Cornucopia > Ekonomi

Monday, 16 September, 14:18

Cornucopia - 04 aug 14 kl. 07:56

Blandat i Asien på morgonenVad säger ni, dags för slut på "semestern"? I Asien är det en blandad utveckling nu på morgonen och den amerikanska S&P 500-terminen pekar svagt nedåt.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, Nikkei, Seng, SSE Comp, All Ordinaries, Europa, Australien, USA, Baltic Dry Index, BDYI, Flute, BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blandati , Asien, morgonen
Cornucopia - 01 feb 16 kl. 08:17

Blandat i Asien under morgonen

Börserna går blandat i de asiatiska tidszonerna nu under morgonen, men riktningen för Stockholmsbörsen men de europeiska börserna kan väntas vara positiv.

I skrivande stund går Nikkei +1.98%, Hang Seng -0.

Cornucopia - 25 aug 15 kl. 07:26

Blandat i Asien - upprekyl väntas på börsen idag

Det ser nu ut som att börskraschen är över åtminstone för stunden. Det är blandat och åtminstone delvis uppåt i de asiatiska tidszonerna nu på morgonen, och framför allt pekar terminen för S&P-500 uppåt vilket talar för att vi iaf inledningsvis får en upprekyl.

All Ordinaries i Australien går i skrivande stund +2.

DI - 27 nov 18 kl. 06:33

Morgonkoll: Blandad utveckling med dragning uppåt i Asien

Börserna utvecklades blandat i Asien på tisdagen efter den starka börsdagen globalt på måndagen, med en dragning uppåt under morgonen. Handelsspänningar mellan USA och Kina var i fokus..

VA - 11 apr 11 kl. 09:09

Blandat inför börsöppningen

11 april Utvecklingen var blandad för terminerna i de ledande europeiska indexen inför att handeln i Europa inleds på måndagen. Detta sedan USA-börserna stängt ned på fredagen samt att sentimentet i Asien varit negativt. En halvtimme före svensk öppning var terminen för DJ Euro Stoxx oförändrad medan CAC 40 Index var ned 0,3 procent.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 08:10

Blandat på Asiens börser


Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad under tisdagens handel. Tokyobörsen föll i linje med börserna i New York och på en starkare yen.Tokyobörsens Nikkei 225-index föll med 1,4 procent och det bredare Topixindex gick ned med 1,9 procent.

TA - 08 apr 14 kl. 08:10

Blandat på Asiens börser


Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad under tisdagens handel. Tokyobörsen föll i linje med börserna i New York och på en starkare yen.Tokyobörsens Nikkei 225-index föll med 1,4 procent och det bredare Topixindex gick ned med 1,9 procent.

BT - 08 apr 14 kl. 08:10

Blandat på Asiens börser

Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad under tisdagens handel. Tokyobörsen föll i linje med börserna i New York och på en starkare yen. Tokyobörsens Nikkei 225-index föll med 1,4 procent och det bredare Topixindex gick ned med 1,9 procent.

Affärsvärlden - 09 nov 15 kl. 08:29

Blandat på Asienbörserna

De ledande börserna i Asien handlas upp på morgonen medan många andra regionala börser tar stryk på kinesisk handelsdata..

DI - 08 apr 19 kl. 06:25

Morgonkoll: Blandad utveckling i Asien under morgonen

Asienbörserna utvecklas blandat under veckans första handelsdag efter att Wall Street stängt på plus i fredags. I Shanghai vändes tidigare uppgångar till minus..

YLE - 05 nov 14 kl. 17:55

Dåligt väglag i södra Finland på morgonen

Under natten till torsdagen kommer det snö eller snöblandat regn i södra Finland. Det innebär att väglaget kan vara dåligt på sina håll på morgonen. Regn eller snöblandat regn utlovas det också för torsdagen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Nya kortregler - upplevt några problem?

