YLE > Finland

Saturday, 17 November, 15:51

Liknande nyheter

Taggar: Blomqvist, risar, vårdreformen
YLE - 01 aug 14 kl. 04:46

Blomqvist risar sote-reformen

Bland det sista som blev klart före riksdagens sommarledighet var den så kallade sote-reformen. År 2017 ska all social- och hälsovård i landet styras av fem stora vårdområden, är det tänkt. Thomas Blomqvists eget parti SFP var med och förhandlade fram förslaget till vårdreform.

YLE - 15 dec 14 kl. 15:45

Österbottningar risar vårdreformen

Österbottningarna verkar anse att vårdreformen slår hårt mot landsbygden och kvinnorna där. Det framgår av en rapport om invånarnas åsikter om vårdreformen. Enligt rapporten finns också en stor rädsla för att närservicen försvinner då beslutandemakten flyttar från egna händer.

YLE - 27 jun 14 kl. 05:10

Blomqvist: vårdreformen väcker många frågor

Den överenskommelse om social- och hälsovårdsreformen som presenterades i onsdags bekymrar Thomas Blomqvist (SFP), riksdagsledamot och fullmäktigeordförande i Raseborg. Han är rädd att kommunerna får väldigt lite att säga till om då vården i framtiden organiseras i fem stora områden. - Just nu finns det betydligt fler frågor än svar, säger Blomqvist och räknar upp några av de mest akuta frågorna han gärna skulle få svar på.

YLE - 27 okt 16 kl. 05:36

Vårdreformen kan sänka intresset för kommunalvalet

Vårdreformen kommer absolut att påverka viljan att ställa upp i kommunalvalet, säger Arja Alho (SDP) i Sjundeå. Riikka Slunga-Poutsalo (Sannf) i Lojo anser att det är just därför man ska vara med i politiken. Om social- och hälsovården flyttar från kommunerna så kan man ändå vara med och utveckla den egna hemorten.

YLE - 18 nov 15 kl. 15:59

Vårdreformen: Valfriheten och språket oroar oppositionen

Oppositionen är överens om att det behövs en vårdreform men vill veta mer om den tilltänkta valfriheten, inbesparingarna, sjukhusnätet och rätten till vård på modersmålet. Regeringen har få svar. Riksdagen debatterade på onsdagen regeringens beslut om hur social- och hälsovården ska läggas om.

YLE - 18 nov 15 kl. 15:59

Vårdreformen: Valfriheten och språket oroar i oppositionen

Oppositionen är överens om att det behövs en vårdreform men vill veta mer om den tilltänkta valfriheten, inbesparingarna, sjukhusnätet och rätten till vård på modersmålet. Regeringen har få svar. Riksdagen debatterade på onsdagen regeringens beslut om hur social- och hälsovården ska läggas om.

YLE - 14 okt 14 kl. 09:48

Språket blev lite snällare i Kronoby

De personliga påhoppen har blivit färre i Kronoby. Men fortfarande lönar det sig för beslutsfattarna att försöka dokumentera alla osakliga samtal. Det anser kommunstyrelsens ordförande Liane Byggmästar (SFP).

YLE - 21 mar 17 kl. 13:44

Västnyländska kommundirektörer: Vi har en miljon frågor men bara tre svar

De stora reformer som är på gång i landet verkar rätt omöjliga att genomföra, konstaterade västnyländska kommundirektörer och riksdagsmän på ett möte i Hangö. Riksdagsman Thomas Blomqvist (SFP) säger att ett problem är politisk prestige. Västnyländska kommundirektörer och riksdagsmän höll en av sina tre årliga träffar i Hangö på måndagen (20.

YLE - 08 apr 17 kl. 19:55

Folktinget lobbar hårt för svenskan i kulisserna - men vem lyssnar och är kraven de rätta?

I och med kommunalvalet får de svenskspråkiga finländarna också ett nytt Folkting. Att försvara det svenska språket kan ändå bli svårare än någonsin tidigare - nuvarande folktingsledamöter vittnar om ökande arbetsbörda, knappa resurser och en regering som slår dövörat till. De senaste två åren har på många sätt varit historiska för Folktinget.

YLE - 12 maj 17 kl. 18:54

Folktinget samlades i Hangö - många frågetecken kring svenskans framtid

Folktinget samlas till session i Hangö. Svenskans framtid i vård och utbildning står på agendan. Många av delegaterna är nykomlingar i Folktinget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Vänsterförbundet frågar medlemmarna om eventuell regeringsmedverkan i vår

Mer delaktighet och direkt demokrati. Det är idén när Vänsterförbundet i vår frågar sina medlemmar om partiet ska gå med i regeringen ifall det blir aktuellt..

YLE - 2 timmar sedan

Socialdemokraterna vill ge mer till de fattigaste pensionärerna

Socialdemokraterna vill höja de lägsta pensionerna och värnar starkt om miljön. På partifullmäktigemötet i Tavastehus pikades också Samlingspartiet och Centern..

YLE - 2 timmar sedan

Flera hundra döda eller skadade i rattfylleriolyckor redan i år – nu intensivbevakas julfesttrafiken

Polisen genomför intensifierad övervakning i julfesttrafiken under de två sista helgerna i november. Temat är "Nykter i julfesttrafiken"..

YLE - 2 timmar sedan

Blivande pensionären Sten Frondén ser ljust på Lovisas framtid: "Det är spännande tider"

Lovisas utvecklingsdirektör Sten Frondén lämnar snart över rodret åt sin efterträdare. Han ser ljust på Lovisas framtid och minns tiden då han ännu styrde skutan Liljendal..

YLE - 4 timmar sedan

Orpo: Familjereformen måste genomdrivas av nästa regering

Finansminister och partiordförande Petteri Orpo (Saml) kräver att nästa regering tar itu med den länge planerade familjeledighetsreformen - och genomför den. Reformen måste få kosta, säger Orpo, men vill inte säga hur mycket..

YLE - 5 timmar sedan

De grönas Haavisto kräver gratis utbildning på andra stadiet - linjetalet startskott inför valkampanjerna

Alla finländare ska i framtiden ha minst en utbildning på andra stadiet. Och den utbildningen ska inte kosta något. Bland annat det krävde De grönas nygamla ordförande Pekka Haavisto på lördagen..

YLE - 5 timmar sedan

Den gemensamma ansökan närmar sig för niorna i Hangö: "Gör det du själv vill och följ inte efter dina vänner"

För niorna Ellinor Nordman, Axel Winberg och Sofia Eronen gäller det nu att fundera efter vad de ska göra efter grundskolan. De håller alla med om att det kan vara ett stressande beslut..

YLE - 6 timmar sedan

PULS – gudstjänst, en av specialgudstjänsterna i Borgå stift sänds i Yle Fem och Radio Vega

Nya kyrkobesökare som av någon anledning tar del av en traditionell gudstjänst upplever den ofta som stel och tråkig. PULS-gudstjänsten är ett alternativ till den traditionella gudstjänsten..

YLE - 7 timmar sedan

Lännen Media: Regeringen planerar skogsodlingsprogram – ska bekämpa klimatförändringen

Statsminister Juha Sipilä (C) säger till Lännen Media att flera ministerier som bäst utreder i vilken utsträckning det går att göra nya skogsodlingar..

YLE - 7 timmar sedan

Den cannabis som säljs i Finland beräknas vara starkare än tidigare – "Avkriminalisering skulle möjliggöra tester för att förstå vad drogen består av"

Cannabisen i Finland verkar bli starkare och användaren kan inte veta hurudana ämnen som används. Avkriminalisering av cannabis skulle tillåta tester..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.