av: Aimée Delblanc
Förlag: NorstedtsDen tyska författaren Lutz Seilers debutroman Kruso utspelas under sommaren och hösten 1989 i Östtyskland, i det som läsaren idag känner som en brytningstid för DDR. För romanens karaktärer är det dock ytterligare en sommar, nästan som alla andra. Handlingen är enkel.

Kristianstadsbladet - 11 maj 17 kl. 00:01

Märkligt dra in bidragen till kvinnojourer

Att antalet våldsutsatta kvinnor ökar i Östra Göinge kommun är en tragisk utveckling..

NSD - 14 nov 17 kl. 18:42

Dödsolyckan i Södra hamn: "Solen var bländande"

24-åringen körde drygt 30 knop, kraschade rakt in i den mötande båten – med en tragisk dödsolycka som följd..

Cornucopia - 11 dec 14 kl. 08:39

Gästinlägg: En politik för det goda livsflödet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat bloggkommentatorn Kuckeliku.

Den här texten utgör en fortsättning på det gästinlägg jag skrev här hos Cornucopia 2014-06-11, i vilket jag bland annat konstaterade att ett rikt och hållbart neuralt livsflöde är livets högsta/intrinsikala/finala goda och det som gör våra liv intressanta, roliga, angenäma, spännande och fascinerande.

Lycka

Jag kunde också sagt att lycka är ett behagligt neuralt flöde som måste vara rikt och hållbart för att vara det högsta mänskliga goda.

Skånskan - 14 nov 15 kl. 14:17

Vi är alla Paris

Opinion Frankrike och Paris har utsatts för två grymma islamistiska dåd på ett år. Paris är på många sätt Europas elfte september i omfattning och chockeffekt.
Sorgen, ilskan och skräcken är inte mätbar.

Sydsvenskan - 11 dec 11 kl. 06:30

Kejsarens nya kläder

Det finns ingen anledning att bli förvånad över att Anders Behring Breivik är psykiskt sjuk. Den norske författaren Erik Fosnes Hansen ser en uppdiktad regent på väg att möta sina likar.
Nästan alla verkade uppriktigt överraskade, nästan chockerade.

Sydsvenskan - 17 maj 14 kl. 05:30

Ljus där det var mörker

Wole Soyinka ifrågasatte i ”The Open Sore of A Continent”, 1996, om Nigeria fortfarande är en nation. Abacharegimens avrättning av författaren Ken Saro-Wiva och åtta andra ogoniledare fick Soyinka att kritiskt pröva om Nigeria uppfyllde kraven en statsbildning ska uppfylla för att kunna kallas en ”nation”.Soyinka är en av det nigerianska samhällets skarpaste kritiker, men även yngre författare som Ben Okri, Biyi Bandele-Thomas och Chimamanda Ngozi Adichie har skrivit romaner och skådespel där de kritiskt genomlyst Nigeria efter självständigheten.

BT - 17 jun 12 kl. 00:40

Politik som spel och yta

Den franska filmen Ministern skildrar ett politiskt klimat där den massmediala bilden av politikern är allt, politikens innehåll intet. Och makten ? vem har egentligen den?

Sydsvenskan - 18 aug 12 kl. 11:20

Pussy Riots ord ger konstnärer kraft

Den 21 februari 2012 gick tre medlemmar ur Pussy Riot in i Frälsarkatedralen i Moskva. Framme vid altaret knäböjde de och gjorde korstecken över bröstet. De började sjunga: om gayrättigheter och kyrkans hyllande av diktatorer.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Hur har det gått med mina återköp på aktiemarknaden?

Som tidigare redovisat har jag per månad börjat flytta in tio procentenheter av de tidigare likviderna på börsen igen för att , vilket alltså skett två gånger än så länge. Nedan följer en avstämning hur det gått mellan ett urval av olika drivorna av portföljer man har efter ett arbetsliv med sjuttioelva olika tjänstepensioner.
Tjuren och tjuren.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Under radarn: Gryende konflikt Kina - Indien - tusentals kinesiska soldater på indisk mark

I skuggan av coronakrisen pågår en gryende konflikt mellan Kina och Indien i Himalayas berg. Kina har flyttat in tusentals soldater på indisk mark och  grävt ner sig och Indien håller på att flytta hela brigader till området där det nu sker truppansamlingar av tiotusentals soldater och även tung utrustning som artilleri och pansarfordon.
Kinesiska konsulatet på Gui Minhais Torg i Göteborg.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Nej, det är inte Adlibris som tagit bort en kändis böcker

I sociala medier cirkulerar uppgifter att Sveriges största onlinebokhandel Adlibris skulle tagit bort en kändis böcker efter att denne gripits och erkänt ett brott, men har kvar Hitlers Mein Kampf. Men det är inte Adlibris som tagit bort böckerna, utan kändisens förlag. Bokhandeln kan förstås inte lista och sälja böcker som inte längre distribueras.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Börsrusning i Asien

Börserna rusar i de asiatiska tidszonerna under morgonen, trots endast måttliga uppgångar i USA under gårdagen och trots fortsatta rubriker om kallt krig mellan USA och Kina.Bullen.Australiens ASX 200 är i skrivande stund +2.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Ygeman: Inga problem att ha Huawei i svenska 5G-nät

IT-säkerhetsexperten Anders "kunde inte boka ett mötesrum" Ygeman (S), tillika regeringens energi- och digitaliseringsminister ser inga problem med att ha den kinesiska diktaturens bolag Huawei i svenska 5G-nät. Detta enligt en artikel från TT.
Anders Ygeman (S)En hårdare lagstiftning där aktörer som innebär säkerhetsrisker ska stoppas gäller sedan årsskiftet, men enligt Anders Ygeman (S) innebär detta inte att Huawei inte skulle vara välkommen i svenska mobilnät.

Cornucopia - Igår: 16:39

Redovisningsavdelning Marviken: "Överraskande, egensinnigt och lyckat [...] smått genialiskt"

"Och det är upplagt för en actionthriller av den högre skolan." - Samuel Karlsson, decklarlogg.wordpress.

Cornucopia - Igår: 12:19

Sveriges ekonomi gynnas av stängda gränser om semesterkassan stannar i Sverige

Sveriges ekonomi gynnas om gränserna förblir stängda för personresor. Sverige har nämligen normalt en negativ tjänstehandelsbalans när det gäller resor - både privat och affärsresor - det vill säga att svenskarnas konsumtion av resetjänster utomlands är större än besökares konsumtion av de samma inom Sverige.
Inte Sverige, men väl Nederländerna i form av Saba, Karibien.

Cornucopia - Igår: 11:01

Diskutera i små grupper

Dagsfärskt foto från byns mataffär..

Cornucopia - Igår: 10:02

Ökad arbetslöshet - men ingen katastrof (än)

SCB rapporterar att arbetslösheten steg till säsongsrensade 7.9% i april. Det är en ökning, men än så länge inte någon katastrof, även om permitteringslagarna antagligen förskjutit smällen.

Cornucopia - Igår: 08:14

Handelsbanken: Risk för fastighetskris och bopriskrasch med 20%

Handelsbanken varnar för en fastighetskkris i en negativ spiral och risk att bostadspriserna faller 20% i sin nya fastighetsrapport. Bland annat ger man i praktiken en säljrek på fastighetssektorn på börsen, som inte inprisar något annat än full och snabb återhämtning utan några som helst konsekvenser för fastighetsbolagen.
Handelsbanken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.