Från i lördags gäller nya kortregler, som i princip gör att du inte kan genomföra kortköp utan PIN-kod eller annan extern verifiering. Har du upplevt några problem kring detta, nu när första normala arbetsdagen är igång?
Revolut Black Metal på Metal-konsert.

Cornucopia - 1 timme sedan

Framträdandet hos Aftonbladet/TV3

Nedan hittas länken till Lenas och mitt framträdande hos Aftonbladet/TV3:s morgonbord. Jag har inte tittat på det själv, men det sägs vara klippt.
Det gäller att ha en cool redaktion utanför studion så alla gäster kan få ett gott intryck.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Oljepriset upp 10% - angreppen kom från nordväst med hög precision

Oljepriserna rusar cirka 10% nu under morgonen, som resultat av angreppet mot den saudiska oljehuben Abqaiq. Foton visar att angreppet kom från nordväst, och med mycket hög precision angripit specifika punkter. USA:s president Donald Trump har gett klartecken för att använda USA:s strategiska oljereserver.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Snackar prepping i Aftonbladet/TV3 i morgon måndag 06:45 repris 07:15

Lite ändrade tider för morgondagens morgonsoffa hos Aftonbladet TV och TV3. Min hustru Lena och jag kommer snacka vår nya preppingbok och prepping i några minuter live på aftonbladet.se klockan 06:45 och med en repris hos TV3:s morgonprogram 07:15.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Flyttskatten skulle bort - istället införs tak på uppskovsbeloppet

Enligt JÖK:en skulle den sk flyttskatten i form av ränta på uppskovsbeloppet vid köp av en dyrare bostad bort. Istället uppger nu Ekot att taket på uppskovsbeloppet återinförs, dvs man kan inte längre få hur stort uppskov som helst. Samtidigt tas inte räntan bort.

Cornucopia - Igår: 12:08

Gästfråga: Hur laddar man elbil utan parkering vid egen villa?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat IT-konsulten, och ställer frågan hur man laddar sin elbil om man inte har bilparkering vid sin egen villa. En högst relevant frågeställning och ett stigande problem för de som vill skaffa elbil, i synnerhet när straffskatten i bonus/malus på nya fossilbilar är minst sagt hög.
En Hyundai Kona Electric på snabbladdning.

Cornucopia - Igår: 08:59

Officiellt: Saudi-Arabien drar ner oljeproduktionen med. 5.7 miljoner fat

Den saudiska diktaturens statliga oljebolag Saudi Aramco publicerade igår kväll ett pressmeddelande om att de drar ner sin oljeproduktion med 5.7 miljoner fat om dagen. Det är drygt 7% av världsproduktionen av råolja.

Cornucopia - Igår: 19:27

Trams om Systembolagets öppettider

Det så kallade politiska partiet Moderaterna fokuserar och prioriterar det som är viktigt i sin politik  i denna tid och era, och vill nu att Systembolaget ska ha öppet på söndagar. Socialdemokraternas partiorgan och den samlade vänstern brister ut i att man måste tänka på barnen, och hela debatten blir rent trams.
Mitt vin Preparatus Supervivet finns endast i Systembolagets beställningssortiment (75406).

Cornucopia - Igår: 17:47

WSJ: Saudi-Arabien stänger ner halva sin oljeproduktion

Efter en fortsatt oroande tystnad från Saudi-Arabiens diktatur, så uppger nu Wall Street Journal att de sitter på information att landet stänger ner hälften av sin oljeproduktion som en följd av angreppet mot ett oljefält, samt främst den gigantiska oljehuben Abqaiq.Grejer i Stenungsund.Världens råoljeproduktion (inklusive kondensat och naturgasvätskor) är cirka 80 miljoner fat per dygn, varav cirka 10 miljoner fat kommer från Saudi-Arabien.

Cornucopia - I förrgår: 12:41

Nytt börsrekord för Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index slog nytt börsrekord för stängning med fredagens handel. Index är dock var i motståndsområdet, så det återstår att se om uppgången fortsätter eller om vi får en vändning här.Dagschart OMXSPI.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.